10 Tarayıcı Oyunu Önerisi

Bu konuyu okuyanlar

yigitoz

Öğrenci
Katılım
17 Temmuz 2020
Mesajlar
6
Reaksiyon puanı
7
Puanları
3
Yaş
38
Günlük hayatımızın yoğun temposundan çoğu zaman bunaldığımız oluyor. İnsanlar bu yoğun tempolu hayatlarından bir an olsun uzaklaşmak adına çeşitli eğlence yollarına başvuruyorlar. Bu eğlence yollarından bir tanesi de çeşitli türlerde piyasaya sürülüp her çeşit insana hitap eden bilgisayar oyunlarıdır. Özellikle salgın döneminde mümkün olduğunca dışarı çıkmaktan kendimizi alıkoyduğumuz için farklı türden oyunları deneme imkanımız oldu. Bu oyun türlerinden biri de tarayıcı oyunları oldu. Bu yazımızda sizlere tavsiye edebileceğimiz 10 tarayıcı oyunu önerisi listesini oluşturacağız.

Çevrim dışı olarak oynanabilen türdeşlerine göre tarayıcı oyunlarının da kendine özgü avantajları vardır. Önde gelen bilgisayar oyunlarının aksine tarayıcı oyunları maliyet olarak daha ucuzdur hatta bazen oynaması bedavadır. Aynı zamanda oyunları eğlenerek bitirmeniz diğer tür oyunlara göre fazla zamanınızı almaz. Oyun kültürünüz açısından da bu sebepten ötürü avantajlı konumdadırlar. Witcher, Red Dead Redemption 2 gibi derin bir oynanışa sahip olmasalar da zaman geçirmek için oldukça ideallerdir.

1- Powerline.io
10 tarayıcı oyunu önerisi listeminizin ilk sırasında yer alan Powerline.io, konsept olarak oldukça basit bir oyundur. Eski Nokia oyunlarında alışık olduğumuz Snake oyunun online platforma taşınmış versiyonu diyebiliriz. Bu oyunda da farklı olarak sizden başka rakipleriniz de var ve yılan oyunundaki gibi kendinizi güçlendirerek büyütmeniz gerekiyor. Kulağa gerçekten kolay gelse de ilk başladığınızda acemi olduğunuz için hareketleriniz kurnaz oyuncular tarafından tahmin edilebiliyor. Ancak elbette birkaç oyun sonunda sizin de eliniz alışacak ve üst sıralara oynayabileceksiniz. Buradan oyunu oynayabilirsiniz.

powerline-1024x576.jpg

2- Superhot
Pek çok Steam oyunu popülerliğini Miniclip ve Newgrounds gibi oyun sitelerine borçludurlar. Bu siteler, marjinal bütçelere sahip küçük çaplı stüdyolarından sayısız ücretsiz oyunlara ev sahipliği yapmaktadır. Bu başarılı oyunlardan birisi Unity’de geliştirilen Superhot oyunudur. Superhot oyunu, zaman kavramı siz hareket ettikçe akan bir FPS oyunudur. Siz hareket ettikçe karşınıza düşmanlar çıkar ve onları uygun stratejilerle alt etmeye çalışırsınız. FPS oyunu denilse de sıradan bir FPS oyunu olarak algılanmaması gerekir. Özellikle mekanikleri gerçekten güzel bir oynanış deneyimi sunar. Oyunu buradan oynayabilirsiniz.

superhot-1024x576.jpg

3- Spelunky HTML 5
Superhot gibi Spelunky HTML 5 oyunu da mütevazi bir kökene sahip. İlk olarak Derek Yu tarafından ücretsiz olarak geliştirilen bu oyun, Temmuz 2012’de Xbox 360’a taşındı. Son olarak da Darius Kazemi tarafından HTML 5 platformuna aktarıldı (Google Chrome uygulaması olarak sunuldu). Spelunky, görsel olarak etkileyici olmayabilir (sonuçta GameMaker’da yaratılmıştır), ancak rastgele oluşturulmuş seviyeleri ve acımasız Permadeath mekaniği onu modern bir klasik yapar. 2D platform oyununun amacı, yeraltı tünellerinde olabildiğince fazla ganimet toplamaktır. Kolay gelse de tuzaklar ve çeşitli türden düşmanlar gibi engellerle dolu Spelunky’nin dünyası, bağımlılık yapıcı olduğu kadar da zorludur. Buradan oynayabilirsiniz.

spelunky.png

4- BrowserQuest
Oyunların sinematik yönden birbiriyle yarıştığı bu dönemde 2 boyutlu bir tarayıcı oyunu olan bu oyun, bu rekabete verilen bir mola niteliğinde nostajik bir oyundur. BrowserQuest gerçekten eski bir oyun fakat piyasaya sürüldüğü tarihten sekiz yıl sonra bugün bile oynayabileceğiniz en iyi çevrim içi oyunlar arasında yer alıyor. HTML5 ile yapılan bu aksiyon RPG oyunu sizi basit bir köylü olarak başlatıyor ve dünyayı keşfetmek, avlamak, eşya toplamak ve başarılar kazanmak için bir göreve çıkıyorsunuz. Ayrıca dünyanın her yerindeki diğer oyuncularla bağlantı kurabilir, düşmanlarla savaşmak veya ava çıkmak için onlarla ekip kurabilirsiniz. Buradan oynayabilirsiniz.

browserquest-1024x640.jpg

5- Polycraft
10 tarayıcı önerisi listesinde 5. sırada yer alan Polycraft, ilk bakışta sıradan bir kule savunma oyunu olarak algılanabilir ve hatta League Of Legends’a benzetilebilir. Polycraft’ta temel fikir; malzemeleri toplamak, üsler inşa etmek ve zindanları keşfetmektir. Chrome Web Mağazasından uygulama formatında yükleyebilir veya HTML5 kullanılarak herhangi bir tarayıcıda çevrim içi olarak oynayabilirsiniz. Buradan oyuna ulaşabilirsiniz.

polycraft-1024x576.jpg

6- Runescape
Runescape, oynaması ücretsiz çok oyunculu bir çevrim içi rol yapma oyunudur ve ilk bakışta o kadar önemli görünmese de, aslında kendini kanıtlamış bir oyundur. Guinness Dünya Rekorları tarafından belgelenen Runescape, 200 milyondan fazla kayıtlı oyuncuyla dünyanın en popüler ücretsiz MMORPG’si olarak bilinir. Aynı zamanda en çok güncellenen oyun unvanını da kazanmıştır. Görsel olarak pek tatmin edici bulamayabilirsiniz ancak 15 yılı aşkın süredir var olan bir oyun için bu durum gayet normaldir. Buradan oyunu oynayabilirsiniz.

10-tarayici-onerisi

7- Oregon Trail
Bugünlerde Oregon Trail, tarihin tozlu sayfalarına karışmış olsa da oyuncuların kalbindeki yeri büyük. İlk olarak 1971’de piyasaya sürülen Oregon Trail, 19. yüzyılda Oregon Yolu’nun üstesinden gelen öncüleri öğrencilere eğitmek amacıyla tasarlanmıştır. Başarısının zirvesi sırasında Apple II ile birlikte geldiğinden, Oregon Trail grafiklerinde ve oynanışında biraz ilkeldir. Ancak temelde modern bir hayatta kalma oyunu gibi çalışır. Buradan oyuna erişim sağlayabilirsiniz.

oregon.jpg

8- Isleward
Klasikleşmiş MMORPG oyunlarını sayacak olursak Isleward’ın ismini kesinlikle saymadan geçemeyeceğiz. Oynanışı ve oyuncuların mod yazabilmesi veya hataları tespit edebilmesi için açık kaynak olması nedeniyle övgüyle karşılanan bu oyun, bulabileceğiniz en iyi çevrim içi oyunlardan biridir. Oyuna başlarken büyücü olarak; vaşak, ayı ve baykuş olarak başlayabilirsiniz veya savaşçı ve hırsız karakterlerini de tercih edebilirsiniz. Temelde bir grup oluşturarak hazineleri ve çeşitli ekipmanları bulacağınız adaları keşfedersiniz. Ne kadar iyi ekipmanlar bulursanız karakteriniz o oranda güçlenir. Buradan oynayın!

Tavsiy- Edebileceğimiz-10-Oyunu- onerisi-Isleward

9- Japanese Breakquest
Indie müzik türünün hayranıysanız, muhtemelen bu oyunun ismini duymuşsunuzdur. Indie sahnesinin yükselen yıldızı, ikinci albümünün tanıtımında bu retro tarzı RPG’yi piyasaya sürdü. Japanese Breakquest, bir müzisyen tarafından geliştirilmiş bir oyundan bekleyeceğiniz gibi harika müziklere sahiptir. Ayrıca Indie müzik hayranı olan herkesi memnun edecek birçok müzik referansını da oyun içerisinde barındırır. Oyunu buradan oynayabilirsiniz.

Tavsiye-Edebileceğimiz-10-Tarayici-Oyunu-onerisi
10- ZType
Klasik bir atari oyununu alıp tamamen klavye becerileriyle kontrol edilebilir hale getirdiğinizde ne elde edersiniz? Bu sorunun cevabı işte bu oyundur. Bu aldatıcı derecede parlak tarayıcı oyunu, Asteroids’in basit formülünü alır ve Joystick’i klavyenizle değiştirir. Bu oyunda karşınıza gelecek üstünde kelimeler yazılı uzay gemilerini, klavyenizde kelimeleri yazarak teker teker imha ediyorsunuz. İlk bakışta basit gelse de seviye arttıkça oyun gitgide zorlaşır. Bu da ilerleyen seviyelerde hızlı ve doğru yazmanız anlamına gelir. Buraya tıklayarak oynayabilirsiniz.

10-Tarayici-Oyunu-onerisi-ve-ZType

Özetlemek gerekirse bu yazımızda sizler için tavsiye edebileceğimiz 10 tarayıcı oyunu önerisini listeledik. Her biri birbirinden farklı oyun deneyimleri sunan ve kendine özgü temalara sahip olan oyunlar gerçekten oynamaya değecek türde. Oynanabilmesi için sadece tarayıcı gerektirdiği için de bütün sistem gereksinimlerine hitap ediyorlar. Keyifli oyunlar.
 
Son düzenleyen moderatör:

BHA

Müdavim
Emektar
Katılım
16 Aralık 2015
Mesajlar
1,808
Reaksiyon puanı
2,135
Puanları
113
Konuyu arşivime kaydettim kesinlikle en sevdiğim oyun türü ve bol çeşit :)
 
Üst