2 Ekran Kartımdan İstediğimi Varsayılan Yapamıyorum

Bu konuyu okuyanlar

stevesm1221

Öğrenci
Katılım
8 Haziran 2019
Mesajlar
70
Reaksiyon puanı
18
Puanları
8
Yaş
34
2 Ekran kartım var biri onboard diğeri nvidia geforce gt520mx. Nvidia olanı baskı altında olmadığında güç tasarrufu nedeniyle onboard olanı çalışıyor. Minecraft launcher onboard ekran kartlarında siyah ekran veriyor hiç açılmıyor o yüzden nvidianın açık olması gerekiyor ve laptop bunu kendi kendine yapmıyor. aygıt yöneticisinden onboard olanı devre dışı bırakıyorum ve launcher açılıyor ama oyun açılırken beyaz ekran veriyor. sorunun ne olduğuna bakarken onboardı devre dışı bıraktığımda nvida olan değil microsoft temel görüntü sürücüsü cihazı diye bir şeye bağlı olmuş. onboard olanını tekrar çalıştırıp nvidia denetim masasından nvidia ekran kartını varsayılan yaptım ve oldu, oyun açıldı. Ancak launcher yine siyah ekran veriyordu. onboardı devre dışı bıraktım ve oyunu tekrar açtım launcher açıldı ancak oyun açılırken olan beyaz ekran geldi. nvidia denetim masasına girdim bilgisayarınızda nvidia ekran kartı yok uyarısı verdi açılmadı, onboardı aktifleştirdim masa sıkıntısız açıldı. Şu an launcher açarken onboardı devre dışı bırakıyorum sonra play tuşuna basıp geri aktifleştiriyorum ve ancak öyle açılıyor. Ayrıca küçücük oyuna 5gb ram vermeme rağmen 60 fps in üzerine çıkamıyorum oyun ayarlarından vsync kapalı bazıları ekran kartı ayarlarından açık olabilir onu kapat demiş ayarı bulamadım. Şöyle yardım edecek bilgili biri varsa laptopu bağlayayım ne gerekiyorsa yapsın lütfen.
 

Usain

SpaceX
Emektar
Katılım
17 Mayıs 2018
Mesajlar
9,213
Reaksiyon puanı
15,026
Puanları
113
Yaş
21
Çalıştırırken sağ tık yapıp yüksek performansı seçin. Tam emin olmamakla birlikte dahili GPU ve harici GPU birlikte çalışır diye bir yazı okumuştum. Yani temelde dahili olan çalışıyor. Harici onun üstünde.
 

stevesm1221

Öğrenci
Katılım
8 Haziran 2019
Mesajlar
70
Reaksiyon puanı
18
Puanları
8
Yaş
34
Hocam çok garip bir şey farkettim sayenizde. Neyi çalıştırırken sağ tık yapacağım diye deniyordum launcher'a sağ tıkladığımda grafik işlemciyle beraber çalıştır diye bir seçenek gördüm. Orada hangisiyle açacağını seç diye bir yer var tıkladığımda beni nvidia denetim masasına attı. Hangi GPU ile beraber açmak istersiniz yazıyordu nvidia olanı işaretledim çıktım oyunu açtım olmadı launcher'da siyah ekran oldu ama grafik işlemciyle çalıştır yerinde entegre grafiğe tıklayınca ne launcher'da hata verdi nede oyunda yani doğru okumuşsunuz. Yinede normal bir şekilde tıklayınca açılmıyor siyah ekran geliyor. Ben her zaman böyle açarımda böyle açılmasını varsayılan yapacak bir ayar var mı?
 
Üst