130 Milyar Doların 93 Milyar Dolara Yükselmesi

Görkeem

Profesör
Reaksiyon puanı
3,389
Başlığı okuyunca hepiniz şaşırdı değilmi? Başlıktaki 93milyarın, 93 trilyon olarak yazılması gerektiğini düşündünüz ama öyle değil.

Başbakan : (19 Nisan 2013) Merkez Bankası rezervini 130milyar dolara yükselttik.

Cumhurbaşkanı : (31 Mart 2018) Merkez Bankası Rezervini 120milyar dolara yükselttik

Cumhurbaşkanı : (20 Haziran 2020) Merkez Bankası rezervi 93 milyar dolara yükselttik.

Haberin linki

01.01.2013 - 21.06.2020 merkez Bankası rezerv grafiği

Mavi renk altın, Siyah renk dolar.

232.jpeg

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Dolar 5 liraya çakıldı gibi bir haber. :D

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
@Ozkan.K'nın (Bilerek yanlış yazdım) fikirlerini çok merak ettim.

Cahillik mutluluk olmalı hee. Gerçekten körlmesine cahil olup mutlu mesut yaşamak vardı şu ülkede. Attığı haberin içeriğini bile okuyamayan videosunu bile izlemeyen bir tayfa var ne yazık ki :( Yorumlama ve muhakeme yeteneği sıfır. Ne atılırsa önüne ona inanıyorlar.

1593029661059.png

Bak size ilk okulda GRAFİK OKUMAYI öğretmişlerdir. 2019 yılında rezerv düşmüş 2020'de azda olsa bir pik yapmış ve 93 Milyar DOLARA çıkmış. Erdoğanda videoda yeniden 93 milyar Dolara çıkardık diyor.

Mantıken Yükselmiş dimi ?
Siyasetçide burada sanatını konuşturuyor geçen sene atıyorum 85 milyar $ rezev varsa biz şuan bu sene 93 milyon $ ' a çıkardık yükselttik der. Bu gayet normal bir söylem burada yalan veya yanlış olan bir söylem mi var ? Gidipte eskiden 120 milyarı biz 93'e düşürdük demez hiç kimse bardağın dolu tarafı hesabı... ( Şu körlemesine sığı muhalefeti bırakında az lütfen yapıcı muhalefet yapınla artık. )

Görkeem

Profesör
Reaksiyon puanı
3,389
herşeyde yükseliyoruz valla benzin olsun fiyatlar olsun oh miss :tearsofjoy::tearsofjoy:

CapScroLL

Profesör
Reaksiyon puanı
2,683
Ekrem 20 Aralık 2019 tarihinde 129 bin 872 süt dağıtmıştı 7 Mayıs 2020 tarihinde bunu 115 bin süte yükseltmişti, bunun konusunu neden açmadın acaba ? Bu konu saçma olmuş, sonuçta grafikte de görüldüğü gibi (Grafik okumayı bilmiyorsan öğretebilirim) rezerv düşmüş tekrar yükselmiş düşmüş tekrar yükselmiş bu durumda mantık çerçevesinde hareket etmek gerekirse "Yükseldi" denilebilir, peki Ekrem ne yapmış dağıttığı sütleri geri alıp tekrar dağıtarak mı yükseltmiş ??

KaTaRaN

Profesör
Reaksiyon puanı
2,515
Türkiye 2 3 senedir sürekli altın alıyor bunu destekliyorum. Abd denilen ülkenin dolar rezervi 100 milyar dolar. Altın rezervi ise 8.300 ton. Türkiye'nin dolarını bilmiyorum da altın rezervi 560 ton olması gerekiyor. 2-3 sene önce ise 300-350 ton du. Bu arada bunların konu ile alakası olmayabilir

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
herşeyde yükseliyoruz valla benzin olsun fiyatlar olsun oh miss :tearsofjoy::tearsofjoy:

Her zaman ki gibi konu içinde kıvırıp başka konuya atlıyon.

Burada Erdoğan'ın söylediği yalan ney ? Attığın grafiğe görede yeniden 93 Milyar Dolara çıkmamış mı ? Rezerv...

abcdefdfhgjas

Profesör
Reaksiyon puanı
751
Başlığı okuyunca hepiniz şaşırdı değilmi? Başlıktaki 93milyarın, 93 trilyon olarak yazılması gerektiğini düşündünüz ama öyle değil.

Başbakan : (19 Nisan 2013) Merkez Bankası rezervini 130milyar dolara yükselttik.

Cumhurbaşkanı : (31 Mart 2018) Merkez Bankası Rezervini 120milyar dolara yükselttik

Cumhurbaşkanı : (20 Haziran 2020) Merkez Bankası rezervi 93 milyar dolara yükselttik.

Haberin linki

01.01.2013 - 21.06.2020 merkez Bankası rezerv grafiği

Mavi renk altın, Siyah renk dolar.

Ekli dosyayı görüntüle 105959

Kardeşim sen kötüleme iktidarı

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
Açın pencereleri hava gelsin (=

Kararsız23

Profesör
Reaksiyon puanı
2,124
Cahillik mutluluk olmalı hee. Gerçekten körlmesine cahil olup mutlu mesut yaşamak vardı şu ülkede. Attığı haberin içeriğini bile okuyamayan videosunu bile izlemeyen bir tayfa var ne yazık ki :( Yorumlama ve muhakeme yeteneği sıfır. Ne atılırsa önüne ona inanıyorlar.

Ekli dosyayı görüntüle 106004
Bak size ilk okulda GRAFİK OKUMAYI öğretmişlerdir. 2019 yılında rezerv düşmüş 2020'de azda olsa bir pik yapmış ve 93 Milyar DOLARA çıkmış. Erdoğanda videoda yeniden 93 milyar Dolara çıkardık diyor.

Ben mi yanlış görüyorum yoksa siz mi grafik okumayı bilmiyorsunuz?

2019'da değil 2020'de bariz bir şekilde düşmüş. Sonra bir nebze yükselmiş. Fakat bu durumda "2020'de rezervi yükselttik diyemezsiniz. Çünkü yıl adı veriyorsanız yıllar arası karşılaştırma yapmış olursunuz. Bu durumda 2020'de yükselmemiş aksine düşmüşüzdür.

1 Ocak 2020'den itibaren olan grafik:
img_1593073865683.jpg

Görkeem

Profesör
Reaksiyon puanı
3,389

Ekli dosyayı görüntüle 106004

Mantıken Yükselmiş dimi ?
Siyasetçide burada sanatını konuşturuyor geçen sene atıyorum 85 milyar $ rezev varsa biz şuan bu sene 93 milyon $ ' a çıkardık yükselttik der. Bu gayet normal bir söylem burada yalan veya yanlış olan bir söylem mi var ? Gidipte eskiden 120 milyarı biz 93'e düşürdük demez hiç kimse bardağın dolu tarafı hesabı... ( Şu körlemesine sığı muhalefeti bırakında az lütfen yapıcı muhalefet yapınla artık. )

Komedi için de komedi yapıyorsun ve hala savunuyorsun ya sana bazen sesli gülüyorum , konuyu ve grafiği ve ne dendiğini iyice bir incele istersen bunun neresini savunuyorsun ya :tearsofjoy::tearsofjoy:

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Bu dolar 7 lira olduktan sonra 5'e indi diye övünmek gibi.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Komedi için de komedi yapıyorsun ve hala savunuyorsun ya sana bazen sesli gülüyorum , konuyu ve grafiği ve ne dendiğini iyice bir incele istersen bunun neresini savunuyorsun ya :tearsofjoy::tearsofjoy:

Muhalefet yapacam diye sineğin yağını çıkarmaya çalışıp kendini ters ayakta bırakıyorsun.
Burada üstte saçma sapan yazmışın bir sürü. Erdoğan'ın açıklaması ney burada ? Rezervi YENİDEN 93 Milyar Dolar'a çıkardık. Burda seni güldürecek veya yalan olay olay nedir ? Yok abicim çıkaramamış mı diyon halen inat ile ?
Görende 120 milyar Dolarken çok iyi dedin alkışladında 93 olunca yuhalıyon sanacak. İsterse 1200 Milyar Dolar olsun rezerv sen gene aynı kafada olup sayıp sövecen.

CapScroLL

Profesör
Reaksiyon puanı
2,683
Ekrem 20 Aralık 2019 tarihinde 129 bin 872 süt dağıtmıştı 7 Mayıs 2020 tarihinde bunu 115 bin süte yükseltmişti, bunun konusunu neden açmadın acaba ? Bu konu saçma olmuş, sonuçta grafikte de görüldüğü gibi (Grafik okumayı bilmiyorsan öğretebilirim) rezerv düşmüş tekrar yükselmiş düşmüş tekrar yükselmiş bu durumda mantık çerçevesinde hareket etmek gerekirse "Yükseldi" denilebilir, peki Ekrem ne yapmış dağıttığı sütleri geri alıp tekrar dağıtarak mı yükseltmiş ??
Soruma henüz cevap alamadım...

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,247
Ekonomik kriz geldi, devlet çöktü diye diye tam 2002 den bu yana 18 yıl olmuş :D YAZIK bu sol zihniyete... :p
700 dolarlık İphone 11, 7000-8000 lira arası değişen bir fiyatı var. Araç fiyatları tavan, alınan vergilerin haddi hesabı yok. 1 Sterlin 9 Lira, 1 Dolar 7 Lira, 1 Euro 8 Lira. Türk Lirası nerede?

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
700 dolarlık İphone 11, 7000-8000 lira arası değişen bir fiyatı var. Araç fiyatları tavan, alınan vergilerin haddi hesabı yok. 1 Sterlin 9 Lira, 1 Dolar 7 Lira, 1 Euro 8 Lira. Türk Lirası nerede?
Ben ne ipfuncuk kullanırım ne de o saydığın ecnebi para birimlerine bakarım, kendi devletimin parasına ve altına değer veririm... Diğerleri başka başka tuzak, oyunların para babalarının uyduruk para birimleridir. Kusura bakma utkucum. :)

• Komik
Reactions: bud

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,247
Ben ne ipfuncuk kullanırım ne de o saydığın ecnebi para birimlerine bakarım, kendi devletimin parasına ve altına değer veririm... Diğerleri başka başka tuzak, oyunların para babalarının uyduruk para birimleridir. Kusura bakma utkucum. :)
Elin asgari ücretlisi elinde İphone ile gezerken, bizim asgari ücretlilerimizin haline bak. Millet aç.

AlperShal

Profesör
Reaksiyon puanı
2,547

Cumhurbaşkanı : (31 Mart 2018) Merkez Bankası Rezervini 120milyar dolara yükselttik.

Tam böyle bir şey bekledim konuya girerken. Hâlimiz ortada... :/

M

Murat Burç

SDN Okuru
Ben de gerçek para olarak altın ve gümüşü kabul ediyorum ikisi de roket takmış uçuyorlar. Çeyrek altın 627 TL. :D :D

Ayrıca gram altının fiyatı onsa göre belirlenir onsun değeri de dolara göre.
Hem dolar hem ons artarsa altının gramı tl bazında çifte artar ki bize olan da bu şaunda.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bir de anlamadığım şey alım gücünün düşük olması hoşuna mı gidiyor?

Birileri anlamasada yeni oy verecek olan kesmin ne dini var ne de ahlakı var. Onların tek derdi para. Ekonomiyi düzeltemez lüks hayat yaşatmazsan oy alamazsın nokta.

Telefon lüks tüketim değil temel ihtiyaçtır. %100 vergi koyar alım gücünü de düşürürsen tepki alırsın.

AlperShal

Profesör
Reaksiyon puanı
2,547
Bende şunu sormak isterim ülkeni sürekli kötülemek veya kötü göstermek hoşunuza mı gidiyor ? Biz battık öldük bittik en kötü biziz deyince insanların moralini bozunca madalya mı veriyorlar ?

Elimizde ki imkanlar bu işte.
Bu durumu düzeltebileceğine inandığım bir İRADE olsa gidip oy verem destekleyem. Ama adaylar ortada... 8-9 seçim anketi açıklandı gene sonuç malüm. ( Neden böyle oluyor düşünmek lazım. )
Benim şahsi düşüncem bunları sürekli söylemek iyi çünkü insanlar anlarsa yönetimin yanlış olduğunu o zaman bir şeyler değişir. Abartmadan olabilecek her konuda değinilmeli bence.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Bende şunu sormak isterim ülkeni sürekli kötülemek veya kötü göstermek hoşunuza mı gidiyor ? Biz battık öldük bittik en kötü biziz deyince insanların moralini bozunca madalya mı veriyorlar ?

Elimizde ki imkanlar bu işte.
Bu durumu düzeltebileceğine inandığım bir İRADE olsa gidip oy verem destekleyem. Ama adaylar ortada... 8-9 seçim anketi açıklandı gene sonuç malüm. ( Neden böyle oluyor düşünmek lazım. )
Gerçekleri söylemek ne zaman ülkeyi kötülemek oldu?
Kendi adıma konuşayım benim ilk ve en önemli oy verme kıstasım ekonomi.
Masaüstünün ekran kartı bozuldu. 4 sene önce 200 TL'ye alacağım ürün bugün 1000 TL. Almadım. Bozuk yatıyor kenarda.
Dün 100 dolarlık ürünü 2 katına alıryorduk bugün 10 katına.
Bunlardan öncesi beni ilgilendirmez. Ben ömrüm boyunca bunları gördüm bunların dünü ile bugünü kıyaslarım gerisi beni zerre alakadar etmez. G

Bu iktidar ekonomiyi bozduğu için başarısızdır. Gerçekleri söylemek ülkeyi kötülemek değil. Ülke ekonomisi berbat durumda. Elektroniği geçtim su gibi para gidiyor herşeye.
Birilerinin morali bozuluyorsa hoşuma gider. Daha fazla moral bozarım.

Reaksiyon puanı
16,128
ekonomik krizin varlığını inkar etmekle geçmez ateistlerin Allah C.C yok demelerine benzemez...

AlperShal

Profesör
Reaksiyon puanı
2,547
Keşke çözüm olabilecek çapta ve donanımda bir parti olsada bu dediklerini yapabilecek bir parti olsada oy verebilsek. Ama görüldüğü üzere yok. Kötünün iyisi deyip gene aynı partiye verecek insanlar.

Ülkede çoğu kişinin ekonomiden önce başka öncelikleri olduğunu düşünüyorum oy verirken. Ekonomi düzelecek diye bazı konularda taviz verilmek istenmeside bana yanlış geliyor. ( Amerika kızar neden Suriye'ye girip PYD'yi YPG'yi vuruyoz Amerika kızar Libyada ne işimiz var. Amerika kızar neden S400 alıyoz Amerika kızar Kıbrıs'a karışmayak gibi sığı düşüncede olup sözde özgür ama diğer taraftan Amerikan Mandası gibi takılmak istemez çoğu insan...

Bu üstte gösterilen tablo istense yaşanmayabilirdi ama verilmesi gereken tavizler vardı o zaman. Suriye'deki beslenen silah yardımı yapılan eğitilen PKK-YPG-PYG gibi örgütleri girip vurmazdın 7-8 bin terorist vuruldu binlerce tünel yok edildi oralarda ki yapılanmalar dağıtıldı. ORada bir kürt devleti kurulur ve senden toprak istemeye başlardı. Şehitler tepesi boş kalırdı ama Doğudan 7-8 vilayetini kaybederdin ama Amerika tarafından maddi yaptırımlara uğramazdın Ekonomik saldırılar yaşamazdın. Dolar 3 TL bandında kalır ekran kartın gene 250 TL olurdu Bu mu istediğiniz ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Arada şöyle ince bir cizgi var. İyiye iyi kötüye kötü demek lazım başta. 18 Yıldır yapılan her şey yanlış hiç doğru bir şey yok dedimi iş başka yere gidiyor. İyi bir şey olduğunda 1 kere helal olsun tebrik ederip demeyip azcık kötü olan bir şeyi günlerce konuştumu art niyet oldumu iş sakat işte.

Yalancı çoban'ın hikayesini bilirsin. Sen yalan yanlış konuş konuş konuş sonra doğruda söylesen artık millet tınalamaz bu gene yalan söylüyordur der hesabı...
Ben şahsen siyaset ile ilgilenmeye başladığımdan beri (yaklaşık 1.5 yıl oluyor) AKEPE'nin yaptığı hiçbir iyi iş görmedim. Gördüysem bile hatırlamıyorum. Eğer iktidarlık süresince iyi işleri olduysa ne mutlu. Tebrik ederim kendilerini ancak benim ilgilenmeye başladığım tarihten beri kendini gösteren/gösterebilen tek parti CHP. Sonuç olarak bu adamların TEHET (Tercih Edilen Hizmet Etme Tarihi) dolmuş olduğunu anlıyorum. Benim artık bunların yönetimini bitirmek için elimden gelen tek şey kötülemek. İktidar değiştikten sonra derim "Şu ana kadar yaptığınız olumlu işleriniz için teşekkürler. Şimdi yönetim değişme vakti!" diye. Onlar yoluna ben hayatıma olarak devam ederim. Eğer ileride bir bana derse ne oldu iktidar bir şey yapamıyor diye cevabım "İktidar değişti kötülük devam etti ancak kötünün iyisi oldu. Eski iyiliklerine lafım yok zaten." olur. Yani benim düşüncem böyle. Düşünceme göre etik olan da budur.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Benim artık bunların yönetimini bitirmek için elimden gelen tek şey kötülemek.

BAK BAK söyleme bak ya :D Neden durup dururken parti kötülüyon ? Kötüye kötü iyiye iyi desen mesela ? 18 Yıldır bu kafada oldukları için siz en iyi hizmetide yapsanız kötüleyecez kafasında oldukları için muhalefet yüzde 22-23 de fix kalıyor işte

Bİrde utanmadan şuna ETİK diyorsun. ( Zihinet hep aynı. )