10 Euro'ya 19 inç LCD

Ecevit BIKTIM

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Yapılan bir yanlışlık Dell'i büyük bir zarara uğrattı. 10 Euro'ya satılan monitörler Taiwan'da kapış kapış gitti. Dell hatasını sekiz saat sonra anladı. O zamana kadar 144 000 Monitör satıldı.

Dell'in 19 inç büyüklüğündeki UltraSharp E1909W adlı model, 106 Euro olması gereken satış fiyatı yerine 10 Euro'dan satıldı. Gece yapılan bu yanlışlık sabahın ilk saatlerinde fark edildi. Ama iş işten geçmişti. Sekiz saat boyunca bu fiyat ile satılan bu ürün, inanılmaz bir talep gördü. İnsanlar birbirlerini aradılar. Bu olay inanılmaz hızlı bir şekilde duyuldu ve sekiz saat içinde 26 000 müşteri 144 000 monitör siparişi verdi.
dellmon1246614292.jpg
Her bir müşteri ortalama 5 monitör siparişi verdi. Bazı uyanıklar bu fırsatı kaçırmayarak toplu sipariş (100 adet) verdiler.

Dell bu hatasını anlar anlamaz müşterilerini uyardı. Fakat müşteriler Dell'i pek dinlemediler ve ürünlerin satışı için Dell'e baskı kurdular. Birçok şikayet tüketici haklarına iletildi. Taiwan'ın tüketici hakları komisyonu Dell'i uyardı ve malları bu fiyattan müşterilere satılmasını istedi. Bu yapılmadığı takdirde komisyon Dell'i mahkemeye vereceği de söylendi. Dell bunun üzere özür dileyerek müşterileri mağdur bırakmayacağını söyledi.
Mağduriyet nasıl giderileceği henüz bilinmiyor. Fakat komisyon Dell'in siparişleri yerine getireceğini düşünüyor. Tabi buradaki satışlar normal siparişler için geçerli. Toplu sipariş veren bir müşteri bundan faydalanamayacak. Fakat böyle olsa bile, Dell inanılmaz büyük bir (Milyon Euro değerinde) zarar edecek.

Yazan: Ecevit Bıktım
SDN - http://shiftdelete.net

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Her bir monitör için 96 Euro zarar etmiş

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
bizim adalet sistemimizi eleştirenlere kapak olsun bu böyle adalet olur mu belliki yanlış yazılmış fiyat belliki o ürünün değeri o değil bir mahkeme bir komisyon nasıl olurda yanlış yazılan bir fiyat üzerinden ürünleri satmaya zorlar şirketi böyle saçmalık olur mu

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Hatayı yapan kişi veya kişilerin halini düşünemiyorum.

bizim adalet sistemimizi eleştirenlere kapak olsun bu böyle adalet olur mu belliki yanlış yazılmış fiyat belliki o ürünün değeri o değil bir mahkeme bir komisyon nasıl olurda yanlış yazılan bir fiyat üzerinden ürünleri satmaya zorlar şirketi böyle saçmalık olur mu

Dünyada adalet diye birşey yok. Dediğin gibi ahlaken satışların iptal edilmesi gerekir. Satın alanlar 10 avroya monitör olacağını bilmiyor mu?

zeroaxa

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Tayvanın tükedici haklarını bilimiyoruz ama bir dava olsa dell firmasının bunu kazanması muhtemel bence ama mahkemeye bu büyüklükte bir şirket gitmez,çünkü kendinden kaynaklanan bir hata var ve bu imaj zedeleyici bi olgu 26.000 adet malı verir imaji düzelir artı yapılan reklamı cabası zaten üretim maliyeti 60-70 dolardan hesaplarsak çokta büyük bir zarar uğramış olmaz

mc92001

Doçent
Reaksiyon puanı
16
reklam olması için böle bişşeyi kasten yapmış olabilirler.

ethem

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Türkiyede olsaydı biz ailecek hatta sülalecek alırdık. ama dell çok da fazla kayıp yaşamdı maliyeti üzerinden yaptığı kaybı reklam dan geri aldı zaten. Türkiyede de böle hatalar yaparlarda bizimde yüzümüz güler :)

sdelta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
145
Bence dell yaptığında haklı, bir hata yapılmış düzeltiliyor. Kimseyi mağdur ettiği falan yok. 100$ a aldığınız ekrana daha sonra 200$ daha vermeniz lazım demiyor...

Bir çok mağaza da, online satış yapan yerlerde yazar sözleşmelerinde vs.. yanlış fiyat yazılmış olabilir, elimizdeki liste fiyattı dikkate alınacaktır diye.

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Online olarak mı sipariş vermişler ?

ulash

Doçent
Reaksiyon puanı
10
Bir ara hepsiburada'da ATI Radeon 4870 ekran kartları çok düşük fiyata satılmıştı yanlış hatırlamıyorsam. O işin sonu nolmuştu? Bilen var mı? Benim bildiğim ekran kartları gönderilmişti. O zamanlar 45oTL olan kartlar 175TL gibi bir rakama listeye konulmuştu yanlış hatırlamıyorsam.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Buna Benzer Bir Olayda HP için Yaşanmıştı Orda Mahkeme Vaad edilen Fiyattan Her bir Müşteriye 1 Tane Vermeye Karar kılmıştı. Yani 100 tane Mönitör sipariş edene 100 mönitör Vermicek Firma. Her müşteriye 1 Ürün Şeklinde Çözülür bu iş .!

Biz Niye denk gelmedik buna ya :)

doganses

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
böyle hatalar bizi bulmazki
bulduğunu düşünemiyorum zaten
türk milleti olarak tarihe altın (!!!) harflerle geçerdik heralde

croft

Doçent
Reaksiyon puanı
0
bize denk gelmezki gökten yağmur yağsa bize damla düğşmez puuufff :(

Cybernetic

Asistan
Reaksiyon puanı
0
böyle hatalar bizi bulmazki
bulduğunu düşünemiyorum zaten
türk milleti olarak tarihe altın (!!!) harflerle geçerdik heralde

biz bulsaydık eger

dell in hatalı fiyat yazdıgını ve toplu sıparisleri karsılamıyacagını kestirir.

alınacak her monitor icin 123456 tane account acar

her account dan farklı kredi kartlarıyla sıparis verirdik :4:

yanlışım varsa söyleyin..

hta1905

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Hatayı yapan kimse cezasını o çeker.Müşteri her zaman haklıdır.Web sitesini güncelleyen kimse ona ödetsinler.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
O fiyatı yanlış yazarak oraya koyan kişi için üzüldüm belkide kasıtlı olarak mı yaptı bunu acaba?

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
629
Bilseydim 10 tane alırdım..:D

Ugur.pc

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Ben olsaydım stokta mal koymazdımda Dell dua etsin Türkiye'de yapmamış bu hatayı :)
10 euroya alır en az 600 liraya satardım :mrgreen:

cn.gates

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Böyle bir hatayı Türkiyede yapsalar 2 saatte stok falan kalmaz,kökünü kuruturuz monitörlerin :laugh::laugh::laugh:

Tsunmys

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Eğer bu olay bu ülkede olsa idi :) ki deyip bırakıyorum. Aman Allah'ım feci olurdu :yes:

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
22,50 Euro'ya Yat Alınır mı? 12 Ekim 2008 16:38

Yanlış anlamayın; ShiftDelete.Net profil değiştirip ticarete atılmadı. Okuyacağınız bu yazı, sadece trajikomik bir online alışveriş hikayesi.
Online alışveriş, bazılarının hayatını büyük ölçüde kolaylaştırsa da, bazen de kabusa çevirebiliyor. Almanya'da AllesAuktion.de adlı müzayede sitesini kullanan ve 6 metrelik yatına "minimum teklif" belirlemeyi unutan internet kullanıcısı için kesinlikle ikinci durum geçerli. Binlerce dolar değerindeki lüks yat, sadece 22,50 Euro fiyatla satılınca, yat sahibi elbette "sitedeki teknik hataları" gerekçe göstererek satışın iptali için mahkemeye başvurdu.

Ancak Alman mahkemesi, teklif veren tarafı haklı bularak, satışın gerçekleşmesini kararlaştırdı. Yat sahibinin, satıştan vazgeçmesi için 12.000 Euro ödemesi gerekiyor. Eğer internet üzerinden değerli bir malınızı satışa çıkaracaksanız, siz siz olun minimum teklif miktarı(minimum bid) belirlemeyi unutmayın.
22,50 Euro'ya Yat Alınır mı? | ShiftDelete.Net

limerick

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Reklam kokan hareketler bunlar :) tamamen duygusal.