2010 Dünya Basketbol Şampiyonası

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Biz Osmanlı tokadı atmaktan bıktık, bunlar yemekten bıkmadı :D

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
Maçın tekrarı ne zaman arkadaşlar yoldaydım izleyemedim

---------- saat 06:32 eklendi ---------- önceki mesaj saat 06:26 eklenmişti ----------

Aman aman tü tü tü tü MAŞALLAH :D Allah takımımızı her türlü nazar ve kıskançlıklardan korusun. :mrgreen:

images

Güzeeel, aferriiin.. .:D Herşeey Vatan için, baskete evet. :D

nazarl%C4%B1k.png

nazar değmesin 41,000 kere maşallah
Arkadaşlar bu taşlara batıl şeylere değilde yürekten söyleyin lütfen :)

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
muratteas dedi ki:
Arkadaşlar bu taşlara batıl şeylere değilde yürekten söyleyin lütfen :)

O taş, işin dalgası. :mrgreen: Bir nevi simge diyelim.

Önemli olan kimden istenildiğidir. :)

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
Geleneklere saygı. .. (: içinde Allah geçen bir kelime dilden çıkıyosa, kalp onu mesh etmiştir zaten, yoksa dilden çıkamazdı.. .

axxeqr

Profesör
Reaksiyon puanı
33
uzun zamandır bu kadar dua etmiyodum sanırım taki bizimkilerin basket maçlarına kadar:) bide totemlerim var ne kadar inanmasamda:D inşAllah alıcaz c.tesi günkü maçı da:)

RE_6

Profesör
Reaksiyon puanı
10
dostum nasıl bu totemler afrikalılarınki gibimi :D

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Rusya'ya yazık oldu. Finalde ABD ile karşı karşıyayız. Şimdiden hazırlanın. :)

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Şu Amerika'yı sopalarız biz, kasmasın kimse. Kevin Durant'i durduralım yeter.

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
Şu Amerika'yı sopalarız biz, kasmasın kimse. Kevin Durant'i durduralım yeter.

aynen rusya-abd maçını izledim amerikada bi tek durant pota altına rahat giriyor. ki rusyanın uzunlarının savunmacı özelliği o kadar kuvvetli değil. amerikayı dağıtıcaz uzunlarımızla. tabi önce sırpları bi tokatlayalım

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Biz zaten kasmıyorduk ki. Kim kasıyordu acaba :D

anam kafam :D
Abicim kavrukların kadrosuna hiç bakmadan konuştum ben bu bir. İkincisi bu Amerika'yı yenemeyiz diye bir iddiam hiçbir zaman olmadı. Ben olması gereken USA kadrosunu yenemeyiz dedim, ki buna basketbolu az çok takip eden kimsenin itirazı olmaz herhalde. :) Yoksa bu Amerikayı temiz tokatlarız son iki maç gibi oynarsak.
2he9il5.jpg

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Litvanya Arjantin'i fena şamarlıyor :D İlk yarı 50-30.

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
litvanya arjantine resmen meydan dayağı atıyor. o ne biçim üçlük atmak. her attıkları üçlük giriyor

RE_6

Profesör
Reaksiyon puanı
10
ama ben arjantini yarı finalde sanıyodum :crying: bu salak litvanya mı yenecek amerikayı ..

Darknes$

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
351
Sırbistan olması lazım

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
Yarı final mücadelesinde Litvanya, favori Arjantin karşısında adeta şov yaptı ve rakibini 104-85 yenerek yarı finale çıkan son takım oldu.
lit600_BZFRX.jpg

Dünya Basketbol Şampiyonası'nda Skola'nın önderliğinde harika maçlar çıkaran Arjantin, Litvanya'da durdu. Maça favori olarak başlayan Arjantin, Litvanya karşısında adeta buz kesildi ve maçtan farklı bir şekilde mağlup ayrıldı. İlk yarıda özellikle üçlük sayılarla farkı yakalayan Litvanya bir ara da Güney Amerika temsilcisi karşısında 10-0'lık bir seri yakaladı. İlk çeyreği 28-18 galip kapatan Litvanya ilk yarıyı da 50-30'luk gibi 20 sayılık bir farkla galip tamamladı.
İkinci yarıya da çok iyi başlayan Litvanya özellikle bençten gelen isimlerin de katkısıyla farkı artırmaya devam etti. 3. çeyreğin son diliminde 66-36'lık skorla farkı 30 sayıya kadar çıkaran Litvanya, savunmasıyla Arjantin yıldızlarını durdurdu, Luis Scola varlık gösteremedi. 3. çeyreğin sonunda Litvanya'da tam 6 oyuncunun çift haneli sayıya ulaşması oyunun gidişatının en büyük göstergesiydi.
Sert geçen maçın başından bu yana üstünlüğünü sürdüren Litvanya, Arjantin'i 104-85 yenerek yarı finale çıkan son takım unvanını kazandı. Litvanya böylelikle yarı finalde, yıldızlar topluluğu Amerika Birleşik Devletleri'nin rakibi oldu.

Litvanya'da tam 7 oyuncu çift haneli sayıya ulaşırken en skorer isim Arjantin'den Carlos Delfino oldu. Delfino 25 sayı atarken Scola ise 13 sayıda kaldı. Litvanya'nın en skorer ismi ise 17 sayıyla Linas Kleiza oldu.

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
Arkadaşlar biraz istatistikleri konuşturayım.

Slovenyanın istatistiklerine bakmıştım maçtan önce, hiç bir yerde yoklardı. Hep alt sırada idiler. Tek iyi yönleri hücumdu. Kolay geçer gibi gözüküyodu olanda oldu çok şükür.

Sırbistana bakıyorum, Türkiyenin ya altında ya üstündeler. Yani bi alt ve üstten bahsediyorum. Genellikle bu böyle. Bundan da şu çıkıyor: çok denk bir basketbolumuz var. Onlardan tek ve en büyük artımız: savunmamız. Onun dışında onlarda 3'lükte ve 2'lik te çok iyiler. Serbest atışta bizden çok daha iyiler. Herneyse bu durumda, biz diğer rakipleri çok kolay yendiğimize göre, Sırbistanı'da bize denk bi rakip olduğpu için, kolay değil ama yenmemiz gerekiyor, oluşan istatistiklere göre. Seyirci bizde, savunma bizde, 12 tane AS oyuncu bizde. Hiçbiriyedek gibi değil.

Allah yardımcımız olsun, şu istatistiklerde şaşmasın inşAllah.

ds mosx

Profesör
Reaksiyon puanı
14
An itibariyle ilk yarıdan sonra 15 sayıdan fazla fark atacağımıza dair iddiaya girmişliğim vardır :D

Haydi çocuklar :D

cengaver51

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
169
bu akşam yunanistan fransa slovenya maçındaki gibi savunma yaparsak sırbistana en az 15 sayır fark atarız allah yardımcımız olur inşallah amin

cengaver51

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
169
maç başlıyor allah yardımcımız olsun

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
Bu Sırplar bize maçı kolay kolay vermeyecekler galiba çok top kaybı yapıyoruz.