Bu telefon eskimez2020 yılında iphone 6s kullanmak nasıl bir deneyim sunuyor,günlük ihtiyaçlarımızı karşılayabiliyor muyuz sizce?
İPHONE 6S TEKNİK ÖZELLİKLER
- Ekran Boyutu: 4.7 İnç
- Dahili Depolama: 16 GB.
- Bellek (RAM): 2 GB.
- Batarya Kapasitesi: 1715 mAh.
- Hat Sayısı: Tek Hat.
- Hızlı Şarj:yok
- 4.5G Desteği:
- CPU Frekansı: 1.84 GHz.
Öncelikle ben nasıl bir kullanıcıyım ondan bahsedeyim.Ben günlük olarak rutinim sosyal medya uygulamaları ve ara sıra pubg oynayarak geçiren bir kullanıcıyım.Bunlara göre kriterlerimi sizlere 10 üzerinden puanlayacağım.
1)BATARYA:Günümüz şartlarında 1750 mh yeni nesil telefonlara göre oldukça düşük.aynı zamanda benim telefonumdaki batarya hala orjinal bataryası ve sağlık yüzdesi %84 buda iphonelar da %90 altında olduğu zaman işlemcide kısmalara sebeb oluyor çünkü;batarya şarjı daha yavaş gitsin diye.Ben mobil veride ve oyun oynarken şarjım çok hızlı gidiyor puan vermem gerekirse puanım 4
2)HIZ VE YAZILIM:Batarya problemimden dolayı hızım biraz yavaşlatılmış olsa da ben günlük performansından gayet memnunum ve günümüz telefon fiyatlarından da anlaşılacağı üzere eski nesil iphonelar yeni nesil orta sınıf telefonlardan aşağı kalır yanı yok.Tabi bunun en büyük sebebi iphonenun işletim sistemi olan ios inanılmaz bir verimlilik abidesi.Ben son sürüm olan ios 13.4.1 sürümüne geçtim ve en ufak bi yavaşlama sezmedim kullanan arkadaşlar geçmekte tereddüt ediyorlarsa etmelerine gerek yok.Yazılım ve hıza puan verecek olursak çıkalı epey zaman olmuş bu telefonun hakkı kesinlikle 8
3)KAMERA:Kamera olarak gündüz iyi ışıkta arka kamerası çok bir ince ayar yapmadan güzel sonuçlar doğuruyor.Özellikle arka kameranın ful hd 1080p 60fps video yeteneği gerçekten dönemine göre mükemmel.Hatta cihaz 4k video kayıt yeteneğini de barındırıyor, ama 1080p 60fps olduğundan ötürü şahsen daha iyi sonuçlar ortaya koyuyor. Ön kameraya gelecek olursak işler arka kameradaki gibi iyimser değil gündüz ortalama selfiler çekebilirsiniz ama gece gerçekten çok kötü,ve ayrıca ön kameranın açısı anca 2 kişi ile fotoğraf çekmenize yeterli gelir buda büyük bir eksi.İyisiyle kötüsüyle kamera benim için çok ön planda olmadığından dolayı çok sıkıntı çekmedim kamera donanımından ama puann verecek olursak 6' yı geçemez benim gözümde.
GENEL ÖZET:
KAMERA:6
HIZ VE YAZILIM:8
BATARYA:4