11.000TL sistem toplama

CanKaramanli

Asistan
Reaksiyon puanı
51
Merhaba 11.000TL bütçem var. Acaba Sinerji itopya gibi toplama özelliği olan sitelerden önerirseniz çok güzel olur.3060 TI bekleyecek zamanım yok ayrıca onu zaten biliyorum.Amacı oyun olacaktır.

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,991
Merhaba 11.000TL bütçem var. Acaba Sinerji itopya gibi toplama özelliği olan sitelerden önerirseniz çok güzel olur.3060 TI bekleyecek zamanım yok ayrıca onu zaten biliyorum.Amacı oyun olacaktır.
monitör dahilmi? Hayırsa ben sogutmadır vs. Çok güzel bir 2070 Super toplanır bence. Dahilse araştırıp 2070 + 3600 bi sisteme zorlarım bütçeyi. Monitör dahil mi fiyata?

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,991
Son düzenleme:

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,619
Sistem toplama sitesinden olursa çok daha iyi olurdu çükü ayrı ayrı alamam
Mesaj otomatik birleştirildi:

Teşekkür ederim
Satın alamadığınızdan dolayı mı yoksa toplayamayacağınızı düşündüğünüzden dolayı mı ayrı ayrı almak istemiyorsunuz? Şu an black friday sebebiyle birçok farklı yerde indirim var ve indirime giren ürünler hepsinde farklı. Bu sebeple farklı yerlerden toplandığı taktirde çok çok daha iyi bir sistem elde etmiş olursunuz.

CanKaramanli

Asistan
Reaksiyon puanı
51
Satın alamadığınızdan dolayı mı yoksa toplayamayacağınızı düşündüğünüzden dolayı mı ayrı ayrı almak istemiyorsunuz? Şu an black friday sebebiyle birçok farklı yerde indirim var ve indirime giren ürünler hepsinde farklı. Bu sebeple farklı yerlerden toplandığı taktirde çok çok daha iyi bir sistem elde etmiş olursunuz.
ben bilgisayarda parçaları birleştirmeyi bilmiyorum ve yaşadığım yerde parçaları birleştirecek kaliteli yer yok .

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,991
Hocam açikçası İntel i güvenli kapı bulmuyorum ben. 11. Nesil de soket değiştirmeyeceğiz dedilerde 12 de değistirirler yine.

ben bilgisayarda parçaları birleştirmeyi bilmiyorum ve yaşadığım yerde parçaları birleştirecek kaliteli yer yok .
Hocam ben de çok farklı bi sistem toplamadım. O da 2070 super bende. Ben R5 3600 kullandım onun eşi i5 10400F yani hazır almak istiyorsanız attığım daha mantıklı.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,619
Parçaları birleştirme olayı aslında pek zor değil. Yavaş yavaş yaptığınız taktirde internet yardımı ile çok rahat yapabilirsiniz. Bunu sizin yapmanız şu sebeple önem taşıyor. Yarın bir gün Allah göstermesin ancak bilgisayarda bir sorun olduğu zaman yine sizin uğraşmanız, gerekirse parça sökülecek olursa yine sizin bu işlemi yapmanız gerekecek. Bunu öğrenmek er ya da geç sizin işinize yarayacak yani. Aksi taktirde bir sorun olduğu zaman o anki panik ile işleri halletmek daha zor olacaktır. Eğer derseniz ki asla yapamam. Yukarıda attığım sistemdeki PSU ve anakartı değiştirip İncehesap'dan toplayabilirsiniz.
Hocam açikçası İntel i güvenli kapı bulmuyorum ben. 11. Nesil de soket değiştirmeyeceğiz dedilerde 12 de değistirirler yine.

Hocam ben de çok farklı bi sistem toplamadım. O da 2070 super bende. Ben R5 3600 kullandım onun eşi i5 10400F yani hazır almak istiyorsanız attığım daha mantıklı.
AMD'nin de 6000 serisi Ryzen işlemcilerde soketi değişecek zaten. O yüzden şu an AMD'nin soket avantajı bulunmuyor. Intel'in 12. nesilde soket değiştirmesi bir dezavantaj değil o yüzden. 5000 serisi çok güçlü olsa da fiyatları çok uçuk şu an son dolar kuru ile geldikleri için. 10400'ün 3600'den daha güçlü olduğunu ve ileride 11. nesil bir işlemci ile değiştirilebileceğini var sayarsak şu an Intel daha avantajı bu fiyat bandında.

CanKaramanli

Asistan
Reaksiyon puanı
51

a520m anakart iyi mi genellikle sorduğum insanlar b450 gibi anakartlar öneriyorlar da

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,991
Parçaları birleştirme olayı aslında pek zor değil. Yavaş yavaş yaptığınız taktirde internet yardımı ile çok rahat yapabilirsiniz. Bunu sizin yapmanız şu sebeple önem taşıyor. Yarın bir gün Allah göstermesin ancak bilgisayarda bir sorun olduğu zaman yine sizin uğraşmanız, gerekirse parça sökülecek olursa yine sizin bu işlemi yapmanız gerekecek. Bunu öğrenmek er ya da geç sizin işinize yarayacak yani. Aksi taktirde bir sorun olduğu zaman o anki panik ile işleri halletmek daha zor olacaktır. Eğer derseniz ki asla yapamam. Yukarıda attığım sistemdeki PSU ve anakartı değiştirip İncehesap'dan toplayabilirsiniz.

AMD'nin de 6000 serisi Ryzen işlemcilerde soketi değişecek zaten. O yüzden şu an AMD'nin soket avantajı bulunmuyor. Intel'in 12. nesilde soket değiştirmesi bir dezavantaj değil o yüzden. 5000 serisi çok güçlü olsa da fiyatları çok uçuk şu an son dolar kuru ile geldikleri için. 10400'ün 3600'den daha güçlü olduğunu ve ileride 11. nesil bir işlemci ile değiştirilebileceğini var sayarsak şu an Intel daha avantajı bu fiyat bandında.
Hocam 5 nesildir aynı soketi kullandılar. Değişmekte haklılar ama. İntel her sene değiştiriyor. Ve ben açikçası Ryzen serisinin bu konuda önde olduğunu düşünüyorum.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,619
Hocam 5 nesildir aynı soketi kullandılar. Değişmekte haklılar ama. İntel her sene değiştiriyor. Ve ben açikçası Ryzen serisinin bu konuda önde olduğunu düşünüyorum.
Olay değişmekte haklı olup olmamaları değil ki :D Şu an bir avantajı bulunmuyor AM4 soketinin olay bu. Intel'in iki senede bir değiştirmesi de değil mesele. Şu an Ryzen 3000 serisi bir işlemci alan arkadaş en fazla 5000 serisinden bir işlemci takabilecek. 10. nesil Intel işlemci alan birisi de en fazla 11. nesilden bir işlemci takabilecek. İki taraftan işlemci alan kişi de maksimum bir sonraki nesle geçebilecek. Yani şu an şartlar eşit. 5 senedir aynı soketi kullanmalarının bir önemi yok yani şu an. İşlemciler de zaten Rocket Lake > Ryzen 5000 > Comet Lake > Ryzen 3000 şeklinde olacağı için günün sonunda bu soketlerle en karlı Intel işlemci alan çıkmış olacak.

Son düzenleme:

CanKaramanli

Asistan
Reaksiyon puanı
51

MSI soğutucu 3600 e gereği var mı?

CanKaramanli

Asistan
Reaksiyon puanı
51
Ryzen 3600'lü bir sistem almanız şu an her halükarda sizin için zarar olur. 10400F, Ryzen 3700X performansında bir işlemci oyun konusunda. 3600 alsanız da fark etmez harici soğutucu lazım zaten.
Pardon i5 10400f önerdiğiniz sistemi karıştırdım.

ennstekin

Asistan
Reaksiyon puanı
92
Burda amd fanboy luğu var kesin bir şekilde youtubede ki toplama videolarındaki yanlış bilgiler burada paylaşılıyor.10400f gerçekten güçlü bir işlemci en az 5 senesi var 11.nesile de her türlü yükseltile bilir belki intel bir süpriz yapar 12. nesilide kuulanabilirsiniz.

CanKaramanli

Asistan
Reaksiyon puanı
51
Ayrıca ince hesabın bilgisayar toplama bölümünden sizin önerdiğiniz bilgisayarı topladım.Sadece soğutucu bölümünde MSI soğutucuyu bulamadım

ennstekin

Asistan
Reaksiyon puanı
92
10400F pek ısınan bir işlemci değil ama harici bir soğutucu almanız ileride işlemci yükselttiğiniz zaman da işinize yarar epey. Şimdiki haliyle 10400F'de baya serin çalışır.
Msı frozr tanıdığımda var gerçenten performanslı bir soğutucuç

Hocam o zaman biraz beklerseniz sevinirim.

F9Q3KCQC kodlu Özel Toplama Bilgisayar hocam buyrun size tank bir sistem topladım. Yükseltmeye uygun. Kaliteli markalardan seçilmiş Soğutucusu olan bir kasa.
Parçalar pahalı olsa bile hala daha 11000 tl ye a520 kullanılmamalı.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,619
Ayrıca ince hesabın bilgisayar toplama bölümünden sizin önerdiğiniz bilgisayarı topladım.Sadece soğutucu bölümünde MSI soğutucuyu bulamadım
Parçaları ayrı ayrı sepete atıp dener misiniz? Olmadı bu şekilde yapıp İncehesap ile iletişime geçin onlar hazır bir şekilde toplayıp yollasınlar. Şu an toplamak ücretsiz zaten.
Burda amd fanboy luğu var kesin bir şekilde youtubede ki toplama videolarındaki yanlış bilgiler burada paylaşılıyor.10400f gerçekten güçlü bir işlemci en az 5 senesi var 11.nesile de her türlü yükseltile bilir belki intel bir süpriz yapar 12. nesilide kuulanabilirsiniz.
AMD'nin iyi olduğu zaman Intel, Intel'in iyi olduğu zaman AMD sistem öneriliyor sürekli ilginç bir şekilde :D Bir türlü bu döngü kırılamadı. Şu an 10400F epey güçlü olsa da maalesef 12. nesilde LGA 1700 soketine geçilecek.

ennstekin

Asistan
Reaksiyon puanı
92
Sistem gayet güzel internetten yardım alarak başka bir yerden aldığınız soğutucuyu taka bilirsiniz yada bir süre stok soğutucu kullanabilirsiniz.
Cougar ın 240 lık sıvı soğutması var bütçenizi çok aşmıyor listeden seçeblirsiniz. Ürün hakkında bilgim yok ama Cougar kötü bir marka değil. Diğer arkadaşlarında fikrini almak lazım.

CanKaramanli

Asistan
Reaksiyon puanı
51
Parçaları ayrı ayrı sepete atıp dener misiniz? Olmadı bu şekilde yapıp İncehesap ile iletişime geçin onlar hazır bir şekilde toplayıp yollasınlar. Şu an toplamak ücretsiz zaten.

AMD'nin iyi olduğu zaman Intel, Intel'in iyi olduğu zaman AMD sistem öneriliyor sürekli ilginç bir şekilde :D Bir türlü bu döngü kırılamadı. Şu an 10400F epey güçlü olsa da maalesef 12. nesilde LGA 1700 soketine geçilecek.
pc yi sepete ekleyip üstüne onu eklemeyi deneyeceğim

Sepete

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,619
pc yi sepete ekleyip üstüne onu eklemeyi deneyeceğim
Hepsini sepete ekleyip İncehesap ile görüşün ve soğutucunun çıkmadığını, sepete ekleyip satın almanıza rağmen sistemin toplanılmasını istediğinizi belirtin. Yardımcı olacaklardır. Bu arada, sistem hazır toplansa bile ekran kartı ayrı yollanır kırılma riskine karşı. Onu sizin takmanız lazım.

CanKaramanli

Asistan
Reaksiyon puanı
51
Hepsini sepete ekleyip İncehesap ile görüşün ve soğutucunun çıkmadığını, sepete ekleyip satın almanıza rağmen sistemin toplanılmasını istediğinizi belirtin. Yardımcı olacaklardır. Bu arada, sistem hazır toplansa bile ekran kartı ayrı yollanır kırılma riskine karşı. Onu sizin takmanız lazım.
Ekran kartı takımını çok önceden izledim zaten :D