Aslında ben ilk maç ABD'den bekliyorum bu sürprizi,ama olsun Mısır'ın kazanmasına da sevindim.İtalyan futbolu ciddi bir çöküş içinde.Sınırsız yabancı isteyenler bundan bir ders çıkarmalılar.Mısır 1-0 İtalya
türkiye dünya kupası oynarken sabah kalkardık çayımızı yapardık maçımızı izlerdik çok sarıyordu,
Şu Vuvuzela mıdır ne haltsa,yasaklansın diye Facebook grubu kurulmuş.Belki FIFA da bu sesimize kulak verir : Ban the Vuvuzela 2010 | Facebook
Kültürlerinde var mı yok mu bilmiyorum,ama insan haklarına saygısızlık bu.Rahat rahat maç izleyemiyoruz.Ben televizyonun sesini açıp,spikeri duymak istiyorum.Bu hakkımı elimden alıyorlar.Sahadaki futbolcular hocalarının taktiklerini duyamıyorlar.İmkanım olsa Sepp Blatter'in geceleri uyuduğu odanın önünde Vuvuzela çalardım ve kapıyı açtığında Vuvuzela'yı kafasında kırardım.Kendilerini de bazı ülkelerde davul çalıyorlar,biz de bunu çalıyoruz diye savunuyorlar.Davul en azından müzik aleti,bu arı vızıltısında ne bir nota var,ne de bir estetik.O gruptaki yazışmalara bakar mısın? Hepsi dillerini nasıl da düzgün kullanıyor.
Bizimkiler de Türkçeyi bozmakla uğraşsınlar bakalım.
Bu vuvuzela ne pis bir alet ya.Sinek vızıltısı gibi. (Tabi binlerce sinek olduğunu varsayarak.
)
Ama yasaklanmayacakmış bu. Adamların kültürlerinde var, bir şey yapamayız demişti FIFA başkanı.
Vuvuzeladan aslan sesi çıkıyormuş ve bu da Afrika'yı simgeliyormuş.Kültürlerinde var mı yok mu bilmiyorum,ama insan haklarına saygısızlık bu.Rahat rahat maç izleyemiyoruz.Ben televizyonun sesini açıp,spikeri duymak istiyorum.Bu hakkımı elimden alıyorlar.Sahadaki futbolcular hocalarının taktiklerini duyamıyorlar.İmkanım olsa Sepp Blatter'in geceleri uyuduğu odanın önünde Vuvuzela çalardım ve kapıyı açtığında Vuvuzela'yı kafasında kırardım.Kendilerini de bazı ülkelerde davul çalıyorlar,biz de bunu çalıyoruz diye savunuyorlar.Davul en azından müzik aleti,bu arı vızıltısında ne bir nota var,ne de bir estetik.
ispanya italya finali izlenir