16-09 Günün Yemeği:Mantarlı ve Körili Tavuk Biftek

emubaltaci

Rektör
Emektar
Katılım
21 Kasım 2005
Mesajlar
18,863
Reaksiyon puanı
129
Puanları
243
Malzeme Listesi

* 150 gram kültür mantarı
* 2 adet bütün tavuk göğüs eti (biftek şeklinde hazırlayın)
* 25 gram tereyağı, yarım çay bardağı zeytinyağı
* Yarım tatlı kaşığı köri (curry), tuz, karabiber
* 2 çay bardağı süt
* 1 tatlı kaşığı un

Yapılışı:

Tavuk biftekleri köri, tuz ve karabiber ile eşit miktarda baharatlayın.

Genişçe bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını kızdırın, tavuk biftekleri arkalı önlü kızartın (pembeleşecek). Kızarmış tavukları ayrı bir kaba alın. Mantarları halka halka doğrayın, tenceredeki kızgın yağın içine atın. 2-3 dakika pişirin suyunu bırakacak. 1 tatlı kaşığı un ilave edin karıştırın arkasından 2 çay bardağı sütü koyun, karıştırın. Biftekleri mantarların üzerine kapatın. Orta hararette, kapağı kapalı olarak pişirin. İçine koyduğunuz sütlü karışım yoğunlaşıp, ve az miktarda kalıncaya kadar pişirin (yaklaşık 40 dakika kadar). Biftekleriniz sararacak ve iyice pişecek.

Genişçe bir servis tabağına biftekleri alın, sos kıvamındaki sütlü karışımı da üzerinden gezdirin. İnce doğranmış maydanoz ile süsleyip, sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun...
 

m1903

Profesör
Katılım
15 Ağustos 2007
Mesajlar
2,870
Reaksiyon puanı
8
Puanları
218
emu bizim evde aşçılık yapar mısın :P :)
 

Ahmethz

Rektör
Emektar
Katılım
7 Eylül 2006
Mesajlar
12,441
Reaksiyon puanı
398
Puanları
263
Konum
Istanbul
ya bu yemeklerin resimlerini koysak süper olur malum ben deneyince bakalım aynısı olacak mı (yemek yanabilir :D )
 

gorko

Asistan
Katılım
31 Temmuz 2007
Mesajlar
478
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
abi sen ne yaptın yaoruç oruç canım cekti
 

Ahmethz

Rektör
Emektar
Katılım
7 Eylül 2006
Mesajlar
12,441
Reaksiyon puanı
398
Puanları
263
Konum
Istanbul
buldum
1169939954img_2140.jpg
 
Üst