Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
11. Sınıf Bilişim Öğrencisiyim Programlamaya Nerden Başlamayılım?
Başlıkta da belirttigim gibi 11.Sınıf Bilişim Öğrencisiyim Ve veritabı Programcılıgına Yazıldım.Nerden Başlamalıyım Önerilerinizi veya Kitap İsimlerini Siteleriyle Beraber Yazarsanız Sevinirim....
başta sql dili (http://www.sql-tutorial.net/) şimdilik burdan başla gerisini daha sonra öğrenirsin ama aşağıdaki yazdıklarımıda araştır çok az da olsa fikir sahibi olabilirsin.
ilişkisel veritabanları
veritabanı tasarımı
iç içe sorgular
full text search
innodb - myisam veritabanı tipleri
uml (Unified Modelling Language)
trigger
ocacle db
activerecord
java - hibernate orm
php - doctrine orm
diğer diller için orm kütüphaneleri hangi dil için lazımsa artık onu öğrenebilirsin
1 - Öncelikle bir SQL server kitabı temin et.
SQL server 2005/2008 Sorgulamalar, trigger, fonksiyon, prosedürleri öğren. Yani T-SQL i yala yut. Bu zaman zarfında hiç programlamaya bakma.
2 - Kitabı bitirdiğinde ise bana sorarsan C# kitabı al. 1.000 sayfalıklardan. Visual studio 2010 anlatımı olsun. Son sürüm her zaman iyidir. C# önermemin en büyük sebebi ise : Hem Windows hem Web tabanlı uygulamaları aynı dili bilerek yazabilirsin. Mesela PHP bilirsen windows uygulamaları için ayrıca bir dil daha öğrenmen gerekir yada java öğrenirsen, web uygulamaları yazmak için ayrıca bir dil öğrenmen gerekir. (Java da yazabilirsin ama destekleyen sunucu satın alman biraz zor.)
Kitaplar sana maksimum 100/200 TL ye malolur. Ama ileriye dönük yazdığın bir projeyi tutturursan misli misli geri alırsın. Görsel eğitim setlerinden de alabilirsin. Kitaptan daha kolay anlaşılır oluyorlar.