• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

2+2=?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Peter
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ya zaten metnide ben yazmadımki int. rastladım verdim :D

Bu kadar işleme ne hacet ahan da sana grafik II+II=IIII de hadi bunu da 5 yap :D

tövbe tövbee zamane gençlerinden korkulur elmayı armut diye yutturacaklar nerdeyse..

matematik'te 0'a bölüm tanımsızdır işlemin sonucu da aslında

~ = ~

olur

Doğru olabilir birkeresinde internette bir adam bilim adamı 2+2 nin 5 olduğunu söylemiş hatta doğruymuşta öyle hatırlıyorum ama matematikteki tüm kurallar değişeceği için uygulamamışlar yani boşa okuyoruz:D

matematik saçmalamaya izin vermez. eğer saçmalayacaksanız farklı bir dal seçin :D

Yok be kardeşim matematikte de çok saçma şeyler var ama saçmalayacağı yerde hemen ya tanımsız diyor ya sıfıra eşitliyor yani bi bahane bulup sıyırıyor:)) en basit örneği limit mesela:))

Suan bu soruyu "2+2 kac eder yavrum?" dıe sorsanız herkesın verecegi cevap "4" tur ama bence 4 degıl ve bunu sıze kanıtlamak ıstıorum..

20-20=0 dımı? -evett-
25-25=0 mı? -evett-

bunları bır denklem seklınde yazarsak;

20-20=25-25 olmaz mı? -oluuurr-

20yi cozumlerse 4.5 olmaz mı? -oluur hemde ole yazsak tam super olur-
25i cozumlersek 5.5 olmaz mı? -oluur hemde ole yazsak tam super olur-

o zmn sımdı denklememımızı bıdaha yazıyorum

4.5-4.5=5.5-5.5 sımdı bole oldu mu ?? -olduuuu-

sımdı bunları ortak paranteze alalım---> 4.(5-5)=5.(5-5)

carpım halınde oldugundan (5-5)ler gıder ve gerıye 4=5 kalır..

4ude 2+2 dıe yazarız bolece​

2+2=5 olmus olur...​

Hiç de öyle olmaz 5-5/5-5 = 0/0 belirsizliğine yol açar ki bu da tanımsızdır.Dolayısıyla yapılan işlem bir işe yaramaz...

Yaw tamam kardeşim beni suçlamaktan vazgeçin ben ilk mesajlarda belirttim
ben biliyorum sadece sizle paylaşmak için açtım konuyu :icon_:

benim anlamadığım şu
soru ilk mesajlardan birinde cevaplanmıştı
tekrar aynı cevabı verenleri anlamıyorum ya yazılanları okumuyorsunuz yada bizim ilk seferinde anlamadığımızı düşünüyorsunuz :D