16 yasinda evde vucut agirligi Çalışmanın Zararı

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Abi spor salonuna gidebilerim ama hic vaktim yok bi tek aksamlari onuda arkadaslarla cikiyoruz bazen ben uyumadan evel yapmak istiyorum dambil alicam yaren 2 gun dambil 2 gun ise vucut agerlegi ile calisicam. Vucut agerlegi icin sorun yok programim var ama dambill ile programim yok siz bana bildiginiz bir program yazabilirmisinis? Yada interneten hangi guvenilir siteden alabilerim? Istedigim tek sey kolarimi buyutmek daha genis olmak ve biras gogusum olsun. Sirt icin de barfiks cekerim.
Uyku öncesi spor yaparsan ulykuya dalmakta zorlanırsın ve yeterince de dinlenemezsin. Çünkü uyumadan önce vücut yorgundur ve işlevlerini yavaşlatır. Sporda tam tersidir. Hormonlar bir ayıltır adamı, daha nah uyursun :D Mümkünse uyanıp hemen hafif atıştırıp, sabahlık spor yap. Öylesi daha faydalı olur ve emin ol, gün içinde daha enerjik olursun. Onun peşine bir duş alıp, yeşil çay, ada çayı yada melisa içmekten daha zevk veren bir şey düşünemiyorum :)

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Adam akıllı spor salonuna git öğren, ondan sonra evdinde çalışırsın. Ayrıca normal dumbell alma, ayarlı dumbell al. Set olarak satılıyor. Sürekli ağırlık artırman gerekecek zamanla ve farklı bölgeler için farklı ağırlıklar tercih edeceksin. Ayrıca bazı arkadaşlar bilmedikleri konularda/tam emin olmadıkları yerlerde yorum yapmasınlar, zira yanlış yönlendirme oluyor. Eğer evde çalışacağım diyorsan illaki ben program yazarım.

Ardi Xhaha

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Hangi sayfaymış bu kolların ince kalacağını söyleyen. Saçmalığın daniskası. Çalışabilirsin. Problem olmaz. Sadece aşırı yüklenme kendine. 5 kilo dumbell işini görür.
Abi aklima tutmuyorum ama baya herkes simdiden dumbell kulanirsan buyudugunde kolarin hep ince kalir o yuzden uzak dur diyordular.

Ardi Xhaha

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Az araştır. Bu yaşta hazıra alışma. Youtube'da "genç ve fit" "savaş cebeci" bunların videolarını izle. Eğer paran varsa değiştirilebilir ağırlıklardan 20kg lık olanları alabilirsin. Genç ve fit in kendi sitesinde evde uygulamak isteyenler için program var.
Boy kısalması tamamen şehir efsanesidir. Haltercilerin kısa olması halter kaldırdıklarından değil kısa insanlar daha iyi halter kaldırdığındandır.
Vucut geliştirme sporu hareketler doğru formda yapıldığında sağlığa herhangi bir zararı yoktur.
Peki bu kol hikayesi sence nedir abi ?

Ardi Xhaha

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Adam akıllı spor salonuna git öğren, ondan sonra evdinde çalışırsın. Ayrıca normal dumbell alma, ayarlı dumbell al. Set olarak satılıyor. Sürekli ağırlık artırman gerekecek zamanla ve farklı bölgeler için farklı ağırlıklar tercih edeceksin. Ayrıca bazı arkadaşlar bilmedikleri konularda/tam emin olmadıkları yerlerde yorum yapmasınlar, zira yanlış yönlendirme oluyor. Eğer evde çalışacağım diyorsan illaki ben program yazarım.
Programini bana verebilirmisin ?

ali.clay

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
21
Peki bu kol hikayesi sence nedir abi ?
Çalıştırdığın birşey neden küçük kalsın. Mahallede duyduğun şeylere körü körüne inanma. Kas yapıyorsun küçülmesi için bir sebep yok.
Ayrıca vucut geliştirme sadece kas gelişimini etkilemez. Kardiyovasküler sistemini geliştirir, kemiklerini daha sağlam yapar, düzenli spor beyin gelişimindede önemli rol oynar.

pillibebek_

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Az araştır. Bu yaşta hazıra alışma. Youtube'da "genç ve fit" "savaş cebeci" bunların videolarını izle. Eğer paran varsa değiştirilebilir ağırlıklardan 20kg lık olanları alabilirsin. Genç ve fit in kendi sitesinde evde uygulamak isteyenler için program var.
Boy kısalması tamamen şehir efsanesidir. Haltercilerin kısa olması halter kaldırdıklarından değil kısa insanlar daha iyi halter kaldırdığındandır.
Vucut geliştirme sporu hareketler doğru formda yapıldığında sağlığa herhangi bir zararı yoktur.
Abartma istersen 20 kilo

pillibebek_

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Bu ağırlıklar değiştirilebilirdir. Yani 3 kg de olur 10 kg da. O yüzden uzun vadede ekonomik kısa vadede daha kullanışlıdır.
Adam 16 yaşında yeni başlıyorsa 4-7.5 kilo ideal. Siz kilosu değiştirilebilen dambıllardan mı bahsediyorsunuz

Son düzenleme:

mirinkirin

Doçent
Reaksiyon puanı
358
Spor boy kısaltır diyen arkadaşlar Google'a Arnold Schwarzenegger yazınca bunun böyle olmadığını görebileceklerdir.
Ben zamanında çok araştırdım bir tane bile bilimsel makale yok buna dair, ele ağırlık alınca yere çekecek ve boy uzaması engellenecek zannediliyor.

Dikkat edilecek nokta ağırlığın çok fazla olmaması, aksi hâlde omurilik yamulur dik duruş bozulur boy gerçekten de birkaç santimetre kısalır.

Kolların incelmesi mevzusu şu, adam gençliğinde spor yapıyor yaş ilerleyince bırakıyor salıyor kendini, başlıyor cips yemeye göbeğine nazaran kollar cücük gibi kalıyor ortaya da "bak gençken spor yaptı şimdi kolları çöktü" efsanesi yayılıyor.

"Sporu bırakınca vücut çöker, kaslar sallanır " cümlesi de bir başka efsane. Adam sporu bırakıyor başlıyor hamburger yemeye, o kasların üzerinde yağ birikiyor kötü bir görüntü oluyor sonra da vay efendim sporu bıraktı vücudu sallanıyor :)

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Spor boy kısaltır diyen arkadaşlar Google'a Arnold Schwarzenegger yazınca bunun böyle olmadığını görebileceklerdir.
Ben zamanında çok araştırdım bir tane bile bilimsel makale yok buna dair, ele ağırlık alınca yere çekecek ve boy uzaması engellenecek zannediliyor.

Dikkat edilecek nokta ağırlığın çok fazla olmaması, aksi hâlde omurilik yamulur dik duruş bozulur boy gerçekten de birkaç santimetre kısalır.

Kolların incelmesi mevzusu şu, adam gençliğinde spor yapıyor yaş ilerleyince bırakıyor salıyor kendini, başlıyor cips yemeye göbeğine nazaran kollar cücük gibi kalıyor ortaya da "bak gençken spor yaptı şimdi kolları çöktü" efsanesi yayılıyor.

"Sporu bırakınca vücut çöker, kaslar sallanır " cümlesi de bir başka efsane. Adam sporu bırakıyor başlıyor hamburger yemeye, o kasların üzerinde yağ birikiyor kötü bir görüntü oluyor sonra da vay efendim sporu bıraktı vücudu sallanıyor :)
Bunun nedeni insanların diyet kelimesinden vücudunu güzelleştirmek için yapılacak, güzelleştikten sonra bırakılacak bir şey olarak anlıyorlar. İngilizceden bakalım mı ?

Google Translate

- Beslenme alışkanlığı
the kinds of food that a person, animal, or community habitually eats.
a vegetarian diet

Kısaca diyet sürekli, ömür boyu yapılan bir şeydir. Kafama estim yapıyorum, vazgeçtim boşver olayı değil. Yediğine ve yemediğine karar vermedir, yemekte seçici olmaktır.

MuhammedSC

Profesör
Reaksiyon puanı
484
Salona gitmen gerek. Evde güzel sonuca varamazsın. Vücudun olur olmaz onu bilemem ama. Hareketi doğru yapmak en önemli şey. Hoca gözetiminde yapman daha doğru. Hocanın her dediğini bile yapmaman gerek. Bazı hareketler kalıcı sorunlara yol açabiliyor. Bel fıtığı gibi.

Ardi Xhaha

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Çalıştırdığın birşey neden küçük kalsın. Mahallede duyduğun şeylere körü körüne inanma. Kas yapıyorsun küçülmesi için bir sebep yok.
Ayrıca vucut geliştirme sadece kas gelişimini etkilemez. Kardiyovasküler sistemini geliştirir, kemiklerini daha sağlam yapar, düzenli spor beyin gelişimindede önemli rol oynar.
Abi mesele suydu internete okudum tam hangi sitede hatirlamadim eger simdiden calisirsam buyudugumde kolarim ince kalacakmis diyordu.

Ardi Xhaha

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Salona gitmen gerek. Evde güzel sonuca varamazsın. Vücudun olur olmaz onu bilemem ama. Hareketi doğru yapmak en önemli şey. Hoca gözetiminde yapman daha doğru. Hocanın her dediğini bile yapmaman gerek. Bazı hareketler kalıcı sorunlara yol açabiliyor. Bel fıtığı gibi.
Bende gitmeyi dusunuyorum ama hic vaktim yok.

MuhammedSC

Profesör
Reaksiyon puanı
484
Bende gitmeyi dusunuyorum ama hic vaktim yok.
Aynı yaştayız. Ne yoğunluğun olabilirki 16 yaşında ? Eğer fitness'a ayıracak vaktin yoksa kick box'a gidebilirsin. Benim gittiğim salonda dersler haftada 2 kere 1 er saat salı-perşembe günü akşam 9-10 arasıydı galiba. Evde gelebileceğin noktada kısıtlı ben ilk başladığımda 5KG ile çalışırken şuan 15KG ile çalışıyorum ve en az 10 tane alet kullanıyorum. Evde 3-5 tane dumbell hareketiyle sonuca varamazsın.

Ardi Xhaha

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
16 yaşındasın, 2 günde 1 defa salona en fazla 1.5-2 saatliğine gidecek vaktin yok mu ? Eğer gerçekten yoksa kendine bu kadar yüklenme, gençliğin akıp gitmesin ellerinden.
Abi butun gun babama yardim ediyorum sonra da aksam bazen arkadaslarla cikiyoz.

mirinkirin

Doçent
Reaksiyon puanı
358
Abi butun gun babama yardim ediyorum sonra da aksam bazen arkadaslarla cikiyoz.
Kusura bakma kardeşim, aylak aylak gezip baba parası yiyen gençleri görmeye o kadar alıştık ki, arada senin gibi ailesini düşünenlerin olduğunu da unuttuk, ben de gencim bu arada ama neyse :)
Bak şu siteyi bir aydır takip ediyorum yazıların hepsini incelemedim ama doğru şeyler yazıldığını düşünüyorum, profesyonel yabancı sitelerdeki araştırmalara paralel olarak yazılmış çoğu. Vücut Geliştirme - Bodybuilding - Zayıflama - Kilo Almak İncele evde nasıl vücut geliştirilire dair bir şeyler bulabilirsin.

Ardi Xhaha

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Kusura bakma kardeşim, aylak aylak gezip baba parası yiyen gençleri görmeye o kadar alıştık ki, arada senin gibi ailesini düşünenlerin olduğunu da unuttuk, ben de gencim bu arada ama neyse :)
Bak şu siteyi bir aydır takip ediyorum yazıların hepsini incelemedim ama doğru şeyler yazıldığını düşünüyorum, profesyonel yabancı sitelerdeki araştırmalara paralel olarak yazılmış çoğu. Vücut Geliştirme - Bodybuilding - Zayıflama - Kilo Almak İncele evde nasıl vücut geliştirilire dair bir şeyler bulabilirsin.
Tessekurler abi

pillibebek_

Profesör
Reaksiyon puanı
145
3x10 dumbell bench press

2x10 dumbell curls

3x10 preacher curls

2x10 latarel

internetten hareketlerin isimlerini araştır. ilk hafta bunları yapmaya başla ağrı hissedersen 1 gün için mola ver. sonraki 2 günde de setlerden 1 set düşür yani 3x10 ise 2x10 olarak yap zorlama kendini.

5kg lik ağırlıklarla başlaman en iyisi.