- Katılım
- 21 Kasım 2005
- Mesajlar
- 18,863
- Reaksiyon puanı
- 129
- Puanları
- 243
Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç, 1 Çorba kaşığı badem
- 3 Çorba kaşığı tereyağı
- 3 Çorba kaşığı bezelye
- 50 - 100 gr. haşlanmış tavuk eti
- 3 su bardağı su, 1 Adet sivri biber
- Tuz, şam fıstık, Kırmızı pulbiber
Hazırlanışı:
1- Tencerede pirinçleri ılık suda tuzunuda ilave ederek 1,5. bekletin
2- Tereyağını eritin kabuklarını soyduğunuz bademleri bu kapta kavurun.
3- Pirinçleri bol yıkayın tuzunu uzaklaştırın ve süzün, bu pirinçleri de bademlerin içinde bulunduğu kaba dökün
4- Haşlanmış tavuk etini, bezelyeleri ve suyuda ilave ederek, yavaş ateşte 20 dk. pişirin.
5- Şam fıstıklarını da servis sırasında pilavın üzerine serpin.
6- Açı severler için kırmızı pul biber tavsiye olunur.
Afiyet olsun...
- 2 su bardağı pirinç, 1 Çorba kaşığı badem
- 3 Çorba kaşığı tereyağı
- 3 Çorba kaşığı bezelye
- 50 - 100 gr. haşlanmış tavuk eti
- 3 su bardağı su, 1 Adet sivri biber
- Tuz, şam fıstık, Kırmızı pulbiber
Hazırlanışı:
1- Tencerede pirinçleri ılık suda tuzunuda ilave ederek 1,5. bekletin
2- Tereyağını eritin kabuklarını soyduğunuz bademleri bu kapta kavurun.
3- Pirinçleri bol yıkayın tuzunu uzaklaştırın ve süzün, bu pirinçleri de bademlerin içinde bulunduğu kaba dökün
4- Haşlanmış tavuk etini, bezelyeleri ve suyuda ilave ederek, yavaş ateşte 20 dk. pişirin.
5- Şam fıstıklarını da servis sırasında pilavın üzerine serpin.
6- Açı severler için kırmızı pul biber tavsiye olunur.
Afiyet olsun...