14 yaşında yazılım öğrenebilirmiyim

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Eray_61
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Eray_61

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
12
Merhabalar Ben 14 yaşında bir ortaokul öğrencisiyim yaklaşık 3 yıldır yazılımcı olmak istiyorum artık bir yerlerden başlamam gerektiğini düşünüyorum biraz araştırma yaptım ve başlamak için en iyi dilin C# olduğuna karar verdim sizce başlamak için daha uygun bir dil varmı

durmayann

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,297

egedinc2323

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Merhabalar Ben 14 yaşında bir ortaokul öğrencisiyim yaklaşık 3 yıldır yazılımcı olmak istiyorum artık bir yerlerden başlamam gerektiğini düşünüyorum biraz araştırma yaptım ve başlamak için en iyi dilin C# olduğuna karar verdim sizce başlamak için daha uygun bir dil varmı
15 Yaşındayım, bir sitede çalışıyorum 5 yazılım dili biliyorum BENCE imkansız diye birşey yok :)

Eray_61

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
12
peki udemy gibi sitelerdeki ücretsiz eğitimler başlarken yeterli olurmu yoksa ücretli dersler mi satın almalıyım bi kaç ücretsiz derse göz gezdirdim yeni başlayanlar yazmasında rağmen bana açıklayıcı gelmedi

canberks

Asistan
Reaksiyon puanı
59
umarım yanılmışımdır ama aslında çok fazla ilginizin ve bilginizin olmadığı bir alan ve sırf popüler diye yöneldiniz gibi geldi bana

aynı youtube da çok başarılı olan kanallara bakıp senin gibi nasıl olurum demek gibi ya da youtube da başarılı iyi para kazanan bir editörü görüp 2-3 bilgi alarak aynı onun gibi olacağını sanmak gibi

Eray_61

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
12
umarım yanılmışımdır ama aslında çok fazla ilginizin ve bilginizin olmadığı bir alan ve sırf popüler diye yöneldiniz gibi geldi bana

aynı youtube da çok başarılı olan kanallara bakıp senin gibi nasıl olurum demek gibi ya da youtube da başarılı iyi para kazanan bir editörü görüp 2-3 bilgi alarak aynı onun gibi olacağını sanmak gibi
popülerliğinden değil, zaten 3 senedir öğrenmek istiyorum 3 sene önce günümüzdeki kadar popüler değildi

Mert Şefik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,580
peki udemy gibi sitelerdeki ücretsiz eğitimler başlarken yeterli olurmu yoksa ücretli dersler mi satın almalıyım bi kaç ücretsiz derse göz gezdirdim yeni başlayanlar yazmasında rağmen bana açıklayıcı gelmedi
BTK Akademi dersleri güzel.

Hollywoo

Profesör
Reaksiyon puanı
1,462
Ben yazılıma başlayacağım ne önerirsiniz diye bir çok bu işten anlayan kişilere sormuştum hepsi HTML önermişti.Bu arada yaş bir sorun değil 12-13 yaşında çok güzel oyunlar yapan bile var.

selimaksungur1

Doçent
Reaksiyon puanı
689
öğrenebilirsin tabi ki bence pyhton'a da bakabilirsin ben onunla öğrendim.
ama küçük bir tavsiye 8.sınıfta derslerine daha ağırlık ver derim.

bilimdan

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
3
14 yaşında bağdarlama yazmaya başlanabilir hatta bazı ünlü yazılımcıların çok genç yaşlarda bu işlere başladığından da bahs olunabiliyor.

BatuhanDN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,477
Benim Bir tane Arkadaşım var 13 yaşında 8 tane Proglamlama Dili biliyor.

hakancalis

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
953
Ben yazılıma başlayacağım ne önerirsiniz diye bir çok bu işten anlayan kişilere sormuştum hepsi HTML önermişti.Bu arada yaş bir sorun değil 12-13 yaşında çok güzel oyunlar yapan bile var.
Html bir yazılım dili değil aslında zaten öğrenmesi çok basit bence 1 hafta içinde öğrenilebilir ama Css de kendini geliştirmek daha zordur tabi web tasarım veya porgramlama istiyorsa Html ile başlamak lazım

scutoid

Öğrenci
Reaksiyon puanı
63
Yazılım dili pek de önemli değil. Ana mantığı kavradıktan sonra, başka bir yazılım diline uyum sağlamak için yalnızca syntaxlara alışmak gerekiyor. Genel olarak bütün yazılım dilleri aynı mantık üzerine kurulu. O yüzden hangi dilden başladığının herhangi bir önemi yok. Canın hangisinden isterse ondan başla. Ha unutmadan bir de algoritma mantığını iyi oturtman lazım. Yani bir program yazarken izleyeceğin yolu çizebilmen gerekiyor. Bunu da zamanla oturtursun.

ne bilim olum ben

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
57
Tabiki öğrenirsin çalışırsan dünyanın en iyi oyununu yaparsın.

Hollywoo

Profesör
Reaksiyon puanı
1,462
Html bir yazılım dili değil aslında zaten öğrenmesi çok basit bence 1 hafta içinde öğrenilebilir ama Css de kendini geliştirmek daha zordur tabi web tasarım veya porgramlama istiyorsa Html ile başlamak lazım
Evet Html temelleri basit zaten ama bunları birleştirerek bir site haline getirmek çok zor.Ben bakmıştım 6-7 videosuna kolay gelmişti hatta ama sınavlar yüzünden bırakmıştım.