100 % zam !

windows7seven

Asistan
Reaksiyon puanı
6
100 % zam !

Devletin başındakileri sonundakileri bir kenara bırakın. Chpde ben doğduğumdan beri var mhpde dspde . Siyaseti bir kenara bırakın. Bügüne kadar birşey yapamamışlar bu günden sonrada yapamazlar. Mantıklı olun.

Herkezin bildiği üzere devir tasarruf devri oldu. Dünya genelindeki ekonomik kriz ve küresel daralma sayesinde işten çıkarmalar şirketlerin iflas etmeleri ortaya çıktı.

Yine hepimizin bildiği gibi dünyanın en büyük bankaları finans merkezleri otomotiv (Porche mercedes general motor GM cityb. gibi dev firmalar) tekstil ve teknoloji üsleri iflas etti yada etmek üzereydi.

Kendimden örnek vereyim bir bilgisayar dükkanında çalışıyorum. Dükkan fazla işlek bir yer değil açıkçası. Dükkanda günde ortalama 100 - 200 arası bir kar elde ediyorduk. Günde 200 lira kar diyorum ayda yapar 5000 bin lira civarı para yapıyor. Dükkan ve patronun evi kira 1100 lira. elektrik su desen 500 gelse 1000 lirada malzemeler desek. 2600 lira gider gözüküyor hadi bunu diyelim 3000 lira. 2000 lira net kar kalıyor ben her kazandığıma şükrettikçe patronum da diyorki ne olsun abi idare etmiyor 400 - 500 lira kazanacaz ki yetsin diyor. adam eve 2000 bin lira net götürüyor kazandığını beğenmiyor. neyse işte ben gene bir gece bir günü daha güzel kapattık şükürler olsun dedim bunamı şükrediyorsun dedi garip garip baktım niye dedim oğlum bu para işe yaramaz yırt at çöpe daha iyi dedi. ( Argoları saymıyom :D)
Adam 2 haftadır evine 20 -30 lira para anca götürüyor. ben gene şükür diyorum adam gene yadırgıyor.

Demek istediğim kazandığın parayı beğenmez isen rızkından kesilir.

Parayı harcamayı bilmiyorsan, kazandığına şükredip dua edip daha çoğunu hayırlısı olur diye istemiyorsan 1000 lira maaşın olsun devlet sana %100 zam yapsın o parayı bırak neriye harcadığını kazandığını bile anlayamazsın.

Lüks dairelerde oturmayı biliriz.
Lüks arabalar alırız.
Lüks lokantalara gideriz.
Lüks barlara diskolara gideriz.
Lüks telefonlar alırız.

Şimdi diyceksiniz ki biz insan değil miyiz?
Bende diyorum ki ferrari yerine bir opel alsan gideceğin yere götürür mü? (Götürür)
N 95 - İphone gibi telefon alacağına daha ucuz aradığında alo diyebileceğin bir telefon seçsen ölür müsün ? (Ölmezsin)

1000 lira maaş alıpta evin kiradaysa oysa buysa şuysa sen gidip 1500 liralık telefon alırsan olmaz.

Sen 1000 lira maaş al 100% zam al üstüne etti 2000 lira sen bunla gidip 2500 lira telefon alırsan olur mu? Aldığın zam neyine yarıycak ?

Gene devlete yüklencen zam- zam zam zam
5000 lira maaş oldu 6000 liralık birşey aldığında ne olacak ?

Hristiyanlar olsun yahudiler olsun Şükrettikleri için kazanmayı bildikleri ve kazandıklarını kötülemedikleri için bu gün dünyanın en büyük ekonomisini oluşturyorlar.

Biz burada aldığımızı beğenmezken onlar 1 kuruşun değerini bilip ona göre hareket edip çalışıyorlar.

Allah, bana canı gönülden şükredin ve sabredin ki dualarınızı kabul edeyim sizin için hayırlı olanı vereyim demiştir.

Her zaman her şey iki seçme hakkımız vardır. Birini seçeriz ama aklımız hep diğerinde kalır!

Kaynak:
http://windows7seven.org/forum/viewtopic.php?f=83&t=1950

kuruwa

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ne ferrarisi nede opeli ben reno 9 a 12 razıyım hangı telden calmaktasın sen dunyadakı kriz i amerıka yarattı turkıyedekınıde akp ....... doları piyasadan cekınce al sana kriz bunu bangır bangır bagırdılarda ama duymadınız turkıye yonetımı yatırım yapılmadıgı gelır getıren yerlerın satılması yetmemıs gibi bu satılan yerlerin halkın sömürmesine devlet izin verdiği için kriz iyice derinleşecek ........... bankaların kredi kartı ve kredi fazizler yuzunden ikinci ve daha agır krizin kapıda oldugunu bilmektemısın .... halk luksu geçti sen opel diyorsun oepli geçti geçincemede elekrtık zammmı tlf dan alınan doğal gaz gıda zamları ve yetmezmıs gibi ötv de yukselmeler ve kriz de gelirin azalması yla halk unutuldu çoktan gelir aynı ama gider fazla ike n zamlarla alıveriş o akdar azaldıkı gelir daha da azaldı ama gider arttınca insalar kredi kartına yuklenmeye başladı bu da geri ödenemeyen borç ve akabinde bizi bekleyen ikinci kriz nereye ferrarri nereye opel bu daha iyi günlerimiz

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
İlk paragraf ne alaka onu anlamadım yani, nesin sen akpnin avukatı ya da paralı sözcüsü mü?

tolgacakiroglu

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Ben de soyle kucuk bir ornek vermek istiyorum. Ingilteredeyim. Burada para ustlerini mesela tam tamina veriyorlar. Bir sey 9.99 pound ise geriye 1 penny veriyorlar yani.

Turkiyede ise 1 kurusu ilk ciktigi zamanlar bir kere gormustum sanirim. Bir daha gormek nasip olmadi.

aNtİpAtİ-1

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Parası olan adam ister 1500 lük ister 15000 lik telefon alır. Ama dediğin gibi kirada olan adamda alıyorsa ozaman bunada lüks düşkünlüğü denir ancak.

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
eee buna matematik'de "olmayana ergi metodu denir" :)

LWMP

Doçent
Reaksiyon puanı
3
bunun dinle hicbir alakası yok,matbaa bıze japanlardan daha once geldi ama hala okuma yazma bılmeyen var.Dunyanın bır cok ulkesınde ınsanlar unuversıte mezunu olup master yaparken bızım ulkemızde daha haydi kızlar okula peh.Sen diyosun adam 2000 lira maas alıyor aylık o 2000 lıra cok zor yeter ben acıkılayayım sana.Kira dukkanda varsayalım
Kira ev+dükkan:1000+500
Elektrik telefon su:100+50+50
Cep telefon kontor masrafı aylık:50
iki kişilik Cocuk masrafı genel aylık ıhtıyacları(okul+gıda,giyim,harçlık):400
Mutfak masrafı aylık:100
Kendi ve eşinin ihtiyacları dış ve özel diger ıhtıyaclar nerde sımdı bu masraflar uzar yanı bır aylenın gecınebılmesı ıcın en az 2000 lıra alması gerekır bence

murat250

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Doğru, zaten neden gelişemiyor ki Türkiye.

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Katılmıyorum.

Sen diyorsun ki paran yoksa alma! Bende sana diyorum ki niçin param olmuyor? Beni yönetenler kendi işlerine geldiği gibi ülkeyi yönetiyor ihalelerle elaleme peşkeş çekiliyor e ne benim param yok sen sus alma bişi.

GM batıyordu ama batıyordu? Bir ülke düşünün savunmaya trilyon dolar harcıyor ama yine de eknomosini kurtarmak için çabalıyor uğraşıyor ki kurtulanlar kurtuldu. Ya bizde ne oldu? Bize birşey olmaz teğet geçer..

Benim ekonomim niye kötü? Benim iş gücüm mü yok?, öz kaynaklarım mı yok? Ben bir afrika ülkesi kadar geri miyim? Adam gibi para almak hakkım değil mi? 2000 tl bir eve anca yetiyorsa 500 e razı olmak zorunda mıyım? Niçin sesimi çıakrmayım?

SIRF dünyanın en pahalı benzinini alıyoruz diye adam gibi ferrari göremezsiniz etrafınızda. Ya da lüks mü kaçtı? BMW ,mercedesin adam gibi modellerini kullanamazsınız. Niye mi? 1- arabanın vergisi 2- yakıt

ARabalardan fahiş vergiler alıyorsun nerden vereyim? Yakıt? o apayrı bi konu zaten. Elin avrupalısı benzinin litresine 1 lira veriyor ben ortalama 2.5 katını veriyorum! Neden veriyorum? Olur mu bunu sorgulayamazsın! Sen eziksin sen fakirsin otur oturduğun yerde!

İsraf apayrı bi konu ama mahrum kaldıklarımızın hesabını sormama hiç bir şey engel olamaz! Yok telefona 1500 lira veremez mişim! o telefon avrupada 700 liraya satılırken sen 1500 lira veriyorsun bunun hesabını sormuyorsun ama niçin 1500 verdiğini soruyorsun!

Yani siz gözünüzü kapatın, güdülmeye devam edin ben koyun değilim!

windows7seven

Asistan
Reaksiyon puanı
6
İlk paragraf ne alaka onu anlamadım yani, nesin sen akpnin avukatı ya da paralı sözcüsü mü?

İlk paragraftaki yazılan akp dahildir. Yazmayı unutmuşum.

Devletin başına kim gelirse gelsin birşeyleri hortumlayacaklar.
Devletin başına kim gelirse gelsin birşeyleri yoluna sokacaklar.

Yani anlıyacağınız boşuna parti kavgalarına tutuşuyoruz.
Biri %100 zam yapsada sen paranı harcamayı bilmiyorsan istersen trilyonlar al. Gene iflas edersin.

Türkiyede iş yok diye birşeyde yok. Her yer market büge altın gümüş farklı çözümler üreten parayı götürür. Geçmişte iş vardıda gene ağlıyordu millet gene şükretmiyordu. İşler nasıl abi diyorum kuyumcuya (1995 - 2000 arası yıllar) eh işte idare ediyor diyor. Şimdi soruyorum berbat abi diyor.

Sen geleni iyi karşılamazsan o bir daha gelmez mantık bu.

zeroaxa

Profesör
Reaksiyon puanı
6
bunun dinle hicbir alakası yok,matbaa bıze japanlardan daha once geldi ama hala okuma yazma bılmeyen var.Dunyanın bır cok ulkesınde ınsanlar unuversıte mezunu olup master yaparken bızım ulkemızde daha haydi kızlar okula peh.Sen diyosun adam 2000 lira maas alıyor aylık o 2000 lıra cok zor yeter ben acıkılayayım sana.Kira dukkanda varsayalım
Kira ev+dükkan:1000+500
Elektrik telefon su:100+50+50
Cep telefon kontor masrafı aylık:50
iki kişilik Cocuk masrafı genel aylık ıhtıyacları(okul+gıda,giyim,harçlık):400
Mutfak masrafı aylık:100
Kendi ve eşinin ihtiyacları dış ve özel diger ıhtıyaclar nerde sımdı bu masraflar uzar yanı bır aylenın gecınebılmesı ıcın en az 2000 lıra alması gerekır bence
Kusura bakma ama sen neyin hesabını yapıyorsun kardeşim? Asgari ücret 600 küsürlerde ve asgari ücret almak için can atan kaç milyon insan var bu ülkede sen TİK yada sendikaların yaptığı hesaplara girdin aylık kontur masrafı falan:D

Bu ülkede memur denen bir zümre var biliyorsun belki.Şu anki üniversite okuyan gençlerimizin ve ailelerinin en büyük tercihi ve amacı memur olmak,senelerce okul okuyalar sonra KPSS için bi sürü uğraş olmadı KPSS kursları her köşe başında(arz varki talep var,talep varki arz var)ondan sonra hatırlı gönüllü torpiller devreye girer(millet vekillerinin ellerindeki kağıtları tv lerden sıkça izledik )ondan sonra yılların emeği yani hedefe ulaşılır ve memur olunur.

Peki ya sonra''Açız,geçinemiyoz,tatile bile gidemiyoz,kredi kartı borçlarım varrrrrrrr '' var oğlu var.Sanki aylık 5000 TL vereceğiz deyip zorla memur yaptılar arkadaşları.

arkadaşın dediği şükür konusu bilen için çok çok kıymetlidir zaten o ayrı mesele ama birde edep lazım insana.

Memur yakını olan arkadaşlar kızmasın ama yalansa yalan deyin.Ben demiyorum memur çok alıyo diye ama Türkiyede 1 milyon memur varsa 70 milyonda diğerleri var.Elbet şartların daha iyi olması istenecek ve mücadeleside verilecek,elbet bunun için protesto yada miting gibi yasal haklarda kullanılacak ama yasal olsada iş bırakma diye bir eylem nasıl bir eylemdir.Bu eylem değil aleni şantajdır ve buna uyanlarda haindir.

legolas4444

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Kendini uyanık zanneden bu arkadaş kendi forumunun reklamını yapmak için böyle saçma sapan bir yazıyı yazıp birde buraya koymuş, kaynak olarakta kendi forumunu göstermiş. Uyanık bir senmi akıllısın. Türkiye milyonlarca insan anca karnını doyuruyor. durumu yerinde olanın kriz umurunda olurmu ? Sen bu kadar insan anca karnını doyururken iphone gibi bir örnekle buram buram cehalet kokan bir yazıyı yazmış birde hiç utanmadan buraya yerleştirmişsin. Zaten yazının başıyla sonu ayrı tellerden çalıyor. Giriş cümlesiyle sonucun ne alakası var. Akp nin savunucusu olduğun belli ama bari siyasi içerikli bir yazıya bu girişi ekleseydin. Anlaşılan onu bile kavrayacak idrake sahip değilsin. Moderatör arkadaşlar uyumayın lütfen , bu şahıs sitesinin reklamını yapıyor farkında değilmisiniz ?

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,158
Kaynağı tam verelim lütfen, konu kilitli kalacak, onaylayan moderatör arkadaşın gözünden kaçmış olmalı.

Düzenleme : kaynak geldi konu açıldı

windows7seven

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Katılmıyorum.

Sen diyorsun ki paran yoksa alma! Bende sana diyorum ki niçin param olmuyor? Beni yönetenler kendi işlerine geldiği gibi ülkeyi yönetiyor ihalelerle elaleme peşkeş çekiliyor e ne benim param yok sen sus alma bişi.

GM batıyordu ama batıyordu? Bir ülke düşünün savunmaya trilyon dolar harcıyor ama yine de eknomosini kurtarmak için çabalıyor uğraşıyor ki kurtulanlar kurtuldu. Ya bizde ne oldu? Bize birşey olmaz teğet geçer..

Benim ekonomim niye kötü? Benim iş gücüm mü yok?, öz kaynaklarım mı yok? Ben bir afrika ülkesi kadar geri miyim? Adam gibi para almak hakkım değil mi? 2000 tl bir eve anca yetiyorsa 500 e razı olmak zorunda mıyım? Niçin sesimi çıakrmayım?

SIRF dünyanın en pahalı benzinini alıyoruz diye adam gibi ferrari göremezsiniz etrafınızda. Ya da lüks mü kaçtı? BMW ,mercedesin adam gibi modellerini kullanamazsınız. Niye mi? 1- arabanın vergisi 2- yakıt

ARabalardan fahiş vergiler alıyorsun nerden vereyim? Yakıt? o apayrı bi konu zaten. Elin avrupalısı benzinin litresine 1 lira veriyor ben ortalama 2.5 katını veriyorum! Neden veriyorum? Olur mu bunu sorgulayamazsın! Sen eziksin sen fakirsin otur oturduğun yerde!

İsraf apayrı bi konu ama mahrum kaldıklarımızın hesabını sormama hiç bir şey engel olamaz! Yok telefona 1500 lira veremez mişim! o telefon avrupada 700 liraya satılırken sen 1500 lira veriyorsun bunun hesabını sormuyorsun ama niçin 1500 verdiğini soruyorsun!

Yani siz gözünüzü kapatın, güdülmeye devam edin ben koyun değilim!

Senin avrupa anlayışını merak ettim.

İşlemci

Yurt dışı E8400 : 167 $
Yurt İçi : 173 $

Ekran Kartı:

Yurt dışı GTX295-1792MB : $529.99
Yurt içi GTX295-1792MB : 517,50 USD

Telefon SAMSUNG İNNOV8
Yurt içi: 1100 lira
Yurt dışı: 900$ (Kampanyalı 700$)

Kulaktan dolma haberlerle iş yapmayın. araştırın görün. Avrupadayız bizde hatırlatırım.

Çoğu ürünü avrupadan bile ucuza alıp satabiliyoruz.

Kazanmayı bilen insan ekmeğini taştan çıkarır.
Sabancı bu günlerden daha zor günlerde çalışarak ekmeğini taştan çıkarmıştır. Örnek. Ozaman ne bu teknoloji vardı nede birşey.

Oyunu kazanmak istiyorsan savaşıcaksın.

Kriz var kabul ediyorum. Ama kaç kişi çalışmak için gönül atıyor?
İnsan bakar mantıklı olur 2000 lira bana kimse vermez bari 1000 liraya çalışayım da biraz katkısı olsun der ama demiyoruz.

Kendi patronumun örneğini verdim. Adam eve net 2000 lira götürüyordu en az onuda beğenmiyordu! şimdi 10 liraya talip.

kuruwa

Asistan
Reaksiyon puanı
0
birde araba petrol elektrık ve doğalgazda karsılastırın arkadaşlar ortak kullanım yada mecburi kullanımları karşılaştırırsanız her şey ortaya cıkar