Bu konuyu okuyanlar

bilicimustafa12

Müdavim
Katılım
24 Mayıs 2017
Mesajlar
7,164
Reaksiyon puanı
626
Puanları
113
Yaş
25
YKS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak hangi tarihte merak ediliyor. 2018 YKS sınav sonuçları ais.ösym.gov.tr’de sorgulama ekranı haberimizde yer alıyor. Milyonlarca Üniversite öğrencisinin girdiği YKS sınavı ne zaman belli olacak? ÖSYM YSK TYT, AYT’nin yanında YDT sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte ÖSYM’nin yayınladığı YSK tercih kılavuzuna göre tercihlerini yapacak. Bilindiği üzere 30 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde sınava girmişi. Şimdi ise YKS öğrencileri 2018 yılı üniversite sınavı sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Gözler ÖSYM’den gelecek açıklamaya çevrilmişti. ÖSYM'den beklenen haber ise geldi. Üniversite adaylar YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından tercihlerini yapacak. Peki nasıl? Üniversite adayları, puanlarını ve mezun oldukları okul türlerini göz önünde tutarak tercihlerini gerçekleştirecek. Adaylar, sadece tercih yapabilecekleri tablolardan olmak koşuluyla girmek istedikleri yükseköğretim programlarını saptayacaklar, bu programların kodları ve adları ile bağlı oldukları üniversite ve fakülte/yüksekokul adlarını tercih sırasına göre yazacaklar.
220720181656091204721_2-41.jpg


YKS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak 2018 YKS sınav sonuçları ais.ösym.gov.tr’de sorgulama ekranı! Milyonlarca öğrenci istediği üniversiteye girebilmenin hayalini kuruyor. ÖSYM tarafından yapılan 2018 YSK sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merek ediliyor. ÖSYM YSK TYT, AYT’nin yanında YDT sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte ÖSYM’nin yayınladığı YSK tercih kılavuzuna göre tercihlerini yapacak. Peki 2018 YKS sonuçları ne zaman açıklanır? YKS tercihleri ne zaman başlayacak? ÖSYM sondakika YKS sınav sonuçları. ÖSYM YKS sınalarını 31 Haziran 1 Temmuz arasında yapmıştı. 2018 YKS sınavına giren milyonlarca üniversite öğrencisi adayı, YKS TYT ve AYT sınav sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Bu yıl ilk kez gerçekleştirilen YKS sınavının ardından adaylar sonuçların açıklanacağı tarihi merak içinde beklemeye başladı. YKS sonuçlarının açıklanacağı tarihi ÖSYM adaylara duyurdu. YKS sınav sonuçlarının ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden 31 Temmuz tarihinde açıklanması bekleniyor. Sınav sonuçları açıklandığı anda adaylar ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden sorgulama yapabilecek.

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?
Bu yıl ilk kez gerçekleştirilen YKS sınavının ardından adaylar sonuçların açıklanacağı tarihi merak içinde beklemeye başladı. YKS sonuçlarının açıklanacağı tarihi ÖSYM adaylara duyurdu. YKS sınav sonuçlarının ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden 31 Temmuz tarihinde açıklanması bekleniyor. Sınav sonuçları açıklandığı anda adaylar ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden sorgulama yapabilecek.

ÖSYM GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ HAKKINDA
YKS sonuçları ÖSYM tarafından 31 Temmuz’da açıklanacak. Sonuçlar açıklandıktan sonra adaylar, tercih listelerini 7-14 Ağustos tarihleri arasında oluşturacak. ÖSYM tarafından tercih süreci başladığında, 2018 yılı tercih kılavuzu da yayınlanacak. Adaylar tercih kılavuzunu inceleyerek yükseköğretim programları arasında tercihlerini yapacaklar. Tercih listeleri oluşturulduktan sonra adaylar, puanlarına ve tercih sıralamalarına göre yükseköğretim programlarına yerleştirilecek. İlk tercih işlemi sonucunda boş kalan kontenjanlar için adaylar, ikinci defa tercih işlemi yapabilecek.
YKS tercihi yapacak olan adaylar, tercih listesine en fazla 24 program ekleyebilecek. ÖSYM tarafından tanınan 24 tercih hakkının kullanılma zorunluluğu bulunmuyor. Adaylar hedefleri doğrultusunda tercih listesini oluşturup, istenilen sayıda yükseköğretim programını listesine ekleyebilir. Tercih listesi oluşturulurken en fazla istenilen programın ilk sıraya yazılması gerekir.

TERCİHLER NASIL YAPILACAK?
Üniversite adayları, puanlarını ve mezun oldukları okul türlerini göz önünde tutarak tercihlerini gerçekleştirecek.
Adaylar, sadece tercih yapabilecekleri tablolardan olmak koşuluyla girmek istedikleri yükseköğretim programlarını saptayacaklar, bu programların kodları ve adları ile bağlı oldukları üniversite ve fakülte/yüksekokul adlarını tercih sırasına göre yazacaklar.
Adayların, yükseköğretim programları arasından tercih yapmaya başlamadan önce, kılavuzdaki tabloların hangilerindeki programlardan tercih yapma haklarının bulunduğunu belirlemeleri gerekir.
Kılavuzda yer alan Tablo 3'te yer alan ön lisans programlarını, 2018-TYT’de 150 ve üzeri puan alanlar tercihleri arasında gösterebilecekle. Tablo 4'teki yükseköğretim programlarını, 2018-AYT/YDT’de ilgili puan türünde 180 ve daha fazla puan alan adaylar tercihleri arasında gösterebilecekler.
Yukarıdaki açıklamalara göre her adayın, girmek istediği programları Tablo-3 veya Tablo-4'ten bularak tercih sırasına koyması gerekir. Tercih sırası önemlidir. Tercih yanlışlıklarından doğacak sonuçların bütün sorumluluğu adaya ait olacaktır. Tercih alanlarının tamamının doldurulması zorunlu değildir. Örneğin, bir aday tercih bildiriminde yalnızca dört programı göstermek istiyorsa ve bunlardan herhangi birine giremediği takdirde başka bir yerde okumak istemiyorsa, sadece bu dört programı yazabilecektir. 2018- YKS sonuç bilgilerinde her adayın hesaplanan yerleştirme puanlarına ilişkin başarı sıraları yer alacaktır.
220720181655191208634_3.jpg

TERCİH YAPARKEN BU SORULARI KENDİNİZE SORUN
Tercihlerinizi son olarak şu açılardan bir kez daha kontrol ediniz:
Listenizdeki programların bu kılavuzda "bakınız" olarak gösterilen ve giriş için aranan bütün koşullarını karşılıyor musunuz?
Listenizdeki programların kodlarını doğru yazdınız mı? Listenize yazdığınız programların kodunu ve adını bir kez daha kontrol ediniz?
Listenizdeki programların sırası, gerçekten istek sıranıza uygun mu? Örneğin, beşinci tercihinize giriş hakkı kazanacak olsanız, "Keşke altıncı tercihimi kazanmış olsaydım." demeyeceğinizden emin misiniz? Bütün tercihleriniz için bu geçerli mi?

YENİ SINAV SİSTEMİNİN ESKİSİNDEN FARKI NE?
Halihazırda var olan Yükseköğretime Giriş Sınavı (YGS) ile Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sistemleri arasında üç aylık bir süre farkı bulunuyor. Adaylar Mart ayında YGS'ye girip ardından haziran ayında lisans tercihlerini yapabilmek için 5 ayrı oturumda yapılan LYS sınavlarına giriyordu. Yeni sistemin en büyük farklılığı kendini burada gösteriyor.
Zira YÖK Başkanı Yekta Saraç'ın açıkladığı sisteme göre birinci oturum ve ikinci oturum haziran ayında ve aynı gün yapılacak.
Adaylar haziran ayında bir cumartesi günü ilk oturuma girecek, öğle molasının ardından ikinci oturum sınavlarına katılacak. Sadece yabancı dil sınavı ilk iki oturumun ardından pazar günü yapılacak. Bir diğer önemli detay ise ilk oturumdan alınan puanın 2 yıllık geçerliliğinin olması. Yeni sınav bu seneden itibaren uygulamaya konuluyor.

Kaynak: Star
 
Üst