130 Milyar Doların 93 Milyar Dolara Yükselmesi

AlperShal

Profesör
Reaksiyon puanı
2,547
BAK BAK söyleme bak ya :D Neden durup dururken parti kötülüyon ? Kötüye kötü iyiye iyi desen mesela ? 18 Yıldır bu kafada oldukları için siz en iyi hizmetide yapsanız kötüleyecez kafasında oldukları için muhalefet yüzde 22-23 de fix kalıyor işte

Bİrde utanmadan şuna ETİK diyorsun. ( Zihinet hep aynı. )
Benim demek istediğimi yanlış anladınız. Şimdi örnekler vereyim.
A Partisi (İktidar)
B Partisi (Muhalefet ve savunduğum)

A Partisini savunan kişilerin dedikleri şeyler yol yaptı, köprü yaptı, hastahane/eczane sıralarını azalttı ve nicesi. (Bunların içinde iyi şeyler var hastahane/eczane vs.)
Şimdi A Partisinden adam geldi dedi bana "Hastahane sıralarını kaldırdık." (aslında internete taşındı ve hâlâ uzun bir süre bekleniyor ama neyse) bende derim oh ne güzel iyi yapmışsınız. Peki son 7 yılda ne yaptınız? A Partisini savunan kişi diyecek "Yol yaptık!" ben derim başka ne yaptınız? O der "Hastahane yaptık!" Bunlar zaten devletin görevleri olduğundan bunları bir girişim olarak tanıtamaz. Eğer C Partisi de gelse B Partisi de gelse zaten bunları yapmak zorunda. Eğer A Partisini savunan kişi bunu anlamıyorsa kötülüklerini yüzlerine vurmak gerekir. Çünkü adam anlamıyor. Tek görüş kalmış. Ben ise doğru olan yolları seçiyorum. Bakarım A partisi değişmeye başladı iyileşiyor. O durumda şimdilik benden oy alamaz çünkü tamamen sıfırlanması lazım. B Partisi iktidara geçti görevini iyi yapıyor diyelim. A Partisi geldi ben bunların üstüne bunu yapıcam. Eğer B Partisi bunları zaten yapıcam derse B'den devam ederim. Eğer A Partisi gerçekçi ve gerçekten güzel şeyler söylerse o zaman düşünmeye başlarım oy vermeyi. Yani beni "Bu kafada" kategorisine almayın. Tek partiyi sonsuza kadar savunmam. Eğer yanlışları varsa "Ama yol yaptı?" demem. Anlamayana böyle anlatmayı tercih ediyorum ben iktidarın değişmesi gerektiğini.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Siz en iyi hizmeti de yapsanız kötüleyecez kafasında oldukları için muhalefet yüzde 22-23 de sabit kalıyor işte.
Birde utanmadan şuna ETİK diyorsun. ( Zihinet hep aynı.)
Yani demek istediğim iyiye iyi kötüye kötü derim ama kötünün kötü olduğu anlaşılmıyorsa hep kötüyü derim.

Son düzenleme:

limerick

Profesör
Reaksiyon puanı
8
O zaman sen aclik ne bilmiyorsun, iskembeden atiyorsun. Sirf muhalefet yapmak icin bu kadarda yalan soylenmez. Biraz hakkaniyetli olsun, kim aclikdan olmus yada oluyor bu ulkede, senin dedigin gibi milletin aclikdan olmesi tabirini kullanman icin her gun haberlerde 3-5 kisinin koronadan olur gibi aclikdan olmesi lazim. bari isabetli at.

defacerGLD

Profesör
Reaksiyon puanı
3,022
O zaman sen aclik ne bilmiyorsun, iskembeden atiyorsun. Sirf muhalefet yapmak icin bu kadarda yalan soylenmez. Biraz hakkaniyetli olsun, kim aclikdan olmus yada oluyor bu ulkede, senin dedigin gibi milletin aclikdan olmesi tabirini kullanman icin her gun haberlerde 3-5 kisinin koronadan olur gibi aclikdan olmesi lazim. bari isabetli at.
nerenle okudun ama açlıkta ölme ne :D açlıktan ölme dememiş :D :D

limerick

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Millet ac ne demek, birisi ac ise ona 3-5 gun dayanir bilemedin 30 gun dayanir ve olur, Millet diye bahsetmis yani herkes boyle olsa 3 ayda ulkede insan millet diye birsey kalmaz aclik sebebi ile olmekden. Yeme bizi simdi, ha millet ac diye yalan atip kurtulacakmisin. Millet ac degil sen korsun. gozlerin gormuyor, kulaklarin duymuyor, kalbin kapkara, git tedavi ol.

AlperShal

Profesör
Reaksiyon puanı
2,547
Millet ac ne demek, birisi ac ise ona 3-5 gun dayanir bilemedin 30 gun dayanir ve olur, Millet diye bahsetmis yani herkes boyle olsa 3 ayda ulkede insan millet diye birsey kalmaz aclik sebebi ile olmekden. Yeme bizi simdi, ha millet ac diye yalan atip kurtulacakmisin. Millet ac degil sen korsun. gozlerin gormuyor, kulaklarin duymuyor, kalbin kapkara, git tedavi ol.
Sayın forum üyesi basit bir genelleme yapmış. Siz burada anlatılmak isteneni anlamıyorsunuz. Millet dediği şey milletin büyük ve ya "önemli" kısmı, hepsi değil. Benim ailem sağ olsun durumum iyi ama sosyal medyada çok görülüyor (bir kısmı da geleneksel medyaya çıkıyor) açlık olayları, intiharlar (parasızlıktan/işsizlikten), sokağa atılanlar vs. ve 12 yıl okumuş olabiliyor sırf erken yaşta işten atılmak için. +4 yapanlar zaten anca iş buluyor. :( Bir düşüncemi de ekleyeyim. İktidar değişse bunlar sıfıra mı iner? Hayır kesinlikle sıfıra inmez ancak azalır. Kimse ne yapacaklarını bilemiyor şu an diğer partilerin ama azalacağından eminim.

kalbin kapkara, git tedavi ol.
Demişsiniz. Sizin ki çok beyaz olabilir mi? Saygılar...

Usain

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
15,170
Puhahahahahaha
Yola devam

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064

Hocam sende abartmışın biraz :D Burada Aç derken öyle 200 sene önceki kıtlık savaş zamanı açlığı gibi bir durumdan bahsetmiyorlar.
Onlara göre Iphone'un yeni modelini alamıyorsan açsın. Veya her 6 ayda bir tatile gidemiyorsan araban 10 yaşın üstündeyse değiştiremiyorsa haftada 2 kere içemiyorsan. Mekan mekan gezemiyorsan açsın...

limerick

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Hocam Madem Millet ac diye abartiyorlar, bende o zaman onlarin soylediklerini kelimenin tam manasi ile aliyorum. ha yok abartiyorlarmis, kinaya yapiyorlar mis, yapmasinlar, ben yapincada kaldiramadilar. Arkadasim neyse onu soyleyin, Iphone alamayan adam ac kategorisine giriyorsa o zaman oyle desin, aciz yerine, son model iphone alamiyoruz, 2 senede bir arabamizi degistiremiyoruz , her sene 2 kere tatile gidemiyoruz desinler.

Fakehero

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
5,775
Soruyorum hiç hastanede ilaç sırası bekledin mi ? 1995-2002 arasında ilkokul çağını geçirdin mi? Kalem,defter,silgi senin için değerli oldu mu?
Evet ekonomi şu an iyi değil kabul. Evet süper gelişmiş bir ülkede değiliz. Ama ülkede hiçbir şey yapılmayıp üretilmeyip zamların yüzde 200 300 olduğu zamanlarda da değiliz. Eleştirmek demek birini yere sokmak değil düzgün üslupla yapamadığını şeyi söylemek hatta gerekirse daha iyi nasıl yapabileceğini anlatmaktır. Bizim ülkede çoğunluk parti muhalefeti muhalefette çoğunluk partiye karışır. Siyaset ne zaman vekillerin cebini doldurmaktan vatandaşın cebini doldurmaya geçer işte o zaman ülkede demokrasi,adalet ve hizmet oluşmuş demektir.