bence tamamen kazandım değil. yapamadığım sayısallardan normalde taş çatlasın 3 tane kaçırırdım. ama nasip kısmet belkide iyiki yapamadım.
kısaca bu iş için bilgi+şans gerekli. bir sınavda kaçıracağın soruyu diğerinde uğraşmadan yapabiliyorsun. sınavlar o anlık ne yapabileceğini ölçüyor. ve bunlar sınavdan sınava değişkenlik gösterir.
ayrıca benim tutturduğum okul geçen sene yanlış hatırlamıyorsam benim 1000 sıra üstümdeydi ve bu kadar üstlerde böyle oynamalar pek olmaz. tabi bu artış her okulda varmı bilmiyorum ama sonuçta bunu kendimi kazanmış olarak görmüyorum pek. hatta aklımda yoktu bile arka arkaya 3 itü yazmıştım ve kesin itü'ye gidiyorum diyordum ve itü'nün hazırlığı kolay diye duydum ve hazırlık atlamak için ingilizce çalışmaya başlamıştım bile.
neyse kısaca bilgi+şans demeyelimde şans kelimesi biraz yetersiz kalır. bilgi+nasip![]()
İTÜ'nün hazırlığının kolay olup olmadığı okuduğun kura göre değişir. üst kurlarda daha az ders saati olur, gezmeye daha çok vakit kalır. ancak okuldan da kopmamak gerekir. 3 sene öncesiydi okuduğumda hazırlığı. itüdeki en rahat ve en fazla yaydığım yılımdı. özledim açıkçası.