2. Elde hangi marka arabayı tavsiye edersiniz?

Reaksiyon puanı
10,315
Selamun aleykum,
Arkadaşlar hatırlayanınız vardır, 2014 yılında bir konu açmış ve tavsiyelerinizi rica etmiştim. O zaman bir Honda city aldım, takriben 2.5 yıl kullandıktan sonra küçük oğlum maalesef arabayı pert etti ve geçen nisan ayından beri kalakaldık. Şimdi yeni bir araba almak istiyorum lakin, birkaç marka arasında bir türlü karar veremiyorum. Maksimum 40-50 bin lira arası bir araç almak istiyorum. Ben ikinci el değerini pek dert etmeyeceğim, sadece yakıt durumu, sorun çıkarma durumu ve mutlak surette otomıatik olması gerektiğini söylemek istiyorum. Bir de benzinli düşünüyorum, çünkü dizellerin bayağı bir sorunlu ve bakım masraflı olduklarını duyuyorum. Mazda, Mitsubichi ve Honda ilk düşündüğüm markalardır. Bunlar arasındaki tercih konusunda...

Tavsiye ve tecrübelerinize çok ihtiyacım var, yardımcı olursanız çok sevinirim.

BJKolik

Dekan
Reaksiyon puanı
6,756
Öncelikle geçmiş olsun diyorum. Yazdığınız markalara göre Japon arabalarına karşı bir ilginiz var olduğunu anladım. Bunların arasına Toyota' yı ekliyorum. Toyota Corolla sizi hiç bir hususta üzmez. Honda derseniz de Honda Civic olsun. Fiyatları hakkında bilgi sahibi değilim. Yakıt durumu Toyoto' nın çok iyi. Ayrıca Renault hem yedek parça hem de yakıt durumu olarak daha iyi. Ama sağlamlık açısından aynı şeyleri diyemem. Ben Toyota kullandığım için biliyorum. Allah gönlünüze göre versin, tabiki kazasız belasız.

Reaksiyon puanı
10,315
Öncelikle geçmiş olsun diyorum. Yazdığınız markalara göre Japon arabalarına karşı bir ilginiz var olduğunu anladım. Bunların arasına Toyota' yı ekliyorum. Toyota Corolla sizi hiç bir hususta üzmez. Honda derseniz de Honda Civic olsun. Fiyatları hakkında bilgi sahibi değilim. Yakıt durumu Toyoto' nın çok iyi. Ayrıca Renault hem yedek parça hem de yakıt durumu olarak daha iyi. Ama sağlamlık açısından aynı şeyleri diyemem. Ben Toyota kullandığım için biliyorum. Allah gönlünüze göre versin, tabiki kazasız belasız.

Çok teşekkür ederim, siz benzinlisini mi kullanıyorsunuz?

Reaksiyon puanı
10,315
Doğrudur benzinli Auris var bende. Çok memnunum.

Yakıt epey yüksekmiş, ortalama 7.1. Bir de sanırım Toyota 2. elinin çok iyi durumda olması sebebiyle epey pahalı geldi bana.
Mitsubichi'de yakıt oranı epey düşük, fiyatlar daha makul, sorun çıkarma hususunda da Mazda ile beraber dünyada en az memnuniyetsizlik oranı olan markalar. Lakin tek dezavantajları 2. elinin bir Honda ve Toyota gibi iyi durumda olmaması.

BJKolik

Dekan
Reaksiyon puanı
6,756
Yakıt epey yüksekmiş, ortalama 7.1. Bir de sanırım Toyota 2. elinin çok iyi durumda olması sebebiyle epey pahalı geldi bana.
Mitsubichi'de yakıt oranı epey düşük, fiyatlar daha makul, sorun çıkarma hususunda da Mazda ile beraber dünyada en az memnuniyetsizlik oranı olan markalar. Lakin tek dezavantajları 2. elinin bir Honda ve Toyota gibi iyi durumda olmaması.
Toyota' nın ikinci eli Apple telefonlar gibi. Her zaman alıcısı var ve kazandırıyor. Mazda' da çok iyi ama ikinci eli yok. Japon araçlarından biri olan Suzuki' lerde çok Nissan' larda iyi ama bunlarında ikinci elleri yok maalesef. Ben Auris' i alırken Nissan Note alacaktım ama araştırdım ikinci el piyasası düşük elde kalır diye gittim bunu aldım. Çok memnunum. Lakin Japon araçları sağlam ve uzun ömürlü. Sorunsuz ve masrafsız.

alpacino_34

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
495
Mitsubishi olacaksa lancer olsun D segmentinden Latitude öneririm. Almanlardan Passat 2008 2011 arası bulunur . Renault pek önermem sağlamlık açısından illa sedan olmıycaksa golf de öneririm Dsg olduğundan manuel tercih edin Civic pek sevmem kullandım gidişi yol tutuşu guzel arkası dar geldi bana yakıtıda pek iyi değil benzinde
Model takıntın yoksa Bmw 2001 E39 bak ben pek japoncu değilim :)

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
öncelikle şunu belirteyim dizellerin bakım sorunu diye genel bir şey yok.
turbolu motorlarla ilgili sorunlar olabiliyor. bu sorunların çoğu kullanım kaynaklı.
turbo kullanımına dikkat ettiğinizde hiçbir sorun yaşamazsınız.

bakımı masraflı olan o saydığınız markalar oluyor genelde. çok satılmayan japon markaları yani.
tamamı ithal oldukları için parça maliyetleri ve servis ücretleri nispeten yüksek.

bakım maliyeti, yakıt tüketimi ve otomatik diyorsanız en iyi fiyat performans aracı fluence makyajlı kasadır
1.5 dci ve edc şanzıman o kadar çok satıldı ve kullanıldı ki sorunsuzluğu ispatlandı diyebiliriz.

2. olarak daha şık birşey bakıyorsan seat ibiza dsg düşünebilirsin. motoru bütçene göre seçmen gerekir.

kibar kullanırsan ikiside uzun yıllar sorun çıkarmaz. otomatik hızlı geçiyor diye yarış modunda kullanmamak lazım.
turbolu araçları da yüksek devirlerden uzak tutmak gerekiyor. birde uzun yol sonunda bir süre çalışır halde durmak lazım.