2. Modemim De Gitti !

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan qKTe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

qKTe

Profesör
Katılım
18 Şubat 2009
Mesajlar
2,243
Reaksiyon puanı
32
Puanları
0
Bu giden ikinci modemim. :mellow: Bundan önce de Inca modemim "sınırlı bağlantı veya bağlantı yok" diyerek ayrıldı benden. Sonra AirTies RT-103 modem aldım ve oda bugün yani saat farkıyla dün gitti. Eve geldim internet yok. Sağa sola baktım bağlantıda bir şey var mı diye ama nafile. Aradım ttnet'i dedim böle böle. Genel bakım var dedi gelecek. İyi dedim bekliyeyim. Neyse çalışma bitmiş ve sinyalin geldiğini sölediler modemime! Ama dedim ben adsl ışığının yandığını göremiyorum artı "sınırlı bağlantı veya bağlantı yok" hatası alıyorum. Arıza bildiriyorum dedi sizi arayacaklar. Neyse beklerken dedim başka yerde modemimi deniyeyim bir de ne bakim aynı hata orda da. Adsl sinyalini görmüyor modem. Neyse yeni modem aldım ZyXEL!

İki kere bu sorundan zarar ettim ve can sıkıcı bir durum. Sorun kul yapısımı yani modem ömrünü mü tamamlıyor yoksa bu gidip gelmelerden mi sorun oluyor anlamadım gitti arkadaş..
Varsa bilen çözümü söylesin bir zahmet yahu ???
 

mustapha_84

Doçent
Katılım
18 Aralık 2007
Mesajlar
520
Reaksiyon puanı
3
Puanları
18
Bendede ttnet'in verdiği zyxel modem vardı sürekli kopma yaşıyordum bir süre sonrada bozuldu zaten.Bende piyasada benimkinden daha ucuz olan linksys modem aldım bir kere bile kopma yaşamadım o modemle.Tabi ben daha sonra superonline'a geçince emekli oldu.Benim sana diyeceğim bu da bozulursa linksys al.:)
 

muratflash

Rektör
Katılım
9 Kasım 2008
Mesajlar
13,803
Reaksiyon puanı
511
Puanları
3,293
Bende 2007 de Telekom un verdiği AirTies RT-102 KABLOLU modem var taş gibi modem
senin o kesilmelere anlam veremedim... Belki modem kaynaklı değildir başka şeydendir...

---------- saat 00:48 eklendi ---------- önceki mesaj saat 00:45 eklenmişti ----------

Birde ben kablosuz modem almayı düşünüyorum...
Hangi marka ve modeli önerirsiniz??? Ben gene AirTies düşünüyorum ama...
 

vegaturk

Profesör
Katılım
21 Haziran 2008
Mesajlar
3,718
Reaksiyon puanı
117
Puanları
0
qKTe bilgisayarın bağlı olduğu prizin topraklaması var mı bende Datron modem vardı kullandığım prizde topraklama olmadığı için yandı topraklamısı olan priz kullanıyorum şuan kullandığım 1 yedekte ise 2 modemim var hepside airties bir sıkıntı yok.
 

ahky

Profesör
Katılım
16 Kasım 2007
Mesajlar
4,548
Reaksiyon puanı
66
Puanları
228
Bende de Ttnetin verdiği Exper marka modem var 2 yıla yakın oldu bağlatalı ilk günkü gibi çalışıyo sorunsuz,biraz da şansa meselesi galiba bu işler.
 

SwateR

Rektör
Katılım
19 Nisan 2009
Mesajlar
10,200
Reaksiyon puanı
662
Puanları
3,293
Bende de ttnetin Combox' ı var. 2 yıldır sapasağlam Maşallah :)

Senin elektirk hattında filan sorun mu var acaba. Dalgalanmalar, yüksek gerilim gelmesi gibi :huh:
 

POWER

Rektör
Katılım
5 Ekim 2009
Mesajlar
10,276
Reaksiyon puanı
161
Puanları
0
linksys en kralı ama şimdi elimizde airties var :/
 

7/24

Profesör
Katılım
5 Kasım 2007
Mesajlar
3,814
Reaksiyon puanı
51
Puanları
228
Arkadaşlar adam çözüm istemiş, siz modem markası reklamı yapmısınız.

Spliter kullanmadan direk hat üzerinden modeme giriş yaparmısın.
 

Fiberadam

Asistan
Katılım
24 Temmuz 2010
Mesajlar
362
Reaksiyon puanı
14
Puanları
0
Bu giden ikinci modemim. :mellow: Bundan önce de Inca modemim "sınırlı bağlantı veya bağlantı yok" diyerek ayrıldı benden.

Selamlar,
Sinirli baglanti yada baglanti yok denilen olay aslinda APIPA dir. Detayli bilgiyi arastirarak bulabilirsin..

Herneyse , Apipa sudur, bilgisayarinda ki bagdastirici kablolu yada kablosuz fark etmez ,bagli bulundugu DHCP den ip alamaz ise Windows otomatik olarak bagdastiriciya 169 lu bir ip verir ( sistemin calismaya devam etmesi acisindan )

Yani eger internetle arada bir modem kullaniyorsan , sorun senin bagdastiricin ile modem arasinda bir yerlerde. Modemin dhcp serverindan manuel ip atamayi deneyebilirsin yada bagdastiricina manuel ip verip denebilirsin. Internet baglantin olsun olmasin her durumda senin bilgisayarinin modeme baglanip modemin dhcp sinden bir ip almasi gerekir.

Bu sorun ethernet karti ( kablolu yada kablosuz ) ile alakli olabilir (software yada hardware) yada modemle ilgilidir. Eger sisteminde bor sorun olmadigindan eminsen ve Iki modeminde calismadigindan mutlak eminsen, arkadaslarin dedigi gibi elektriksel birseyden kaynakli olarak modemleri de kaybediyor olabilirsin. Isin spritter yada , internet arizasi ile alakasi yoktur. Bosuna zaman kaybetme o tur kontrollerle.
 

aLTuu

Asistan
Katılım
4 Şubat 2007
Mesajlar
401
Reaksiyon puanı
5
Puanları
18
Bendede Datron RTA1030W var. 4 sene önce alıp evin bir yerine koymuştum artık yerini bile hatırlamıyorum, aldığımdan beri bir kere bile internetim kopmadı. Not: Wireless'tan bağlanıyorum.
 
Üst