juniormustafa
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 15
Ben iPhone 14 Plus aldım 3 aydır kullanıyorum, çok memnunum.
Merhabalar,1 aydır 14 Pro kullanıyorum en fazla 4 sene kullanmayı planlıyorum umarım 128 gb 4 senede bana sinir krizi geçirtmez
14 Pro'dan sonraki İPhone'um 256 GB olacak.
Hocam benim 4 sene kullandığım Xiaomi Mİ9T 128 gb idi bana yetiyordu umarım İPhone 14 Pro'da 128 gb beni 4 sene götürür. Dediğim gibi bundan sonraki telefonumun hafızası en az 256 gb olacak ve tabiki İPhone'dan devam edeceğim.Merhabalar,
Hiç birşey olmaz rahat rahat kullanırsın, normalde 256 GB aşağısı alınmamalı bence.
İyi Forumlar...
Dostum, güncellikle alakası yok bunun. Apple, satış politikası gereği yeni bir jenerasyon yayınladığında önceki jenerasyonun Pro modelleri orjinal mağazada satıştan kalkıyor.iPhone 6/7/8/11 serisini vs. anladım ama iPhone 12/13 serisi az çok diğerlerine göre güncel cihazlar sayılır nasıl orijinal mağaza da nasıl bulunmaz hayret ettim.
Teknosa'da mevcut hocam istedikten sonra bulunabilir...iPhone 6/7/8/11 serisini vs. anladım ama iPhone 12/13 serisi az çok diğerlerine göre güncel cihazlar sayılır nasıl orijinal mağaza da nasıl bulunmaz hayret ettim.
İphone 15 Pro Max modeline geçiş yapmış bulunmaktayım, evet konu paraya gelince işler değişiyor.iPhone 13, 13 Mini, 14, 14 Plus ve 14 Pro kategorisinden birisi alınabilir fakat konu paraya gelince ...
Hayırlı olsun hocam da 14 Pro Max'in pabucu dama mı atıldı neden değiştirdiniz kiİphone 15 Pro Max modeline geçiş yapmış bulunmaktayım, evet konu paraya gelince işler değişiyor.
Bir ara sizden iPhone 15 Pro'nun malzeme kalitesinden ötürü hoşunuza gitmediğini söylediğinizi duymuştum, sanırım teknik özellikleri ilginizi çekti.İphone 15 Pro Max modeline geçiş yapmış bulunmaktayım, evet konu paraya gelince işler değişiyor.
Teşekkür ederim öncelikle, İphone 14 Pro Max modeli de hala benimle diğer hattım takılı onu da kullanıyorum ama satma kararı aldım sadece. İphone 15 Pro Max modeline karşı ön yargılarım vardı.Hayırlı olsun hocam da 14 Pro Max'in pabucu dama mı atıldı neden değiştirdiniz ki
14 Pro Max de günümüzde halen güncel bir cihaz yani cihaz ölmedi
Mesaj otomatik birleştirildi:
6 aydır 14 Pro kullanıyorum cihazdan aşırı memnunum ama 3 sene sonra 16 veya 17 Pro modeline geçmeyi planlıyorum kesinlikle Pro'dan devam edecem standart modellerde halen 60hz var insanı enayi yerine koyuyorlar sanki
Hocam evet yakalamışsınız, malzeme kalitesi pek hoşuma gitmemişti bu doğru.Bir ara sizden iPhone 15 Pro'nun malzeme kalitesinden ötürü hoşunuza gitmediğini söylediğinizi duymuştum, sanırım teknik özellikleri ilginizi çekti.
Hayırlı olsun diyelim, pil sağlığı konusuna gelince yaklaşık olarak 1 yıla göre gayet iyi. Benim dizüstü bilgisayarımın da pil sağlığı 1 yılda sadece %99 oldu.Hocam evet yakalamışsınız, malzeme kalitesi pek hoşuma gitmemişti bu doğru.
Cihaza karşı ön yargılarımı kırmak için sahip olmak istedim, bir gün öncesi kurulumları tamamladım.
Benim dikkatimi çekmesinin aslında birden fazla sebebi var. Kullandıkça bunun farkına daha iyi varacağımı da düşünüyorum. A17 Pro'nun neler yapabildiğini görmek istiyorum açıkçası. Hoşuma gitmezse 14 Pro Max modeline geri geçmeyi de düşünüyorum. İnanmayacaksınız belki pil sağlığım hala %100.
Hocam gayet güzel kullanıyoruz o zaman.Hayırlı olsun diyelim, pil sağlığı konusuna gelince yaklaşık olarak 1 yıla göre gayet iyi. Benim dizüstü bilgisayarımın da pil sağlığı 1 yılda sadece %99 oldu.
Kullanırsınız sorun olmaz.1 aydır 14 Pro kullanıyorum en fazla 4 sene kullanmayı planlıyorum umarım 128 gb 4 senede bana sinir krizi geçirtmez
14 Pro'dan sonraki İPhone'um 256 GB olacak.
Bu cidden muazzam bir avantaj olmuş. Yakında konuyu güncelleyip 15 Pro modellerini de ekleyeceğim. 30 FPS çekimde zaten birçok cihaz sensörler arası geçiş yapabiliyordu fakat 60 FPS'de yapamıyordu, sadece ultra geniş açı sensörüne geçilebiliyordu. Telephotoya geçilmesi muazzam bir artı olmuş.Bende iPhone 15 Pro Max kullanıyorum ve tavsiye ederim. Çünkü adamlar işi çözmüş video çekerken diğer kameralara da geçişlere izin veriyor.
12 Pro ve 12 Pro Max arasında bahsettiğiniz kadar bir fark yok. Sensör farkları var evet ama kullanımda optik zoom ve sabitleme teknolojisi dışında hiçbir şey hissetmezsiniz. Hatta OIS yerine Sensor Shift olmasını dahi hissedeceğinizi zannetmiyorum. Ama evet düz 12 serisi ile bariz farkları var Pro cihazların.Ben de 12 Pro Max ve üstünü öneriyorum. 12 Pro ve altındaki modellerde sensör çok küçük, video performansları dışında bir espirileri yok. iPhone 12 kullanıcısıyım, düşük ışıkta, yakından nesne çekimlerinde ve manzara çekimlerinde sensör boyutu kendini belli ediyor cidden. Kullandığım cihazın sensör boyutu iPhone 11'deki kullanılan sensör ile aynı, sadece 12 modelinde Sony, 11 modelinde ise bunun iSlight türevi kullanılıyor.
Dediğim gibi; düşük ışıkta ve yakından nesne çekimlerinde 12 Pro'daki sensör boyutu kendini her halükarda belli edecek. Etmek zorunda çünkü karşılaştırdığımız cihazların işlemcisi ve yazılımı birebir aynı.12 Pro ve 12 Pro Max arasında bahsettiğiniz kadar bir fark yok. Sensör farkları var evet ama kullanımda optik zoom ve sabitleme teknolojisi dışında hiçbir şey hissetmezsiniz. Hatta OIS yerine Sensor Shift olmasını dahi hissedeceğinizi zannetmiyorum. Ama evet düz 12 serisi ile bariz farkları var Pro cihazların.
Fark yok demiyorum bu derece hissedilir fark olmadığını söylüyorum. Sahne bazında bazen iPhone 8 bile 11'den iyi çekebiliyor cihazların titreşim durumu, odak yapamaması veya kamera kirliliği gibi önemli etmenler var. Bak attığın fotoğrafta da 12 Pro'nun çektiği hayvanlar bulanık çıkmış. Normalde 12 Pro'nun böyle çekmeyeceğini ikimiz de biliyoruz.Dediğim gibi; düşük ışıkta ve yakından nesne çekimlerinde 12 Pro'daki sensör boyutu kendini her halükarda belli edecek. Etmek zorunda çünkü karşılaştırdığımız cihazların işlemcisi ve yazılımı birebir aynı.
Ekli dosyayı görüntüle 187033
Misal IMX766 barındıran GT 2 modeline LMC ve IMX766 configi kurup kullandığım 12'yi main sensörde fersah fersah geçiyorlar.
Bende öyle düşünüyorum, bu özelliği getirmiş olmaları oldukça güzel oldu.Bu cidden muazzam bir avantaj olmuş. Yakında konuyu güncelleyip 15 Pro modellerini de ekleyeceğim. 30 FPS çekimde zaten birçok cihaz sensörler arası geçiş yapabiliyordu fakat 60 FPS'de yapamıyordu, sadece ultra geniş açı sensörüne geçilebiliyordu. Telephotoya geçilmesi muazzam bir artı olmuş.
Evde duruyor hocam. Kutusunda.Nerede o efsane Kasa 5S'ler
kesinlikle süper cihaz.Bende iPhone 15 Pro Max kullanıyorum ve tavsiye ederim. Çünkü adamlar işi çözmüş video çekerken diğer kameralara da geçişlere izin veriyor.