2 İşletim Sisteminden Birini Tamamen Silmek

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
HDD'yi 3 bölüme ayırıp önce C: bölümüne XP sonra ise D: bölümüne Vista kurdum. (E: bölümüne dosyalarım var) Şimdi XP'yi tamamen kaldırmak istiyorum. Yani hem işletim sistemi seçim ekranından hem de HDD'den. İşletim sistemi seçim ekranından kaldırdım fakat HDD'den kaldıramadım. Resimde de gördüğünüz gibi birimi silemiyorum ya da biçimlendiremiyorum. XP'nin kurulu olduğu bölüm "Birincil bölüm" olduğu için mi silemiyorum? XP'yi Vista'ya zarar vermeden nasıl silerim?

catscropn.jpg

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Bir Biçimlendirme Cd si ile bilgisayarı yeniden başlatıp C yi biçimlendirebilirsin bu aşamada Vistaya zarar vermez fakat birincil bölüm C olduğu için bazen sorunlar çıkartabilir.

oradan özellikler kısmından D yi birincil bölüm olarak seçebiliyomusun denermisin.

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Windows Yardım ve Destek çözümün temiz bir Vista kurulumu olduğunu söylüyor.

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Yani tabi eğer Vistayı gözden çıkarırsan komple C ve D yi biçimlendirip birleştirerek tek bir ( C ) bölümü haline getirip Vista yüklemek daha temiz oluyor.

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Bir Biçimlendirme Cd si ile bilgisayarı yeniden başlatıp C yi biçimlendirebilirsin bu aşamada Vistaya zarar vermez fakat birincil bölüm C olduğu için bazen sorunlar çıkartabilir.

oradan özellikler kısmından D yi birincil bölüm olarak seçebiliyomusun denermisin.

Seçemiyorum.

Yani tabi eğer Vistayı gözden çıkarırsan komple C ve D yi biçimlendirip birleştirerek tek bir ( C ) bölümü haline getirip Vista yüklemek daha temiz oluyor.

Sanırım böyle yapacağım.

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Xp cdsinden başlatıp silemiyor musun? Bence silinmesi lazım çünkü bu şekilde bütün diski silebilirsin.

Yalnız bu da var değil mi; daha sonra vista başlamazsa :)

K C sen bu işleri bilirsin, bir Linux live cd işini görmez mi?

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Sen ne diyorsun K.C gparted'i yer. Bu işlerden iyi anlıyor.

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Bir biçimlendirme CD'in (format) varmı?

Var tabiki.

Xp kurulu disk Xp CD'siyle biçimlendirilemez. (Vista CD'si ile de)

Elimde bulunan Ubuntu 9.04 ve ya Pardus 2009 CD'si ile C:'yi biçimlendirebilirim.

Fakat risk mevcut. Temiz bir Vista formatıyla bu işi halledeceğim.

Bu arada uçmuşsunuz beyler nereden nereye. Linux ve Windows'u Exploit Coder kadar bilmediğim bir gerçektir. Yaş(15) ve kullanış farkımız bu durumu açıklar. Benim akranlarım oyun başından kalkmazken ben Linux kullanabiliyorsam bu beni mutlu eder.