3 ay önce aldığım sistem restart atıyor.

Atamert33

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bundan 3 ay önce almış olduğum bilgisayar ilk haftasında bir garip davranmaya başlamıştı. Ben olayı tam anlamayıp yine de bir hafta izlemede kaldım fakat 2. haftanın sonunda bunun normal olmadığını anladım ve Vatan'a gittim. Yapılan testlerde bir sorun gözükmediğini söylediler, ben yine de SSD ve HDD'yi değiştirdim. Eve gittim, denedim, tekrar oldu. Sonra 3 kez format atıldı, yine de restart atmaya devam etti. Bunun üzerine servise yolladık, serviste işlemcide bir sorun olduğu söylendi ve değişimini yaptık. Değişimi yapıldıktan sonra 3 gün kendine restart atmadı fakat 4. gün tekrar atmaya başladı. İşin garip tarafı şu ki 6 gün restart atmıyor, 2 gün atıyor. Bazen 3-4 saate çalışıp atıyor, bazen o gün hiç atmıyor yani ne zaman olacağını bilmek cidden zor. Bunun üzerine kulaklık klavye ve fareyi değiştirdim belki ekipmandandır diye, onlardan da değilmiş. Bu sefer prizi değiştim ama ne fark eder, yine işe yaramadı. Şimdi ne yapmam gerek, bilmiyorum. Yardım edebilirseniz çok iyi olur.

Ekran kartı: 5600 XT.
İşlemci: Ryzen 5 12 çekirdekli.
RAM: Flarex (8 X 2)16 GB.
PSU: Rampage 600W.
Anakart: MSI B450M-A PRO Max.

(Oyun testlerinde sıcaklıkta sorun yaşamıyorum)
Mesaj otomatik birleştirildi:

(Ben bu metni yazdıktan sonra da restart attı)

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
Anakartın kompenentlerin birinde veya birkaçında soğuk lehim/lehim çatlağı olabilir.Bu restart yapabilİr.
Şu an kullandığım makina ,aklına esiyor, bazen restart partisine başlıyor.Başladımı da,partiyi çok seviyor ,durmasını bilmiyor.Ta ki, ben ,24 pinlik kabloyu elimle biraz sertçe oynattımmı düzeliyor.Uzun bi süre ,sorunsuz çalışıyor.Sonra tekrar yapabiliyor restart olayını. Demekki benim anakartın 24 pin soketinde bi yerde soğuk lehim sorunu var. :)

Atamert33

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anakartın kompenentlerin birinde veya birkaçında soğuk lehim/lehim çatlağı olabilir.Bu restart yapabilİr.
Şu an kullandığım makina ,aklına esiyor, bazen restart partisine başlıyor.Başladımı da,partiyi çok seviyor ,durmasını bilmiyor.Ta ki, ben ,24 pinlik kabloyu elimle biraz sertçe oynattımmı düzeliyor.Uzun bi süre ,sorunsuz çalışıyor.Sonra tekrar yapabiliyor restart olayını. Demekki benim anakartın 24 pin soketinde bi yerde soğuk lehim sorunu var. :)
Tamamdır bu dediğinizde denerim aslında çok mantıklı geldi teşekkür ederim yarın denicem yazarım buraya

Tamamdır bu dediğinizde denerim aslında çok mantıklı geldi teşekkür ederim yarın denicem yazarım buraya
Ayrıca ben 24 pinlik kablo ne tam bilmiyorum herhangi bir görsel varmı nereyi ittereceğimle ilgili

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
Hayır, ben bi örnek olarak söylemiştim. Anakartın herhangi bi lehiminde de olabilir. illaki,24 pinde olacak diye bi şey yok.Bende , o bölgede oldu,yani.

Ama denemek isterseniz ,anakartlardak,i şu kısım.

Ekran Alıntısı.PNG

mehmetali48

Doçent
Reaksiyon puanı
415
Restart sonrası pc açıldığında wattman hatası şeklinde bir bildirim çıkıyor mu ekranda ??

Son düzenleme:

DartexNato

Asistan
Reaksiyon puanı
95
Şöyle Yap Güç pinin restartın pinin Değiştir birde öyle dene buton da birşey vardir

Hayır, ben bi örnek olarak söylemiştim. Anakartın herhangi bi lehiminde de olabilir. illaki,24 pinde olacak diye bi şey yok.Bende , o bölgede oldu,yani.

Ama denemek isterseniz ,anakartlardak,i şu kısım.

Ekli dosyayı görüntüle 145029
Casper Anakart lga 1150 Bende var Ekran kartı Uymuyor neden yapıyor bende anlamıyorum

Atamert33

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Restart sonrası pc açıldığında wattman hatası şeklinde bir bildirim çıkıyor mu ekranda ??
Hayır normal ilk açtığımda gibi açılıyor.

Şöyle Yap Güç pinin restartın pinin Değiştir birde öyle dene buton da birşey vardir

Casper Anakart lga 1150 Bende var Ekran kartı Uymuyor neden yapıyor bende anlamıyorum
Aslında biraz mantıklı çünkü kasamda bir tuş için ucuza kaçmışlar rgb tuşu ile restart tuşu aynı tuş

Yani vatandan aldım 2 defa servise yolladım sorun yok deyip geri yolladılar acaba yazılımsal mı bir sorun var diye baktım driver ve chipsetler güncel.

Son düzenleme: