Nonvalid27
Doçent
- Reaksiyon puanı
- 255
6sEğer Iphone Se almassam ailem heralde A71 alır o yüzden iphone se daha makul gibi geldi.
6sEğer Iphone Se almassam ailem heralde A71 alır o yüzden iphone se daha makul gibi geldi.
Xr aldım.
sanırım xr alacağım ya cok hosuma gidiyorMalum 2020 yılını bitirdik artık 2021 yılındayız. Bu sene hangi iPhoneları alalım peki? En eski olarak hangisi alınır? Ne kadar kullanım ömrü sunar?
![]()
Son model iPhone 12 serisi her bütçeye uygun olmayabiliyor.
Bu nedenle alternatif arayan telefon alıcıları eski iPhoneların sıfır fiyatının ucuz olduğunu görüp "Ne de olsa iPhone" diyerekten eski cihazlara para vermeyi düşünüyor. Forumumuzda son zamanlarda çok sık iPhone 6 alınır mı? 7 alınır mı? Ne kadar götürür gibi sorular soruluyor.
Ben de bunun cevabını elimden geldiğince vermeye çalışacağım.
Eskiden yeniye doğru hangi iPhone alınır mı, alınmaz ise neden ve ne kadar kullanım ömrü sunar? Gibi sorulara cevap vereceğiz.
1. iPhone SE (1):
Ekli dosyayı görüntüle 136426
iPhone SE artık ömrünü doldurmuş bir cihaz. Sıfır veya ikinci el hiçbir şekilde alınmasını önermiyorum. Hiçbir anlamda memnun etmeyecektir.
2. iPhone 6/6s/6 Plus:
Ekli dosyayı görüntüle 136428
iPhone 6 serisi de artık alınmamalı. Neden mi? Aldığı güncellemeler ile cihazın batarya ve performans anlamında geri kalması, 7 senelik olması gibi etkenler cihazın alınabilir olmasını imkansız kılıyor.
3. iPhone 7 ve 7 Plus:
Ekli dosyayı görüntüle 136436
iPhone 7 ve 7 Plus kullanıp da değiştirmek isteyenler var ise 1 yıl daha bekleyebilirler. 1 yıl daha götürebilir sizi.
Ama yeni telefon olarak 0 veya ikinci el olarak 7 ve 7 Plus alınması önermem. iPhone 7 nin batarya performansı günümüz için yeterli değil.
Peki 0 olarak neden alınmaz? Sebebi şu: iPhone 7 neredeyse 5 yıllık bir cihaz. 3500-4000 bütçesi olanlar bu telefonu görünce iPhone olduğu için mantıklı olduğunu düşünüyorlar ama o fiyatlarda alabilecekleri bir M51 veya Realme 7 Pro, onları en az 3-4 yıl götürecektir, 7 ise şuan bile iyi değil.
iPhone 8 ve 8 Plus:
Çok ilginç bir şekilde sıfırı 6200 TL den satılan iPhone 8...
Ekli dosyayı görüntüle 136434
hiç mantıklı değil. 6200 bütçeyi 1500 TL azaltıp SE2020 ya da 100-200 tl arttırıp XR var iken 6200 tl yi bu telefona vermek önerim değildir.
Aynı sitede 8 Plus ise 7200 TL den satılıyor. Bu fiyata iPhone 11 var??
8 serisi 0 olarak alınmaz. Fiyatları mantıklı değil. 2.el cihaz önermiyorum ama yakınınız ise alabilirsiniz . 2.El önermiyorum.
iPhone 8 kötü cihaz değil yanlış anlaşılmasın, ama fiyatları pahalı. Bu fiyata daha iyi ve güncel iPhone cihazlar var iken 8 alınması mantıklı değil.
iPhone XR
Ekli dosyayı görüntüle 136438
iPhone XR alınabilir ve benim de önerdiğim bir cihaz. Gayet alınabilir ve sizi 4 yıl boyunca üzmeyeceğini düşünüyorum.
iPhone SE (2020)
Ekli dosyayı görüntüle 136435
iPhone SE alınabilir bir cihaz. Özellikle küçük ekran deneyimi ve mükemmel performans (A13 Bionic) isteyen kişiler için çok uygun. Tek kameraya sahip olmasına rağmen rakiplerine göre çok başarılı video ve fotoğraf deneyimi sunuyor.
Batarya konusunda çok başarılı olduğu söylenemez ama günü çıkarabilecek düzeyde. 5 yıl sorunsuz götürebileceğini düşünüyorum.
Bunlardan sonra da 11 serisi geliyor. Onlar çok güncel oldukları için alınıp alınmayacağını konuşmamıza gerek yok.
12 serisi de aynı şekilde.
Rehberimiz bu kadardı. İstek ve sorularınızı yazmayı unutmayın.
Boomer?ülkede herkes zengin olduğu için en az iphone 8 alınması lazım
konuyla alakası var evet sanki iphone 7 milat öncesi s3 mini gibi algı yaratılıyor iphone 5s kullanıyorum bataryası daha yeni ölmeye başladı ama taş gibi kullanıyorumBoomer?
Konuyla ne alakası var? iPhone alınacaksa bu zamanda hangisi alınır diye bilgilendirici bir konu yazılmış, burası Appl nefreti kusma yeri mi sizce?
Konuyla alakası yok işte, eğer Apple gibi sadece amiral gemisi üreten bir firma düşünüyorsa biri zaten yüksek bütçe hazırlamıştır. Apple almak için zengin olmaya da gerek yok, daha çok beklersiniz biriktirirsiniz.konuyla alakası var evet sanki iphone 7 milat öncesi s3 mini gibi algı yaratılıyor iphone 5s kullanıyorum bataryası daha yeni ölmeye başladı ama taş gibi kullanıyorum
yok aga iphone 6 adamdır iphone 5s de adamdır iphone 7 de adamdır 5s ile pubg kasmadan oynanılıyosa ztnKonuyla alakası yok işte, eğer Apple gibi sadece amiral gemisi üreten bir firma düşünüyorsa biri zaten yüksek bütçe hazırlamıştır. Apple almak için zengin olmaya da gerek yok, daha çok beklersiniz biriktirirsiniz.
7 zaten başarılı ki. Ona çamur atanlar Xiaomi kullanıcıları veya fanboyları.konuyla alakası var evet sanki iphone 7 milat öncesi s3 mini gibi algı yaratılıyor iphone 5s kullanıyorum bataryası daha yeni ölmeye başladı ama taş gibi kullanıyorum
iPhone 6 ve 5s artık günümüz için kullanılmaz durumdalar. Kameraları yetersiz,bataryaları yetersız,depolama alanı çok küçük vs... iPhone 8 den aşağısını tavsiye etmiyorum(çünkü uzun ömürlü olmayacaktır iPhone 8 den aşağısı). iPhone 7 hala iyi cihaz evet, fakat sıfır olarak alınabilecek bir cihaz değil, ikinci el olarak ise temiz ucuza bulunabilrse yedek cihaz olarak alınabilir.yok aga iphone 6 adamdır iphone 5s de adamdır iphone 7 de adamdır 5s ile pubg kasmadan oynanılıyosa ztn
Aynen.Redmi 9C gibi giriş seviyesi cihaz yerine ikinci el temiz iPhone 7 almak kat ve kat daha iyidir.7 zaten başarılı ki. Ona çamur atanlar Xiaomi kullanıcıları veya fanboyları.
Hemen tıkladım.Apple size en uygun iphone'u seçmek için hemen tıklayın
Mesaj otomatik birleştirildi:
iPhone 12 and iPhone 12 mini - Apple en yeni iphone modeli için hemen tıklayın
Güzel bir konu olmuş eline sağlık.
Fiyat olarak 12 ve 13'den iyi evet ama bazı eksik özellikleri can sıkıyor o yüzden insanın alası gelmiyor yoksa işlemcisi ve ram kapasitesi güzel.valla bence 11 alınabilecek en iyi telefonlardan aynı fiyat bandında 12mini de var ama tercihim 11 olur açıkçası https://www.youtube.com/watch?v=4Xf0HOx-nbk
Ben de M21'den üstteki yorumu yapıyorum.13`ten aşağısını kullanan Net fakirdir. ? Dedi Xiaomi kullanıcısı
Se 2020 en iyi seçim olabilir 5000 tlye en iyi telefon denilebilirMalum 2020 yılını bitirdik artık 2021 yılındayız. Bu sene hangi iPhoneları alalım peki? En eski olarak hangisi alınır? Ne kadar kullanım ömrü sunar?
![]()
Son model iPhone 12 serisi her bütçeye uygun olmayabiliyor.
Bu nedenle alternatif arayan telefon alıcıları eski iPhoneların sıfır fiyatının ucuz olduğunu görüp "Ne de olsa iPhone" diyerekten eski cihazlara para vermeyi düşünüyor. Forumumuzda son zamanlarda çok sık iPhone 6 alınır mı? 7 alınır mı? Ne kadar götürür gibi sorular soruluyor.
Ben de bunun cevabını elimden geldiğince vermeye çalışacağım.
Eskiden yeniye doğru hangi iPhone alınır mı, alınmaz ise neden ve ne kadar kullanım ömrü sunar? Gibi sorulara cevap vereceğiz.
1. iPhone SE (1):
Ekli dosyayı görüntüle 136426
iPhone SE artık ömrünü doldurmuş bir cihaz. Sıfır veya ikinci el hiçbir şekilde alınmasını önermiyorum. Hiçbir anlamda memnun etmeyecektir.
2. iPhone 6/6s/6 Plus:
Ekli dosyayı görüntüle 136428
iPhone 6 serisi de artık alınmamalı. Neden mi? Aldığı güncellemeler ile cihazın batarya ve performans anlamında geri kalması, 7 senelik olması gibi etkenler cihazın alınabilir olmasını imkansız kılıyor.
3. iPhone 7 ve 7 Plus:
Ekli dosyayı görüntüle 136436
iPhone 7 ve 7 Plus kullanıp da değiştirmek isteyenler var ise 1 yıl daha bekleyebilirler. 1 yıl daha götürebilir sizi.
Ama yeni telefon olarak 0 veya ikinci el olarak 7 ve 7 Plus alınması önermem. iPhone 7 nin batarya performansı günümüz için yeterli değil.
Peki 0 olarak neden alınmaz? Sebebi şu: iPhone 7 neredeyse 5 yıllık bir cihaz. 3500-4000 bütçesi olanlar bu telefonu görünce iPhone olduğu için mantıklı olduğunu düşünüyorlar ama o fiyatlarda alabilecekleri bir M51 veya Realme 7 Pro, onları en az 3-4 yıl götürecektir, 7 ise şuan bile iyi değil.
iPhone 8 ve 8 Plus:
Çok ilginç bir şekilde sıfırı 6200 TL den satılan iPhone 8...
Ekli dosyayı görüntüle 136434
hiç mantıklı değil. 6200 bütçeyi 1500 TL azaltıp SE2020 ya da 100-200 tl arttırıp XR var iken 6200 tl yi bu telefona vermek önerim değildir.
Aynı sitede 8 Plus ise 7200 TL den satılıyor. Bu fiyata iPhone 11 var??
8 serisi 0 olarak alınmaz. Fiyatları mantıklı değil. 2.el cihaz önermiyorum ama yakınınız ise alabilirsiniz . 2.El önermiyorum.
iPhone 8 kötü cihaz değil yanlış anlaşılmasın, ama fiyatları pahalı. Bu fiyata daha iyi ve güncel iPhone cihazlar var iken 8 alınması mantıklı değil.
iPhone XR
Ekli dosyayı görüntüle 136438
iPhone XR alınabilir ve benim de önerdiğim bir cihaz. Gayet alınabilir ve sizi 4 yıl boyunca üzmeyeceğini düşünüyorum.
iPhone SE (2020)
Ekli dosyayı görüntüle 136435
iPhone SE alınabilir bir cihaz. Özellikle küçük ekran deneyimi ve mükemmel performans (A13 Bionic) isteyen kişiler için çok uygun. Tek kameraya sahip olmasına rağmen rakiplerine göre çok başarılı video ve fotoğraf deneyimi sunuyor.
Batarya konusunda çok başarılı olduğu söylenemez ama günü çıkarabilecek düzeyde. 5 yıl sorunsuz götürebileceğini düşünüyorum.
Bunlardan sonra da 11 serisi geliyor. Onlar çok güncel oldukları için alınıp alınmayacağını konuşmamıza gerek yok.
12 serisi de aynı şekilde.
Rehberimiz bu kadardı. İstek ve sorularınızı yazmayı unutmayın.