14 pro mu almalı ? 14 pro max mi ? sizin renk tercihiniz ne ?

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
Ben sana hiç bir şey övmüyorum! 120 Hz ile kullanan 60 Hz ile de kullanır, sen gelmiş S22'ye 5 saat ekran süresi veriyor diyorsun bende öyle bir şey olmadığını, aksine bir tane S20 kullanıcısının 1440p'de mobil veride 5 saat aldığını söylüyorum. Troll olduğum falan yok, hiç bir şeyide övmüyorum.
120hz ile kullanan 60hz ile de kullanır???????????????? Allah aşkına bir yerden S20 bul 60hz kullan.??? senin S20 yi 60hz kullanırken nasıl saç baş yolduğunu görmek istiyorum.???

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,252
120hz ile kullanan 60hz ile de kullanır???????????????? Allah aşkına bir yerden S20 bul 60hz kullan.??? senin S20 yi 60hz kullanırken nasıl saç baş yolduğunu görmek istiyorum.???
Sen şu an SE2'yi nasıl kullanıyorsan S20'yide öyle kullanacaksın.

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,252
Sen iPhone daki 60hz ile androiddeki 60hz I aynı zannediyorsan akıllı telefon değil 3310 kullan.
Samsung'un arayüzü gerek yazılım ve yazılım politikası ile Android tarafının en iyi arayüzüne sahip, S8+ bile akıyorken S20'nin hiç kasacağını düşünmüyorum, kurduğun cümle mantık çerçevesi içerisinde değil.

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
Hocam benim bir şey yaptığım yok.14 Pro max kullanan arkadaşa iki tane soru sordum.Kendisi bir şey yazana kadar Samsunga veya herhangi bir markaya bir şey demedim.Gelmiş yok efendim Always on display pil tüketmezmiş yok efendim Apple ın satış politikası berbatmış gibi abuk sabuk yorumlar yapıyor.Benimde tepem attı sert yazmaya başladım.Adamın işi gücü Samsung fanboyluğu ile trollük.
Kusura bakmayın hocam aktif değildim forumda az önce gördüm.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben sana hiç bir şey övmüyorum! 120 Hz ile kullanan 60 Hz ile de kullanır, sen gelmiş S22'ye 5 saat ekran süresi veriyor diyorsun bende öyle bir şey olmadığını, aksine bir tane S20 kullanıcısının 1440p'de mobil veride 5 saat aldığını söylüyorum. Troll olduğum falan yok, hiç bir şeyide övmüyorum.
1440p de S20 ailesi 120hz i desteklemiyor. Aslında 1080p 120hz, 1440p 60hz den daha fazla pil tüketiyor. Ve exynos 990 rakiplerine göre oldukça vasat bir işlemciydi.

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,252
1440p de S20 ailesi 120hz i desteklemiyor. Aslında 1080p 120hz, 1440p 60hz den daha fazla pil tüketiyor. Ve exynos 990 rakiplerine göre oldukça vasat bir işlemciydi.
Evet bunu biliyorum, ikisi ayrı cümlenin cevaplarıydı aslında. Exynos 990 verimsiz bir işlemci, bunun aksini iddia etmiyorum. Son güncellemelerde biraz toparlardılar, Technopat Sosyal'de bizzat kullanıcısından görüyorum, 1440p'de mobil veri ile yüksek parlaklıkta 5 saat SOT alıyormuş, WiFi ve düşük parlaklıkta kullanıma baglı olarak 6-7 saatleri görmek mümkün bence.

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,548
yav arkadaş bir yorum yaptım konu savaş alanına dönmüş yok fiyat politikası yok AOD siz aklınızı mı kaçırdınız ?
adam hangi model hangi renk alırdınız diye sormuş siz konuyu çorbaya çevirmişsiniz beni bilen bilir son model takıntım yoktur 12 Pro alır yoluma bakarım ama bütçemi biraz daha zorlayıp 13 Pro almak benim işime daha çok gelir bakalım zaman ne gösterecek.

elma armut

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21
Allah aşkına samsung s22 ile 14 pro kıyaslanırmı ? s22 dediğin telefon aşa yukarı iPhone 11 ayarında bir cihaz işlemci desek daha iPhone 12 seviyesine yetişmeye çalışan bir cihaz Hayatta vatanıma ait olmayan marka için sidik yarışına girmem Fakat, Samsung'la Xiaomi ile cidden Kıyaslamayın şu samsung fanlığı yapan arkadaşın derdi zaten besbelli, Maddi durumu kötü ihtiyaç kredileri kredi kartları ağzına kadar dolu büyük ihtimalle mutsuz bir hayatı var. Asla ulaşamayacağı cihazlara kötüleme yaparak yüksekte gördüğü sizi aşağı çekmeye çalışıyor. ( Aşağılık Kompleksi ) bilimsel tabirini yaşadığını düşünüyorum. Maddi durumunun kötü oluşu asla utanılacak birşey değil saygı ve mantık çerçevesi ile hareket ettiğin taktirde asla insan yargılamam ama İnsanlarla dalga geçer aşağılar şekilde konuşamazsın konuşsanda kendi seviyene çekemezsin benim yaptığım gibi engel yersin en fazla. Ya allah aşkına ben konuyu ne amaçla açtım başından beri geldin salça oldun bir fikrinde yok herhangi bir bilgi sahibi olacak imkanında yok. Ulaşamadığım markayı ürünleri kötüleyerek düşük seviyene çekmeye çalışıyorsun. Çok memnun isen sen onları tercih edebilirsin ama başka cihazları tercih eden kendinden üstte gördüğün insanları kendi tarafına neden çekmeye çalışlıyorsun. Marka senin değil hissen yok en azından vatanının malı bile değil. Sırf sen kullandığın için savunuyorsun. Apple kullansan hakarete varan boyutlarda savunacağını düşünüyorum. Senin gibi o kadar çok arkadaş varki. Hiçbir markayı babanızın malı gibi savunmayın bugün apple iyidi yarın kötüdür gider samsung da alırız. Ayrıca forum başlığının açılma sebebi ile alakalı en ufak 1 faydan olmadı sadece insanları Aşağı çekmeye çalıştığını düşünüyorum. Lütfen benim başlığım altında daha fazla mesaj yazma.

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,252
Allah aşkına samsung s22 ile 14 pro kıyaslanırmı ? s22 dediğin telefon aşa yukarı iPhone 11 ayarında bir cihaz işlemci desek daha iPhone 12 seviyesine yetişmeye çalışan bir cihaz Hayatta vatanıma ait olmayan marka için sidik yarışına girmem Fakat, Samsung'la Xiaomi ile cidden Kıyaslamayın şu samsung fanlığı yapan arkadaşın derdi zaten besbelli, Maddi durumu kötü ihtiyaç kredileri kredi kartları ağzına kadar dolu büyük ihtimalle mutsuz bir hayatı var. Asla ulaşamayacağı cihazlara kötüleme yaparak yüksekte gördüğü sizi aşağı çekmeye çalışıyor. ( Aşağılık Kompleksi ) bilimsel tabirini yaşadığını düşünüyorum. Maddi durumunun kötü oluşu asla utanılacak birşey değil saygı ve mantık çerçevesi ile hareket ettiğin taktirde asla insan yargılamam ama İnsanlarla dalga geçer aşağılar şekilde konuşamazsın konuşsanda kendi seviyene çekemezsin benim yaptığım gibi engel yersin en fazla. Ya allah aşkına ben konuyu ne amaçla açtım başından beri geldin salça oldun bir fikrinde yok herhangi bir bilgi sahibi olacak imkanında yok. Ulaşamadığım markayı ürünleri kötüleyerek düşük seviyene çekmeye çalışıyorsun. Çok memnun isen sen onları tercih edebilirsin ama başka cihazları tercih eden kendinden üstte gördüğün insanları kendi tarafına neden çekmeye çalışlıyorsun. Marka senin değil hissen yok en azından vatanının malı bile değil. Sırf sen kullandığın için savunuyorsun. Apple kullansan hakarete varan boyutlarda savunacağını düşünüyorum. Senin gibi o kadar çok arkadaş varki. Hiçbir markayı babanızın malı gibi savunmayın bugün apple iyidi yarın kötüdür gider samsung da alırız. Ayrıca forum başlığının açılma sebebi ile alakalı en ufak 1 faydan olmadı sadece insanları Aşağı çekmeye çalıştığını düşünüyorum. Lütfen benim başlığım altında daha fazla mesaj yazma.
S22 ile 14 Pro'yu kıyaslayan kim acaba?

Çok şükür maddi durumumda genel olarak kötü değil, Apple'ın Mac'ini kişisel olarak kullanıyorum yanı sıra iPhone 11'i de kişisel telefonum olarak kullandım, ayrıca yurt dışındaki abim 13 Pro Max kullanıyor 1 haftalığına geldiğinde onu da deneyimlemiştim, uzanamadığım ciğer falan değil yani. Ve ben S22 ile herhangi bir cihazı karşılaştırmadım, önce okuduğunu anlamayı öğren.

Son düzenleme:

Yahya Furkan

contravolta
Süper Moderatör
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
4,610
Mantıklı bir cevabınız olmayınca hemen maddi duruma bağlayın fanboycuklar sizi. Bir de bizi suçlarsınız. Neymiş ihtiyaç kredisi ödüyorlarmış mutsuzlarmış falan. Üzerine düşmeyen konular hakkında yorum yapma. Asıl aşağılık kompleksi sen de var mesajından belli. @Kayn ve Applemania'nın mesajlarındaki seviye farkı belli oluyor zaten. Kimsenin S22 ile 14 Pro'yu falan karşılaştırdığı yok ayrıca. Daha tartışmanın konusunu öğrenememişsin gelmiş iPhone alacaksın diye Samsung savunanı kötülüyorsun.

Vallahi milletin sabrını sınıyorsunuz. Tamam en elmacı zengin sensin bir şey demedik. Ama saygı çerçevesi içindeki bir tartışmanın ortasında gelip adama yok sen fanboysun yok aşağılık komplekslisin dersen orada sana sert bir dille birinin cevap vermesi, bir sus demesi gerekir.

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,252
Mantıklı bir cevabınız olmayınca hemen maddi duruma bağlayın fanboycuklar sizi. Bir de bizi suçlarsınız. Neymiş ihtiyaç kredisi ödüyorlarmış mutsuzlarmış falan. Üzerine düşmeyen konular hakkında yorum yapma. Asıl aşağılık kompleksi sen de var mesajından belli. @Kayn ve Applemania'nın mesajlarındaki seviye farkı belli oluyor zaten. Kimsenin S22 ile 14 Pro'yu falan karşılaştırdığı yok ayrıca. Daha tartışmanın konusunu öğrenememişsin gelmiş iPhone alacaksın diye Samsung savunanı kötülüyorsun.
Hocam şöyle ki ben Samsung'u da övmedim :D, tartışma esnasında S22'nin iPhone 13'e göre ülkemizde f/p olarak daha mantıklı bir tercih olacağından bahsettim ve batarya performansının kötü olmadığından, sadece 1-2 güncellemelik bir şey olduğundan bahsettim. Şu an durmadan 60 FPS yüksek parlaklıkta oyun oynasan WiFi ile 7-8 saat ekran süresi alıyorsun zaten YouTube üzerindeki testlere göre. O mesajı yazan arkadaşın anlama kabiliyeti çok zayıf.

Kaldı ki maddi durumumun kötü olduğunu ve bu yüzden S22'yi savunduğumu düşünüyor, kendisinden daha fazla Apple ürünü kullandığıma yemin edebilirim, en kötü iPhone 11'i kişisel telefonum olarak kullandım şu an.

elma armut

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21

Vallahi milletin sabrını sınıyorsunuz. Tamam en elmacı zengin sensin bir şey demedik. Ama saygı çerçevesi içindeki bir tartışmanın ortasında gelip adama yok sen fanboysun yok aşağılık komplekslisin dersen orada sana sert bir dille birinin cevap vermesi, bir sus demesi gerekir.
Ekmeğine bak boş yapma

Yahya Furkan

contravolta
Süper Moderatör
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
4,610
Kendi fake hesabından millete sallama. Konumada yazma.
Ne fake'i. Bari forum kurallarını bilseydin. Multi olarak hesap açmaya çalışsaydım anında ban yerdim zaten.

Bilmediğin konular da sallamaya devam et sen. Konuyu açtıysan herkes yazabilir ayrıca, bunu engelleyemezsin.

ozciceky

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,779
Bu verilen paraya yazık yahu.

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
Kusura bakmayın hocam aktif değildim forumda az önce gördüm.

Bide hocam S20 120hz ile 60hz arasında akıcılık olarak çok fark var.Arkadaş S20 nin 2k mobil veride 5 saat verdiğini belirtmiş.Doğru olabilir bir itirazım yok ama S20 deki 60hz 50 saat ekran süreside verse akıcılık olarak çok kötü olduğu için verdiği ekran süresi bir anlam ifade etmiyor.S20 deki 60hz a bu forumda herhangi bir insanın tahammül edeceğini düşünmüyorum.

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,252
Bide hocam S20 120hz ile 60hz arasında akıcılık olarak çok fark var.Arkadaş S20 nin 2k mobil veride 5 saat verdiğini belirtmiş.Doğru olabilir bir itirazım yok ama S20 deki 60hz 50 saat ekran süreside verse akıcılık olarak çok kötü olduğu için verdiği ekran süresi bir anlam ifade etmiyor.
S10+'ın 60 Hz'i, iPhone 11'inde 60 Hz'i ve SE2'ninde 60 Hzi, S20'nin 60 Hz'i ile aynı, Exynos 990'un verimsiz olduğu güçsüz olduğu anlamına gelmez. Zaten arayüz olarak Android tarafındaki en iyi arayüze sahip. 60 Hz 120 Hz'e göre akıcı olmayabilir ama öyle bir anlatıyorsunuz ki sanki S20 kasıyormuş gibi.

Sizin dediğiniz Xiaomi'nin orta seviye ve giriş seviyesi telefonlar için geçerli olabilir, kaydırma animasyonlarında vesaire gerçekten kasıyormuş gibi bir hissiyatı var çünkü.

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
S10+'ın 60 Hz'i, iPhone 11'inde 60 Hz'i ve SE2'nin, S20'nin 60 Hz'i ile aynı, Exynos 990'un verimsiz olduğu güçsüz olduğu anlamına gelmez. Zaten arayüz olarak Android tarafındaki en iyi arayüze sahip. 60 Hz 120 Hz'e göre akıcı olmayabilir ama öyle bir anlatıyorsunuz ki sanki S20 kasıyormuş gibi.
Hocam bak abartmıyorum S10 plustaki 60hz ile S20 deki 60hz aynı değil.S20 yi kullandım.Buyur bir yerden bul kullan.İphone 11 deki 60hz S20 deki 60hz ı beşe katlar.Exynos 990 verimsiz değil? ??? sana hayatta başarılar.

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,252
888 de 8 gen 1 de aynı exynos 990 gibi sıkıntılı.Oyunlarda kaç fps verirse versin yük altında iken bu işlemciler anormal derecede ısınıyor.
8 Gen 1'e sahip S22, iPhone 13'den sonra en serin çalışan amiral gemisi.

Ayrıca SD 888'li 11T Pro, mükemmel bir kararlılık değeriyle saatler boyunca 85-90 FPS oyun oynatıyor, stres testinde ise maksimum 47 dereceyi görmüş, kaldı ki yük altında iPhone 13 45-50 derecelerde çalışıyor. Yani ısının çok bir önemi yok, maksimum 50-55 dereceyi görür tüm cpular neredeyse, önemli olan boşta ısınıyorsa sıkıntı, bu işlemciler yük altına girdiğinde ısınıyor her işlemci gibi. Anormal bir şeyleri yok yani, Exynos 990'un var o doğrudur, boştada ısınıyor biraz.

Bu arada üstteki mesajımda yurt dışındaki abimin 13 Pro Max kullandığını söylemiştim, aslında hayır o abim değil samimi olduğum ve benden büyük olan kuzenim. 1. dereceden yakın ailemde 13 Pro Max kullanan yok. Maddi durumum çok şükür kötü değil, kötü olsa bile bu seni ne kadar ilgilendirir ki. @BarkınYılmaz

Son düzenleme:
Reaksiyon puanı
104
batarya sizin için önemliyse Pro Max'in pil kapasitesi ve ömrü daha iyi. çok tartışmaya açık bir soru değil. Ama araba kullanıyorsanız ve sık telefon görüşmesi yapıyorsanız Pro Max cok büyük bir telefon. Bu sizi telefonu tutuş ve araç sürmek konusunda zorlayabilir. Pro modelin tutuşu ve boyutu nispeten daha iyi. Renk olarak da Uzay Grisi rengi çok hoş. grafit diye de geçiyor olabilir.

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
S10+'ın 60 Hz'i, iPhone 11'inde 60 Hz'i ve SE2'ninde 60 Hzi, S20'nin 60 Hz'i ile aynı, Exynos 990'un verimsiz olduğu güçsüz olduğu anlamına gelmez. Zaten arayüz olarak Android tarafındaki en iyi arayüze sahip. 60 Hz 120 Hz'e göre akıcı olmayabilir ama öyle bir anlatıyorsunuz ki sanki S20 kasıyormuş gibi.

Sizin dediğiniz Xiaomi'nin orta seviye ve giriş seviyesi telefonlar için geçerli olabilir, kaydırma animasyonlarında vesaire gerçekten kasıyormuş gibi bir hissiyatı var çünkü.

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,252
Tamam biliyorum 120 Hz'in 60 Hz'den daha akıcı olduğunu. Neyi ispatlamaya çalıştığınızı anlamadım, siz iPhone 13 Pro'da 120 Hz'den 60 Hz'e geçseniz aynı şeyi yaşarsınız. S20'yi ye has bir şey değil ki bu.

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460

Tamam biliyorum 120 Hz'in 60 Hz'den daha akıcı olduğunu. Neyi ispatlamaya çalıştığınızı anlamadım, siz iPhone 13 Pro'da 120 Hz'den 60 Hz'e geçseniz aynı şeyi yaşarsınız. S20'yi ye has bir şey değil ki bu.
Mesele 120hz ın daha akıcı olması değil.O zaten bilinen bir şey.Mesele S20 deki 60hz ın akıcılık olarak berbat olması.

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,252
Mesele 120hz ın daha akıcı olması değil.O zaten bilinen bir şey.Mesele S20 deki 60hz ın akıcılık olarak berbat olması.

12 Pro Max'in 60 Hz'i ile S20'nin 60 Hz'i arasında en azından arayüzde ya da Instagram gibi uygulamalarda hiç bir farkı yok, bu video aracılığla karşılaştırabilirsiniz.

Ayrıca 60 Hz akıcı olmasaydı 120 Hz hiç akıcı olmazdı, daha beter olurdu. 60 Hz'de akıcı olmaması için 40-50 FPS'de çalışması lazım, eğer 40-50 FPS'de çalışıyor olsaydı attığınız videoda sağ taraftaki 120 Hz o kadar akıcı olmazdı.

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460

12 Pro Max'in 60 Hz'i ile S20'nin 60 Hz'i arasında en azından arayüzde ya da Instagram gibi uygulamalarda hiç bir farkı yok, bu video aracılığla karşılaştırabilirsiniz.

Ayrıca 60 Hz akıcı olmasaydı 120 Hz hiç akıcı olmazdı, daha beter olurdu. 60 Hz'de akıcı olmaması için 40-50 FPS'de çalışması lazım, eğer 40-50 FPS'de çalışıyor olsaydı attığınız videoda sağ taraftaki 120 Hz o kadar akıcı olmazdı.
Sana hep söylüyorum bir gün eline al S20 yi 60hz kullan.Androiddeki 60hz ile iPhone daki 60hz arasında çok fark var.Bu forumda ve diğer forumlarda konu açıp istediğin herkese sorabilirsin.

Yahya Furkan

contravolta
Süper Moderatör
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
4,610
Sana hep söylüyorum bir gün eline al S20 yi 60hz kullan.Androiddeki 60hz ile iPhone daki 60hz arasında çok fark var.Bu forumda ve diğer forumlarda konu açıp istediğin herkese sorabilirsin.
Dediğiniz mantığa bile uymuyor.

niyazi5859

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,094
İkisini de almam S21 alırım veya 2. El iPhone Xs kalan paraya da sistem toplar odama dekor alırım şöyle itachi LED dekor falan.

Reaksiyon puanı
307
Selamın Aleyküm, 14 pro mu 14 pro max mi alsam karar veremedim. Forumumuzun engin tecrübeli dostlarına sorayım dedim, Apple dan sipariş verecem en hızlı orası gönderiyor şunu ekleyelim aradaki 4 lira mühim değil, Fiyattan ziyade kullanım açısından karar veremedim, Tam diyorum pro max alayım biri diyor yok şöyle ağır yok büyük ama pili çok iyi boyutu iyi iPad i bıraktım bir yandanda Hakkı bey diyor normal Proya geçtim valla kararsız kaldım, Valla doğruya doğru konuşalım. Alma amacım son modeli olsun bu mereti her sene yenilemesen bidaha almak zor yalan dolana gerek yok, Sizce pro mu alsak pro max mi ? Moru iyi gidiyo diyolar mor mu alsak ?
paran varsa max al