2 Bin lira oyuncu bilgisayar önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan megl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

megl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle merhaba arkadaşlar, evimde herhangi bir bilgisayar bileşeni bulunmamakta. ( monitör , klavye , kasa vs. ) 2 bin lira bütçe ile güncel oyunları oynayabileceğim bir bilgisayar istiyorum fakat laptop bile pc arasında kalmış durumdayım.

dediğim gib bütçem 2 bin lira ve henüz ne alabileceğime karar veremedim, yorumlarınızı bekliyorum.

Bilgisayarda günlük olarak neler yaparım;

- full hd film, dizi
- büyük ekran takıntım var diyebilirim, 17.3'den küçük olmasın mümkünse
- gta online , cs:go , lol , outlast gibi oyunlar , infamous second son , ( gta 5 istiyordum fakat bu bütçeye o oyunu açmaz diye düşünüyorum ) , pes, fifa , fps türü online oyunlar.
- günlük kullanım, araştırma , babam için facebook oyunları ,
-teamspeak , skype vs. konuşma programları
- olabildiğince kaliteli ve güncel oyunları oynamak istiyorum , ayrıca forum işleri içinde kullanıyorum
- anlayacağınız güncel oyunları kasmadan oynatabilecek sorun çıkartmayacak bir sistem veya laptop istiyorum.

Bütçem 2 bin lira, mümkünse bu sistem veya laptop bu fiyatı geçmesin bütçem sınırlı. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

conducktor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
PS4 öneririm... oyun performansı bakımından rakipsiz...

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Basit bileşenlerle bir PC toplayabiliyorsun tahmin ediyorum. Bu fiyata alacağın laptop'a göre daha fazla performans yakalarsın. Eğer gerçekten taşınılabilrliğie ihtiyacın yoksa, ya da performansı tercih edersen tavsiyem bu yönde olacak.

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Arkadaşın dediği gibi, aşınabilir olması zorunluluğun yoksa kasa toplamalısın.

emrah08

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Öncelikle işin içine monitör girince o fiyat yetersiz gelebilir. Eğer bütçenizi arttırma imkanınız yoksa şahsen AMD APU sistem tavsiye ederim. Çoğu oyunu rahatlıkla oynayabilirsiniz. GTA 5 dahil :) Toplamış olduğum sistem 2000 lirayı biraz aştı.İsterseniz SSD'yi listeden çıkarabilirsiniz.Fakat benim tavsiyem kesinlikle kuracağınız sistemde SSD bulunmalıdır.

Ekli dosyayı görüntüle 15566

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
PPdkEQ.png

Olur da bütçeni yükseltirsen kasa dışı parçalar için 2500'e filan bunu da değerlendirebilirsin.

megl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
i3 çok eski değilmi?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Öncelikle işin içine monitör girince o fiyat yetersiz gelebilir. Eğer bütçenizi arttırma imkanınız yoksa şahsen AMD APU sistem tavsiye ederim. Çoğu oyunu rahatlıkla oynayabilirsiniz. GTA 5 dahil :) Toplamış olduğum sistem 2000 lirayı biraz aştı.İsterseniz SSD'yi listeden çıkarabilirsiniz.Fakat benim tavsiyem kesinlikle kuracağınız sistemde SSD bulunmalıdır.

Ekli dosyayı görüntüle 15566
2200 - 2300'e kadar arttırabilirim en fazla, intel sistem daha iyi değilmi? her oyunu kaldırırmı, ayrıca daha eklenmesi gereken birşey varmı sisteme? cd takma yeri vs. dahili geliyor değilmi? ona göre ayarlayabilirmisiniz sistemi.

Ayrıca yukarıda moderatör beyefendi'nin topladığı sistem dahamı iyi? i3'lü

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Değil tabi, kaçıncı nesil olduğu ile alakalı. 2.,3. nesil işlemci ile 6. nesil işlemci bir değil. İçerdiği teknolojiler farkediyor. 6. Nesil yeni yani son çıkan 14 nanometre üretim teknoloji kullanıyor nasıl eski olsun. :D

megl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Moderatör beyefendi, sizin attığınız sistemmi daha iyi bumu? http://forum.shiftdelete.net/attachment.php?attachmentid=15566&stc=1

ayrıca sizin önerdiğiniz sistem gta 5 'i orta ayarlarda açarmı?

Öncelikle iki sistem arasında bütçe farkı var. Ben Monitör koymadan aslında monitör ile toplamı 2400-2500 lira olan bir sistem topladım.
AMD APU'su olan sistemdeki oyunu oynatacak parça işlemcinin içerisinde bulunan grafik çekirdekleri. Bu işlemcinin numarası, düşük bütçe için harici bir ekran kartı olmadan oyunlardan harici kartsız en yüksek performansı alabilmek. Benim sistemimde gördüğün gibi harici bir kart var. MSI R7 370. Yani benim topladığım kasadan daha yüksek oyun performansı alırsın. Benim önerdiğim sistem ile yani R7 370 ile GTA 5'i High-Very High ayarlarda akıcı oynayabilirsin. GTA 5 ve diğer güncel oyunlarda da seni mutlu eder yani. :)

megl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle iki sistem arasında bütçe farkı var. Ben Monitör koymadan aslında monitör ile toplamı 2400-2500 lira olan bir sistem topladım.
AMD APU'su olan sistemdeki oyunu oynatacak parça işlemcinin içerisinde bulunan grafik çekirdekleri. Bu işlemcinin numarası, düşük bütçe için harici bir ekran kartı olmadan oyunlardan harici kartsız en yüksek performansı alabilmek. Benim sistemimde gördüğün gibi harici bir kart var. MSI R7 370. Yani benim topladığım kasadan daha yüksek oyun performansı alırsın. Benim önerdiğim sistem ile yani R7 370 ile GTA 5'i High-Very High ayarlarda akıcı oynayabilirsin. GTA 5 ve diğer güncel oyunlarda da seni mutlu eder yani. :)
Gönderdiğiniz sistemi birkaç oyuncuya sordum fakat şu şekilde yorumlar aldım;

-i3 işlemci? : çöp
- ekran kartı ? : çöp
Kasa 750w? : çop

gibi yorumlar aldım, siz ne diyorsunuz?

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Gönderdiğiniz sistemi birkaç oyuncuya sordum fakat şu şekilde yorumlar aldım;

-i3 işlemci? : çöp
- ekran kartı ? : çöp
Kasa 750w? : çop

gibi yorumlar aldım, siz ne diyorsunuz?

Ne kadar çok boş insan var diyorum kusura bakma.

megl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

megl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
SSD çıkarınca monitör ile 2500 küsür birşey olması gerek.

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710

dieselhazza

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Abicim SSD ye cikar onu sonrada alir takarsin. Onemli olan islemci ve ekran karti. Evet SSD avantajli oluyor ama SSD olmadan oyun oynarsin. Ekran kartsiz oynayamazsin. O yuzden islemcin ve ekran kartin ust seviyede olsun. Sonra pisman olursun