11.000 TL Bütçeli Gaming Laptop Tavsiyesi

Kereme.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Öncelikle merhabalar, başlıktada belirttiğim gibi 11.000 TL bütçeli oyuna yönelik taşınılabilir olmasından dolayı laptop almak istiyorum.
Kafamda Monster markasının bu modeli var. Ücretsiz bakım, sorun yaşadığımda gidebileceğim şubeleri olması beni cezbediyordu fakat sağda solda monstera yönelik aşırı kötü yorumlar yapılıyor kafam iyice karıştı. İnsanlar kullanmadıkları ürünler hakkında yorum yapıyormuş gibi geliyor...

MSI ve Asus ürünlerinin, linkini bıraktığım laptoptaki SSD, Hz vs düzeyinde olanları bütçemi aşıyor. MSI markasının yetkili servisine biraz bakındımda, böyle bir firmanın Servispoint gibi bir kuruluşu seçmesini anlamlandıramadım. Asus ile ilgilide teknik servis süreçlerinin çok sancılı olduğu yazıyor o_O
Linkteki ürünü değerlendirip beni en uygun ürüne yönlendirip tavsiyelerinizi yaparsanız sevinirim :)

Kereme.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
1070 kartlı modelin incelemelerine baktım, AAA oyunlarda CPU sıcaklıklarının 98 civarına çıktığını gördüm, bu sıcaklıkta frekans değerlerini koruyabiliyor çok iyi şekilde ve yüksek fps veriyor fakat bu sıcaklıklar uzun kullanımda sorunlara yol açmaz mı ?

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,533
1070 kartlı modelin incelemelerine baktım, AAA oyunlarda CPU sıcaklıklarının 98 civarına çıktığını gördüm, bu sıcaklıkta frekans değerlerini koruyabiliyor çok iyi şekilde ve yüksek fps veriyor fakat bu sıcaklıklar uzun kullanımda sorunlara yol açmaz mı ?
8750H işlemcisi 6 çekirdekli olduğu için biraz ısınabiliyor bu serilerde tasarım olarak ince olduğu için biraz daha fazla ısınabilir ama altına soğutucu alın bir şey olmaz.

Kereme.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Kasa ve malzeme kalitesi için araştırma yaptım. Yabancı siteleriden 10bin bandındaki MSI leopardların malzemelerindede tamamen metal alaşımlar kullanılmadığını gördüm alaşımlı plastik ve plastikte kullanılıyor.
Yukarıda linklerini attığım 2 Monster laptopun fiyat farkının ise kendilerine attığım maile, kasa ve iç malzeme kalitesinden oluştuğunu söyleyip, 2 ürünün a b c ve d coverları hakkındada bilgilendirme yaptılar.
PCBI kalitesininde tıpkı kasada olduğu gibi modelden modele değiştiğini düşünüyorum kendilerine az önce bununla ilgili bir mail daha attım detaylı bilgi için.
Öyle bir söylediniz ki karşımda her tarafı plastik kaplama bişey çıkacak sandım. Mailime döndüklerinde burayı güncellerim, tatmin edici sonuçlar alırsam seçeneklerimi düşürmeyi düşünüyorum.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,533
Kasa ve malzeme kalitesi için araştırma yaptım. Yabancı siteleriden 10bin bandındaki MSI leopardların malzemelerindede tamamen metal alaşımlar kullanılmadığını gördüm alaşımlı plastik ve plastikte kullanılıyor.
Yukarıda linklerini attığım 2 Monster laptopun fiyat farkının ise kendilerine attığım maile, kasa ve iç malzeme kalitesinden oluştuğunu söyleyip, 2 ürünün a b c ve d coverları hakkındada bilgilendirme yaptılar.
PCBI kalitesininde tıpkı kasada olduğu gibi modelden modele değiştiğini düşünüyorum kendilerine az önce bununla ilgili bir mail daha attım detaylı bilgi için.
Öyle bir söylediniz ki karşımda her tarafı plastik kaplama bişey çıkacak sandım. Mailime döndüklerinde burayı güncellerim, tatmin edici sonuçlar alırsam seçeneklerimi düşürmeyi düşünüyorum.
Leopard versiyonu için demedim zaten ama Raider ve Stealth versiyonları ile karşılaştırılamaz Monster modellerinin kalitesi. Sadece kasa anlamında MSI kendisi anakart üreticisi olduğu için ürünlerin malzeme kalitesi çok daha iyi oluyor demek istediğim olay bu. Bir firma üreticiyken diğeri toplayıcı.

Kereme.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Bütçenin bir kısmını kulaklık için kullanmaya karar verdiğim için kafamda leopard versiyonu vardı olursa, yazdığım karşılaştırma onun içindi. Kesin olarak Monster almaya karar verdim. Fakat boyut konusunda kararsızım 15.6 ve 17.3 arasında. Şu ana kadar hep 15.6 kullandım laptoplarımda , günlük olarak kullandığım macbook ise 13 inç. Daha önce hiç 17 kullanmadım sizin öneriniz nedir bu konuda

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,533
Bütçenin bir kısmını kulaklık için kullanmaya karar verdiğim için kafamda leopard versiyonu vardı olursa, yazdığım karşılaştırma onun içindi. Kesin olarak Monster almaya karar verdim. Fakat boyut konusunda kararsızım 15.6 ve 17.3 arasında. Şu ana kadar hep 15.6 kullandım laptoplarımda , günlük olarak kullandığım macbook ise 13 inç. Daha önce hiç 17 kullanmadım sizin öneriniz nedir bu konuda
Zaten elinizde Mac varsa 17.3" almanız daha iyi olacaktır.

ogzcf

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
0
Eğer ilgilenirsen sahibinden'de 630174692 numaralı ilan bana ait. Mesaj atarsan fiyat için ayrıca görüşebiliriz. Cihazdan son derece memnunum ancak üst modele geçmem gerekiyor.

Kereme.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
İşin içinden çıkamayınca dizüstü takıntımı bırakıp, masaüstü sisteme dönmeye karar verdim aynı bütçeyle RTX kartlar falanda çıktı. 3 bin tl de monitör için eklemeyi düşünüyorum. Konuya yorum yapan herkese teşekkürler :oops:
Halil monsterla görüşmüştüm bu 2 model ile ilgili. 17 olanın klavye olan kısımları plastik olduğundan ucuza geliyor kısaca. Kalitesiz değil tabikide, en cezbedici kısımları zaten müşteri ilişkileri, şimdiden güle güle kullan :)

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,533
İşin içinden çıkamayınca dizüstü takıntımı bırakıp, masaüstü sisteme dönmeye karar verdim aynı bütçeyle RTX kartlar falanda çıktı. 3 bin tl de monitör için eklemeyi düşünüyorum. Konuya yorum yapan herkese teşekkürler :oops:
Halil monsterla görüşmüştüm bu 2 model ile ilgili. 17 olanın klavye olan kısımları plastik olduğundan ucuza geliyor kısaca. Kalitesiz değil tabikide, en cezbedici kısımları zaten müşteri ilişkileri, şimdiden güle güle kullan :)
Sistem toplamak istiyorsan o konuda da yardımcı olabilir :)