2)Kulaklık ve Ses Karşılaştırması

Bu konuyu okuyanlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Katılım
20 Temmuz 2017
Mesajlar
6,866
Reaksiyon puanı
5,172
Puanları
113
Öncelikle belirtmek isterim ki G7 gibi bir telefon alacaksanız kesinlikle yanında kulaklıkta almalısınız. G7 nin kulaklığını ben incelemeye dahi gerek duymuyorum. Telefonculardan 10tl ye alacağınız kulaklık daha iyi iş görür emin olabilirsiniz.

images


Ayrıca kulaklık almak isteyenler için şu konununda linkini buraya bırakmak istiyorum.



Ne kadar G7 nin kulaklığını incelemek istemesemde S9 un AKG kulaklığı hakkında birkaç cümle kurmak isterim. Öncelikle şunu belirteyim. Kulaklık ne AKG tarafından tasarşanmış nede AKG tarafından üretilmiş. Sadece daha çok satabilmek için kulaklığa AKG ile anlaşıp AKG damgası vurmuşlar. Tabi bu durum kulaklığın kötü olduğu anlamına gelmiyor ancak samsung mağazalarında satıldığı gibi 100$+kdv lik bir kulaklıkda değil. Samsung Earphones Corded Tuned By Akg (galaxy S8 And S8+ Inbox Re - n11.com


Eğer samsung akg kulaklığını anlatacaksam xiaomi hybrid pro hd modelini kullanarak rahatlıkla anlatabilirim. Samsung akg kulaklığı hybrid pro hd ye göre daha basslı ve tizleri daha yumuşak bir kulaklık ancak samaung akg kulaklık biraz daha yapay çalıyor.

Samsung akg kulaklığın malzeme kalitesi ve ses yalıtımı heralde bu kulaklığın en üstün olduğu tarafı.


images


Artık bu bölümden sonra lg nin şovu başlıyor.

Dac(telefonda ses çıkışını sağlayan ana domanım) kalitesi olarak s9 gerçekten şimdiye kadarki en iyi işini çıkarmış ancak G7 nin yanında bu başarı pekte başarı sayılamaz.


ÖncelikleÖncelikle ses seviyesinden bahsetmek istiyorum. Elimde son derece eski kulaklıklarımdan biri olan shp 2000 vardı. Kulaklığın eski teknoloji ve 32Ω olması sebebi ile bu kulaklığa istenilen gücü telefonlar pek veremiyordu. Bu kulaklığı s9 da denediğimde ses şiddeti çok çok zayıftı ancak bugün bu kulaklığı lg g7 ile denedim ve telefon son derece rahat bir şekilde sürdü kulaklığı. Üstelik yüksek empedans modu aktifleşmeden.



Size yüksek empedans modundanda bahsedeyim. Dünya sağlık örgütü çerçevesinde çıkan yasalarda insanların kulak sağlığını etkileyecek db değerlerini sunacak telefon vs üretmek yasal değil. Tıpkı ses yüksek veya parlaklık yüksek uyarılarılarını yayınlamamanın yasal olmaması gibi. Bu yüzden G7 tam gücünü sadece fazla güç isteyen kulaklıklarda yani empedans değeri yüksek kulaklarda veriyor. Eğer empedans modunu tüm kulaklıklarda kullanmak istiyorsanız ayrı bir aparatla telefonu empedans moduna sokmanız gerekiyor.

Açıkcası ben yüksek empedans modunu hiç denemedim ancak deneyenler empedans modunda %40 ses diğer telefonlarda %100 sese eşit gibi bolca yorum okudum. Tabi deneyimlemeden bu konu hakkında yorum yapmak istemiyorum.


Hoparlör konusunda G7 nin JBL tarafından üretilen Boombox hoparlörü S9 un ise çift hoparlör ü mevcut.

Boombox hoparlörün en büyük özelliği düz bir zemindeyken(masa vs) ciddi oranda bass artışı sağlaması. Gerçekten lg bass konusunda ciddi iş başarmış bu kadar küçük hoparlörlerde mümkün olmayacak kadar ciddi bass verebiliyor cihaz.

S9 da ise çift hoparlör var bu hoparlörlerden biri ahize. Ahizenin hoparlör olmasının en büyük artısı telefona bakarken hoparlör lg deki gibi altta kalmıyor.

Eğer bu kategoriyide puanlarsam

S9
Dac 5.2/10
Hoparlör 9.5/10

G7
Dac 9.7/10
Hoparlör 9.6/10




Bu noktada puanlamayı nasıl yaptığımı sizinle paylaşmak istiyorum. Telefonun Dac(dijital analog converter) sistemine puan verirken bundan 4 5 yıl öncesinde bile pek çok htc telefonun s9 dan çok daha iyi olduğunu hesaba kattım. G7 de ise Türkiyeye gelmeyen LG G8 in dac yapısının G7 den daha iyi olabileceğini düşünerek puan kırdım.

Eğer kulaklıklarıda değerlendirseydim S9 a 10 verirdim. Çünkü şimdiye kadar bir telefonun yanında verilmiş en iyi kulaklık bu. Ancak bu kulaklıklar çok pahalı kulaklıklar değil. Muhtemelen 150 liraya piyasadan alacağınız kulaklıklar hemen hemen samsung akg kulaklığı kalitesinde olacaktır. Bu yüzden Samsung Akg kulaklığa 10 vermek istemediğimden kulaklıkları değerlendirmedim.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst