19 yıl önce mart ayındasınız istanbul/bakırköyde bir erkek çocuğu dünyaya gözlerini açıyor ve size yani yaşayan tüm insanlığa merhaba hayat diyor.."İşte bende artık aranızdayım" diyor ağlamaklı bir sesle.. Hayat biraz kaygılı bir sesle "merhaba çocuk" diyor daha adı bile olmayan birine.. Çocuk büyüdükçe hayatın kaygısıda büyüyor nedendir bilinmez çocukta biraz kaygılı yaşıyor hayatı, hayatın onu yaşatmak istediği şekilde...Kendisine hep çocuk denildiği için artık büyümeye karar veriyor ve hayatın vermek isteyipte çekindiği için vermediği desteğe gerek duymadan büyüyor...büyüyor... büyüyor... Her zaman dahada büyüyor, küçük bir çocuğun kalbinde... Büyüdükçe hayat onu sevmez oluyor kaygılarını artırarak ama farketmiyor nede olsa eski çocuk şimdiki genç bırakmıyor hayatı.. Hayat kaçmaya çalıştıkça o dahada sıkı sarılıyor hayata... Sonrasında hayat gence yüzünü dönüyor yüzünde tebessümle... Yeni hayata hoş geldin diyor.. Bu sefer genç kaygılanıyor ; Yeni mi ??? Evet yeni, diyor hayat, yeni bir hayat; işte önünde, seni bekliyor... Sadece seni... !!!
Karşıdaki dünya gülmeye başlıyor.. Genç niye gülüyorsun diye soruncada anlatmaya başlıyor... "Bu dünyada sadece sen olacaksın... Çünkü bu hayatı sadece sen seçtin.."
Ve genç gözyaşları içinde şunları söylüyor:
-Hayatı ben seçmedim, hayat beni seçti... Ben hayatta tek başıma yaşamak istemiyorum.. Ben hayatı onlarla beraber yaşamak istiyorum.. Çünkü hayat onlarla değerli.. Çünkü hayatı aslında onlar oluşturuyor... Onlar olmadan bütün dünya benim olsa ne olur, bana dünya değil onlar lazım... Çünkü dünyanın onlarsız hiçbir değeri yok, hayatta yaşamak onlarla güzel onlarsız değil...
Dünya çocuğa uzun bir süre baktıktan sonra artık gizlenmeyi seçiyor yerini karanlığa bırakarak.. Genç şaşkınlık içinde kararan havaya bakıyor.. Hayata bu olaylar ağır geliyor ve ağlamaya başlıyor.. Gencin ise içine hafif bir ferahlık geliyor yağmur damlalarına baktığı anda.. Gözlerini tekrar gökyüzüne çevirdiği anda gökyüzünden bir yıldız gelip gencin kalbine çarpıyor.. Sonra uyanıyor genç yatağında olduğunu farkediyor rüya gördüğünü hatırlayarak.. Ama bir gariplik olduğunu anlıyor... Gördükleri rüyaysa kalbi hala niye ağrıyor...
19 Yaşında Bir Hayat - Gökhan Özsoy ...
Karşıdaki dünya gülmeye başlıyor.. Genç niye gülüyorsun diye soruncada anlatmaya başlıyor... "Bu dünyada sadece sen olacaksın... Çünkü bu hayatı sadece sen seçtin.."
Ve genç gözyaşları içinde şunları söylüyor:
-Hayatı ben seçmedim, hayat beni seçti... Ben hayatta tek başıma yaşamak istemiyorum.. Ben hayatı onlarla beraber yaşamak istiyorum.. Çünkü hayat onlarla değerli.. Çünkü hayatı aslında onlar oluşturuyor... Onlar olmadan bütün dünya benim olsa ne olur, bana dünya değil onlar lazım... Çünkü dünyanın onlarsız hiçbir değeri yok, hayatta yaşamak onlarla güzel onlarsız değil...
Dünya çocuğa uzun bir süre baktıktan sonra artık gizlenmeyi seçiyor yerini karanlığa bırakarak.. Genç şaşkınlık içinde kararan havaya bakıyor.. Hayata bu olaylar ağır geliyor ve ağlamaya başlıyor.. Gencin ise içine hafif bir ferahlık geliyor yağmur damlalarına baktığı anda.. Gözlerini tekrar gökyüzüne çevirdiği anda gökyüzünden bir yıldız gelip gencin kalbine çarpıyor.. Sonra uyanıyor genç yatağında olduğunu farkediyor rüya gördüğünü hatırlayarak.. Ama bir gariplik olduğunu anlıyor... Gördükleri rüyaysa kalbi hala niye ağrıyor...
19 Yaşında Bir Hayat - Gökhan Özsoy ...