23 kız arasında tek erkek

tugbagaleri

Profesör
Reaksiyon puanı
47
yanlış tercih kodlaması sonucu Sağlık Meslek Lisesi Hemşirelik Bölümünü kazanan Fethullah Uçar, 23 kız arasında tek erkek öğrenci olarak eğitimini sürdürüyor.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Kandilli beldesinde, Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı başvurusunda yanlış kodlama yapması nedeniyle okulun bu yıl açılan hemşirelik bölümününü kazanan 9. sınıf öğrencisi Uçar, okula kaydını yaptırmasının ardından 24 kişilik sınıfta tek erkek öğrenci olarak eğitim ve öğretime başladı.

Bir süre tek erkek öğrenci olmanın yaşadığı zorlukları sınıf arkadaşlarının desteğiyle aşan Uçar, okulundan başarıyla mezun olmayı hedefliyor.
Fethullah Uçar, AA muhabirine, tercih formunda hata yapması nedeniyle hemşirelik bölümünü kazandığını, başlangıçta tereddüt etmesine karşın okula kaydını yaptırdığını söyledi.

Hastanelerde son dönemlerde erkek hemşirelerin görevlendirilmesiyle toplumda mesleğe bakış açısının değiştiğini anlatan Uçar, şöyle konuştu:
“Hemşirelik mesleğini seviyorum. Sağlık alanında çalışmak ve insanlara yardımcı olmayı çok istiyorum. Okula kaydımı yaptırınca sınıfta tek erkek öğrenci olmamdan dolayı bazı sıkıntılar yaşadım. Arkadaş edinirken çekingen kaldım. Fakat kısa sürede arkadaşlarıma alışıp, kaynaştık. Derslerimde de başarılıyım. Ancak, okulun Acil Tıp Teknisyenliği bölümündeki erkek öğrenci arkadaşlarımın esprilerine maruz kalıyorum. Hemşireliğin simgesi olan sus işaretini yaparak, 'hemşire nasılsın?' gibi sözlerle benimle şakalaşıyorlar. Artık herkes bana alıştı, iyi bir hemşire olacağıma inanıyorum. Yanlış tercih kodlamasıyla girdiğim bölümden başarıyla mezun olmayı sabırsızlıkla bekliyorum. Ayrıca, iş imkanının fazla oluşu da benim için avantaj teşkil ediyor.”

Uçar'la aynı sınıfta okuyan Çiğdem Aydın da sınıftaki tek erkek olan arkadaşının ilk başlarda kendileriyle konuşmaktan çekindiğini belirterek, “Okul Müdürümüz Güleser Yılmaz, arkadaşımızla görüşme yaparak, artık hemşireliğin erkekler arasında yaygınlaştığını, toplumun da buna alıştığını söyledi. Uçar da daha sonra sıkıntılarını aştı. Aramızda hiçbir ayrımcılık yok. Hepimiz çok iyi arkadaşız” dedi. :D :D :D

Kaynak

UgurABA

Dekan
Reaksiyon puanı
15
Güzel bi duygu ama hemşirelik olması kötü :D

paleokastro

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Kötü bir durum yahu. O kadar kızın arasında erkek erkeğe muhabbetten mahrum, karakterde bi yumuşama olmaz inşallah :D

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
normalde kayıt etmemeleri lazımdı onu tercih hatası olabilir de illa orada okuyacak anlamına gelmiyor.

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Olabiliyorsa oluyordur herhalde. Bu konuda kuralında kanununda bir engel mevcut mu hakikaten? Olur bizim memlekette gariplikler.

RadoN

Dekan
Reaksiyon puanı
3
kızlar döver onu.. hahhaa.. ohh

webdelisi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ben lisede Elektronik bölümündeydim.Bölümde 1 tane kız vardı o da bizim sınıftaydı.Tamamen kendi isteğiyle gelmiş. 29 erkek 1 kızdı.

alirizak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bence de çok iyi bir durumda arkadaş. yani az olana rağbet meselesi.:))

se7en

Profesör
Reaksiyon puanı
1
hemşire Hemşir oluversin işte :D :D :D

t_rem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
benim gittiğim lisede ilk sene 1500 kıza karşılık 90 erkek vardı :)

mute_62

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İlk başlarda alışılması zor durum ama kaynaştıkça alışmıştır ortama :P

patrick

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
19

hiç çekici gelmedi :*

hem şey ders çalışamaz insan :* >X<

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Jojoba dedi ki:
normalde kayıt etmemeleri lazımdı onu tercih hatası olabilir de illa orada okuyacak anlamına gelmiyor.

Berkin Bozdoğan dedi ki:
Olabiliyorsa oluyordur herhalde. Bu konuda kuralında kanununda bir engel mevcut mu hakikaten? Olur bizim memlekette gariplikler.

Zannediyorum bununla ilgili bir düzenleme üç aşağı beş yukarı 10 yıl kadar önce yapıldı. Şu anda erkek adayların hemşirelik bölümlerine girmelerinde ve kayıt olmalarında yasal hiç bir engel yok. Uzun zamandır tek tük de olsa hemşirelik okuyan ve şu anda da hemşire olarak çalışan erkekler var.

findukfaresi

Dekan
Reaksiyon puanı
73
kötü yaa düşünsene çocuğun okuldan erkek arkadaşları yok erkek muhabbetlerinden mahrum kalacak

SoundOfLife

Asistan
Reaksiyon puanı
0
o cocugun yerinde olmak istemezdim. Bazı insanlar şans olarak görsebile kızlr içinde ne kadar rahat edebilirsin ki. yumusama olmaz inş :))))))))))))

jonjon

Profesör
Reaksiyon puanı
54
corpuscallosum dedi ki:
kötü yaa düşünsene çocuğun okuldan erkek arkadaşları yok erkek muhabbetlerinden mahrum kalacak

yaw erkekler ne muhabbeti yapar hatun,cine..ee adam canlılarının içinde muhabbeti kim ne etsin..

findukfaresi

Dekan
Reaksiyon puanı
73
jonjon dedi ki:
corpuscallosum dedi ki:

yaw erkekler ne muhabbeti yapar hatun,cine..ee adam canlılarının içinde muhabbeti kim ne etsin..
ya sadece kızların içinde onlarla beraber olması değil ki mesela erkek bu beraber maç izlemek ister arada batak oynamak ister futbol oynamak ister isterse tüm kızlarla beraber olsun erkek milleti bunu ballandıra ballandra anlatmak ister bence eee kime anlatacak bunu

Jerusalem

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Bende bu yanlış iğnelerin nedenini merak ederdim hep. Gelde bu adamdan randuman al.

nurayyyyy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
biraz zor bir durum aslında ama alışılır ya arkadaş çevresi iyi olduğu sürece :)

Kriptograf

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Fethullah'a dikkat edememişler fazla uçmuş.Fethullah mutlu kızlar mutlu okul müdür deseniz o da aynı durumda karışmamak lazım hatta bunu ekmek teknesinde ki berber gibi söylesem tam yeri karrışşmamak lazım...