S
SDN Okuru
SDN Okuru
nerden biliyorsun 25 yaşına kadar uzamanın oldugununu bence 18 yaşından sonra insan uzamaz sadece kendinizi avutuyorsunuz
Önemli olan boy değil işlev
Bu kişiden kişiye değişir herkes de sabit değildir kimisi 13 de girer erğenliğe kimisi 16 da kiminde daha geç biter kimisindede daha erken.Erğenlikten kastım,boy uzaması ve vucut gelişimi ergenlikte en üst düzeydedir ve son aşamadadır.Son bilgi bayanlarda gelişme 19 erkeklerde 22 yaşa kadar devam ediyor.
Ben 15 yaşıma girecegim 2 ay sonra 3 senedir basket oynuyorum 17 ila 20 cm arası boyum uzadı annem 165 babam 180 dedem 1.99 anneannem 190 falan sizce daha uzarmıyım ??
[MENTION=360445]bnyamin123[/MENTION]
benim bildiğim kadarıyla boy 24 yaşına kadar uzar. süt ve protein ağırlıklı beslenmen gerek.(ama karbonhidrat ta lazım.)
basketbol oynamak benim bildiğim boy uzamasına çok katkı sağlamaz. yani çok oynarsan işe yarar.
evet ergenliğe geç girmişsin. şimdiye sakalın az da olsa çıkmaya başlamalıydı.
protein ağırlıklı beslen. sağlığına dikkat et. doğal beslen. 185 olur mu bilmem ama boyun uzar
nasıl, hangi kafayla okuduysan "çok güzel" anlamışşınHer gün 5dk asılırsan olmaz
kardeşim sence egerki normal bir gelişim olursa ben yaz ayının bitimine dogru eylüle dogru kaç olurum bi tahmin söylermisin tşkr ederimevet boy uzatmak için barfix de asılı kalmak yeter gibi ama asılıyorsun asılmaya bari normal barfiks çek de biraz da vücut yap
sınıfımdaki birinden duymuştum(kendisi boksla uğraşır): vücudun gelişmesi için önce karbonhidrat yani enerji. sonra spor. sonra da protein gibi birşeyler diyordu yanlış bir şey söylemek istemem.
kardeşim sence egerki normal bir gelişim olursa ben yaz ayının bitimine dogru eylüle dogru kaç olurum bi tahmin söylermisin tşkr ederim
bide uzmantv den vs araştır. boy uzaması işini. çok yararlı bilgiler var oralarda.
eğer şimdi başlarsan ete süte barfix e şu an (177 imişşsin) 180 i geçme ihtimalin var.
tahminen sağlıklı beslenip sağlıklı spor yaparsan 180i geçersin. (boy uzatmak o kadar da zor değil yani )
bu arada koca forumda bu tür konularda teknik bilgisi ya da deneyimi olan yok mu hiç cevap yazan yok da
sakal dan çok neyim var ki şaka şaka o kadar da çok değil. yani saç sakal yumağı değilimKardeşim cok süper bir haberim var babam düz cetveli koydu boyumu ölçtü dik durdum 180 çıktı süper ya snce gerçekmidir boyum metreyle ölçtü kardeşim bi 6cm yeter bana ha bu arada yaşın kaç boyun kaç kardeşim ve boy uzama periyodun nasıldı sakalın varmı)
sakal dan çok neyim var ki şaka şaka o kadar da çok değil. yani saç sakal yumağı değilim
ama en az haftada bir traş olmam şart. anla ordan ne kadar olduğunu ç.ok sık değil. ama kalında değil. jilet vurdukçada gürleşmiyor. benim ergenlik biraz tuhaf oldu. 6 ya giderken sınıfın en usuzu bndim (en azından 2. uzunu-bir oğlan vardı boyu 1.80 ) bir tane sakal bıyık benzeri şey yoktu.
böyle saçma bir bünyem var
yaşım orjinalde 18 (5-15-1995 doğumluyum-tarihe dikkat ) kimliğe 5-15-1996 yazmışlar (dertleri neyse artık )
yani kemik yaşım 18. kimlik yaşım 17. zeka yaşım... (onu boşver - 3 haneli )
boyum kaç:
dedim ya hiç direk ölçmedim ama 175 civarında.
sana tavsiye metre yada ip tarzı şeylerle boy ölçme. senin tecrübenle sabit
yanlış çıkıyor. yamuluyo bükülüyo olmuyor.
ama metre ile duvarda işaretler koyarak 10 cm lik cetvelle bile boy ölçülür yani. önce duvara düzgünce 10 cm 20cm 30cm diye işaretler koy.(renkli kalemle-duvarı batırma )
hafta da bir boyunu test et işaretle.(başka renk kalem ile)
bu arada benim biliğim kadarıyla sabah uyanır uyanmaz boyunu ölçme kemikler uyuşmuş olduğundan en az 3-4 cm fark oluyormuş. en iyisi boyunu öğlen vs. ölç
180 se 180 dir. ben 179 mu dedimvalla kardeşim metrenin ucunu ayagımla bastım dimdikti babam dedigim gibi uzun yani baktı dikkatlice 180 dedi bence 180ya
180 se 180 dir. ben 179 mu dedim
hep diyorum. etini ye. sütünü iç. eylüle kadar eğer şu an 180 sen 185 lere ulaşırsın.
bizim sınıftaki çocuktan biliyorum(hani şu boksla uğraşan çocuk boy-en, baya baya iri yarı bir şey oldu etle sütle