10.000 ile 5.000TL Arası bilgisayar toplamak istiyorum.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Vikings
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

FataL Rhyme

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Aynen hocam aklımdan geçmedi değil bir notebook alsam güzel olur yada şöylemi yapsam, konsolu ve televizyonu unutalım bir notebook alıyım bide monitör ekipman alıyım?

Evimde notebook'u monitöre bağlar kullanırım bir yere gidincede notebook'u normal kullanırım aslında mantıklı fakat böyle 10 yıl idare edicek bir 8-9binlik notebook varmıdır acaba?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Gerekirse 150 milyon tane yazarım size ne?

2 yaş büyüksünüz diye bu havalar egolar nedir acaba? o 2 yılda neler yaşadınızda neler gördünzü ne tecrube ettinizde gelip bana burda yaşımdan bahsedip hakaret ediyorsunuz ne hakla? siz kimsiniz bana yaşımla ilgili laf yapabiliyorsunuz?

Lütfen gidin başka kişilerle tartışın.
http://www.hizlial.com/msi-gt72-dom...ook/10566977?gclid=CI3xz4TJi8MCFYg8gQodEX0A1Q

Aman hocam ne yapıyorsunuz ? Sakın öneride bulunmayın !! Yoksa arkadaş sizinde fikrinizi küçümseyip ve 10.000 TL lik pc nin daha iyi olduğunu kanıtlamak için binlerce kelimeden oluşan alıntılar yapar.!!! Yoksa banada kalsa böyle bir fikir çok daha mantıklı :) Ama fikirlerimizi söyleyemiyoruz ne yazıkki !
:D tartışmayın birbirinizle altı üstü bir site ben vikings ceza verdiğinde bile özel mesajdan karşılığını vermiş biri olarak takmıyorum bu durumları adama sistem diziyorum boşverin ileride iyi anı olarak kalsın bu yazılar

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91

Şimdi isim veremiyorum reklama girer, video incelemesini izliyorum şu anda zaten Türklerden çeken bir kanal var şu anda youtube üzerinden buldum izliyorum büyük ihtimal böyle yapıcam.

Kulaklık klavye ve mause alıcam bide ekran alıcam bunlara 800 falan gitsin en fazla geriye kalan bütçe ilede notebook soğutması alıcam şu altına koyulan sağlam güzel bişi olucak ama daha kesin değil büyük ihtimal masaüstü toplayacam ama buda aklımda iyi fikir bende düşünmüştüm zaten tüm yardımlarınız için çok çok teşekkür ediyorum.

Halkulvad

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Al bu seni 10 sene götürmezse gel kafama sık
rmJqY1.png
Hocam karışmak gibi olmasın da şimdi 5-6 sene sonra DDR3 Ramlerin modası geçmiyecek mi?

MR.Anonymous

Dekan
Reaksiyon puanı
498
Ya AMD ne ya. 10.000₺'lık PC'ye İntel taksanıza.
O değilde 10.000₺ nedir ya. Ben heyecanlandım.

FataL Rhyme

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Hocam karışmak gibi olmasın da şimdi 5-6 sene sonra DDR3 Ramlerin modası geçmiyecek mi?
DDR4 Pahalı ddr4 sistemi henüz oturmuş değil ayrıca bu kadar iyi bir ekran kartı varken ram ve işlemci önemsiz ileride nasıl olur şöyle olur tarayıcılar felan filan ağır bir yük harcamaya başlar işlemci ile ram düşük kalabilir ama oyunda halen iyi oynatır bu sistem

Ya AMD ne ya. 10.000₺'lık PC'ye İntel taksanıza.
O değilde 10.000₺ nedir ya. Ben heyecanlandım.
Render işi mi yapacak arkadaş intel alıp?

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Ortada bir Tartışma var ama yorumlar o kadar uzun ki okumaya üşendim :mrgreen:

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
@Mr.Shadow Hocam önerdiğiniz laptop'u inceledim ve yetersiz buldum ben o laptop'a 9 bin değil 5 bin falan anca veririm.

Şu bir gerçek ki laptop'da ki performans ile masaüstünde ki performans bir değil bf4 ultra ayarlarda 50 fps alırken sizin topladığınız pc ile 140 ve üzeri alıyoruz arada dağlar kadar fark var ve bf4 gibi oyunda böyle fps veriyorsa bundan 4 5 yıl sonra çıkıcak oyunlarda pek tatmin edici olmayacak bunun yerine 5.000tl lik pc toplamak daha manlıklı olabilir hatta :D o yüzden ben en iyisi sizin ilk önerdiğiniz toplama pc'ye takıyım kafayı bakalım daha iyi öneriler tavsiyeler vb gelicekmi.

Çoğu kişi bu intele takmış durumda çünkü intel pahalı ve performanslı ya herkes sanıyor ki fps tavan yapıcak ama bilmiyorlar ki önemli olan ekran kartı, amd işlemciside gayet güzel besler ekran kartımı bu konuda sıkıntı olmaz hem %50 daha ucuz amd zaten f/p yapıyor hep intel ise daha lüks ve dediğiniz gibi video rander falan işleri için gerekli oyun için amd işlemci yeterde artar.

DDR3 ram'den bahsettiğiniz konuya bende katılıyorum.

Nasıl ilk win 8 çıktığında uygulamalar oyunlar vs optimize edilmemişti veya ayarlanmamıştı kısaca oturmuş bir işletim sistem sürümü değildi sonradan yaygınlaştı bu DDR4 olayıda aynı gibi şu anda DDR3 2000 küsür MHz ram ile çok rahat yıllarca idare edebilirim hem sıkıntı çıkartırsa DDR4 ram ve anakart alırım toplamda 2bin tl tutar onada gerek kalıcağını sanmıyorum bile ramler bu kadarda abartılmaması gerekiliyor en önemlisi ekran kartı ne kadar ekran kartına abanırsak o kadar iyi.

Yakın zamanda önerdiğiniz toplama pcyi alıcam eğer daha iyi alternatifler olmazsa.
@Mehmet.Yildiz Oku oku Mehmet abi okumana değer yani çok gülüceksin bence.

FataL Rhyme

Doçent
Reaksiyon puanı
4
@Mr.Shadow Hocam önerdiğiniz laptop'u inceledim ve yetersiz buldum ben o laptop'a 9 bin değil 5 bin falan anca veririm.

Şu bir gerçek ki laptop'da ki performans ile masaüstünde ki performans bir değil bf4 ultra ayarlarda 50 fps alırken sizin topladığınız pc ile 140 ve üzeri alıyoruz arada dağlar kadar fark var ve bf4 gibi oyunda böyle fps veriyorsa bundan 4 5 yıl sonra çıkıcak oyunlarda pek tatmin edici olmayacak bunun yerine 5.000tl lik pc toplamak daha manlıklı olabilir hatta :D o yüzden ben en iyisi sizin ilk önerdiğiniz toplama pc'ye takıyım kafayı bakalım daha iyi öneriler tavsiyeler vb gelicekmi.

Çoğu kişi bu intele takmış durumda çünkü intel pahalı ve performanslı ya herkes sanıyor ki fps tavan yapıcak ama bilmiyorlar ki önemli olan ekran kartı, amd işlemciside gayet güzel besler ekran kartımı bu konuda sıkıntı olmaz hem %50 daha ucuz amd zaten f/p yapıyor hep intel ise daha lüks ve dediğiniz gibi video rander falan işleri için gerekli oyun için amd işlemci yeterde artar.

DDR3 ram'den bahsettiğiniz konuya bende katılıyorum.

Nasıl ilk win 8 çıktığında uygulamalar oyunlar vs optimize edilmemişti veya ayarlanmamıştı kısaca oturmuş bir işletim sistem sürümü değildi sonradan yaygınlaştı bu DDR4 olayıda aynı gibi şu anda DDR3 2000 küsür MHz ram ile çok rahat yıllarca idare edebilirim hem sıkıntı çıkartırsa DDR4 ram ve anakart alırım toplamda 2bin tl tutar onada gerek kalıcağını sanmıyorum bile ramler bu kadarda abartılmaması gerekiliyor en önemlisi ekran kartı ne kadar ekran kartına abanırsak o kadar iyi.

Yakın zamanda önerdiğiniz toplama pcyi alıcam eğer daha iyi alternatifler olmazsa.
@Mehmet.Yildiz Oku oku Mehmet abi okumana değer yani çok gülüceksin bence.
aynen ben de bundan bahsediyorum dediğin doğru işte mesele taşınabilir olmasında yoksa ben de bir masaüstü dizmek isterdim

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
aynen ben de bundan bahsediyorum dediğin doğru işte mesele taşınabilir olmasında yoksa ben de bir masaüstü dizmek isterdim

Ya zaten ben sağ sola giden biri değilim hani okuyor falan yurtlarda kalıyor olsam tamam o zaman işe yarar ama evimde laptop almak 2 3 katı daha performanslı pc dururken bencede gereksiz ama iş gereği yada okulundan dolayı devamlı bir yerlere giden yada yatılı kalanlar elbette alabilir grafikleri azıcık kısıcaklar stabil oynayacaklar tek çözüm bu ama 9 çok yani bence bir kaç yıl sonra bu laptoplarda aşılıcaktır yani şu anda galiba en güçlü laptoplardan biri ve yeni oldukları gibi pahalılarda bir iki yıl sonra dahada ucuzlayacaklar ve çok daha güçlüleri çıkıcak onlarda 9 10bin olucak işte o zaman alınabilir tabi bu düşüncem benim ne kadar haklıyım bilemiyorum.

FataL Rhyme

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Ya zaten ben sağ sola giden biri değilim hani okuyor falan yurtlarda kalıyor olsam tamam o zaman işe yarar ama evimde laptop almak 2 3 katı daha performanslı pc dururken bencede gereksiz ama iş gereği yada okulundan dolayı devamlı bir yerlere giden yada yatılı kalanlar elbette alabilir grafikleri azıcık kısıcaklar stabil oynayacaklar tek çözüm bu ama 9 çok yani bence bir kaç yıl sonra bu laptoplarda aşılıcaktır yani şu anda galiba en güçlü laptoplardan biri ve yeni oldukları gibi pahalılarda bir iki yıl sonra dahada ucuzlayacaklar ve çok daha güçlüleri çıkıcak onlarda 9 10bin olucak işte o zaman alınabilir tabi bu düşüncem benim ne kadar haklıyım bilemiyorum.
üniversite okuyacağım yurtta kalacağımdan dizüstü şart masaüstüne de içim gitmiyor değil

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
üniversite okuyacağım yurtta kalacağımdan dizüstü şart masaüstüne de içim gitmiyor değil

Peki bu ödeme yöntemleri hakkında hiç bilgi vermediniz kredi kartı haricinde nasıl ödeme yapabilirim? nakit ödemek en son tercihim ne biliyim senet falan varmıdır vatanda veya farklı ödeme yöntemleri? illa nakit yada kredi kartımı gerekli?

FataL Rhyme

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Peki bu ödeme yöntemleri hakkında hiç bilgi vermediniz kredi kartı haricinde nasıl ödeme yapabilirim? nakit ödemek en son tercihim ne biliyim senet falan varmıdır vatanda veya farklı ödeme yöntemleri? illa nakit yada kredi kartımı gerekli?
valla vatanda kredi kartı havale felan var vatancard felan var hepsiburadada kapıdaödeme de var

Halkulvad

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Vatan senet yapmıyordu. Halada senet yapmıyor sanırım. :)

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
[MENTION=380082]Vikings[/MENTION]
Hazır paran varsa nvidia ekran kartlarını tercih etmelisin. Kredi konusuna gelince bak söyle bir yol var sen bu parayı bankaya yatır sonra vatandan kredi kullan bankada 5 . 10 bin tl hesabında nakit olduğunu gören banka sana krediyi hemen çıkaracaktır :(

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Ödeme yöntemini bir şekilde hallederim o sıkıntı değilde ekran kartı olarak 295x2 ares iii alıcam nvida dan daha performanslı kart.

mı acaba çünkü nvida da o kadar güçlü kart yok sanırım hem ben uzun ömürlü kart bakıyorum hocam böyle 10 yıl falan ultra high arası.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Madem o kadar paran var intel nvidia sistem topla amd nin kartları inan alınmaz

Yerinde olsam ddr4 sistem toplarım hazır bütçede elverişli

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Madem o kadar paran var intel nvidia sistem topla amd nin kartları inan alınmaz

Yerinde olsam ddr4 sistem toplarım hazır bütçede elverişli

Aga sen toplarmısın bir pc bakalım nasıl olucak? MR Shadow'un topladığından daha performanslı yada aynı performansta olabilirmi?

Bide neden amd alınmaz?

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
PG3QAzZ.png

Sende ssd zaten var harddiskinde var ama yinede koydum. Şu monitörün stoklara gelmesini beklemelisin.
http://www.vatanbilgisayar.com/aoc-27-d2769vh-3d-ips-led-monitor.html

2 tane msi gtx980 ekran kartını SLI yapacaksın o zaman performansın tam olarak ne olduğunu görürsün :)

Teşekkürler aga

Monitör olarak bunu düşünüyorum: http://www.vatanbilgisayar.com/aoc-24-g2460pqu-genis-ekran-gaming-monitor.html

Ekran kartı neden o kadar pahalı? ha 2 tane koydun galiba ondan öyle gözüküyor?

Peki bu 2 ekran kartı benim o 5500tllik avermidir nedir o kart kadar güçlümü bu kartlar?

Neden bunlarda DirectX 12 varda diğerlerinde 11.2? :mrgreen:

Harddisk almayacam belki 120 yada 240gb ssd alıcam

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Teşekkürler aga

Monitör olarak bunu düşünüyorum: http://www.vatanbilgisayar.com/aoc-24-g2460pqu-genis-ekran-gaming-monitor.html

Ekran kartı neden o kadar pahalı? ha 2 tane koydun galiba ondan öyle gözüküyor?

Peki bu 2 ekran kartı benim o 5500tllik avermidir nedir o kart kadar güçlümü bu kartlar?

Neden bunlarda DirectX 12 varda diğerlerinde 11.2? :mrgreen:

Harddisk almayacam belki 120 yada 240gb ssd alıcam

Monitör tercihi sana kalmış canın hangisini istiyorsa onu al. Ama bu sistem gerçekten canavar. 2 ekran katı SLI yapılacak o yüzden öyle pahalı. Ekran kartı directx 12 desteği var. Artık rahat rahat oc yaparsın tabi ihtiyaç duyarsan :)

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Monitör tercihi sana kalmış canın hangisini istiyorsa onu al. Ama bu sistem gerçekten canavar. 2 ekran katı SLI yapılacak o yüzden öyle pahalı. Ekran kartı directx 12 desteği var. Artık rahat rahat oc yaparsın tabi ihtiyaç duyarsan :)

[video=youtube;UFsRnvT_wAU]http://www.youtube.com/watch?v=UFsRnvT_wAU[/video]

6:40'dan sonrasına bakarmısın vsync ile tek kartla ultrada 100-140 arası alıyor 2 kartla coşucak anlaşılan kasa.

Demekki çok daha performanslı kartlarmış bunlar.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
[video=youtube;UFsRnvT_wAU]http://www.youtube.com/watch?v=UFsRnvT_wAU[/video]

6:40'dan sonrasına bakarmısın vsync ile tek kartla ultrada 100-140 arası alıyor 2 kartla coşucak anlaşılan kasa.

Demekki çok daha performanslı kartlarmış bunlar.

Tabiki daha iyi paran varsa nvidia intel. Fazla söze gerek yok zaten SLI sonrasını sen düşün

Halkulvad

Profesör
Reaksiyon puanı
53
[MENTION=380082]Vikings[/MENTION] abi sistemi buldun sanırım hayırlı olsun. Artık bi beş dakikalık ultra ayarlarda bir oynanış videosu çekersin artık. :D

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
@Vikings abi sistemi buldun sanırım hayırlı olsun. Artık bi beş dakikalık ultra ayarlarda bir oynanış videosu çekersin artık. :D

Daha almıyorum sistemi 1-2 ay sonra alıyorum alınca zaten 5 dakikalık değil 1 saatlik gameplay videoları çekip youtube kanalıma atarım isteyen takip edebilir :)

Halkulvad

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Daha almıyorum sistemi 1-2 ay sonra alıyorum alınca zaten 5 dakikalık değil 1 saatlik gameplay videoları çekip youtube kanalıma atarım isteyen takip edebilir :)
Eğer reklama girmezse kanalının ismini buradan ama reklama girerse özelden atar mısınız? :)

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Eğer reklama girmezse kanalının ismini buradan ama reklama girerse özelden atar mısınız? :)

Şu anda bir kanalım yok maalesef :) yani google hesabım var ama o kanalım değil, bilgisayar geldikten sonra zaten rahat 1000TL oyun için bütçe bıraktım kenara pc gelip kurulumlar tamamlandıktan sonra 1 hafta için steamde popüler ne kadar oyun varsa alıp video çekip atıcam kanala.

10 bin TL lik sistem toplarsın ama cenazene 3mbitlik ttnet gelir... :D

Bir kereye mahsus videomu paylaşırım yorumlarınızı alırım sonra isteyen takip edebilir, zaten takipçi gibi bir takıntım yok emek verip kaliteli yaptığım sürece 2*3 yıl içinde yavaş yavaş büyürsün.

Çok kişi görüyorum milletin kanallarına gidip abone ol abone ol diye bağırıyorlar ben atarım seven izler sevmeye izlemez eleştirileride dikkate alırım ona göre geliştiririm kendimi, zaten eskiden bir arkadaşla girmiştik 4 ay yaptık sonra bıraktık videolarıda kaldırdık 5 tane falan çekmiştin Minecraft ve LoL 500 abonemiz vardı :)

Halkulvad

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Şu anda bir kanalım yok maalesef :) yani google hesabım var ama o kanalım değil, bilgisayar geldikten sonra zaten rahat 1000TL oyun için bütçe bıraktım kenara pc gelip kurulumlar tamamlandıktan sonra 1 hafta için steamde popüler ne kadar oyun varsa alıp video çekip atıcam kanala.

10 bin TL lik sistem toplarsın ama cenazene 3mbitlik ttnet gelir... :D

Bir kereye mahsus videomu paylaşırım yorumlarınızı alırım sonra isteyen takip edebilir, zaten takipçi gibi bir takıntım yok emek verip kaliteli yaptığım sürece 2*3 yıl içinde yavaş yavaş büyürsün.

Çok kişi görüyorum milletin kanallarına gidip abone ol abone ol diye bağırıyorlar ben atarım seven izler sevmeye izlemez eleştirileride dikkate alırım ona göre geliştiririm kendimi, zaten eskiden bir arkadaşla girmiştik 4 ay yaptık sonra bıraktık videolarıda kaldırdık 5 tane falan çekmiştin Minecraft ve LoL 500 abonemiz vardı :)

Gta 5 PC incelemesini yaparsın artık. :mrgreen:

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Gta 5 PC incelemesini yaparsın artık. :mrgreen:

GTA 5 ne kadar olur merak ettim şimdi 200TLden fazla olur bence hatta ben şöyle 350-500tl arası bekliyorum ne biliyim çok efsane bir oyun olucak 500 olmazda yinede 200 400 arası falan tahmin ediyorum bakalım.

Halkulvad

Profesör
Reaksiyon puanı
53
GTA 5 ne kadar olur merak ettim şimdi 200TLden fazla olur bence hatta ben şöyle 350-500tl arası bekliyorum ne biliyim çok efsane bir oyun olucak 500 olmazda yinede 200 400 arası falan tahmin ediyorum bakalım.

Yok yaa o kadar olmazdır. Aral'da Ps 4 versiyonu 225 lira normalde PC oyunları konsollara göre ucuz olmuyor mu?