144 hz monitor - hdmi mı display port mu?

Burakinz

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
15
Arkadaşlar dün itopyadan bu monitorü aldım. 2x hdmi girişi mevcut fakat çoğu kişi displayport daha kaliteli falan diyor.
Sizce çok fark olur mu? hdmi ile displayportun? aldığım için kötü hissediyorum nedense.

wqdwqdsa.PNG

Mesaj otomatik birleştirildi:

Hızlı cevap bekliyorum arkadaşlar

Son düzenleme:

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,241
HDMI 1.4 kablo kullandığınız sürece mevcut çözünürlük ve tazeleme hızında sorun yaşamazsınız. DP'de HDMI'da dijital ve çok güncel çıkışlar. DP sadece biraz daha kaslı. Ancak bu çözünürlük ve tazeleme hızında ikisi fark etmiyor. Kendimden biliyorum. Ancak Nvidia bir kartla FreeSync kullanmak isterseniz o zaman DP çıkışı olması lazım monitörün, ona dikkat edin.

Zlatanerra

Asistan
Reaksiyon puanı
217
HDMI ses ve görüntü taşır. Display Port sadece görüntü taşır ve HDMI göre görüntü aktarma hızı yüksektir. Benim bildiğim farklar bunlar.
Burada önemli olan ekran kartınızı hangi HDMI versiyonunı desteklediğidir. Kullandığınız ekran kartının HDMI 1.3 ve üstü versiyonlarda 1920x1080p'de 144Hz kullanabilirsiniz.
Ama Display Port'un görüntü aktarma hızını düşünürsek, bunı tercih etmek daha sağlıklo olacaktır.

Burakinz

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
15

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,241
144Hz destekler 1080P için HDMI 1.4 ve sonrası. Ben bir fark hissedemedim ikisi arasında şahsen.

Burakinz

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
15
144Hz destekler 1080P için HDMI 1.4 ve sonrası. Ben bir fark hissedemedim ikisi arasında şahsen.
pekala teşekkür ederim. bir nebze rahatladım

ek olarak alacağım monitor de amd freesync mevcut bunu nvidia ekran kartıyla kullanmam mümkün mü

Son düzenleme:

ThorJ

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,805
HDMI'nin görüntü aktarımı ile beraber, ses aktarım özelliği de vardır. DP'de yok. İyi bir HDMI'yi tercih ederim.

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,241
pekala teşekkür ederim. bir nebze rahatladım

ek olarak alacağım monitor de amd freesync mevcut bunu nvidia ekran kartıyla kullanmam mümkün mü
HDMI ile mümkün değil maalesef. Bildiğim kadarıyla şu an için o özellik sadece DP çıkışı olan monitörlerde kullanılabiliyor. Zaten gerçekten sertifika alanlar çok pahalı.

Burakinz

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
15
HDMI ile mümkün değil maalesef. Bildiğim kadarıyla şu an için o özellik sadece DP çıkışı olan monitörlerde kullanılabiliyor. Zaten gerçekten sertifika alanlar çok pahalı.
ama hdmi desteklemiyorsa neden hdmi girişli monitore böyle bir özellik koyarlar ki?

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
kötü hissediyorum nedense.
Hem HDMI hem de DP bağlantı kullanıyorum, kendini kötü hissedecek bir kaybın yok bundan emin ol.
@utkuversus detaylandırmış, ben de kısaca altını çizeyim; DP olmazsa olmaz değil.

HDMI ses ve görüntü taşır. Display Port sadece görüntü taşır ve HDMI göre görüntü aktarma hızı yüksektir. Benim bildiğim farklar bunlar.
Her ikisi de ses ve görüntü aktarımı yaparlar :) Her ikisini de ses ve görüntü aktarımında kullanıyorum.

Burakinz

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
15