22-09 Günün Yemeği: İstanbul Pilavı

emubaltaci

Rektör
Emektar
Katılım
21 Kasım 2005
Mesajlar
18,863
Reaksiyon puanı
129
Puanları
243
Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç, 1 Çorba kaşığı badem
- 3 Çorba kaşığı tereyağı
- 3 Çorba kaşığı bezelye
- 50 - 100 gr. haşlanmış tavuk eti
- 3 su bardağı su, 1 Adet sivri biber
- Tuz, şam fıstık, Kırmızı pulbiber
Hazırlanışı:
1- Tencerede pirinçleri ılık suda tuzunuda ilave ederek 1,5. bekletin
2- Tereyağını eritin kabuklarını soyduğunuz bademleri bu kapta kavurun.
3- Pirinçleri bol yıkayın tuzunu uzaklaştırın ve süzün, bu pirinçleri de bademlerin içinde bulunduğu kaba dökün
4- Haşlanmış tavuk etini, bezelyeleri ve suyuda ilave ederek, yavaş ateşte 20 dk. pişirin.
5- Şam fıstıklarını da servis sırasında pilavın üzerine serpin.
6- Açı severler için kırmızı pul biber tavsiye olunur.

Afiyet olsun...
 

emelden

Dekan
Katılım
30 Ocak 2007
Mesajlar
5,260
Reaksiyon puanı
8
Puanları
0
Günün yemeği güzelmiş, hiç duymamıştım istanbul pilavı diye birşey. ^^

Ama şunu bil sana küstüm emu :I
 

Ahmethz

Rektör
Emektar
Katılım
7 Eylül 2006
Mesajlar
12,441
Reaksiyon puanı
398
Puanları
263
ya pilav yapmak bu kadar kolay mı, çok kısa olmuş sanki tarif ???
videolu anlatım da istiyoruz ilerki günlerde ^^
 

emubaltaci

Rektör
Emektar
Katılım
21 Kasım 2005
Mesajlar
18,863
Reaksiyon puanı
129
Puanları
243
emelden dedi ki:
Günün yemeği güzelmiş, hiç duymamıştım istanbul pilavı diye birşey. ^^

Ama şunu bil sana küstüm emu :I
niye küstün bana şimdi :S
 

emelden

Dekan
Katılım
30 Ocak 2007
Mesajlar
5,260
Reaksiyon puanı
8
Puanları
0
emubaltaci dedi ki:
emelden dedi ki:
Günün yemeği güzelmiş, hiç duymamıştım istanbul pilavı diye birşey. ^^

Ama şunu bil sana küstüm emu :I
niye küstün bana şimdi :S

Neden olacak o kadar yardım ediyorum. Benim yemeğimi günün yemeği yapmıyorsun. %(
Sonrada mutfakta şuna dikkat et, buna dikkat et demeyi biliyorsun. >X<
 
Üst