2012 Kpss Sınav Soruları Çalındı mı?

SARKAT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
68
@SARKAT

peki google istatistiklere ne diyorsun.Üstte bir arkadaş linklerini vermiş. Oda mı gol değil.
Bence altın gol.

Hangi google istatistiği, varda ben mi göremedim. Varsa onuda tartışalım ama şer..siz pkk yandaşları bizi kendi kalemize gol atmaya zorluyor.

O fotoğraf olayıda bence zor. Çeksede bi anlam ifade etmez. Ancak ösym kitapçıkları arkakası görünecek kalitesizlikde değildi.

Hwoarang

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Memurlar.net'te denk geldim bazı soruların cevapları ile ilgili google istatistikleri yayınlanmış, "ilgi çekici" geldi bana. Soruları ve cevapların geç yayınlanası ösym'nin bu sene başlattığı bir yenilik zaten.

malabadi köprüsü google

barit google

Dünya ekonomik forumu google

Hangi google istatistiği, varda ben mi göremedim. Varsa onuda tartışalım ama şer..siz pkk yandaşları bizi kendi kalemize gol atmaya zorluyor.

O fotoğraf olayıda bence zor. Çeksede bi anlam ifade etmez. Ancak ösym kitapçıkları arkakası görünecek kalitesizlikde değildi.

linkler üstte.

SARKAT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
68
Eeee ne anlamalıyım şimdi bu linklerden cahilliğime ver :) Ne yani bu istatistikerden sorular çalındı anlamı mı çıkıyor?

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
[MENTION=32361]SARKAT[/MENTION] inan yoruldum. En çokta gözlerinin önünde bunca delil varken hala inanmayanlara (inanmak istemeyenlere) ısrarla delil göstermekten yoruldum. Elbetteki bu delil dediklerim malesef %100 kanıt olmıyor. Zaten öyle olsa gider ellerimle dava açarım. Ama bu yazılanları, insanların bunca ortaya koyduğu ispatları yetkili biri samimiyetle incelese adım gibi eminim sınavdan kopya olayı çıkacak. Bak yazdıklarımı okuduysan şu ana kadar hiç eminim demedim ama artık kalben inanıyorum. Ama benim inancım birşeyi değiştirmez. Çünkü "osym de milim suç yok elhamdülillah" :D

Ben yoruldum artık, hemde çok yıprandım. Hakkımıda bir mazlum olarak gerçek adalet sahibi Allah'a havale ettim. Artık hayatıma başka planlar dahil edeceğim.

Aç bak memurlar netin forumuna adam resmen itiraf ediyor. Yemin ediyor. Ama dur inanmak istemeyen buna neden inansın ki demi?

boşa gösteriyorum ya buyur bak :)

9km7w.png

Haa bu üyede 2005 ten beri üye. Yani adam iftira için 7 sene beklemiş forumu :D (yersen) :D

istatistik konusuna gelince. Buyur cevapların şıklarının google arama kayıtları. tam bir gün önce pik yapıyor aramalar.

nutuk kelimesi : http://www.google.com/insights/search/#q=nutuk&geo=TR&date=today 7-d&cmpt=q

Kut kelimesi : http://www.google.com/insights/search/#q=kut&geo=TR&date=today 7-d&cmpt=q

celal bayar : http://www.google.com/insights/search/#q=celal bayar&geo=TR&date=today 7-d&cmpt=q

Minber kelimesi : http://www.google.com/insights/search/#q=minber&geo=TR&date=today 7-d&cmpt=q

Bak bu kelimeler öyle rastgele değil. Soruların cevapları ve TESADÜF ! :D ki sınavdan 1 gün önce aramalar pik yapıyor.

Artık bunca delilden sonra hala inanmayanın samimiyetine ben inanmıyorum.

Gerçi insanlar inansada inanmasada yetkililer 3 maymunu oynayıp salağa yattığı için ben ne desem boş.

Olan emek veren hak sahiplerine oldu malesef.

Allah bu hak yiyen şeref yoksunu insanların burunlarından fitil fitil getirsin. Bu da bu konuda benden son noktadır. Kalın sağlıcakla

SARKAT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
68
Dur yorulma bende sana bir örnek vereyim de sen az daha şaşır.

Google Trendsdeki bilgiler saati saatine değil.Yani 6 temmuzdaki artış 7 temmuzda sınavdan çıkanlarında taramaları olabilir.Yani Google'ın bilgileri verirken kullandığı sistemi bilmiyorum fakat grafik yorumlamalarında çok yanlış sonuçlar çıkaran da var.

Mesela birisi paylaşmış 7 temmuz sakarya depremi de 6 temmuz 7 temmuz arasında artış göstermiş.Burdan iki sonuç çıkar ya bu arayanlar depremi önceden bildi ya da Google trends grafiği o şekilde yorumlanmıyor.http://www.google.com/insights/searc...y%207-d&cmpt=q

İki google istatistiği ile neyi doğruluyoruz beyler... Elinizdeki şeyler hep suni bilgisayar ortamında yapılabilecek şeyler.

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Dur yorulma bende sana bir örnek vereyim de sen az daha şaşır.

Google Trendsdeki bilgiler saati saatine değil.Yani 6 temmuzdaki artış 7 temmuzda sınavdan çıkanlarında taramaları olabilir.Yani Google'ın bilgileri verirken kullandığı sistemi bilmiyorum fakat grafik yorumlamalarında çok yanlış sonuçlar çıkaran da var.

Mesela birisi paylaşmış 7 temmuz sakarya depremi de 6 temmuz 7 temmuz arasında artış göstermiş.Burdan iki sonuç çıkar ya bu arayanlar depremi önceden bildi ya da Google trends grafiği o şekilde yorumlanmıyor.http://www.google.com/insights/searc...y%207-d&cmpt=q

İki google istatistiği ile neyi doğruluyoruz beyler... Elinizdeki şeyler hep suni bilgisayar ortamında yapılabilecek şeyler.

Derdin nedir çözemedim ama sınav zaten iptal olmayacak. İşlerine gelmeyen etkili kişiler zaten kabul etmiyorlar kusurlarını. Yani sen neyin mücadelesini veriyorsun o da ayrı kafa.

Sana ilk sayfada soruların olduğu kağıtların resmini gösterdik. Ki o soruların devamıda var eklemedik.
turkce2.jpg

Bu sorular sınavda çıktı bunuda belirteyim. İnanmıyorsun ya çıktığına o açıdan.

Bunlar öğrencilerin kafasından yazdığı sorular mantığına inandın. (eyvallah :) )

Tweet saat dedik, ama bak saat olayını bilmiyorum yanlışlık olabilir ben tweet kullanmıyorum diye üstüne basa basa dedim. Hatta dediğim tek cümle incelemede bu saat olayı doğru çıkarsa kesinlik kazanır dedim.

Sense benim bu vurguma rağmen tuttun saatten yalanma yaptın ki zaten ben teknik incelemeden bahsetmiştim neyse sen yapmış oldun :D

Birtane ayen beyan sınavda çekilmiş soru var ortada
9gn4m.jpg

sen bunada olabilir sınava biri cep telefonu sokmuştur dersin şimdi :D (eywallah olabilir.)

Beyazkalemin soruları yayınlaması hacı ne iş dedik. Adamlar 57 soruyu noktasına kadar ezberlemiş ama ne hikmetse 3 tane güncel bilgi sorusunu ezberleyememiş bu kafalar dedik. Bu ne iş. Böyle beyin mi olur diyoruz. Hatta beyazkalem sonra sorularıda çekti geriye. Yerine komik bir açıklama yaptı. Hemde ösym yi savunan türden. Hatırlatayım sınavda osym den önce soruları yayınlamak suç. Adam hem suç işliyor hem ösym yi savunuyor. Bu ne pehriz bu ne lahana turşusu. :D İnanak mı şimdi.? Hadi inanak eyvallah :D

Bu konuda bişey demedin ama diyeceğin belli adamlar yapmış abi der geçersin. Var böyle kafalar nede olsa demi :D

Bak birini ben buldum aşağıda videoda

[video=youtube;u_FwV2Oc3Bc]http://www.youtube.com/watch?v=u_FwV2Oc3Bc[/video]

İstatistik olayına gelince adamlar sakarya depremini bilmiş diye ti ye alıyorsun ama kut u neden aramışlar demiyorsun.

celal bayar ki tarih sorularının içerisinde en baba soru bu neden çıkmış demiyorsun. hadi tamam sen haklısın istatistik konusunu da atladım. (onada eyvallah) :D

Peki neden yukarıdaki memurlar net itirafına sesin çıkmıyor. Gerçi o itirafa şunu dersin. İFTİRA atıyor :D

Bir itiraf daha var koymadım. Birine inanmayan ikiye neden inansın demi :D Onada eyvallah be :D

Dur ya dur hazı bulmuşken sana bir tane daha haber vereyim. En azından haber okursun :D

Şüpheleri güçlendiren kağıt :
Ankara’da bir parkta, bir adaya ait sınav giriş belgesinin içinde küçük parçalara ayrılmış bir kâğıtta, tarih, Türkçe, vatandaşlık ve coğrafya soruları ve yanıtları bulundu. Not kâğıdında yer alan soru ve yanıtların, Beyaz Kalem Yayıncılık ve Dicle Haber Ajansı’nın yayımladığı KPSS soruları ile büyük oranda örtüşmesi dikkat çekti.
Tamamı için kaynak

Şimdi bunca şey var önünde bunlara rağmen hala inanmayan biri bana göre art niyetlidir. Bak bana göre dedim. Sonuçta her insan şaşabilir. Ben doğruyum diye bir kaide yok. Ama ben şu noktadan sonra o insan için böyle düşünürüm.

Haa seni yada başka birini ikna etmeye çalışmak velev ki ikna etmiş bile olsam boş birşey. Çünkü önemli olan gerçekten etkili olabilecek insanların inanması. Ne bileyim gazeteciler, savcılar, millet vekilleri vb kişiler görmeli bunları.

Yoksa bizim sesimiz ancak bu forumdan bağırdığımız kadar çıkar ki onu da daha yanı başımızdakine ualaştıramayız. :D

Yani uğraştırma dostum. İnanmıyorsan eyvallah. İnanma. Sonuçta nede olsa senin tuzun kuru. Sen sınavda gözeticilik yaparken sınava giren bizleriz :D

somagiz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Webnick Kardeşim, sana tamamen katılıyorum, haksızlık kim yaparsa yapsın haksızlıktır, mutlaka düzeltilmeli ve cezalandırılmalıdır ama diğer arkadaşların olaya böyle temkinli yaklaşmaları da; bizim burada birbirimizi yememizin, kafamızın karışıp ülke adına ümitsizliğe kapılmamızın Türkiye düşmanlarının ekmeğine yağ sürmesindendir, yoksa emin ol buraya yorum yazan samimi kardeşlerimin hepsi aynı endişeyi paylaşıyor ve hakkın hak sahibine teslim edilmesini arzuluyor...

Reaksiyon puanı
10,327
sevgili [MENTION=254339]WebNick[/MENTION] ve [MENTION=28192]Elbruz46[/MENTION],
sizin gibi her zaman aynı frekansta düşündüğüm, pozitif düşünebilen, perdenin arkasını görebilme yetisi olan iki güzide arkadaş bunca kıyamet koparıyorsa, anladım ki bu tezgâhı kuran şer şebekesi amacına fazlasıyla ulaşmış demektir.

mesela ben böyle bir sahtekârlık asla olamaz iddiasında değilim. olmuştur muhtemelen. fakat bu kadar organize çalışan, bu denli keskin ve müessir sonuç alabilen şebekenin gerek ösym, gerekse de bu sınav organizasyonu içindeki görevli birimler arasında adamlarının olmaması mümkün değil.

soruyorum size, siz hükümet olsaydınız, siz iktidar olsaydınız... yahut ne bilim, bu fiyasko içinde suçlanan herhangi bir kesim olsaydınız, ayağınıza kurşun sıkar mıydınız? üç-beş yandaşa menfaat sağlamak için böyle bir rezaletin açabileceği sonuçlara katlanmayı göze alır mıydınız?

ne olur biraz sukunet içinde düşünün, dünyada hangi kurum yahut müessese üç kuruşluk menfaat uğruna böylesi aşağılık bir işe girişebilir? kendini ateşin içine atabilir?

mesela siz olsanız, öz babanız için bile olsa böyle bir ahlaksızlığı irtikâp edebilir misiniz?

tabii ki etmezsiniz, edemezsiniz!

iyi de onlar niye etsinler güzel kardeşim.

anlayın artık, belli ki bir şer yapılanması ülkenin huzuruna dinamit koymakta pek mahir davranıyor, bizleri de buna alet ediyor.

bunun başka izahı yok.

conquistador

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Olayın beyaz kalem yayın ajansı tarafı için birşey diyemem. Ancak PKK'nın sözde yayın ajansının karalama kampanyası yürüttüğüne eminim. Denildiği gibi saat farkı bile olsa daha sınav başlamadan birilerinin "valla bunlar o sorular ben kendi gözlerimle çözmüşem he valla" havasında bir tweet atması bence bunun için yeterli kanıttır. PKK/KCK üyesi şeref yoksunlarının devlet adıyla neler yaptıklarını az buçuk hatırlayanlar dediğime hak verecektir. Asker kıyafetiyle köy basan, küçük yaştan itibaren bölge halkına devlet düşmanlığı aşılayan bu asalakların bunu yapmayacaklarına inanmaktır körlük. Kaldı ki iddiayı ortaya atan adam kendi ağzıyla söylüyor resmi sonradan eklediğini. İnanmayanlar için tarkan'dan geliyor. İşte kuzu kuzu : https://twitter.com/bedranoo/status/222284436241264640

Ha birde olayın diğer boyutu var. Evet soruların öyle veya böyle sızması durumunda bile bunu direkt olarak cemaat adı altında servis etmekte başka bir ilginçlik. Evet ben bizzat şahit oldum daha önce polislik sınavında cemaat kökenli kişilerin soruları başkalarına servis ettiğine (Detay isteyenler için FEM Dersanesi tarafından bir akrabama teklif edilmişti sorular o da gelip bizlere bu cevapları ezberlerse kul hakkı olup olmayacağını sordu bizde dilimiz döndüğünce ömür boyu başkasının hakkına girmiş olacağını anlattık o da ezberlemedi o soruları. Polisliğide kazanmadı.). O yüzden o adamlar bunu yapmaz demiyorum. Ancak bir kere yapan yine yapmıştır kesin cemaattir kafasınıda benim mantığım kabul etmiyor. Zaten kim pis bir iş çevirse cemaati atar ortaya. Hani bir söz vardır ya "adın çıkmış dokuza inmez sekize" diye adamlarda ondan muzdarip belli ki. Adamlar gidip savcılığı bombalar cemaat yaptı der, pis işlerine taş koyan gazeteceyi öldürtür islamcılar yaptı der. Birileride bunu çok güzel yer. O kadar çok örneği var ki bunun. Ha buradan söyleyeyim o cemaat dediğimiz oluşumun azıcık kafası çalışıyorsa bu olayın peşini bırakmaz gerçeği ortaya çıkartır. Nasıl olsa polis ellerinde adamların. Öyle ya.

K

Kayıtsız Üye

SDN Okuru
:mad:siteyi kapatmışlar bile açılmıyor verdiğin link... allahtan korkmaz insanlar...

K

Kayıtsız Üye

SDN Okuru
120 net yapanlara bakılacakmış kimse 120 sorunn çalındığını idda etmiyoki gk den günceller hariç 57 net yapan çok sayıda kişi çıkarsa çalınmıştır

SARKAT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
68
Derdin nedir çözemedim ama sınav zaten iptal olmayacak. İşlerine gelmeyen etkili kişiler zaten kabul etmiyorlar kusurlarını. Yani sen neyin mücadelesini veriyorsun o da ayrı kafa.

Sana ilk sayfada soruların olduğu kağıtların resmini gösterdik. Ki o soruların devamıda var eklemedik.
turkce2.jpg

Bu sorular sınavda çıktı bunuda belirteyim. İnanmıyorsun ya çıktığına o açıdan.

Bunlar öğrencilerin kafasından yazdığı sorular mantığına inandın. (eyvallah :) )

Tweet saat dedik, ama bak saat olayını bilmiyorum yanlışlık olabilir ben tweet kullanmıyorum diye üstüne basa basa dedim. Hatta dediğim tek cümle incelemede bu saat olayı doğru çıkarsa kesinlik kazanır dedim.

Sense benim bu vurguma rağmen tuttun saatten yalanma yaptın ki zaten ben teknik incelemeden bahsetmiştim neyse sen yapmış oldun :D

Birtane ayen beyan sınavda çekilmiş soru var ortada
9gn4m.jpg

sen bunada olabilir sınava biri cep telefonu sokmuştur dersin şimdi :D (eywallah olabilir.)

Beyazkalemin soruları yayınlaması hacı ne iş dedik. Adamlar 57 soruyu noktasına kadar ezberlemiş ama ne hikmetse 3 tane güncel bilgi sorusunu ezberleyememiş bu kafalar dedik. Bu ne iş. Böyle beyin mi olur diyoruz. Hatta beyazkalem sonra sorularıda çekti geriye. Yerine komik bir açıklama yaptı. Hemde ösym yi savunan türden. Hatırlatayım sınavda osym den önce soruları yayınlamak suç. Adam hem suç işliyor hem ösym yi savunuyor. Bu ne pehriz bu ne lahana turşusu. :D İnanak mı şimdi.? Hadi inanak eyvallah :D

Bu konuda bişey demedin ama diyeceğin belli adamlar yapmış abi der geçersin. Var böyle kafalar nede olsa demi :D

Bak birini ben buldum aşağıda videoda

İstatistik olayına gelince adamlar sakarya depremini bilmiş diye ti ye alıyorsun ama kut u neden aramışlar demiyorsun.

celal bayar ki tarih sorularının içerisinde en baba soru bu neden çıkmış demiyorsun. hadi tamam sen haklısın istatistik konusunu da atladım. (onada eyvallah) :D

Peki neden yukarıdaki memurlar net itirafına sesin çıkmıyor. Gerçi o itirafa şunu dersin. İFTİRA atıyor :D

Bir itiraf daha var koymadım. Birine inanmayan ikiye neden inansın demi :D Onada eyvallah be :D

Dur ya dur hazı bulmuşken sana bir tane daha haber vereyim. En azından haber okursun :D

Şüpheleri güçlendiren kağıt : Tamamı için kaynak

Şimdi bunca şey var önünde bunlara rağmen hala inanmayan biri bana göre art niyetlidir. Bak bana göre dedim. Sonuçta her insan şaşabilir. Ben doğruyum diye bir kaide yok. Ama ben şu noktadan sonra o insan için böyle düşünürüm.

Haa seni yada başka birini ikna etmeye çalışmak velev ki ikna etmiş bile olsam boş birşey. Çünkü önemli olan gerçekten etkili olabilecek insanların inanması. Ne bileyim gazeteciler, savcılar, millet vekilleri vb kişiler görmeli bunları.

Yoksa bizim sesimiz ancak bu forumdan bağırdığımız kadar çıkar ki onu da daha yanı başımızdakine ualaştıramayız. :D

Yani uğraştırma dostum. İnanmıyorsan eyvallah. İnanma. Sonuçta nede olsa senin tuzun kuru. Sen sınavda gözeticilik yaparken sınava giren bizleriz :D

İstatistik bişey anlatmaz bize.

Sen o soruların çıktığını söylüyorsun ama ispatlayamıyorsun farkında mısın.

Memurlar.net te o soruların daha önceki yapılan sınavlardan olduğunu söylüyorlar..

http://forum.memurlar.net/konu/1567413/?page=4

Ve şu resmini verdiğin sorunun twettte yayınlayan kişilerin çelişkilerini söylüyorum ancak görmüyorsun.

Sorulara dışarı çıkarılmasına gelince. Teknoloji bu kadar yokken bile sınavlarla işi olmayan yani sınavla ilgisi bulunmayan kişiler dershanelerce, gazetelerce sınava sokulur, her biri 3-4 soruyu ezberler ve sınavın ilk yasak saaatinden hemen sonra çıkar ve bunu yayınlarladı. Bunu reyting uğruna TVler yapardı bugün hit uğruna siteler de yapabilir.

Bu dediğin zor ve imkansız bir şey değil. Çıkar mı nasıl anlatatyım. Ezberlemeye gerek yok.

Bu ezberleme yolu ile olmaz elbet. Tek bir yolu var, öğrenciler kalem dahi getirmiyor ancak. Sınav giriş belgesi ve kimlik ve su şişesinden başka bir şey sokamaz. Kitapçığı da çıkaramaz. Tek yazabileceği yer sınav giriş belgesi a4 kağıdı boyutunda ve arkası boş. Ya da zayıf ihtimal kalemlerin çıktığı kutu.

Bunlara yazsa kimsenin ruhu duymaz. Çıkarkende kimse incelemez. Yasal olarakda incelensin o kağıt alınsın diye bir şeyde yok.

Ancak bu şekilde soru dışarı çıkar. Bu da teknolojik aletin girmediği yerde sadece soruları erken çıkarmak ile kalır, o kadar.

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
mesela ben böyle bir sahtekârlık asla olamaz iddiasında değilim. olmuştur muhtemelen. fakat bu kadar organize çalışan, bu denli keskin ve müessir sonuç alabilen şebekenin gerek ösym, gerekse de bu sınav organizasyonu içindeki görevli birimler arasında adamlarının olmaması mümkün değil.

soruyorum size, siz hükümet olsaydınız, siz iktidar olsaydınız... yahut ne bilim, bu fiyasko içinde suçlanan herhangi bir kesim olsaydınız, ayağınıza kurşun sıkar mıydınız? üç-beş yandaşa menfaat sağlamak için böyle bir rezaletin açabileceği sonuçlara katlanmayı göze alır mıydınız?

Hocam senin sorunun cevabı basit. Bu işi yapan adamlar daha önce bunu çok yaptılar. Ve pişkinlikle yaptılar. Doğal olarak rahatlıkla gene yaparlar. Çok uzak değil KPSS 2010 ortada YGS şifre skandalı ortada Polislik sınavı sorularının verilmesi ortada.

Benim derdim cemaat memeaat filan da değil. Kim olduğu önemli değil sonuçta hak yeniyor ve bunu gözümüzün içine baka baka utanmadan yapıyorlar.

Yani birilerinin dolsurması, kaos çıkarması yok ortada. Zaten kaosu çıkaran kendileri. Osym sehven demedi mi şifre işine. KPSS 2010 da kopya çıktığı halde neden sadece tek oturum iptal edildi. Halbuki iki sınavda iptal edilmeliydi. Bu sayade o zaman full çekenler kadrolara yerleşip aramızda memur değil mi. Bu adamlar kimin hakkını yiyor tabiki benim. Ben sesimi çıkarınca ülke fitneye düşmez aksine vucuttan irinin dışarı akıtılması gibi haksızlığa ses yükselterek mücadele ederek düzelir bu ülke. Yoksa birileri selde ölürken diğerleri tokinin bir milim suçu yok der geçer.

Kpss'de de osym benzerini demedimi. Sınav temiz dedi geçti gitti :D

İstatistik bişey anlatmaz bize.

Sen o soruların çıktığını söylüyorsun ama ispatlayamıyorsun farkında mısın.

Memurlar.net te o soruların daha önceki yapılan sınavlardan olduğunu söylüyorlar..

http://forum.memurlar.net/konu/1567413/?page=4

Ve şu resmini verdiğin sorunun twettte yayınlayan kişilerin çelişkilerini söylüyorum ancak görmüyorsun.

Sorulara dışarı çıkarılmasına gelince. Teknoloji bu kadar yokken bile sınavlarla işi olmayan yani sınavla ilgisi bulunmayan kişiler dershanelerce, gazetelerce sınava sokulur, her biri 3-4 soruyu ezberler ve sınavın ilk yasak saaatinden hemen sonra çıkar ve bunu yayınlarladı. Bunu reyting uğruna TVler yapardı bugün hit uğruna siteler de yapabilir.

Bu dediğin zor ve imkansız bir şey değil. Çıkar mı nasıl anlatatyım. Ezberlemeye gerek yok.

Bu ezberleme yolu ile olmaz elbet. Tek bir yolu var, öğrenciler kalem dahi getirmiyor ancak. Sınav giriş belgesi ve kimlik ve su şişesinden başka bir şey sokamaz. Kitapçığı da çıkaramaz. Tek yazabileceği yer sınav giriş belgesi a4 kağıdı boyutunda ve arkası boş. Ya da zayıf ihtimal kalemlerin çıktığı kutu.

Bunlara yazsa kimsenin ruhu duymaz. Çıkarkende kimse incelemez. Yasal olarakda incelensin o kağıt alınsın diye bir şeyde yok.

Ancak bu şekilde soru dışarı çıkar. Bu da teknolojik aletin girmediği yerde sadece soruları erken çıkarmak ile kalır, o kadar.

Ispat olayını zaten daha önce yazdım. %100 delilim olsa çoktan savcının kapısındaydım. Savcı uzakta değil arkadaşım olur :D

Neyse işin şakası bir yana aynı şeyi döndürmede sadece şuna cevap ver. Neden 57 soru? ve herkesin aklında kalan 3 güncel soru seninde olabilir dediğin şekilde dışarı çıkartılmadı.

Ve neden hala OSYM suç olduğu halde beyazkaleme dava açmıyor. Yaptıkları ne olursa olsun suç. OSYM klavuzu böyle yazıyor.

Soruların kağıda yada kalem kutusuna yazılması olayına gelince. Beyaz kalem niçin kaç öğrenci yada öğretmeni bu sınava soruları almak için soktuğunu açıklamıyor. Bunu neden soruyorum. Çünkü her aday kendine özel kitapçık alıyor. Her kitapçıkta sorular farklı yerde. Diyelimki her giren 3 soru yazdı. Ki 2 gözetmenin olduğu sınavda bunu her biri nasıl yapar o da ayrı bir soru. nasıl her biri farklı soruları denk getirmişler.

Peki OSYM her sınav sonrası soruları yayınlarken neden bu sefer çarşambaya erteledi.?

Peki sen her defasında neden şu itirafı görmezden geliyor ve üzerinde bir kelime bile yorum yapmıyorsun.

9km7w.png

Hayır olay cemaat olayıdır demedim hiçbir zaman ama ister inanın ister inanmayın iki kere pomem sınavına girmiş biri olarak bu adamların ellerinin nerelere uzandığını iyi biliyorum. Babamda emekli polistir. Ve ondan bundan medet ummadık diye polisde olmadık. olanlarıda nasıl oldu biliyorum. Konuşturmayın beni burda. Konu başka yere kaymasın.

Son bir haber linki verdim onuda görmezden geldin.

Takıldın tweet muhabbetine birde istatistiğe oradan devam ediyorsun. Ben sana 1 değil 2 değil kaç delil ispat itiraf gösteriyorum.

Vicdanlı bir savcı varsa beyaz kalem bilgisyarlarına el koysun inceleme yapsın bakalım ne çıkacak. Bu kadar zor mu bunu yapmak.

Yoksa benim gücüm buradan çağrıda bulunmaktan başka neye yeter ki.

Lütfen elinizi vicdanınıza koyunda öyle cevaplayın artık.

Ben kimlerin nerelere nasıl geldiğini görecek kadar sınava girdim ve sonrasında başvuruda bulundum kurumlara. Bugün hala işsizsem birilerinin torpili sokamadığımdan değil bu hak yiyicilere pirim vermediğimdendir. Yoksa her tür uzantıyı bulacak çapımız var. Ama biliyorum ki haksız yere bir yere oturursam benim gibi olan bir başkası benim çektiğim sıkıntıyı çekecek ve bana beddua edecek. Bende o lokmadan bir gram hayır alamayacağım.

SARKAT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
68
https://twitter.com/bedranoo/status/221594190419722240/photo/1

https://twitter.com/bedranoo/status/221594190419722240/photo/1/large

EDİTÖRÜN NOTU: Konunun yanlış anlaşılmaması için 3. sayfada yazılan zamazumazingo ve dalıcı76 rumuzlu üyelerin tespitini buraya alıntılıyorum.
Arkadaşım 1-2 konuya yazdım. O SAAT YANLIŞ.
twitter kullanmasını bile bilmiyorsunuz. DİHA pkk yanlısı bir yayın organı ve sazan gibi her dediğine atlıyosunuz.
twitterda gözüken saat o hesabın saati. yani adam amerika ayarlarsa saati amerikanın ki görürsün.
o hesaptaki gerçek saati öğrenmen için twitter hesabı açacaksın. sonra hesabının zaman dilimini İSTANBUL yapacaksın.
sonra git o DİHAnın twitine bak saat kaç gösteriyor. 4.15 pm
yemeyin bu şeyleri.
burda memular.net vermiş 20 saat önce diye. işte o zaman istanbula göre gösteriyor. kısaca olay bu.
istediğin twiter hesabına gir bu böyle gözükür.
bak sana Tarkanın nın twitter hesabı.
https://twitter.com/tarkan
son mesajının yanında 2 sa gibi birşey yazar.
o twitin üzerine bas hemen altında atıldığı zamnın görüsün. ikisini topla bakalım bilgisayarındaki saati görüyomusun. göremezsin.
doğru görmen için yukardakiler yapman lazım.

Arkadaşlar twitter linkine hesabımla ben de girdim..
Önce saat sabah 06:19 gösteriyordu..Yani 06:19 am..
Settings kısmına girdiğinizde en altta ülke Türkiye gözüküyor..Fakat altındaki save changes (değişiklikleri kaydet) sekmesine basıp başlıkta verilen linke tekrar girildiğinde saat 7 temmuz öğleden sonra 04:19 olarak değişiyor..Yani 04:19 pm olarak..
Yani bu twitter olayı da patladı..Anlayacağınız fake...

http://forum.memurlar.net/topic.aspx?id=1567341

Memurlar nette bu olayında yalan olduğu ispatlanmış.

SARKAT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
68
KPSS öncesinde Google'da arama arttı haberi doğru değil...
695.jpg
KPSS'ye ilişkin her gün yeni bir iddia ortalığa dökülüyor. Son olarak hem memurlar.net forumundaki çok sayıda başlıkta hem de Gazeteport gibi ciddi sitelerde KPSS'de çıkan bazı kritik kelimelere ilişkin Google'da arama sayısının artttığı yönünde haberler yer almıştır. Devamı için başlığa tıklayınız.
9 Temmuz 2012 22:49​

[TABLE="width: 180"]
[TR]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

ADAYLARIN İYİNİYETLERİ SUİSTİMAL EDİLİYOR
Özellikle ÖSYM olan güvensizlikten dolayı, ortaya atılan her iddiaya çok çabuk inanabiliyoruz.
Daha sınav yapılırken bazı soru kitapçıklarının sınav salonunun dışına çıkarılması, adaylarda çok büyük bir tepki doğurmuştur.
Ancak bu tepki, şuan için kötü niyetli kişiler tarafından suistimal edilmektedir.
GOOGLE'DA SINAV ÖNCESİ ARAMA ARTMADI
Google'da bazı kelimelere dönük aramaların sınav öncesinde arttığına yönelik haber bunlardan birisidir.
Memurlar.net olarak bu iddiaya ilişkin yaptığımız kısa bir araştırmanın sonucu şu şekildedir:
İddia edilen kelimelere yönelik aramaların 6 Temmuzda arttığı görülmektedir. Ancak bu durum, Google trend servis saatinden kaynaklı bir durumdur.

"VAN DEPREMİ" ÖRNEĞİ
Google Trend servisine http://www.google.com/insights/search/ adresinden ulaşılabilmektedir. "Van depremi" 23 Ekimde olmuştur. Ancak bu sitede "Van depremi" diye arama yapıldığında bu kelimede 22 Ekim itibariyle arama sayısının arttığı görülmektedir. Tıklayınız.
Bu sonuç, Google Trend'te yer alan aramaların bizim Türkiye saatine göre düzenlenmediğini göstermektedir.

http://www.memurlar.net/haber/255813/

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Yeni bir iddia daha var. Forumda sınava giren arkadaşların bu konuda bilgilerini istiyorum. Beyazkalemin yayınladığı sorulardan birindeki yazım yanlışının sınavdaki sorudada aynen yapıldığını düşünenler var. Ben baktım soruya ama hatırlayamadım gerçekten böyle bir yazım yanlışı varmıydı. Sınava girenenler bir zahmet hafızalarını yoklayabillirler mi? gerçekten böyle bir hata sınavda ilginizi çekti mi?

Eğer kitapçıkta da aynı hata varsa bu bile başlı başına delil sayılırda. Görmek istemeyene ne anlatacan orası ayrı.

İşte o soru:

9mck4.jpg

Güzel ülkemin güzel savcıları niçin şu beyazkalem in bu işi nasıl yaptığının üstüne bir gitmez. Şu iddiaları neden incelemez anlamak mümkün değil.

Birde lütfen kimse osym nin yayınlayacağı basın kitapçığını beklemesin cevap için. O kitapçığın yayınlanmasının geciktirilmesi bile başlı başına şüphedir. O kitapçıklarda hatalar düzeltilmiş olabilir. Bu sorunun sınavda dağıtılan kitapçıklarla kıyaslanması lazımdır.

Lütfen sınava girenler şöyle bir hafızasını yoklasın.

Malum kitapçık beyazkalem sitesinden kaldırıldığı için ulaşmak isteyenler : http://www.2013mersin.net/2012_beyazkalem_kpss_genel_kultur.pdf

kralxs

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Sevgili arkadaşlar Konu Kpss'de Kopya Skandalı Bakıyorumda Kimi Arkadaşlarda İller Sıralamasında ilk 10 içerisinde Olan doğu Ve Güneydoğu Yalnız Yapmışçasına Resimler Veriler Yayınlıyor ALLAH aşkına su sıralamada orta anadolu ege akdeniz karadeniz bölgeleri oslaydı biriniz çıkıpta arkadaş bu iller bu bölgeler çıkmış bunlar kopya çekmiş olmasın veya kopya çekmiştir dermiydiniz nedir içinizdeki bu doğu güneydoğu düşmanlığı anlamıyorum anlayamıyorum olayı getirip arkadaş bu kopya şu sıralamadaki illerde olmuştur gibi basit bir şekilde bağlamanız akla mantığa aykırı kendim 27 yaşındayım bingöldeyim birçok sınava girdim kiminden yüksek aldım kiminden düşük son şaibeli kpss den bile 69 aldım soru kitapçıklarımız yanlış dağıtıldı 30 dk sonra düzeltildi yanlış ee biri çıkıpta bunu dile getirdimi kopya TÜRKİYE'nin her yerinde vardır öss'de vardır lys'de vardır vardırda vardır bu bahsettiğiniz beyaz kalem adlı internet sitesi bingöldenmi yayın yapıyor muştanmı diyarbakırdanmı ağrıdanmı ? açık ve net ben girdiim hiçbir sınavda hakkaniyetli uygulama yapıldğını sanmıyorum güvenmiyorum ne devlete ne emniyete nede bu işlerin başında olanlara herkes kendi ailesini yeğenini koruyor kolluyor cemaattir kckdır bakandır vekildir ee bizim neyimiz var? bu tür şeyler yayınlayıp bunlar toptan kopyacı bunlar şöyle bunlar böyle demek bol keseden sallamak hoş değil kazandırmaz size birşey aksine yapmayan birçok insan size kırılır şu yazıalnları okuyup sizler nasıl insansanız bizlerde öyleyiz ve ben güzel ülkemin doğusunda şu resimlerde kopyacı illerin en başında gösterdiğiniz BİNGÖL'de yaşıyorum

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Arkadaşım savunma modu ile düşünme.

ÖSS'de en dipte olan bu şehirler KPSS'de en tepede olunca elbette dikkat çeker!

Sınavdan önce KCK'ya baskın yapılırsa, ve KCK'nın sınavda kadrolara girmesini istediği adaylar yerine Sınavda iyi netler çıkarabilecek adayları soktuğu iddia edilirse elbette dikkat çeker.

KCK'nın en etkili olduğu bölge malum o yukarıdaki iller...

Sınavda gözetmen dediğimiz insanlar hiç bir can güvenliği olmayan ÖĞRETMENLER...

KCK-PKK bir adayın yerine başka aday soktuğunda gözetmenin o bölgede buna itiraz edememesini ben çok normal sayarım... Çoluğu çocuğu olan canından onların güvenliğinden şüphe duyan adam KCK-PKK adayların yerine başka aday soktuğunu fark etse bile bu durumda kendisini ve ailesinin güvenliğini düşünerek durumu görmezden gelebilir...

KCK nın bölgedeki etkinliğini bizden daha iyi siz bilirsiniz...

Hal böyleyken belli İllerin KPSS sıralamasında en önlerde yer alması şüphe çekicidir...

Peki neden KPSS?

Çünkü KPSS diğer herhangi bir sınav gibi değildir!

Üniversite sınavında aday A üniversitesine gitmez B üniversitesine gider. Bu sene gitmez, seneye gider...

KPSS ise direk adayların devlet kadrolarına yerleşmesi için yapılan bir sınavdır...

KCK vb bir takım örgütlerin buna Cemaat de dahil Devlet içinde Kendi Adamlarını sokma çabası yok sayılacak bir ihtimal değildir.

Bu örgütler devlet kadrolarına ellerinden geldiğince çok kendi adamlarını yerleştirmek isteyeceklerdir.

cipro06

Doçent
Reaksiyon puanı
4
benim anlamadığım şey bir sürü olaylar oluyor ve bir tanesindede yönetenler benim hatam var demedi.

passkeys

Asistan
Reaksiyon puanı
2
artık sınavları kazanmanın 2 yolu var ;

1. bizde hırsızlar gibi sorları çalacaz vicdansız olacaz hak yemek nedir bilmeden kazanacaz.

2. ya da 120 soruda en az 110 doğru yapıp sırtımızı duvara yaslayıp atanacağız :D

bu yöntemlerden birini seçin

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Sevgili arkadaşlar Konu Kpss'de Kopya Skandalı Bakıyorumda Kimi Arkadaşlarda İller Sıralamasında ilk 10 içerisinde Olan doğu Ve Güneydoğu Yalnız Yapmışçasına Resimler Veriler Yayınlıyor ALLAH aşkına su sıralamada orta anadolu ege akdeniz karadeniz bölgeleri oslaydı biriniz çıkıpta arkadaş bu iller bu bölgeler çıkmış bunlar kopya çekmiş olmasın veya kopya çekmiştir dermiydiniz nedir içinizdeki bu doğu güneydoğu düşmanlığı anlamıyorum anlayamıyorum olayı getirip arkadaş bu kopya şu sıralamadaki illerde olmuştur gibi basit bir şekilde bağlamanız akla mantığa aykırı kendim 27 yaşındayım bingöldeyim birçok sınava girdim kiminden yüksek aldım kiminden düşük son şaibeli kpss den bile 69 aldım soru kitapçıklarımız yanlış dağıtıldı 30 dk sonra düzeltildi yanlış ee biri çıkıpta bunu dile getirdimi kopya TÜRKİYE'nin her yerinde vardır öss'de vardır lys'de vardır vardırda vardır bu bahsettiğiniz beyaz kalem adlı internet sitesi bingöldenmi yayın yapıyor muştanmı diyarbakırdanmı ağrıdanmı ? açık ve net ben girdiim hiçbir sınavda hakkaniyetli uygulama yapıldğını sanmıyorum güvenmiyorum ne devlete ne emniyete nede bu işlerin başında olanlara herkes kendi ailesini yeğenini koruyor kolluyor cemaattir kckdır bakandır vekildir ee bizim neyimiz var? bu tür şeyler yayınlayıp bunlar toptan kopyacı bunlar şöyle bunlar böyle demek bol keseden sallamak hoş değil kazandırmaz size birşey aksine yapmayan birçok insan size kırılır şu yazıalnları okuyup sizler nasıl insansanız bizlerde öyleyiz ve ben güzel ülkemin doğusunda şu resimlerde kopyacı illerin en başında gösterdiğiniz BİNGÖL'de yaşıyorum

Güzel kardeşim. Bu listede İzmir olsaydı o da mantıksız gelirdi. Çünkü İzmir bazı öğretmenler için tatil memleketi olarak görüldü ve epey torpilli tatilci öğretmen ve torpilli olmasa da benzer zihniyetteki öğretmenler tayinleriyle kadroları doldurdu. Hepsine buradan ...
Zaten listenin hepsini bir tutmak mümkün değil. Listedeki bir kaç şehir çeşitli sınavlarda en başarılı ilk 10 şehir arasına girmiş. Ancak bazı sınavlarda en az başarılı 10 arasına giren şehirler çok dikkat çekici.

221BSHERLOCK

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Ben bu konuyu gormemistim. Soruların calindigina da inanmiyorum. Oyle birsey olmamis iste zorlamanin alemi yok. Bazilarinda amac bu olmayan bir seyi bahane edip iptal sozcugunu dillendirmek.

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Yazmayayım yazmayayım diyorum olmuyor. Şimdi bu iptal olmasın kopya yok diyenler var. Bunlardan bazısı forumda kopya iddalarını çürütmek için memurlar netin haberlerinden işine geleni çekip buraya koyuyor ama nedense kendisine şu itirafı sorunca adamın sesi çıkmıyor.

9km7w.png

Bak o iddia çürütmek için kullandığın memurlar net bu resimle ilgili ne haber yapmış.

Ancak şu ana değin iki ciddi iddia bulunmaktadır. İddialardan birisi Dicle Haber Ajansına konuşan, sınavdan önce şunu şunu duydum şeklindeki açıklamalardır. Bu kişinin kim olduğu gazetede yer almamaktadır. Gazetenin veya konuşulan kişinin de uydurması olabilir, doğru da olabilir. Savcılık bir an önce bu adayın ifadesini almalıdır.

İkinci iddia ise memurlar.net forumunda yayımlanmıştır. http://f1207.hizliresim.com/z/9/9km7w.png adresinden bakılabilir. Savcılık bir an önce bu kişilerin IP ve saat bilgisini memurlar.net'ten alıp, Emniyet aracılığıyla bu adayın bilgisine başvurmalıdır.

Haberin tamamı için kaynak : http://www.memurlar.net/haber/256042/

Bakın o iddia çürütmek için alıntı üstüne alıntı yaptığınız memurlar netin bu haberini neden alıntı yapmazsınız. Adamlar bile gel gerekirse ip bilgilerini verelim savcılık bu olayın üzerine gitsin konuyu araştırsın diyor.

Bak bir haber daha yine o çok sevdiğiniz memurlar netten. Adamlar sınav soruları açıklanınca ne haber yapmış.

"KPSS'deki bu yeni iddiaya ÖSYM açıklık getirmeli"
KPSS'de bugüne kadar çok iddia gündeme geldi. Bu iddiaların bir kısmının zayıf iddialar olduğunu 7 Temmuzdan bu yana açıklamaktayız. Ancak, memurlar.net forumunda yer alan bir iddia oldukça önemli görünmekte olup, ÖSYM'nin bu detaya bir açıklama getirmesi gerekmektedir. Emvac adlı üyenin yaptığı yazışmalara göre, ÖSYM'nin açıkladığı sınav soru kitapçığındaki cevap şıkları ile DİHA'nınkiler aynıdır. Oysaki her adayın soru kitapçığındaki cevap şıklarının farklı olması gerekiyordu.

MEMURLAR.NET'İN DEĞERLENDİRMESİ
ÖSYM tarafından Eğitim Bilimlerinde 120, Türkçenin yer aldığı Genel Yetenek testinde ise 60 soru sorulmuştur. DİHA tarafından açıklanan soru sayısı 27+52'dir. DİHA tarafından yayımlanan tüm sorulardaki cevap şıklarının ve doğru cevap seçeneğinin yerinin ÖSYM ile aynı olması ve soru köklerinde yer alan ufak farklılıklar, çok olağanüstü bir durumu göstermektedir. ÖSYM'nin bu önemli tespite yönelik bir açıklama yapması uygun olacaktır.
Zira, DİHA'nın yayımladığı soruların eğer sınava giren adaylardan birisinin sınav kitapçığının örneği alınmış olsaydı, bu soru kitapçığındaki cevap şıkları ile ÖSYM'nin yayımladığı soru kitapçığının cevap şıklarının farklı olması gerekirdi. Gerçi yukarıda da belirttiğimiz üzere DİHA'da 66 ila 105 arasında yer alan sorular ÖSYM'de 84 ila 115 arasında yer almaktadır. Buna dayanılarak soru kitapçıkları farklı denebilir. Ancak DİHA tarafından yayınlanan 27-52 sorunun cevap şıklarının ÖSYM ile birebir örtüşmesi, her adayın soru kitapçığındaki cevap şıklarının farklı farklı olduğu yönündeki belirleme gözönüne alındığında, milyonda bir olması gereken ihtimaldir.
ÖSYM'nin bu iddialarla ilgili bir açıklama yapması yerinde olacaktır.

Tamamını okuman için kaynak: http://www.memurlar.net/haber/257066/

Bak bizim sınav soruları yayınlanmadan dediğimizi adamlar sorular yayınlandıktan sonra dile getiriyot.

Sen kalkmış hala yok twitter saati tutmuyor. Yok bunlar terörist. Yok google arama sonuçları delil olmaz. Yok bunlar art niyetli. bık bık bık ötüp duruyorsun.

Arkadaşım anlama sorunun mu var. Adamlar 57 soru aynen almış diyoruz. Hemde noktasına kadar. Daha ilginci bu her soruyu ezberleyen über zekalar sadece 3 güncel soruyu nasılsa almamış.

Birde sorular parayla satıldı, birilerine dağıtıldı gerekirse şahitlik edrim diyenler var.

Peki devlet yetkilileri neden hala bu işi soruşturmuyor. Savcılık inceleme yapsa kitapçıkları incelese. Şahitleri dinlese sonra kopya vardır yada yoktur dese ne olur? Sorun çözülmez mi? Ama yok, tüm bunlara rağmen ne bir inceleme, nede kılını kıpırdatan bir devlet yetkilisi var. Ana akım medya susmuş yada susturulmuş.

Bana sorarsan (ki biliyorum sen sormazsın işine gelmez) başlı başına bu durum bile olayın örtbas edildiğinin dedlilidir. Fakat gel gör ki kafasını kuma sokmuş birine neyi göstereceksin. :D

Ama hala birileri çıkmış yok efendim kopya yok diyor. Şakşakçılarıda hemen basıyor alkışı :D

Haa bunca lafı sizin gibi art niyetli (ben artık öyle düşündüğünüze inanıyorum bu inancımda beni bağlar :) ) kişilerede anlatmıyorum. Siz zaten gözünüzü kapamışsınız. Aç desekte açmazsınız.

Ben bunca lafı birilerinin zihniyetine bürünmeden tarafsızca bakabilen insanlara ediyorum.

Derdimde sınav iptal olsun değil. (artık değil). Çünkü biliyorum ki birileri üç maymunu oynadıkça zaten iptal olmayacak.

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Başbakan çıktı Kopya yoktur dedi , Artık ortada birşeyler varsada ki var bundan öncede vardı hep olacak Hükümete olan güveni azaltmamak için örtbas edilir davada kapanır nokta.

iakt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
beyazkalem ne reklam yaptı arkadaş yaa bileydim ben yapardım yeni site açtım ne adsense ne google reklamı hepsi hikaye para kpss reklamlarında :)

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Meteksan mı sızdırdı?
KPSS’de soruların çalındığı iddiasında yeni perde. Savcının talimatıyla soruların basımını gerçekleştiren Meteksan firmasına giden polis, buradaki bilgisayarların imajlarını aldı. 2010’daki kopya skandalında da dikkatler aynı firmadaydı

TOLGA ŞARDAN ANKARA

ÖSYM’nin gerçekleştirdiği son Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) soruların çalındığı iddiasıyla başlatılan adli soruşturma çerçevesinde, soruların basımını gerçekleştiren Meteksan firmasındaki bilgisayarların imajları alındı. Soruşturma savcısı Şadan Sakınan’ın talimatıyla kuruma giden uzman polislerin, soruların Meteksan’dan sızdırılmış olabileceği iddiası üzerine bilgisayar kayıtlarını incelemeye aldığı öğrenildi. Soruşturmanın, savcılığın bazı somut tespitleri nedeniyle Meteksan’a yöneldiği, incelemenin kesin sonuçlarının alınmasının ardından, derinleşebileceği öğrenildi.

Savcı, ÖSYM’de inceleme yaptı
İki hafta önce ÖSYM’ce gerçekleştirilen KPSS’de soruların, daha önceki sınavda olduğu gibi çalındığı ve para karşılığında satıldığı iddiaları üzerine başlatılan soruşturma sürüyor. İddialar üzerine Ankara Cumhuriyet Savcısı Şadan Sakınan, adli soruşturma başlattı. ÖSYM’de inceleme yapan Sakınan, önceki gün kritik bir adım attı. Sakınan’ın talebi doğrultusunda Ankara 13. Sulh Ceza Mahkemesi Hâkimliği, KPSS sorularının basımı gerçekleştiren Meteksan firmasındaki bilgisayarlardan imaj alınması kararı verdi.

Bilişim Suçları Şubesi inceliyor
Karar üzerine, Ankara Emniyeti Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şubesi’nde görevli uzman polislerden hazırlanan özel bir ekip Bilkent’te faaliyet gösteren Meteksan firmasına giderek şirkette kullanılan tüm bilgisayarların imajını aldı. Uzun süren imaj alma işlemi sonrasında elde edilen digital verilerin tamamı Ankara Emniyeti Bilişim Suçları Şubesi’ne götürülerek incelemeye alındı. Mahkeme kararıyla yapılan incelemeler çerçevesinde, soruların basımını gerçekleştiren Meteksan firmasında internet bağlantılarının bulunmadığı, ancak istenmesi halinde internet sisteminin kurulup faaliyete geçmesini sağlayacak alt yapının bulunduğu saptandı.Soruşturmanın, savcılığın bazı somut tespitleri nedeniyle Meteksan’a yöneldiği, incelemenin kesin sonuçlarının alınmasının ardından, derinleşebileceği öğrenildi. Emniyette hazırlanan inceleme raporları daha sonra soruşturma savcısına gönderilecek. Bilgisayar imajları alınan Meteksan firması ÖSYM’nin gerçekleştirdiği sınavların sorularını basan tek firma olarak tanınıyor. . Basımda kullanılan yüksek teknoloji ve Türkiye’de aynı ölçülerde başka basımevi olmaması nedeniyle Meteksan’ın ÖSYM’nin ihalelerini aldığı belirtiliyor.

Gözler üzerlerindeydi
2010’da KPSS’de şifreleme yapılarak kopya çekildiğine yönelik iddiaların ardından da dikkatler Meteksan’ın üzerine çevrilmişti. Matbaada aramalar yapılarak, soru kitapçıklarının dışarı sızdırılıp sızdırılmadığı araştırılmıştı. Yaklaşık 36 yıldır ÖSYM’nin sınav kitapçıklarını basan METEKSAN’ın bazı yöneticilerinin malvarlığına yönelik de araştırma yapılmıştı. Meteksan’ın bastığı kılavuz kitabındaki soruların dışarıya sızdırıldığı iddiaları ise net bir sonuca ulaşamamıştı.

http://gundem.milliyet.com.tr/metek...em/gundemdetay/21.07.2012/1569799/default.htm