1050ti csgo düşük fps sorunu

Polymath

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Arkadaşlar merhaba.. Diğer geçmiş konulara baktım ama bu tip bir sorunun çözümünü bulamadım..
Cihazım Core i7 8750h-8 gb ram ve 1050ti ekran ekran kartına sahip monster modeli.. Csgoda herkes bu ekran kartıyla 200+ fpsler görürken ben
50-110 fps arası alıyorum full ayarlarda.. Nette fps testlerine bakıyorum herkes yüksek. Driverlar güncel, win10 güncel.. Yeni format attım..

Cihazda ssd var ama ben oyunu hdd ye yğkledim bundan kaynaklı sorun olabilir mi ?

// Monster servisini aradım sorunumu çözdüler.

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,255
Arkadaşlar merhaba.. Diğer geçmiş konulara baktım ama bu tip bir sorunun çözümünü bulamadım..
Cihazım Core i7 8750h-8 gb ram ve 1050ti ekran ekran kartına sahip monster modeli.. Csgoda herkes bu ekran kartıyla 200+ fpsler görürken ben
50-110 fps arası alıyorum full ayarlarda.. Nette fps testlerine bakıyorum herkes yüksek. Driverlar güncel, win10 güncel.. Yeni format attım..

Cihazda ssd var ama ben oyunu hdd ye yğkledim bundan kaynaklı sorun olabilir mi ?
Bi alakası yok depolama ile. Termal macun vb. yenilediniz mi? Monster ömür boyu ücretsiz bakım yapıyor laptoplara sonsuza dek.

Polymath

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Bi alakası yok depolama ile. Termal macun vb. yenilediniz mi? Monster ömür boyu ücretsiz bakım yapıyor laptoplara sonsuza dek.

Hocam laptop 1 senelik daha ve işlemci sıcaklığı normal.. Oyunlarda Drop oluyor.. Csgoda 40 50 fpslere düşüyor..

~ KaanCK ~

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,591
İşlemci ve ekran kartı kullanımınını atarmısın?

Polymath

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6

Ekli dosyalar

• aaa.jpg
    aaa.jpg
    30.4 KB · Görüntüleme: 468

~ KaanCK ~

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,591
Garip. En düşüğe alıp denermisin birde?

Polymath

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Buda en düşükte hocam ama çöüzünürlük düşürmedim

Ekli dosyalar

• bbb.jpg
    bbb.jpg
    32.3 KB · Görüntüleme: 462

~ KaanCK ~

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,591
Şimdi drop giriyormu? Çünkü darboğaz azalmış
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ama nedense işlemciyi az kullanıyor.

Polymath

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Şimdi drop giriyormu? Çünkü darboğaz azalmış
Giriyor hocam diğeri gibi 50 fpslere düşmüyor ama 70 lere filan düşüyor. Neden darboğaz olsun ki.. İşlemci bu ekran kartına kat ve kat fazla değil mi?

~ KaanCK ~

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,591
Şimdi son bir şey deneyecen.
En yüksek ayarlarda önceliği düşüğe alıp kullanımı atarmısın?
En düşük ayarlarda önceliği yükseğe alıp kullanımı atarmısın?

Polymath

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Şimdi son bir şey deneyecen.
En yüksek ayarlarda önceliği düşüğe alıp kullanımı atarmısın?
En düşük ayarlarda önceliği yükseğe alıp kullanımı atarmısın?
*
Öncelik dediğiniz nedir ?

~ KaanCK ~

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,591
Görev yöneticisini aç, ayrıntılara gel, csgo.exe ye sağ tıkla öncelik ayarla de düşük, en yüksek i seçecen.
1584636669089.png

Polymath

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Birşeyler denedik ama olmadı arkadaşlar. Başka çözüm önerisi olan var mı ?

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,564
Zamanında kullandığım bütün fps artırma yöntemlerini anlatacağım.
Senin sorunun için özellikle 1. Yöntem çözüm olacağını düşünüyorum. İşlemcinin ekran kartına darboğaz yapacağını düşünmüyorum. Ama İşlemcin tembellik ediyor. :D İşlemciyi az çalıştıran en büyük etmen enerji tasarrufu pil tasarrufu kısımları oluyor. Bilgisayarda her nerede bu seçenek varsa kapalı olsun. Ve
ARKA PLANDA ÇALIŞAN PROGRAM PC Yİ YORAN BAŞKA BİR PROGRAM OLMAMASINA DİKKAT ET.
Normalde laptopunda sadece prizde değilken drop yeme yaşaman gerekiyor.

1. İşlemciyi Yüksek performansa veya Nihai performansa al
Denetim masası->Donanım ve Ses->Güç seçenekleri buraya gir. dengeli, yüksek performans vs diye seçenekler olacaktır. Buradan varsa nihai performansa al. Nihai performans yoksa CMD yi yönetici olarak çalıştır " powercfg -duplicatescheme e9a42b02-d5df-448d-aa00-03f14749eb61 " tırnakları almadan bu yazıyı yapıştırıp enter bas. Sonrasında güç seçenekleri kısmında nihai mod çıkacaktır.

2. Nvidia Denetim masasını aç.
Sol taraftan "Görüntü ayarlarını önayarlarda yap" tıkla. "Benim tercihlerimi kullan ve şunlara önem ver e tik at. Performansa daya o çubuğu.
[Daha detaylı performans ayarları internette sürüsüyle var irdeleyebilirsinde için rahat etmezse.]

3. Steam->Kütüphane-> CS:GO sağ tık "Özellikler" e gel. Buradan "Başlatma seçeneklerini ayarla"ya tıkla -high yaz. Bu bölüm için yazılabilecek bir sürü kod mevcut kimi çalışır kimi çalışmaz vaziyette. -high komutu işlemci önceliğini oyuna çekiyor.

4. Oyun içi ayarlarda Çoklu CPU kullanımı "etkin", FXAA keskinlik yumuşatma modu "devredışı" , Doku filtreleme modu "iki doğrusal süzme" olarak ayarla.

Bu işlemler en çok fps artıran yöntemdir. Ufak bir fps artışı için aşağıda bulunan videodaki ayarları yapabilirsin. SSD kullanıcısı isen Diski en iyi duruma getiri yapmana gerek yok.
ARK PLANDA ÇALIŞAN UYGULAMALAR İÇİN Videoda anlatım mevcut. [Video alıntıdır.]

NOT: Windows 10 1909 güncellemesi işlemcinin en iyi çekirdeğine öncelik atıyor muhabbeti var araştırabilirsin. Eksik güncelleme optimizasyon sorunlarına yol açabilir. Bilgisayarın biosundan işletim sisteminden donanımlarına kadar güncellemeleri doğru ve düzgün yapılması çok önemli.

Bunlara rağmen fps de değişiklik olmazsa;
1.Bilgisayarında bulunan her program ve dosya birikmesi fps düşüşüne sebep olacaktır. Bunu gözardı etmezsen sevinirim.
2.Termal macun bakımları gelmiş olabilir. Veya fanlardan yeterli soğutma sağlanamıyor olabilir. %30 kullanım için 71 C biraz fazla geldi bana.

Örneğin i5 9400f işlemci rtx 2070 ekran kartlı masaüstü kullanıyorum. 1k da kullandığımdan işlemcim sönük kalıyor ekran kartının yanında. Alabileceği limite çıkıp orda kalıyor. Cs işlemci ağırlıklı oyun zaten (300-350fps)
i5 5200u işlemci nvidia 920m ekran kartlı laptopumda standart ayarlarda 30 fps alırken bu ayarları yapınca 70 80 fps i geçiyor.

Son düzenleme:

Polymath

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Zamanında kullandığım bütün fps artırma yöntemlerini anlatacağım.
Senin sorunun için özellikle 1. Yöntem çözüm olacağını düşünüyorum. İşlemcinin ekran kartına darboğaz yapacağını düşünmüyorum. Ama İşlemcin tembellik ediyor. :D İşlemciyi az çalıştıran en büyük etmen enerji tasarrufu pil tasarrufu kısımları oluyor. Bilgisayarda her nerede bu seçenek varsa kapalı olsun. Ve
ARKA PLANDA ÇALIŞAN PROGRAM PC Yİ YORAN BAŞKA BİR PROGRAM OLMAMASINA DİKKAT ET.
Normalde laptopunda sadece prizde değilken drop yeme yaşaman gerekiyor.

1. İşlemciyi Yüksek performansa veya Nihai performansa al
Denetim masası->Donanım ve Ses->Güç seçenekleri buraya gir. dengeli, yüksek performans vs diye seçenekler olacaktır. Buradan varsa nihai performansa al. Nihai performans yoksa CMD yi yönetici olarak çalıştır " powercfg -duplicatescheme e9a42b02-d5df-448d-aa00-03f14749eb61 " tırnakları almadan bu yazıyı yapıştırıp enter bas. Sonrasında güç seçenekleri kısmında nihai mod çıkacaktır.

2. Nvidia Denetim masasını aç.
Sol taraftan "Görüntü ayarlarını önayarlarda yap" tıkla. "Benim tercihlerimi kullan ve şunlara önem ver e tik at. Performansa daya o çubuğu.
[Daha detaylı performans ayarları internette sürüsüyle var irdeleyebilirsinde için rahat etmezse.]

3. Steam->Kütüphane-> CS:GO sağ tık "Özellikler" e gel. Buradan "Başlatma seçeneklerini ayarla"ya tıkla -high yaz. Bu bölüm için yazılabilecek bir sürü kod mevcut kimi çalışır kimi çalışmaz vaziyette. -high komutu işlemci önceliğini oyuna çekiyor.

4. Oyun içi ayarlarda Çoklu CPU kullanımı "etkin", FXAA keskinlik yumuşatma modu "devredışı" , Doku filtreleme modu "iki doğrusal süzme" olarak ayarla.

Bu işlemler en çok fps artıran yöntemdir. Ufak bir fps artışı için aşağıda bulunan videodaki ayarları yapabilirsin. SSD kullanıcısı isen Diski en iyi duruma getiri yapmana gerek yok.
ARK PLANDA ÇALIŞAN UYGULAMALAR İÇİN Videoda anlatım mevcut. [Video alıntıdır.]

NOT: Windows 10 1909 güncellemesi işlemcinin en iyi çekirdeğine öncelik atıyor muhabbeti var araştırabilirsin. Eksik güncelleme optimizasyon sorunlarına yol açabilir. Bilgisayarın biosundan işletim sisteminden donanımlarına kadar güncellemeleri doğru ve düzgün yapılması çok önemli.

Bunlara rağmen fps de değişiklik olmazsa;
1.Bilgisayarında bulunan her program ve dosya birikmesi fps düşüşüne sebep olacaktır. Bunu gözardı etmezsen sevinirim.
2.Termal macun bakımları gelmiş olabilir. Veya fanlardan yeterli soğutma sağlanamıyor olabilir. %30 kullanım için 71 C biraz fazla geldi bana.

Örneğin i5 9400f işlemci rtx 2070 ekran kartlı masaüstü kullanıyorum. 1k da kullandığımdan işlemcim sönük kalıyor ekran kartının yanında. Alabileceği limite çıkıp orda kalıyor. Cs işlemci ağırlıklı oyun zaten (300-350fps)
i5 5200u işlemci nvidia 920m ekran kartlı laptopumda standart ayarlarda 30 fps alırken bu ayarları yapınca 70 80 fps i geçiyor.

Hocam ilgin için teşekkür ederim. Bir çok şeyi denedim ama istediğim fpslere gelmiyor. Full ayarlarda csgoda 70 80 fpsde oynuyorum ve bu özellikteki pc için bu imkansız açıkçası... Bunun teknik bir problemi var yazılımsal ama onu bulmak gerekiyor. Csgoda çatışmada 30 40 fpslere düşüyor yaa bu imkansız.. Oyunu brde ssd ye yukleyıp deneyeceğim

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,255
Hocam ilgin için teşekkür ederim. Bir çok şeyi denedim ama istediğim fpslere gelmiyor. Full ayarlarda csgoda 70 80 fpsde oynuyorum ve bu özellikteki pc için bu imkansız açıkçası... Bunun teknik bir problemi var yazılımsal ama onu bulmak gerekiyor. Csgoda çatışmada 30 40 fpslere düşüyor yaa bu imkansız.. Oyunu brde ssd ye yukleyıp deneyeceğim
SSD'de değişen bir şey olmayacak. Anca haritalar hızlı yüklenecek tek değişen şey bu olacak. İsterseniz steam kütüphanenizi SSD'ye taşıyın siz bilirsiniz.

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,564
Rica ederim elimizden gelen bir şey olsaydı keşke. İşlemci nihai veya yüksek moddamı ondan çok şüpheleniyorumda :D Ssd ye yüklemen sadece fiziksel dosya işleme ve değiştirmede fark yaratır fps değişikliği olmayacaktır.
Ama donanımsal bir sorun var ise oda işlemci fanı olma ihtimali çok yüksek Allah beterinden korusun

Polymath

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Rica ederim elimizden gelen bir şey olsaydı keşke. İşlemci nihai veya yüksek moddamı ondan çok şüpheleniyorumda :D Ssd ye yüklemen sadece fiziksel dosya işleme ve değiştirmede fark yaratır fps değişikliği olmayacaktır.
Ama donanımsal bir sorun var ise oda işlemci fanı olma ihtimali çok yüksek Allah beterinden korusun
Monster servisini aradım tüm ayarları yaptılar... Csgoda var bu problem. Pubgde büyük sorun yok ama... işlemci fanında olsa pc buz gibi ısınmıyor ki...

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,564
Monster servisini aradım tüm ayarları yaptılar... Csgoda var bu problem. Pubgde büyük sorun yok ama... işlemci fanında olsa pc buz gibi ısınmıyor ki...
Sizide yoruyorum ama pubg de takılma donma oluyor mu ?

Polymath

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6

Ekli dosyalar

• pubg222.jpg
    pubg222.jpg
    21.4 KB · Görüntüleme: 303

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,564
Asıl ben sizi yoruyorum efendim ne demek :) Pubgde ufak defek droplar hariç sorun yok çok şükür.....
Estağfurullah elimizden bişey gelmiyor o beni delirtiyor :D Darboğaz olmadığı gayet açık ondan içiniz rahat olsunda arada kasma dediğiniz sıcaklık kaynaklı o ekran kartı 79 85 arası takılıyorsa drop o yüzdendir. En iyisi siz garantiye verip günlerce beklemeden önce cs go yu cfgler dahil kaldırıp tekrar yükleyin belki uyumsuz cfg kullandıysanız o yüzünden sorun olabilir.
Birde şimdi bir kaç fps test videosu izledim sizin sisteminizle birebir ölçüşen bulamadım ancak 80-120 arası full ayarlarda gördüm. Reklama giriyormu bilmiyorum ondan bir benchmark sitesinde bakındığımda sadece işlemci ve ekran kartınızı girerek 1080p çözünürlükte ort. 128fps gösteriyor. (kullanıcı bilgileri) ancak 80 fps alıyorum diyende olmuş 150 alıyorum diyende. Belki sistemin diğer bileşenlerinden doğan bir farklılıktır. Örneğin dual channel quadro channel ramler kullanılıyorsa. veya single channel ram bulunuyorsa veya ram boyutu değiştikçe fps farkı oluşuyor. Her ürün fabrikasyon tam verimli elde edilemiyor belli toleranlarla üretiliyor. Tabiki sorununuza çözüm arayın ama karamsarlığa düşmeyin bu ihtimalleri göze alın :)
Bu arada cs go oynarsanız ekleyin oynayalım :D

Polymath

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Estağfurullah elimizden bişey gelmiyor o beni delirtiyor :D Darboğaz olmadığı gayet açık ondan içiniz rahat olsunda arada kasma dediğiniz sıcaklık kaynaklı o ekran kartı 79 85 arası takılıyorsa drop o yüzdendir. En iyisi siz garantiye verip günlerce beklemeden önce cs go yu cfgler dahil kaldırıp tekrar yükleyin belki uyumsuz cfg kullandıysanız o yüzünden sorun olabilir.
Birde şimdi bir kaç fps test videosu izledim sizin sisteminizle birebir ölçüşen bulamadım ancak 80-120 arası full ayarlarda gördüm. Reklama giriyormu bilmiyorum ondan bir benchmark sitesinde bakındığımda sadece işlemci ve ekran kartınızı girerek 1080p çözünürlükte ort. 128fps gösteriyor. (kullanıcı bilgileri) ancak 80 fps alıyorum diyende olmuş 150 alıyorum diyende. Belki sistemin diğer bileşenlerinden doğan bir farklılıktır. Örneğin dual channel quadro channel ramler kullanılıyorsa. veya single channel ram bulunuyorsa veya ram boyutu değiştikçe fps farkı oluşuyor. Veya her ürün fabrikasyon tam verimli elde edilemiyor. Tabiki sorununuza çözüm arayın ama karamsarlığa düşmeyin bu ihtimalleri göze alın :)
Bu arada cs go oynarsanız ekleyin oynayalım :D
Şimdi evden çıkamıyorum işede gidemiyorum... Pcyi bu dönemde garantiye yollayamam :D:D Şuanda kaldırdım ssd ye yükledim fps değerleri bayağı değişti.. 120 130 full ayarlarda 30 40 a değilde 60 70 e düşüyor fps bazı anlarda.. Şimdilik böyle idare edeceğim... steam hesabım lastssrush discord lastssrush#4059 :) Pubg de oynuyorsanız onuda oynarızz :)

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,564
Sevindim hayırlı uğurlu olsun hemen geliyorum :D

~ KaanCK ~

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,591
Onunla ne alakası var? Laptoplar gerektiği zaman Yüksek Performansa geçerler. Bunda şu sorun var [Darboğaz] ve Ekran kartının gecikmesinin bir anda yükselmesi nedeniyle [Drop] ben arkadaşa biraz belkide çok yardımcı olmuş olabilirim.

Ama Çerezleri temizlese biraz da olsa düzelme ihtimali var.
CTRL+R %Temp%
Temp
Prefetch[Bunu çok temizlemene gerek yok]

Pubgede drop olmasının sebebi (Discord'da da) söylemiştim ekran kartının aniden MS(Gecikmesinin) sinin yükselmesi.
Şimdi evden çıkamıyorum işede gidemiyorum... Pcyi bu dönemde garantiye yollayamam :D:D Şuanda kaldırdım ssd ye yükledim fps değerleri bayağı değişti.. 120 130 full ayarlarda 30 40 a değilde 60 70 e düşüyor fps bazı anlarda.. Şimdilik böyle idare edeceğim... steam hesabım lastssrush discord lastssrush#4059 :) Pubg de oynuyorsanız onuda oynarızz :)

CS&Go dada bu yüzden drop giriyor büyük ihtimal.

Polymath

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Onunla ne alakası var? Laptoplar gerektiği zaman Yüksek Performansa geçerler. Bunda şu sorun var [Darboğaz] ve Ekran kartının gecikmesinin bir anda yükselmesi nedeniyle [Drop] ben arkadaşa biraz belkide çok yardımcı olmuş olabilirim.

Ama Çerezleri temizlese biraz da olsa düzelme ihtimali var.
CTRL+R %Temp%
Temp
Prefetch[Bunu çok temizlemene gerek yok]

Pubgede drop olmasının sebebi (Discord'da da) söylemiştim ekran kartının aniden MS(Gecikmesinin) sinin yükselmesi.

CS&Go dada bu yüzden drop giriyor büyük ihtimal.

Fazla yardımcı olmuş olabilirim derken neyi kast ettin kardeşim ? :) Her yolu deniyorum.. Sorun belli ama çözümü lazım aslında. Bende ssdye yükledim güncellemeleri tekrar kontrol ettim.. ssd ye yukledıkten sonra full ayarlarda bırazz daha ıyı fps aldım. Belkı alakası var belkı yok ama en azından 30 40 lara kadar dusmedı fps.. Ama düşük ayarlarda fps yüksek ayardan daha düşük buda oyunla alakalı oldugunu dusunuyorum artık...