120 Ekran Kartı Gerektiren Simülasyon!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan shiftdelete.net
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

shiftdelete.net

SDN Okuru
Crysis oynayamıyorum diye yakınıyorsanız, bu haberi sakın okumayın. Zira 120 ekran kartı ve 120 PC'niz yoksa, bu yapımı unutun.

Oyunların sistem gereksinimlerinin yüksek olduğundan dem vuruyorsanız, gerçek simülasyonların nasıl bir makineye ihtiyaç duyduklarını öğrenince, moraliniz bozulması kaçınılmaz. Kotaku'nun haberine göre, askeri amaçla kullanılan bir F16 simülasyonu için 120 adet Dual Core PC ve her biri en az 400 dolar değerinde 120 tane grafik kartı gerekiyor.

[SDNTV]http://a1.video3.blip.tv/0010000738171/Kotaku-F16FlightSim258.flv[/SDNTV]

İşlemcilerin 10.000 civarı farklı hesap yapması gereken uygulamada, gerçekçi patlama ve hasar efektleri kullanılıyor. Ancak bütün bunlar oyunlarla karşılaştırılamayacak, fotoğraf gerçekliğinde görsellerle hazırlanıyor. Birebir tasarlanan F16 kokpitinin içinden, 180 derecelik açıyla uçağınızı kontrol ettiğiniz bu simülasyon, gerçek savaş pilotları yetiştiriyor.

:: Böyle bir simülasyonun değeri sizce ne kadardır?

Yazan: Aykut Göker
SDN - http://shiftdelete.net

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Kaç tane var bundan ?

Serkannd

Profesör
Reaksiyon puanı
10
daha iyisi.. gerçeği

heralde daha fazla geliştirilemez yani en fazla grafiklerin renkleri gerçeğe daha yakın olabilir.. bundan daha ileriye gidemez..

moz

Doçent
Reaksiyon puanı
5
PC Palatforundan bakilirsa evet abarti sayılmaz. Fakat bir Silicon Graphisc,Workstation veya MAC cok daha az kaynakla bunu başarabileceğine eminim.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Harbiden o Similasyonu kullanmak isterdim.!! Ses ler de çok Gerçekçi

warhead

Doçent
Reaksiyon puanı
9
arkadaslar kullandıkları similasyon falcon 4.0 af yanlız :D isteyen bir joystick alıp deneyebilir.suna emin olun bu adamların yaptıkları havelsanın yanında cocuk oyunu kalıyor.ben havelsana gittim UH-1 ve Sea King Similasyonlarını kullandım.yani bu similasyonları kötülemek için demiyorum ama bizimkiler daha gerçekçisini yapiyor.

Tom Clancy's H.A.W.X grafikleri daha güzel :D
+1 :thumbup:

Türkiye'de var mı acaba bu simülasyondan?

Evet Havelsan Diger ülkelere bu tür similasyonları satıyor.Hvkk lerimizdede var.:dirol:

steinmetz

Asistan
Reaksiyon puanı
6
120 tane ekran kartına gerek yok, bir adet ATi Radeon HD 4890 yeter buna

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Sistemi geçtim de ben, böyle bir projede daha iyi ekranlar kullanılamıyor mu? köşeli köşeli olmuş. Bunca teknoloji gelişti, oled ekranlar bile çıktı. Kıyın paraya biraz...