1050 TI donma problemi

BlitzHan

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Merhabalar,

Geçtiğimiz günlerde 1050Ti satın aldım, bilgisayara format attım ve temiz bir başlangıç yaptım. Ancak ekran kartından beklediğim performansı alamadığımı düşünüyorum. League of Legends oynarken bile donuyor. 40-60 fps geçemiyor. Shadow playdan şüphelenip kapattım ancak bir artık olmadı ne yazik ki. Sadece oyunda değil. Masaüstünde bir çok sekme açtığımda da aynı problem meydana geliyor.

Ek olarak, 5-6 aydır onboard ekran kartını kullanıyorum ve aynı oyunda(League of Legends) aynı ayarlarda daha yüksek bir fps alıyordum. Sorun aradaki rakam değil aslında, bariz bir kasma mevcut.

Yardım ve önerilerinizi bekliyorum.
Sistemim;
  • i5-4590
  • Asus H97-Plus
  • 2x4GB Corsair 1600 Mhz
  • 600W PSU
  • Zotac 1050 Ti

Rootsyl

Profesör
Reaksiyon puanı
516
ekran kartı sürücüsünü kurdunuzmu?

BlitzHan

Doçent
Reaksiyon puanı
18
ekran kartı sürücüsünü kurdunuzmu?

VM4aaq.jpg

Reaksiyon puanı
16,128
10 dışında bişey varsa nvidia 7 desteğini kesmiş ondan oluyordur.

Rootsyl

Profesör
Reaksiyon puanı
516
hmmm bana gerçekten pcnin ekran kartını kullanmadığı izlenimini versede .... gördüğüm kadarıyla zaten işlemcinizin ekran kartı modülü yok yaniiiii ya ekran karı bozukki pek muhtemel değil yada ekran kartı ayarlarında bişeyler yanlış

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,463
Ya sürücüler son sürüm değil ya da ekran kartı arızalı git Garantiye götür çalışmıyor ne yapabilirim diye
--- Gönderi Güncellendi ---

Sen Zotac Gtx 1050 ti mi kullanıyorsun Yoksa Ndvia Gtx 1050Ti mi? Sanırsam sen yanlış drivlerler yükledin Zotac kullanırsan onun sitesinden indirip kurman gerekiyor

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,246
1 kiside cikip dememiski nvidianin son suruculerinde sıkinti var. 2 ay onceki beta olmayan bir driver kur kardesim. Verim alamssan yine garantiye ver gitsin. Ben ugrasamam diyosan iade et gitsin.
Sen Zotac Gtx 1050 ti mi kullanıyorsun Yoksa Ndvia Gtx 1050Ti mi? Sanırsam sen yanlış drivlerler yükledin Zotac kullanırsan onun sitesinden indirip kurman gerekiyor
Zotac olunca uretici falanmi degisiyor anlamadim? hani zotac 1050ti gpusunu gene nvidiadan aliyor. Ben msi 1060ta nvidianin sitesinden eski bir surumu kurdum ve tikir tikir isliyor. Msinin sitesine bile girmedim.
Ya sürücüler son sürüm değil
Son surucu hatasizdir yaklasimida olmamis. Her surucu hatali olabilir.

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,463
1 kiside cikip dememiski nvidianin son suruculerinde sıkinti var. 2 ay onceki beta olmayan bir driver kur kardesim. Verim alamssan yine garantiye ver gitsin. Ben ugrasamam diyosan iade et gitsin.
Zotac olunca uretici falanmi degisiyor anlamadim? hani zotac 1050ti gpusunu gene nvidiadan aliyor. Ben msi 1060ta nvidianin sitesinden eski bir surumu kurdum ve tikir tikir isliyor. Msinin sitesine bile girmedim.
Son surucu hatasizdir yaklasimida olmamis. Her surucu hatali olabilir.

Orjinal Sürücüleri kurmazsan hatalı davranabilir Zotac marka ekran kartı aldıysa onun sürücülerini kurmalı ona bakarsak diğer markalar diye sürücü paylaşıyor Nvidia paylaşsın yeter dimi nasılolsa hepsi aynı mantık aynı güçte aynı yazılım ile çalışıyor ya cahilce konuşmayın lütfen orjinal sürücüleri kurmazsan böyle hata verir Her son sürüm hatasız olacak diye bir şey yok kullandığı sürüm çok eski olacağı düşüncesiyle güncel olup olmadığını kontrol etmesini önerdim

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,246
Orjinal Sürücüleri kurmazsan hatalı davranabilir Zotac marka ekran kartı aldıysa onun sürücülerini kurmalı ona bakarsak diğer markalar diye sürücü paylaşıyor Nvidia paylaşsın yeter dimi nasılolsa hepsi aynı mantık aynı güçte aynı yazılım ile çalışıyor ya cahilce konuşmayın lütfen orjinal sürücüleri kurmazsan böyle hata verir Her son sürüm hatasız olacak diye bir şey yok kullandığı sürüm çok eski olacağı düşüncesiyle güncel olup olmadığını kontrol etmesini önerdim
Orjinal surucusu zaten nvidianin sitesinde verdigi surucu kardesim. :D O senin dediklerin urrticinin kendi kart tasarimina gire cikarmis oldugu yazilimdir. Birde oraya cahilce yazmisiz lutfen yapmayalim bunu. Kimsenin cahil olup olmamasi seni ilgilendirmez.
Sen eger nvidianin sitesinden surucu kurmak yerine gider o yazilimi yuklersen windowsun pencerelerinde bile kasma yasarsin. Ayrica guncel surucu sart degil. Ben acikcasi r9 390da bile crimson yerine 15.7 catalyst kullandim ve hicbir sorun yasamadim.
Zotacin indirme linkide bu. Nvidianin sitesinden alintili buyur:
http://us.download.nvidia.com/Windows/385.41/385.41-desktop-win10-64bit-international-whql.exe
ZOTAC - Mini PCs and GeForce GTX Gaming Graphics Cards | ZOTAC

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,463
:D çok şakacı olmasınız Her kartın bazen çalışma mantığı aynı olmuyor Mesela 50 W güç tüketen Zotac ın kart modeli Ndiva nın gtx in başka 1050 modelinde 70 w kullanım komutu varsa söylermisin o kart ne hale gelir yaptığı işlemler bile farklı olabiliyor he bazen Örnek verirsek A markasının gtx 960 modeli B markasın ile aynı mantıkla çalışıyor olabilir herşeyi aynı ama marka farkı olduğu zaman stabil çalışır seninki de aynen öyle :) o yüzden orjinal markanın sürücülerini kurmalı öyle denemeli diyoruz

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,246
Bende sana diyorumki ureticinin sana sumdugu yazilim linki nvidianinki ile ayni. Yazilim nvidianin sorumlulugunda. Kartin diger bilesenleri ve tasarimida zotac asus msi vb markalarin sorumlulugunda :)

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,463
Arkadaş bir denesin orjinal yazılım ile çalışmazsa bu aynı model aynı yazılım ile çalışıp çalışmadığını görmüş oluruz

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,246
Arkadaş bir denesin orjinal yazılım ile çalışmazsa bu aynı model aynı yazılım ile çalışıp çalışmadığını görmüş oluruz
Su an onumde noname olarak adlandirdigimiz yani soyu sopu belli olmayan bir 7600gs var. Senin mantigina gore bu nasil olacak peki?
Bide su var. Orjinal surucu nedir bana bi aciklarmisin. Nvidianinki sahtemi oluyor? Ki zotac gibi markalar kartlara surucu degil kontrol icin yazilim uretirken?

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,246
%99,9999 7 var ve sorunun kaynağı bu.
Windows 10. Pencereden anlaman lazimdi. Ben Windows 7 home 64 kullaniyorum 1060 ile hicbir sorun cikmiyor.
Sorunun kaynagi win 10un muhtesem uyumsuzlugu olabilir.

Reaksiyon puanı
16,128
bill uncle 7 gördükçe çok kızıyor...
kartta hata olmalı servise gitmeli...
bayram ziyareti olur...

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,463
Orjinal dediğim Alınan Markanın kendi sitesindeki drivlerleri kurmasını demek istedim :/

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Nvidia kartın sürücülerini nvidianın kendi sitesinden kurun. Kartın markasına görede markanın sitesinden(msi.asus vs.) ek yazılımlar kurabilirsiniz size kalmış ben kullanmıyorum o yazılımları mesela. Arkadaşın problemi eğer sürücüler kurulu iken oluyorsa sıkıntı yüksek ihtimal donanımsal gibi gözüküyor. Ben 1050ti ile 5-6 aydır hiç sürücü sıkıntısı yaşamadım. Sürücüden kaynaklı fps düşmesi vesaire olmadı hiç şuan da son sürücü yüklü gayet iyi çalışıyor.

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,463
Nvidia kartın sürücülerini nvidianın kendi sitesinden kurun. Kartın markasına görede markanın sitesinden(msi.asus vs.) ek yazılımlar kurabilirsiniz size kalmış ben kullanmıyorum o yazılımları mesela. Arkadaşın problemi eğer sürücüler kurulu iken oluyorsa sıkıntı yüksek ihtimal donanımsal gibi gözüküyor. Ben 1050ti ile 5-6 aydır hiç sürücü sıkıntısı yaşamadım. Sürücüden kaynaklı fps düşmesi vesaire olmadı hiç şuan da son sürücü yüklü gayet iyi çalışıyor.

Burdaki arkadaş Zotac Gtx 1050Ti kullanıyor ama Ndvianın sürücülerini kurmuş ekran kartı çalışmamış ben ya yazılımsal kendi Markanın sürücülerini kırmadığından kaynaklanıyor diye düşünüyorum ilk olarak ama büyük ihtimal donanımsal ürün defolu olabilir

Reaksiyon puanı
16,128
muhtemelen kargoda dabe aldı kutu görünür hasar yok ama lehimlerinde sorun var ilk gün çok ısındı mı? kurşunsuz lehim olayı biraz başa bela olmuş hp,acer çok çekti:
bu adamın sorunu kurşunsuz lehim kullanımı...

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Burdaki arkadaş Zotac Gtx 1050Ti kullanıyor ama Ndvianın sürücülerini kurmuş ekran kartı çalışmamış ben ya yazılımsal kendi Markanın sürücülerini kırmadığından kaynaklanıyor diye düşünüyorum ilk olarak ama büyük ihtimal donanımsal ürün defolu olabilir

Zotacın kendi oluşturduğu yazılımları kurunca bir fark olacağını sanmam. Sürücü kısmında zaten Zotac'ın sitesine girip sürücüyü indirirken Nvidia'nın sitesine yönlendiriyor oradan aynı sürücüyü indirmiş oluyorsunuz. Zotac'tan farklı indirebileceğiniz sadece Zotacın kendi ürettiği yazılımları var adı FireStorm sanırm az önce baktım o da sürcü değil ek yazılım Asus'un GPU Tweak'ı gibi MSI'ın Afterburner'i gibi. Genede kurup denesin denemekten zarar olmaz. :)

Rootsyl

Profesör
Reaksiyon puanı
516
Windows 10. Pencereden anlaman lazimdi. Ben Windows 7 home 64 kullaniyorum 1060 ile hicbir sorun cikmiyor.
Sorunun kaynagi win 10un muhtesem uyumsuzlugu olabilir.
bende win10 la 1060 kullanıyorum ve hiç sorun çıkmıyor ^^

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,463
Windows ile alakası yok ta ek yazılım la düzeleceğini düşünüyorum eğer olmazsa garantiye götür