20 yaşındaki pompacı kıza erkeklerden tepki!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Adana’da pompacılık yapmaya başlayan genç kıza erkekler tepki gösterdi.

neslihan_aydin.jpg

Büyükşehir Belediyesi otobüslerinde görev yapan çok sayıda kadın şoförün bulunduğu Adana'da, kadınlar bu kez de pompacılığa el attı. Bir akaryakıt istasyonunda kentin ilk kadın pompacısı olarak görev yapan 20 yaşındaki genç kız, erkeklerin "Bir bu iş kalmıştı el atmadığınız" şeklindeki tepkileriyle karşılaşıyor.

Merkez Seyhan ilçesinin Gürselpaşa Mahallesi'nde yeni açılan Sadık Ahmet Bulvarında faaliyet gösteren akaryakıt istasyonunda, güler yüzlü hizmetiyle dikkati çeken pompacı Neslihan Aydın, günümüzde artık "kadın işi", 'erkek işi" diye bir ayrımının kalmadığını , kadınların artık her iş kolunda başarılarını kanıtladıklarını söyledi.

'Ne iş olursa yaparım'

Liseyi bitirdikten sonra yeni açılan bulvar üzerindeki akaryakıt istasyonu inşaatının önünden geçerken, eleman arandığı yönünde duyum aldıklarını anlatan Neslihan Aydın, "Buraya gelip görevliyle görüştüğümde, 'ne iş olursa yaparım' dedim. O da 'pompacılıkta mı' deyince 'neden olmasın' diye cevap verdim. Benim kendimden emin ve kararlı duruşum etkilemiş olacak ki, hemen işe kabul edildim" dedi.

'Kamera şakası sandılar'

Neslihan Aydın, işe başladığı ilk günlerde birçok müş terinin kendisini elinde pompa ile görünce şaşkınlıklarını gizleyemediklerini belirterek, şunları söyledi:
'İlk zamanlarda kamera şakası olduğunu düşünenler de çıktı. Daha sonra benim bu işte çalıştığıma inandılar. Bazen genç yaştaki erkeklerin 'Bir bu iş kalmıştı el atmadığınız' şeklindeki tepkileriyle çok karşılaşıyorum. 'Her işe el attığınız için sizin yüzünüzden iş bulamıyoruz' diyorlar. Bu tepkilere hiç kızmıyor, hoşgörüyle karşılıyorum.'

Bazı müşterilerin de, "sen yanlış doldurursun" diyerek kendisinden pompa hizmeti bile almak istemediklerini belirten Aydın, bunu da hoşgörüyle karşıladığını, erkek mesai arkadaşını çağırarak, pompa hizmetini onların vermesini rica ettiğini anlattı.

'Yaptığım işi seviyorum'

Asgari ücretle çalıştığı işyerinde mesaiye de kaldığını, "ben genç kızım, geç saatlere kadar kalamam" gibi mazeretler üretmediğini anlatan Aydın, şöyle devam etti:

"Adana insanını hep öfkeli ve kadınlara karşı nezaketsiz olarak tanırlar ama öyle değil. Beni bugüne kadar hiç rahatsız eden olmadı. Bazıları bayan olmamdan dolayı yaptığım işe tepki gösterse de bana hiçbir zaman rahatsızlık vermediler. Adana bu yönden güvenli bir kent. Yaptığım işi de seviyorum. İnsan alnının teriyle çalıştıktan sonra her yerde iş var."

Aydın, bazı erkek müşterilerin olumsuz tepkilerine karşın, bayan müşterilerin kendisini kutladığını belirterek, "Aferin kızım, helal olsun sana" dediklerinde çok mutlu olduğunu söyledi.

'Kadın çalışanlarımdan memnunum'

İşyeri sahibi Mine Sevin ise çok sayıda bayan otobüs şoförünün çağdaş yüzünü gösteren Adana'da kadınların her işte başarılı olduğunu söyledi. Sevin, işyerinde çalışan toplam 15 kişinin yaklaşık yarısının kadın olduğunu belirterek, "Kadın elemanlarımdan çok memnunum. Öncelikle iş disiplini yönünden çok iyiler. Hiçbirisi beni şu ana kadar üzmedi. Bir işyerinde kadın olması öncelikle tertip ve düzen açısından o işyerine ayrıcalık getiriyor. Daha istasyona girerken burada kadın eli olduğunu anlıyorsunuz" dedi. Kadın çalışanın olduğu bir yerde erkeklerin de daha kibar ve nazik olduklarını ifade eden Sevin, erkeklerin birbirleri arasında argo konuşmamaya özen gösterdiklerini, bu nedenle her işyerinde mutlaka kadının bulunması gerektiğini kaydetti.

En son haber

TBM

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
358
ne var bunda ala ala

sdelta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
145
Nasıl bir öküzlüktür o ya. Bayan diye istediği işi yapmayacak mı böyle saçmalık mı var ?

Normalde tazminat ödemek zorunda bırakılmalı bu tarz davrananlar ancak cezayı verecek kişiler bile farklı düşünüyordur eminim.

Majeste

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Beyin bedava geliyor diye bunlar kullanmadan öyle saklıyorlar onu. :D :D Bravo. :cursing: :hammer:

NETWORK

Profesör
Reaksiyon puanı
115
Bu kadar da olmaz ısten cıkartılması lazım

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Üniversiteyi Adana da okuyorum. 4. senem ve bayan belediye otobüs şoförlerinin bazılarından çekiyoruz. Kaç defa setten aşağıya düşecektik. Duraktan kalkarken, kaldırma çıktık... tam bir extrem spor oluyo bayan şoförlü otobüsler :D seviyorum onları, güne heyecan katıyolar :D

forumstar

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Üniversiteyi Adana da okuyorum. 4. senem ve bayan belediye otobüs şoförlerinin bazılarından çekiyoruz. Kaç defa setten aşağıya düşecektik. Duraktan kalkarken, kaldırma çıktık... tam bir extrem spor oluyo bayan şoförlü otobüsler :D seviyorum onları, güne heyecan katıyolar :D

hahaha ya bu bayanlar varya, bizle esit olduklarina inanmak ve inandirmak icin , ayakta bile cis yaparlar .... :)

Majeste

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Hahaha :D işin eğlencesi var bea.

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338

Balcalıdan bir haftasonu bir otobüse bindim...

Bayan şoför...

Kimse yok otobüste...

Kadın telefonu açtı... Çocuğu mu Kocası mı anlamadım birisiyle bir kavga ederek konuşmaya başladı...

Kadın Bağırıyor çağırıyor...

Tırstım koltukta aşağı doğru kaydıkça kayıyorum aynadan beni görür de bana da dalar diye :D

Neyse Ben Geliyorum Oraya dedi bir bağırdı telefonu kapattı. Otobüsü bir sürmeye başladı...

Allah Allah o barajdan bir geçişimiz var... :D Ben ecel terleri döküyorum...

Duygu Kafeye Yaklaşınca Düğmeye bastım indirsin diye ama dedim bu beni indirmez bu şekilde gider :D

Çünkü duygu kafeye kadar ki duraklarda Yolcu almak için durmadı :D

Neyse Allah'tan Duygu Kafede beni indirdi de Bir Aile Faciasına şahit olmadım :D

Ondan sonra Töbe dedim bir daha Adana'da bayan Şoför otobüsüne binmem :D

Ama Mecbur yine biniyorsun :D

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
yani avustuyada bir türk futbolcuya sormuslar,kadinlarin futbol oynamasina ne diyorsun diye,oynasinlar sorun degil ama lütfen araba kullanmasinlar demis ,yani onlar benzin pompacisi olsun alti üstü mandala cökecek ,ama harbiden söfer olmasinlar :)

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
yani avustuyada bir türk futbolcuya sormuslar,kadinlarin futbol oynamasina ne diyorsun diye,oynasinlar sorun degil ama lütfen araba kullanmasinlar demis ,yani onlar benzin pompacisi olsun alti üstü mandala cökecek ,ama harbiden söfer olmasinlar :)

önümde bayan şoför motorunu stop ettirdi. Saygıyla hiçbir şey yapmadan bekledim. Arkamdan bir korna bir korna... Neyse arkamdaki dayanamayıp beni geçti geçerken de yanıma gelince şöyle bir baktı... Kadınmış meğer arkamdaki :D Kadının kadına saygısı yok, bizden de beklemesinler :D

fthtsdmr

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
44
Erkekler tepki mi göstermiş?:DErkekler tepki göstermişse sıkıntı.Bence bir erkek pompacıdan yakıt alınca tepki göstermeleri lazım:D Bayan olması daha iyi.

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
Kararlı duruşu etkilemiş ve ondan işe alınmış öyle mi, yürü git l*n!

thetiduygu

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Kadınlar bu kadar kötü araba kullanırken nasıl oluyorda erkekler hep kaza yapıyor???

emre85

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bayanların her işe girmesi sıkıntı oluşturuyor. bu bir gerçek. ve artık erkeklerden çok daha rahat iş bulabiliyorlar.
bir bayanın evde oturması toplumda sorun olmazken, işsiz bir erkeğin durumu çok farkı oluyor. bir erkek evine ekmek getirip ailesine bakmak zorundu. fakat artık iş bulmak çok zor.
ayrıca bayanların ekonomik olarak bağımsızlığını kazanması boşanmaları da arttıran bir etken.
tabi modern bir dünyada buna kısıtlama getirilemez. ama madalyanın diğer tarafında bu gerçeklerinde olduğunu bilmek lazım.

sdmh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Namusuyla çalıştıktan, işini iyi yaptıktan sonra kimse karışamaz

tun@h@n

Doçent
Reaksiyon puanı
6

sabahın o saatinde bol bol adrenalin,hemde oturduğun yerde:)

HapS

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
63
kadınların pompacılık hakkı elinden alınamaz :)

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
Kadınlar bu kadar kötü araba kullanırken nasıl oluyorda erkekler hep kaza yapıyor???
Dün bi kadın benim şeridime geçip üstüme üstüme geldi 30 40 metre kala ben sola çevirdim o da sağa çevirip aynı anda sinyal verdi, yani yine üstüme sürdü. Tip tip bakıp gitti...

HapS

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
63
bence kadınlar her iş kolunda görev almalı çalışmalı, kadınlarında bu zevki tatması sonra alışverişe çıkması güzel :)

Majeste

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Öndeki arabanın stop lambasını takip ederek araba kullanan her bayan (malesef çoğunluğu oluşturuyor) trafik için bir tehdittir.

Arkadaş düz yolda da duruyor yokuşta da. :D :D Bas git yahu. :D :D

eddiebg

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşlar siz bayan şoför görmemişsiniz, avrupada tırcı bayan sayısı o kadar fazla ki, birde çift römorklu kullanan bile var, siz düşünün manevranın ne kadar zor olduğunu. Türkiye örneğini sadece baz almayın. :D

ashabulyemin

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Namusuyla çalıştıktan, işini iyi yaptıktan sonra kimse karışamaz
Bu konudaki yorumumuz buharlaşmış ama kardeşimiz tercüman olmuş sağolsun.Bir kadın kötü yola düşse yırtınıyorlar namusuyla para kazansa yine aynı.
Burada tek bir sorun var istanbulda bu uygulama zamanla yapıldı amacı dışına çıktı.Bu sefer kızlara asılmak isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu çok çirkindi.Adana geleneklerine daha bağlı inşaallah böyle şeyler olmaz

gs_kadir

Profesör
Reaksiyon puanı
8
başlık sakat olmuş biraz ne de olsa Türkçe çek istediğin yere :D

limerick

Profesör
Reaksiyon puanı
8
pompacimi :lol: pompaci nedir yahu.:lol:

thetiduygu

Profesör
Reaksiyon puanı
10
nasıl oluyorda trafiğin %17,5'ini oluşturan kadınlar bu kadar çok hata yapıyorlar trafikte
tablo4.jpg

Erkekler rahatsız etmese eminim bu oranlar değişir

---------- Post added at 11:53 ---------- Previous post was at 11:51 ----------

Dün bi kadın benim şeridime geçip üstüme üstüme geldi 30 40 metre kala ben sola çevirdim o da sağa çevirip aynı anda sinyal verdi, yani yine üstüme sürdü. Tip tip bakıp gitti...

Kötü araba kullananlarda vardır mutlaka, ama erkeklerde de çok hata var.
Trafikte taciz ediyorlar, arabanın üzerine gelip sıkıştırıyorlar, böyle olayları çok gördük