10.000 ile 5.000TL Arası bilgisayar toplamak istiyorum.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Vikings
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
oyun konsolu neden almıyorsun?

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Şöyle bir stok fan alabilirsin nerdeyse sıvı soğutmayla arasında pek fark yok. Sıvı soğutmanın ızgaradaki fanları stok fandan daha sessiz karar senin bana kalsa o kadar param var kıyarım sıvı soğutma alırım

MR.Anonymous

Dekan
Reaksiyon puanı
498
Konsolla pc aynı şey mi?
196b3e83d63ba28080cac758c6f21abe.jpg

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Konsolla pc aynı şey mi?
196b3e83d63ba28080cac758c6f21abe.jpg

oyun oynamak için pc yerine oyun konsolu alınır. bu verdiğin resimde oyun konsolları tek işlem için üretilmişken (oyun) pc nerdeyse herşeyi yapmak için kullanılabiliyor. bu anlatılmak isteniyor.
bir windows işletim sistemi 20gb iken xbox sistemi sadece 200mb.
Ayrıca şuan alınabilecek bir ps4 rahat 6 yıl bizi idare eder ama bilgisayar en fazla 3 yıl

MR.Anonymous

Dekan
Reaksiyon puanı
498
oyun oynamak için pc yerine oyun konsolu alınır. bu verdiğin resimde oyun konsolları tek işlem için üretilmişken (oyun) pc nerdeyse herşeyi yapmak için kullanılabiliyor. bu anlatılmak isteniyor.
bir windows işletim sistemi 20gb iken xbox sistemi sadece 200mb.
Ayrıca şuan alınabilecek bir ps4 rahat 6 yıl bizi idare eder ama bilgisayar en fazla 3 yıl
Adam bilgisayarı komple değiştireceğim diyo siz konsol alın diyorsunuz. Ne biliyorsun sadece oyun oynayacak.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Adam bilgisayarı komple değiştireceğim diyo siz konsol alın diyorsunuz. Ne biliyorsun sadece oyun oynayacak.

dostum adam ilk cümleye güzel oyunlar var diyerek girmiş zaten yazıyı okumadın mı sen? :D

ayrıca normal bir bilgisayar + oyun konsolu alınabilir.

MR.Anonymous

Dekan
Reaksiyon puanı
498
dostum adam ilk cümleye güzel oyunlar var diyerek girmiş zaten yazıyı okumadın mı sen? :D

ayrıca normal bir bilgisayar + oyun konsolu alınabilir.
Ya zevk meselesi. Konsolda oyun oynamakla pc'deki farklı. Uzatmaya gerek yok. Adam pc istiyo hemde 10.000₺[emoji1]

Mert Ahmet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
41
[MENTION=380082]Vikings[/MENTION] 6-7bin tlye asus tytan da alabilirsin :D hazır toplanmış pc :D http://www.asus.com/tr/Desktops/ROG_TYTAN_G30AB/specifications/
BPa1tIL5siCuRjZh_500.jpg

1362736067_asus-rog-tytan-cg8890.jpg

- - - Mesaj Güncellendi - - -

oo vatan 9bine çıkarmış fiyatı :D 6-7binlikleri de var ama
http://www.vatanbilgisayar.com/intel-core-i7-4770k-41-ghz-16-gb-ddr3-2tb-hdd-4-gb-nvidia-gtx690-win8.html

gtx690 özellikleri http://www.nvidia.com.tr/object/geforce-gtx-690-tr.html#pdpContent=2

gtx690 gtx980in yaklaşık 1.5 katı performans veriyor(kağıt üstünde böyle, pratikte 2 kartı da benchmark yapmak lazım) 3072 cuda ve 512bit arayüzü ile birlikte

Aedon

Profesör
Reaksiyon puanı
330
Her oyunu rahatlıkla oynatabilir. Sizi uzunca bir süre rahatlıkla götürür.
g4OZZ3.png
[/URL][/IMG]

Monitör olarak 1920x1080 çözünürlükte bir monitör önerdim gerçekten çok ergonomik bir tasarımı var, 2K oyuncu monitörleri çok pahalıya çıkıyor ancak isterseniz alternatif olarak bu monitörü ekleyebilirsiniz ASUS PG278Q 27" ROG SWIFT MONİTÖR
(Yada benim önerdiğim monitörden 3 adet alarak surround olarak kullanabilirsiniz tabi yeriniz varsa)

Klavyeyi kendimde kullanıyorum gerçekten memnunum, mouse'u temsili olarak ekledim Razer'ın mouselarına bakabilirsiniz, yada logitech g300slere bakabilirsiniz
Kasanın görüntüsünü beğenmediyseniz kasaya alternatif olarakta bunu öneririm
COOLER MASTER HAF 912 ADVANCE GX 80PLUS 750W MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA

MR.Anonymous

Dekan
Reaksiyon puanı
498
g4OZZ3.png
[/URL][/IMG]

Monitör olarak 1920x1080 çözünürlükte bir monitör önerdim gerçekten çok ergonomik bir tasarımı var, 2K oyuncu monitörleri çok pahalıya çıkıyor ancak isterseniz alternatif olarak bu monitörü ekleyebilirsiniz ASUS PG278Q 27" ROG SWIFT MONİTÖR

Klavyeyi kendimde kullanıyorum gerçekten memnunum, mouse'u temsili olarak ekledim Razer'ın mouselarına bakabilirsiniz, yada logitech g300slere bakabilirsiniz
[h=1]COOLER MASTER HAF 912 ADVANCE GX 80PLUS 750W MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA[/h]
10.000₺ bütçe var ssd yok mu?

Aedon

Profesör
Reaksiyon puanı
330
SSD haricinde demiş arkadaş okumadınız mı?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bu sistem, ekran kartının directx12 desteklememesinden mütevellit en fazla 5 sene götürür :)

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
g4OZZ3.png
[/URL][/IMG]

(Yada benim önerdiğim monitörden 3 adet alarak surround olarak kullanabilirsiniz tabi yeriniz varsa)

COOLER MASTER HAF 912 ADVANCE GX 80PLUS 750W MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA

Çok teşekkürler fakat ben DDR4 dizicem ve Seyhoo İnanç'ın yaptığı kasayı çok daha performanslı buldum bütçemin sınırına dayansada bir kere alıyoruz en iyisini alalım, bu bilgisayarda gayet güzel ama GTX980 ekran kartından 2 tane aldığım zaman performans uçucak zaten, İnanç'ın topladığı kasaya çok sıcak bakıyorum büyük ihtimalde onu alıcam yinede tavsiyeniz için teşekkürler, belki önerdiğiniz kasalardan değişim yapabilirim mause'a falan bakabilirim macro mause lazım oluyor zaten bende varda çok dandik kullanımı rahat değil teşekkürler.

Mehmet abi ben dedim yukarıda zaten konsoldan nefret ediyorum zaten alıcağım toplamda 5-10 oyun var en çok sevdiklerim onları alıcam bilgisayardan oynaması konsola göre kat kat daha zevkli ve bilgisayar daha güçlü oluyor, hem benim pc çok eskidi artık yani şöyle canavar gibi pc yapmak istiyorum yıllarca kafam rahat her çıkan oyunu alabilirim yükleyip oynayabilirim diye düşünmek istiyorum, yok ram yok ekran kartı yetersiz diye telaşa girmemek için :D

Yinede yorumun için teşekkürler.

Şöyle bir stok fan alabilirsin nerdeyse sıvı soğutmayla arasında pek fark yok. Sıvı soğutmanın ızgaradaki fanları stok fandan daha sessiz karar senin bana kalsa o kadar param var kıyarım sıvı soğutma alırım

Aynen öyle sıvı soğutma alıcam en iyisi.

Aedon

Profesör
Reaksiyon puanı
330
Ama o sistemin hakkını vericek bir monitör almayıda unutma :) Hayırlı olsun şimdiden

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Bütçe 2k için fazlasıyla yetmez mi?

Yeter yetmesinede ödeme yöntemiyle ilgili tahmin ettiğim sıkıntı olursa bütçemi düşürmem gerekiyor bir kaç bin o yüzden karışık işler, alınca ben zaten bu konuya yazarım neler aldığımı :)

lqnd

Profesör
Reaksiyon puanı
4
ASUS x99 deluxe
Intel 5930k
Asus gtx970 strix x2
Kingston 4x4 3000mhz ddr4 predator
Thermaltake v71 fulltower kasa
Corsair rm1000 psu
Samsung xp941 256gb veya ihtiyaç varsa 512gb ssd (m.2 arabirimli ssd 1180mb okuma hızı var yazma hızını tam hatırlamıyorum 800 900 civarıydı. Türkiyede yok ebayde 256 lık 260 dolar falan.
thermaltake water 3.0 ultimate sıvı soğutma

gelelim açıklamalara

işlemci alırken alınabilcek en güçlü işlemci alınmalı 5960x gereksiz kaçacağından 5820k daki pci-e hat sayısı az olduğundan en mantıklısı bu

anakart daha ucuz da alınabilir ama 300 400 lira verip bu kalite bir anakarta sahip olmak daha cazip geliyor bana

980 almak gereksiz çünkü aradaki fiyat farkına değecek bir performansı yok. asus strix seçtim çünkü sessiz,kaliteli komponentlerden oluşuyor ,asus türkiye desteği. ihtiyac olursa triple sli yapılır ilerde.

ramler hakkında pek bir şey söylemeye gerek yok 3000 mhz ddr4 sonuçta...

böyle bir sisteme sata3 ssd takmak saçma geliyor bana samsung xp941 tedarik etmek vatana gidip almak kadar kolay değil ama değecek bir ürün..

kasa hangar gibi kasa custom sıvı soğutma yapılabilir içinde radyatör cenneti kurulabilir

hdd ve monitörü senin seçimine bırakıyorum

eklediğim sıvı soğutma biraz abartı fiyatlı bir ürün onun yerine h100i falan alınabilir sana kalmış

bana göre bu sistemin olmazsa olmaz parçası samsung xp941 m.2 ssd'dir bütçeye göre çeşitli değişiklikler yapılabilir anakarttan sıvı soğutmadan fedakarlık edilebilir.

295x2 ekran kartını önermiyorum ne kadar sıvı soğutma ile gelse de ısınması fazla overclock yatkınlığı olmayan bir kart maxwell ile gelen teknolojilerden de bir haber bir kart

son notum da şu ben böyle bir sistem toplayacak olsam cw sorunundan korktuğum için 780ti sli yapardım 900 serisinden biraz çekiniyorum cw şansı konusunda..

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
ASUS x99 deluxe
Intel 5930k
Asus gtx970 strix x2
Kingston 4x4 3000mhz ddr4 predator
Thermaltake v71 fulltower kasa
Corsair rm1000 psu
Samsung xp941 256gb veya ihtiyaç varsa 512gb ssd (m.2 arabirimli ssd 1180mb okuma hızı var yazma hızını tam hatırlamıyorum 800 900 civarıydı. Türkiyede yok ebayde 256 lık 260 dolar falan.
thermaltake water 3.0 ultimate sıvı soğutma

gelelim açıklamalara

işlemci alırken alınabilcek en güçlü işlemci alınmalı 5960x gereksiz kaçacağından 5820k daki pci-e hat sayısı az olduğundan en mantıklısı bu

anakart daha ucuz da alınabilir ama 300 400 lira verip bu kalite bir anakarta sahip olmak daha cazip geliyor bana

980 almak gereksiz çünkü aradaki fiyat farkına değecek bir performansı yok. asus strix seçtim çünkü sessiz,kaliteli komponentlerden oluşuyor ,asus türkiye desteği. ihtiyac olursa triple sli yapılır ilerde.

ramler hakkında pek bir şey söylemeye gerek yok 3000 mhz ddr4 sonuçta...

böyle bir sisteme sata3 ssd takmak saçma geliyor bana samsung xp941 tedarik etmek vatana gidip almak kadar kolay değil ama değecek bir ürün..

kasa hangar gibi kasa custom sıvı soğutma yapılabilir içinde radyatör cenneti kurulabilir

hdd ve monitörü senin seçimine bırakıyorum

eklediğim sıvı soğutma biraz abartı fiyatlı bir ürün onun yerine h100i falan alınabilir sana kalmış

bana göre bu sistemin olmazsa olmaz parçası samsung xp941 m.2 ssd'dir bütçeye göre çeşitli değişiklikler yapılabilir anakarttan sıvı soğutmadan fedakarlık edilebilir.

295x2 ekran kartını önermiyorum ne kadar sıvı soğutma ile gelse de ısınması fazla overclock yatkınlığı olmayan bir kart maxwell ile gelen teknolojilerden de bir haber bir kart

son notum da şu ben böyle bir sistem toplayacak olsam cw sorunundan korktuğum için 780ti sli yapardım 900 serisinden biraz çekiniyorum cw şansı konusunda..

Ellerine sağlık çok güzel anlatmışsında %20 falan anlayabildim anca :D

Yani tecrübem olmadığı için şu anda ne yapıcağımı inan bilmiyorum.
[MENTION=84487]basbeLası[/MENTION] ve [MENTION=374341]Seyhoo[/MENTION] İnançla Oğuz abi ne derler onların fikrini almak lazım.

Şu sistemi bir araştırıyım bakalım nasılmış.

980x2 neden korkuyorsunuz ki canavar gibi kartlar :mrgreen:

Hocam bakın sistem bu fiyata çıkıyor:

Eğer sizin dediklerinizi falan eklersem böyle oluyor, daha ssd koymadım oda baya yapıyor...

Ram'i ve İşlemciyi çıkartıp bunlarla değiştirdim:

Intel Core i7 5820K Soket 2011V3 6 Çekirdekli 3.3GHz 15MB Önbellek 140w İşlemci

GSKILL 16GB (4x4GB) Ripjaws4 Siyah DDR4 2400MHz CL15 1.2V Ouad Kit Ram

Böylece 10,600TL'ye gelmiş oluyor yinede çok pahalı.

1000w psu'yu çıkarsam 750w psu yetmezmi bu pcye? o zaman bütçeme uyuyor.

Bence 750w psu yeterde artar diye düşünüyorum pek bilgim yok ama.

lqnd

Profesör
Reaksiyon puanı
4
750w da yeterli olur ancak ben modüler psudan yanayım sleeve kablo için modüler şart tabi mod yapmak istemiyorum işim olmaz derseniz v51 psu lu kasa da güzel seçim
msi 980 lere gelince iki karttan biri mutlaka cw sorunlu olucak 970 ler için de geçerli bu ama msi 970 ve 980 lerden bu konuda daha çok geri dönüş var yine psu olayına geri dönüyorum psunun gücü w ile ölçülüyor tamam ama olay sadece w değil voltajı stabil vermesi daha önemli 750w ile ikili 980 sli yapılır rahatça ancak o kasanın içindeki 750w psu hangi psu ? cw konusuna gelince nvidia suçun kendilerinde değil güç kaynaklarında olduğunu söyledi ne kadar doğru tartışılır ama voltaj dalgalanması minimum olan bir psu seçmekte fayda var cooler master v serisine bakabilirsiniz.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
750w da yeterli olur ancak ben modüler psudan yanayım sleeve kablo için modüler şart tabi mod yapmak istemiyorum işim olmaz derseniz v51 psu lu kasa da güzel seçim
msi 980 lere gelince iki karttan biri mutlaka cw sorunlu olucak 970 ler için de geçerli bu ama msi 970 ve 980 lerden bu konuda daha çok geri dönüş var yine psu olayına geri dönüyorum psunun gücü w ile ölçülüyor tamam ama olay sadece w değil voltajı stabil vermesi daha önemli 750w ile ikili 980 sli yapılır rahatça ancak o kasanın içindeki 750w psu hangi psu ? cw konusuna gelince nvidia suçun kendilerinde değil güç kaynaklarında olduğunu söyledi ne kadar doğru tartışılır ama voltaj dalgalanması minimum olan bir psu seçmekte fayda var cooler master v serisine bakabilirsiniz.

Cw sorunu ne oluyor acaba? bu seçtiğim iki kart kadar performans veren tek kart yada yine iki kart varmıdır cw sorunu olmayan artık her ne oluyorsa o sorun?

cwyi araştırdım şimdi video falan vardı izledim karttan cızırtı gibi bir ses geliyor ince.

Bu donanımsal bir sorun anlaşılan 2 tane kartın 2side cwli çıksa o zaman götürür yenisi ile değişim isterim ve yaparlar dimi?

Cwsiz çıkana kadar değiştiririm ama cw kesin çıkıcağını nerden bilicez ki? çokmu ön yargılı davranıyoruz yoksa hemen hemen herkesemi oluyor?

lqnd

Profesör
Reaksiyon puanı
4
10 kartın 8 veya 9 u cwli bence bunu nvidia 700 serisini hemen bitirmemek için yaptı gördüğünüz gibi 780ti alırım dedim... değiştirme konusuna gelince değiştirmek zorundalar ama git gel yorar adamı aldın cwli götür yenisini al o da cwli 3 4 kart gelir geçer yeter lan ver ordan 780ti dersin :D

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
10 kartın 8 veya 9 u cwli bence bunu nvidia 700 serisini hemen bitirmemek için yaptı gördüğünüz gibi 780ti alırım dedim... değiştirme konusuna gelince değiştirmek zorundalar ama git gel yorar adamı aldın cwli götür yenisini al o da cwli 3 4 kart gelir geçer yeter lan ver ordan 780ti dersin :D

980 alıcam 2 tane gerekirse 15 kere değişime giderim sonuçta mecburlar acelemde yok gerekirse beklerim 1 ay sonunda sorunsuz olan 2 tanesini alınca kafam rahat olur :D

Yada şu Asus'la Sapphire'in 512*2Bit varya 8gb 3700 3800 civarında direk o karttan almayı düşünüyordum ama bu gta 980'in 2 tanesi daha performanslı olur dediler o yüzden gtx 980 alıcam.

Ha olduda 15 kere git gel yaptım hepsinde de sorun var 780ti'den 2 tanemi almak daha fazla performans verir ve uzun ömürlü olur yoksa
Bunumu:
http://www.vatanbilgisayar.com/r9-295x-gddr5-8gb-1024bit-512bitx2-amd-radeon-dx112-ekran-karti.html

Bide şu işlemcinin stock fanı oc yapmadığım sürece yeterli olmazmıdır? illa sıvı soğutmamı kullanmam lazım yada işlemci fanımı almak gerekiyor?

Tabi içinden stock fan çıkıyormu onu sormadım :D

Bu önerdiğiniz kasanın içindeki veya başka bir kasanın '' vatandan '' içinde 750w psu olan dalgalanma en az olan varsa psu'yu listeden çıkartıyım dimi? 1000w olanı.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
10.000 tl bütçe cıkarıyosun bide millete soru soruyosun bırak bu ayakları.Sırf laf olsun diye konu açıyosun alacagından degilde. boş boş konuşuyosun.:mad:

lqnd

Profesör
Reaksiyon puanı
4
asus ares dışındaki 295x2 ler bana mantıksız geliyor saçma sapan bir soğutma tasarımı var 350w lık kartı tek 120mm radyatöre mahkum bırakıyorlar aslında bu şu demek 2 slot yer kaplayarak en ucuz nasıl soğuturuz bu kartı sorusunun cevabı o saçma sistem... eğer hava soğutma kullanılacak olsaydı 295x2 de 3 slot kaplayan bir kart olucaktı. ares in de fiyatı çok fazla ve ayrıca sıvı soğutma sistemi istiyor rad,pompa,rez,boru... 780ti sli daha iyi bence.bir de amd nin r9 390x gibi kartları çıkmadan sistem toplamak dereyi görmeden paçayı sıvamak gibi o kartların güç tüketimi az olacak deniyor.