1 Yıllık S7 Edge Deneyimim

nuclearmoonrise

Doçent
Reaksiyon puanı
181
Bu telefonu almadan önce 3.5 yıl s3 kullanmıştım. Telefonu aldım. Çok beğendim. Herkese önerdim vs vs.. Ama şimdi öyle gözüküyor ki o kadar mükemmel bir telefon değil. Sahip olduğu özellikleri koruyabilseydi evet mükemmel olabilirdi. Telefonu alalı tam 1 yıl oldu ve bu süreçte telefonu nasıl kullandığımı ve özellikle son dönemde karşılaştığım sorunları anlatmak istiyorum

Öncelikle telefonu çok dikkatli kullandım. İlk 5 ay boyunca silikon kılıf + cam ekran koruyucu, sonraki 7 ay ise spigen slim armor ve ekran koruyucusuz. Yaklaşık ilk 3 ay hiç hızlı şarj kullanmadım. Sonraki 3 ay çok acil durumlarda kullandım. Takip eden 6 ayda ise gün içinde sürekli hızlı şarj kullanıp sadece gece uyurken normal şarj ile şarj ettim. Telefonu birkaç kez muslukta suyun altına tuttum. Spigen'in su geçirmez kılıfıyla 1-2 saat (belli aralıklarla) su altında yani havuzda kullandım. Telefonu kılıfıyla sadece birkaç kez 30 cm den halıya ve 20 cmden parkeye düşürdüm :)

Şimdi sorunlara gelelim.

1. Telefonu ilk aldığımdan bugüne kadar batarya performansı %30 - %40 azaldı. Bunda hem android 7nin etkisi hem geçen zamanın olduğunu düşünüyorum. İlk aldığımda 6-7 saat ekran süresi alıyordum. Şimdi 4-4.5 saat.

2. Home tuşunun altına ince bir toz girdi. Nasıl ve nerden geldi bilmiyorum. Sahilde sadece bir kez kullandım o da çok dikkatli yine. Çıt çıt ses geldi bir süre sonrasında o ses gitti.

3. Her nasıl olduğunu anlamadığım bir şekilde home butonunun %10luk bir bölümünün boyası birden gitti. Kırık gibi gözüküyor resmen. Ne ara boyası soyuldu anlamadım.

4. Telefon son 1 aydır ekrana kendi kendine basıyor. Ben telefonu suya sokalı 2-3 ay olmuşken birden bire bu sorunun çıkagelmesi çok mantıksız geldi. Ortada hiçbir şey yokken yani... Bazen gün boyunca hiç kendi kendine basmıyor, bazense üst üste defalarca oluyor. Sorun "u,i,8" tuşlarının olduğu bölgede. Çünkü klavyede yazarken bazen bu harflere defalarca basıyor.

5. Telefon ilk defa 2 gün önce şarj %5ken kapandı. Telefonu açtığımda %0 gösteriyordu. Dün ise. Telefonu %15le kapadım, 1 saate geri açtım. Telefon %14le açıldı, kendine gelirken yani 1 dakika içinde şarj %8 e indi.

Bu üstte anlattıklarımın hepsi donanımsal sorunlar gördüğünüz üzere. Neyse ki telefonu pek düşürmediğimden pembe çizgi gibi bir sorun yok. Garantiye götürmek için bütün sorunları mı yazsam yoksa sadece birini veya birkaçını mı bilemedim. Özellikle ekranın kendi kendine basması ve batarya çok sıkıntı oldu. Ama bir tanesine kullanıcı hatası deyip, onu düzeltmeden diğer parçaları tamir edemeyiz diye ücretli bir tamir (Özellikle de ekran tamiri) isterlerse naparım bilmem. Bu telefonu bu haliyle 1500'e alan bile olmaz herhalde...

sdelta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
145
Asıl pişmanlığı telefonunuz 1 yıl sonra güncelleme almadığında yaşayacaksınız bence. Sırf bu yüzden Android tarafına geçemiyorum.

nuclearmoonrise

Doçent
Reaksiyon puanı
181
Asıl pişmanlığı telefonunuz 1 yıl sonra güncelleme almadığında yaşayacaksınız bence. Sırf bu yüzden Android tarafına geçemiyorum.
Güncelleme hiç problem değil benim için. Şu anki özellikleri benim için gayet yeterli çok fazla hem de

mia.wallace

Doçent
Reaksiyon puanı
230
oo kendine gelirken şarj yeme sorunu cok normal s8de de yasadim onu %9dan %4e indi o yuzden sarj i gotmesin diye telefonu hiç kapatmadim o gunden beridir. bu android onu oyle kabullenicen yapacak birsey yok. diger sorunlara birsey diyemeyecegim

nuclearmoonrise

Doçent
Reaksiyon puanı
181
oo kendine gelirken şarj yeme sorunu cok normal s8de de yasadim onu %9dan %4e indi o yuzden sarj i gotmesin diye telefonu hiç kapatmadim o gunden beridir. bu android onu oyle kabullenicen yapacak birsey yok. diger sorunlara birsey diyemeyecegim
Ne alaka bunca zamandır böyle bir sorunla karşılaşmamıştım. Yeni yeni olmaya başladı. s8de de olmaya başladıysa servislik olmuş o.

Xyler

Asistan
Reaksiyon puanı
19
Bende bir buçuk yıldır kullanıyorum.sadece home tuşunda bizler var. Batarya ilk gün ki gibi

BabaSchtroumpf

Asistan
Reaksiyon puanı
28
cok guzel bi konuya deginmissin benim gibi bu markayi tercih edecek olan insanlara 1 yillik amiral gemisi olan telefonun kullanim deneyimini bu sekilde forumda dile getirmen gercekten yararli olucak.Telefon alirken en buyuk kriterim uzun vaade kullaniminda telefonun hem batarya hemde performans kayiplarinin ne seviyede oldugu iphone'lari sevmesemde Apple bu konuda Samsung'dan cok ileri sevide.Bugun bi i8 alsan sorunsuz 4 sene kullanabilirsin ama s8 alsan insan'in kafasinda bi soru isareti oluyor ister istemez.

mia.wallace

Doçent
Reaksiyon puanı
230
Ne alaka bunca zamandır böyle bir sorunla karşılaşmamıştım. Yeni yeni olmaya başladı. s8de de olmaya başladıysa servislik olmuş o.

s8i ilk aldigim hafta yaşadım bunu %9da falan kapattim uzun yolculuktaydim priz yoktu sonra açtım herşeyi ayarlayana kadar 1 dk da %4-5 şarj yedi şimdi bir daha deniyicem şuan %50 bakalim kaca dusecek
--- Gönderi Güncellendi ---

evet yaptim hic dusus yasamadim ilk hafta neden oyle oldu anlamadim

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
4.madde ki sorunu bende son zamanlar yaşıyor gibiydim.
ekran koruyucu ve kılıftan memnun kaldınız mı?

nuclearmoonrise

Doçent
Reaksiyon puanı
181
4.madde ki sorunu bende son zamanlar yaşıyor gibiydim.
ekran koruyucu ve kılıftan memnun kaldınız mı?
O zamanlar cellular line ve addison kılıf kullanıyordum. cellular line'dan hiç memnun kalmadığım için çıkarıp attım. kılıfı da spigen aldım. kılıftan memnunum. yani slim armordan. Telefonu biraz kabalaştırıyor ama sağlam bir kılıf.

TeknoBoss32

Profesör
Reaksiyon puanı
494
Bu telefonu almadan önce 3.5 yıl s3 kullanmıştım. Telefonu aldım. Çok beğendim. Herkese önerdim vs vs.. Ama şimdi öyle gözüküyor ki o kadar mükemmel bir telefon değil. Sahip olduğu özellikleri koruyabilseydi evet mükemmel olabilirdi. Telefonu alalı tam 1 yıl oldu ve bu süreçte telefonu nasıl kullandığımı ve özellikle son dönemde karşılaştığım sorunları anlatmak istiyorum

Öncelikle telefonu çok dikkatli kullandım. İlk 5 ay boyunca silikon kılıf + cam ekran koruyucu, sonraki 7 ay ise spigen slim armor ve ekran koruyucusuz. Yaklaşık ilk 3 ay hiç hızlı şarj kullanmadım. Sonraki 3 ay çok acil durumlarda kullandım. Takip eden 6 ayda ise gün içinde sürekli hızlı şarj kullanıp sadece gece uyurken normal şarj ile şarj ettim. Telefonu birkaç kez muslukta suyun altına tuttum. Spigen'in su geçirmez kılıfıyla 1-2 saat (belli aralıklarla) su altında yani havuzda kullandım. Telefonu kılıfıyla sadece birkaç kez 30 cm den halıya ve 20 cmden parkeye düşürdüm :)

Şimdi sorunlara gelelim.

1. Telefonu ilk aldığımdan bugüne kadar batarya performansı %30 - %40 azaldı. Bunda hem android 7nin etkisi hem geçen zamanın olduğunu düşünüyorum. İlk aldığımda 6-7 saat ekran süresi alıyordum. Şimdi 4-4.5 saat.

2. Home tuşunun altına ince bir toz girdi. Nasıl ve nerden geldi bilmiyorum. Sahilde sadece bir kez kullandım o da çok dikkatli yine. Çıt çıt ses geldi bir süre sonrasında o ses gitti.

3. Her nasıl olduğunu anlamadığım bir şekilde home butonunun %10luk bir bölümünün boyası birden gitti. Kırık gibi gözüküyor resmen. Ne ara boyası soyuldu anlamadım.

4. Telefon son 1 aydır ekrana kendi kendine basıyor. Ben telefonu suya sokalı 2-3 ay olmuşken birden bire bu sorunun çıkagelmesi çok mantıksız geldi. Ortada hiçbir şey yokken yani... Bazen gün boyunca hiç kendi kendine basmıyor, bazense üst üste defalarca oluyor. Sorun "u,i,8" tuşlarının olduğu bölgede. Çünkü klavyede yazarken bazen bu harflere defalarca basıyor.

5. Telefon ilk defa 2 gün önce şarj %5ken kapandı. Telefonu açtığımda %0 gösteriyordu. Dün ise. Telefonu %15le kapadım, 1 saate geri açtım. Telefon %14le açıldı, kendine gelirken yani 1 dakika içinde şarj %8 e indi.

Bu üstte anlattıklarımın hepsi donanımsal sorunlar gördüğünüz üzere. Neyse ki telefonu pek düşürmediğimden pembe çizgi gibi bir sorun yok. Garantiye götürmek için bütün sorunları mı yazsam yoksa sadece birini veya birkaçını mı bilemedim. Özellikle ekranın kendi kendine basması ve batarya çok sıkıntı oldu. Ama bir tanesine kullanıcı hatası deyip, onu düzeltmeden diğer parçaları tamir edemeyiz diye ücretli bir tamir (Özellikle de ekran tamiri) isterlerse naparım bilmem. Bu telefonu bu haliyle 1500'e alan bile olmaz herhalde...
bu konuya değinmeniz iyi olmuş.ekran sorunu ve home tuşu size özel olabilir.çünkü tanıdıklarım aynı telefonu ve eski serilerini kullanıyor böyle bir sorunları yok.ama batarya sorunu maalesef iphone dışı kötü.iphone az gidiyor ama ilk gün olduğu gibi kalıyor üzerinden zaman geçmesine rağmen.%5 şarj sorunu galiba her samsungda var.3-4 tane samsung kullandı %5 deyken kapanıyor.

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
O zamanlar cellular line ve addison kılıf kullanıyordum. cellular line'dan hiç memnun kalmadığım için çıkarıp attım. kılıfı da spigen aldım. kılıftan memnunum. yani slim armordan. Telefonu biraz kabalaştırıyor ama sağlam bir kılıf.
ekran koruyucuyu kaldırmıyormu?bende deri kılıf kullanıyordum.kenarlardan kalkıyordu

nuclearmoonrise

Doçent
Reaksiyon puanı
181
ekran koruyucuyu kaldırmıyormu?bende deri kılıf kullanıyordum.kenarlardan kalkıyordu
ekran koruyucu ile spigen çakışıyor. addison ile çakışmıyor fakat ekran koruyucu telefonun sadece kenar bölgesine yapışıyor bu yüzden birçok bölgeden telefon ile ekran koruyucu arasına toz giriyor bu da haliyle can sıkıyor.

nuclearmoonrise

Doçent
Reaksiyon puanı
181
bu konuya değinmeniz iyi olmuş.ekran sorunu ve home tuşu size özel olabilir.çünkü tanıdıklarım aynı telefonu ve eski serilerini kullanıyor böyle bir sorunları yok.ama batarya sorunu maalesef iphone dışı kötü.iphone az gidiyor ama ilk gün olduğu gibi kalıyor üzerinden zaman geçmesine rağmen.%5 şarj sorunu galiba her samsungda var.3-4 tane samsung kullandı %5 deyken kapanıyor.
Home tuşu bana özel değil telefon ilk çıktığında telefonun butonunun kolay çizildiği vs. gibi haberler vardı

furkangunes04

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Galaxy S7 kullanıyorum 1.5 yıldır. İlk ayında ev tuşu dediğin gibi boya attı. Parmak izi okuyucusu düzgün okumayınca verdim servise. Tüm tuşları değişti. Maşallah o gün bugündür hata arıza vb. bir sorunla karşılaşmadım şükür. Home butonu hâlâ taş gibi.

nuclearmoonrise

Doçent
Reaksiyon puanı
181
peki home tuşu kullanımında sorun var mı?parmak izi,basamama gibi.
Hayır parmak izi okumada bir problem yok. Aslında var ama şu şekilde. Home tuşu da kendi kendine basıyor... Bir keresinde telefonu cebime koyarken yanlışlıkla ekranı açmışım. Home tuşu defalarca üst üste basmış. Telefon 30 saniyeliğine kitlendi mesela :)

Hüseyin Dddd

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Pil ömrü kısalması sorununu bende yaşadım diğer problemlerle karşılaşmadım ama ekranda şöyle bir sıkıntı oluyor, telefon ısındığında yada güneşe çıktığımda ekranda pembe dalgalanmalar oluyor (pembe çizgi değil) ekran ışığını tam açtığımda biraz azalıyor. Telefon hiç düşmedi suya dahi sokmadım, ekranı resetledim vs ama çözüm olmadı. Açıkcası Servisede vermek istemiyorum bu sefer kullanım hatası vs diyip bir dünya masrafa girmek pek işime gelmiyor. Kullanım açısından sorun teşkil etmesede ısınınca bu olayı yaşamak göz zevkimi bozuyor. Garantisi henüz bitmemişken servise versem ekran değişiminde filan ücret talep ederlermi? Böyle bir sorun yaşayan oldumu.

Son düzenleme:

Death Mark

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467
Pil ömrü uzun ve kapasite büyük olmadıktan sonra isterse 4 tane güncelleme alsın yinede faydası olmaz

Huseyinugur87

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
2 yıldır a7 2015 kullanıyorum hiç kılıf kullanmadım. En 10 defa 1 mt den fazla yükseklikten düşmüştür. Her seferinde bu sefer perti çıktı diyorum, bana mısın demiyor. En az 100-200 defa da cep hizasından masa üstünden düşmüştür. Bunları okuyunca vay anasını dedim. Donanımsal yazılımsal hiçbir sorunla karşılaşmadım. Şarjı ilk günden beri aynı düzeyde ilerliyor. Sabah çıkıp Aklama kadar telefon görüşmesi yapıp %75 %80 le eve girdiğimi bilirim. Tek sıkıntı güncelleme alamıyorum. Yakın bir tarihte s7 Edge almayı düşünüyordum. Şimdi endişe duymaya başladım.

sinan0

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bende size katılmıyorum

2.yılda veya 2.yıldan sonra androidde güncelleme kesiliyormuş Ama ios'ta kesilmiyormuş Şuan kaç tane iphone 6 kullanıcısı ios 11den memnun? Apple keşke vermese güncelleme diyenler görüyorum çokça. Apple'ın 2.yıldan sonraki güncelleştirmeleri telefonları çok ağırlaştırıyor Yani olay bence iyilikten çok kötülük oluyor gibi.

Batarya sorunlarına gelirsek şuan ki batarya teknolojilerinden ötürü her telefonun klasik sıkıntısı. Yapacak bişey yok. Bende note 5 kullanıyorum 22 aydır ve sorunları aynen yaşıyorum. Yapılacak işlem belli garanti bitmesine az kala gidip bataryayı değiştirtem. Size de aynısını öneririm.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,611
Samsung kullanıyorsanız o ağır Touchwiz ile bu tip arayüz sorunlarını yaşamanız gayet doğal.Her telefonda mutlaka olacak demiyorum sorunsuz Note3 kullanan arkadaşlarım var hala ama bu olaylar en fazla Samsungda.Samsung u sevmememin tek nedeni o kasıntı arayüzü.

polat128

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
s7 neyse de s7 edge ilk düşmese tuz buz olur, çalıştığın iş ağırsa veya düşürme eğilimliysen edge cihazlara hiç bulaşma. Dediğin gibiyse benim edgeyi bırakıp A7 alasım geldi, 100-200 düşme nedir abi.

nuclearmoonrise

Doçent
Reaksiyon puanı
181
s7 neyse de s7 edge ilk düşmese tuz buz olur, çalıştığın iş ağırsa veya düşürme eğilimliysen edge cihazlara hiç bulaşma. Dediğin gibiyse benim edgeyi bırakıp A7 alasım geldi, 100-200 düşme nedir abi.
edge ile alakası yok mesela arkadaşımın a7 2017 si var. yataktan telefona uzanırken komodinden yere düştü çat arkası kırıldı. cam sonuçta...

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,611
edge ile alakası yok mesela arkadaşımın a7 2017 si var. yataktan telefona uzanırken komodinden yere düştü çat arkası kırıldı. cam sonuçta...
Cam telefon kullanacaksan kesinlikle kılıfsız olmuyor artık.Önceden telefonlar metaldi çizilmesin veya boyası atmasın diye kullanırdık şimdi şart oldu.

polat128

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Samsung kullanıyorsanız o ağır Touchwiz ile bu tip arayüz sorunlarını yaşamanız gayet doğal.Her telefonda mutlaka olacak demiyorum sorunsuz Note3 kullanan arkadaşlarım var hala ama bu olaylar en fazla Samsungda.Samsung u sevmememin tek nedeni o kasıntı arayüzü.
Samsung un, hiç yeni cihazlarını kullanmadığın gayet aşikar, hiç bir kasıntı yok eski touchwizden eser kalmadı, ip7 kasar ama s7 asla kasmaz, heee nadir yaşanan ufak tefek çökmeleri diyorsan o samsunga özel değil androidin dezavantajı, zamanla düzelir, ayrıca adamda zaten kasma ile alakalı hicbiseyden bahsetmemiş ki yazısında.

nuclearmoonrise

Doçent
Reaksiyon puanı
181
Samsung un, hiç yeni cihazlarını kullanmadığın gayet aşikar, hiç bir kasıntı yok eski touchwizden eser kalmadı, ip7 kasar ama s7 asla kasmaz, heee nadir yaşanan ufak tefek çökmeleri diyorsan o samsunga özel değil androidin dezavantajı, zamanla düzelir, ayrıca adamda zaten kasma ile alakalı hicbiseyden bahsetmemiş ki yazısında.
Abartmayın. Ben de bu söylemlere inandım. Gayet de yavaşlıyor telefon

Edit: Örneğin whatsapp bazen kitleniyor. Eski mesajları ararken falan..

polat128

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Cam olmasindan bahsetmiyorum ben, s7 de cam ama o orta kısımdan aldığı darbelere gorilla glass dayanıyor ancak edge de kıvrımlı taraftan aldığı darbede hiç şans vermiyor

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,611
Stok android den ne kadar uzaksa bir android telefon arayüz sorunları o kadar baş gösterecektir.Bu sorunlar neden o zaman hiç bir HTC veya Sony de olmuyor.Olsa da çok nadir oluyor.

polat128

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Abartmayın. Ben de bu söylemlere inandım. Gayet de yavaşlıyor telefon
Android de telefonu aldığında yavaş yavaştır durduk yere iphone 6 larda olduğu gibi uçak olan telefon biranda ios11 geldiginde telefon çökmüş gibi yavaşlamaz, apple planlı eskitmeyi artık gizlemiyor bile
--- Gönderi Güncellendi ---
Stok android den ne kadar uzaksa bir android telefon arayüz sorunları o kadar baş gösterecektir.Bu sorunlar neden o zaman hiç bir HTC veya Sony de olmuyor.Olsa da çok nadir oluyor.
HTC SONY stock android mi kullanıyor ki GM5 sandın galiba, stocklarda gayet iyi çökebiliyor bu google ile cihazın uyumluluğu ile alakalı