18 yaş küçükler için seyahat izni

Forumsever1113

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Şehirler arası seyahat etmem lazım ama yanımda annem veya babam olmuycak teyzem ve eşi olucak yani akrabalarım ceza yermiyim ve izin var mı

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,464
Büyük aile bireylerin yanında olacağı için sorun çıkmaz.

Yörük+

Asistan
Reaksiyon puanı
89
Şehirler arası seyahat etmem lazım ama yanımda annem veya babam olmuycak teyzem ve eşi olucak yani akrabalarım ceza yermiyim ve izin var mı
Geçerli bir nedenin var ise izin kağıdı temin etmen ceza alma riskini yok edecektir aksi takdirde ceza alabilirsin

Forumsever1113

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Veli ile seyahat edelebilir dediler ya illa anne baba şart değildir diye düşünüyorum çünkü bir nevi velim akrabam yakın akrabam

bilexsamet

Profesör
Reaksiyon puanı
2,415
İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliğine gönderilen "Şehir Giriş/Çıkış Seyahat Kısıtlaması" konulu genelgede;

"4- Sokağa çıkma kısıtlaması devam eden 18 yaş ve altı çocuklar ve gençlerin yanlarında veli/vasisinin bulunması şartı ile (veli/vasi olan 65 yaş ve üzeri olan vatandaşlarımız hariç) Seyahat İzin Belgesi almaksızın şehir içi ve şehirlerarası yolculuk yapabilecekler." denilmiştir.

Veli, sadece anne ve baba diye biliyorum.
Vasi de mahkeme tarafından veli gibi yetkilendirilen kişi diye biliyorum.

Yani benim görüşüm anne babanız dışında başka birisi ile sehayat edemezsiniz.

Bakınız:

Forumsever1113

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliğine gönderilen "Şehir Giriş/Çıkış Seyahat Kısıtlaması" konulu genelgede;

"4- Sokağa çıkma kısıtlaması devam eden 18 yaş ve altı çocuklar ve gençlerin yanlarında veli/vasisinin bulunması şartı ile (veli/vasi olan 65 yaş ve üzeri olan vatandaşlarımız hariç) Seyahat İzin Belgesi almaksızın şehir içi ve şehirlerarası yolculuk yapabilecekler." denilmiştir.

Veli, sadece anne ve baba diye biliyorum.
Vasi de mahkeme tarafından veli gibi yetkilendirilen kişi diye biliyorum.

Yani benim görüşüm anne babanız dışında başka birisi ile sehayat edemezsiniz.

Bakınız:
Bugün Bi toplantı olucak tı o belli oldu mu