2k monitör önerebilirmisiniz ?

bycash1

Doçent
Reaksiyon puanı
98
3080 için 2k monitör önerebilirmisiniz ? Bütçem 4k

Reaksiyon puanı
6,371

Bunu öneririm. Şu an bunun VG24VQ olanını kullanıyorum çözünürlük, ve yenileme hızı hariç neredeyse aynılar ve gerçekten inanılmaz diyebilirim. VA panel olmasına rağmen bence gayet kaliteli. IPS aratmıyor kadar değil ama çok kaliteli. Uzun zaman oldu bir kaç günlük deneyimim değil.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,589
Attığınız ürünler de parlaklık 300 cm 400 ve üzer önemli 1080p aoc monitör var bende pek memnun değilim birde kavisli istiyorum ya
400cd üzeri oyuncular için monitör bulabiliyorsanız alın diyeceğim ama yok. 300cd epey parlak bir değer zaten. Ki atmış olduğum BenQ'da 400cd parlaklık değeri var. Ek olarak iki üründe de kavis var zaten.

bycash1

Doçent
Reaksiyon puanı
98
400cd ve üzeri oyuncular için monitör bulabiliyorsanız alın diyeceğim ama yok. 300cd epey parlak bir değer zaten. Ki atmış olduğum BenQ'da 400cd parlaklık değeri var. Ek olarak iki üründe de kavis var zaten.
Ben genel atılanlara söyledim Görkem bey attıklarınız güzele benziyor inceliyorum şuan arkadaşım 400 iyi dedi o yüzen söyledim dedim bilgi için teşekkürler

..melihhunal..

Asistan
Reaksiyon puanı
232

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,589
Ben genel atılanlara söyledim Görkem bey attıklarınız güzele benziyor inceliyorum şuan arkadaşım 400 iyi dedi o yüzen söyledim dedim bilgi için teşekkürler
400cd iyidir diye bir kavram yok. Monitörü sadece parlaklık değerine göre değerlendirmek saçmalık olur. Tepkiselliğin yanı sıra panelin sRGB ve DCI-P3 renk gamutlarındaki desteği çok önemli. Bu kriterlerdeki destek ne kadar fazla olursa, renkler o kadar canlı ve gerçekçi olur. Yani esasen panel iyi ise parlaklığı 250cd'den sonra aşırı bir önemi de yok. Tabi ki 300cd üzeri olması daha iyidir. Eğer bütçeni artırmayı planlıyorsanız sana aşağıdaki iki ürünü önerebilirim.
Yoksa buraya atılan monitörlerdeki panellerin hiçbiri, BenQ'daki panel kadar gerçekçi renkler sunamaz.

bycash1

Doçent
Reaksiyon puanı
98
400cd iyidir diye bir kavram yok. Monitörü sadece parlaklık değerine göre değerlendirmek saçmalık olur. Tepkiselliğin yanı sıra panelin sRGB ve DCI-P3 renk gamutlarındaki desteği çok önemli. Bu kriterlerdeki destek ne kadar fazla olursa, renkler o kadar canlı ve gerçekçi olur. Yani esasen panel iyi ise parlaklığı 250cd'den sonra aşırı bir önemi de yok. Tabi ki 300cd üzeri olması daha iyidir. Eğer bütçeni artırmayı planlıyorsanız sana aşağıdaki iki ürünü önerebilirim.
Yoksa buraya atılan monitörlerdeki panellerin hiçbiri, BenQ'daki panel kadar gerçekçi renkler sunamaz.
İnceleyim bi