14 Megapiksel HD Telefon Olur mu?

Akhun Aktosun

Profesör
Reaksiyon puanı
40
12 megapiksel teknolojiye sahip Samsung Pixon'dan sonra şimdi de Altek isimli bir firma, fotoğraf makinesi özelliklerinde cep telefonu geliştiriyor. Altek'in telefonu bakın ne gibi özelliklere sahip...

Altek isimli bir cep telefonu geliştiricisi, dünyanın ilk 14 megapiksel kalitede fotoğraf çeken cep telefonunu dünyaya duyurdu. Tamamen optik yakınlaştırma yapabilen ve yüksek çözünürlüklü, yani HD video kaydedebilen cep telefonuna Altek Leo adı verildi.
Bu yeni telefonda hem LED hem de Xenon flaş teknolojisi kullanılacak. Ekranı ise tam dokunmatik olacak. Bir cep telefonundan çok, kameraya benzeyen yapısıyla birlikte telefonda 3G ve Wi-Fi bağlantı teknolojileri de yerini alıyor.
altek1275138478.jpg
Telefonun kullanacağı işletim sistemiyle ilgili resmi bir açıklama yapılmazken, tuş takımı ve tuşların konumları itibariyle, Android temelli bir telefon olacağının sinyallerini veriyor. Geliştirici firma Altek'in, önümüzdeki ay içerisinde konuyla ilgili detaylı bir açıklama yapması bekleniyor.
:: Cep telefonunuzun bu denli yüksek megapiksele sahip olması sizce iyi bir özellik mi?
Yazan: Akhun Aktosun
SDN - http://shiftdelete.net

fthtsdmr

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
44
Fotoğraf makinelerinden telefon yapmaya başladılar artık.Yeni bir çağ başlıyor :)

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,126
Telefon dediğin azcık kibar olmalı.

gezegen

Profesör
Reaksiyon puanı
37
benim için boyutları herşeyden önemli cepime koydugumda rahatsız ediyorsa almam

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Afiş mi bastıracağız neyime yarar 14 Mpiksel :S insan kandırıyorlar,1 mpiksel olsun optik kaliteli olsun bana yeter

denizkadarderin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Teknoloji dur durak bilmiyor her geçen zaman parçaların boyutları küçülüyor bunun için bir cep telefonu neden fotoğraf ve kameranın yerini almasın ki şimdi olmasa bile ileride bu kural değişebilir...

Persona Grata

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
53
Teknoloji dur durak bilmiyor her geçen zaman parçaların boyutları küçülüyor bunun için bir cep telefonu neden fotoğraf ve kameranın yerini almasın ki şimdi olmasa bile ileride bu mutlaka olacaktır...

Söylediğiniz belki ilerleyen yıllarda gerçekleşebilir fakat telefonlarda kullanılan kamera ile fotoğraf makinelerinde kullanılanlar arasında gözle görülür bir fark var. 5 MP bir telefon kamerası ile çekilen aynı kareyi 5 MP bir dijital fotoğraf makinesi ile çektim ve farkı gördüm.

crazy_toxic

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Gerçekten müthiş iş...
fotoğrafçı olarak daha iyisini bekliyıorum...
artık ayrı bir fotoğraf makinesi taşımama gerek yok...
olaya bir de bu açıdan bakın derim... :D

ahky

Profesör
Reaksiyon puanı
65
Güzel bişeye benziyo biryerde 500$ civarında fiyatı olacak diye görmüştüm.

emptyheart

Profesör
Reaksiyon puanı
25
suyu çıktı karar verin cep telefonumu fotoğraf maknasımı kameramı
çok kaba bikere ikinsici dijital makinalarla aralarında çok kalite farkı var bu iki
ayrıca afişmi bastırıcaz lafına katılıyorum saçma sapan bşy azami 5mgpiksel yterde artar yeterki kaliteli ceksin ama dijital makinelerin yerini alamaz

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Altek mi?Altek ne la, altek ne arar pazarda 55 yaşındayım hiç duymadım altek pazarda :D

webrettin

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
49
Çarşaf gibi kağıda görüntü almaya gerek yoksa 14 mp kameraya da ihtiyaç yok.

kavrak

Profesör
Reaksiyon puanı
12
2 mp olsun adam gibi fotoğraf çeksin kardeşim. 5 mp foto çeken ceplere bakıyorum; fotolar iğrenç ötesi. ne işime yarary şimdi. kaliteli bir lens koysunlar düşük mp de foto çeksin razıyım.

malatya

Profesör
Reaksiyon puanı
6
çin malı olursa alırım.:P.:)

cyberfalcon

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Samsung 3-4 sene önce objektifi buna benzeyen 10 mp'lik bir telefon çıkartmıştı. Sanırım sadece Korede satılmıştı. B600 diye aratırsanız bulursunuz.
Boyutu küçülür çekim kalitesi de artarsa bu çözünürlükteki telefonlar kullanılır bence.