1 Nisan şakası yapmak isteyenler okuyun

Vendetta_

Profesör
Katılım
28 Kasım 2009
Mesajlar
3,704
Reaksiyon puanı
75
Puanları
0
kimse birşeyi kutlamıyo yanlışın var
1 nisanda şaka yapmak kutlama değildir
şaka yapmadır
her gün şaka yapan birisi 1 nisanda şaka yaparsa ona 1 nisanda neden şaka yapıyomusun mu deriz? yoksa yılda sadece kafasına esip 1 kereliğine 1 nisanda şaka yapmış birisine neden özeniyosun mu deriz?

saçma taraflara çekmeyelim konuyu
1. mesajda sallamasyon bişi yazdın bişileri kanıtlamak ya da belirtmek için
sonra yalan olduğunu anladın
şimdide hadislere başvuruyosun
saçmalık sen şaka yapmıyosan yapma milletin şaka yapmasına da karışma
 

cTRL+aLT+DeLeTe

Öğrenci
Katılım
18 Şubat 2010
Mesajlar
22
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
ben kanıtlamak ve belirtmek için açmadım.dikkat edersen sizden gelen cevapların ne olucağını merak ettiğim içindir.Yorumlarınızı öğrenmek için.Ben araştırdım zaten.
 

xerox3435

Profesör
Katılım
4 Mart 2010
Mesajlar
1,544
Reaksiyon puanı
47
Puanları
0
Ya zaten ne varsa osmanlıya bağlarlar

Bunun doğru olduğunu kesinlikle sanmıyorum

tamamen çarpıtma bir haber gibi


Şu konuyu açan arkadaşda bütün insanların neşesini kaçırdığının farkındadır umarım

belge getir koy ondan sonra konu aç
 

cTRL+aLT+DeLeTe

Öğrenci
Katılım
18 Şubat 2010
Mesajlar
22
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Neşeniz kaçtıysa silsin modlar konuyu.Bir dahada birşey paylaşmayız sizinle.Bilmeyenler paylaşır bilenler varsa söyler yanlışsa paylaşır bizde doğruyu biliriz diye düşünmüştüm.Madem hemen neşeniz kaçıyor birşey paylaşmam artık sizinle...
 

Eleskovic

Öğrenci
Katılım
1 Şubat 2010
Mesajlar
60
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Bence böyle birşey olsa 1 Nisan günü TV'lerde başka ülkelerde bu yüzden eylem çıktığını veya buna benzer bişey olduğunu duymamız gerekirdi.
 

Nordkapp

Doçent
Katılım
30 Ağustos 2009
Mesajlar
787
Reaksiyon puanı
16
Puanları
18
Kaynak olsun yada olmasin sonucta bizim dinimizde yada kulturumuzde var mi boyle bi sey? Yok. Neden batinin her seyini talit ederiz anlamiyorum. Taklit edeceksek yararli seyleri taklit edelim...
 

osmann15

Öğrenci
Katılım
17 Kasım 2007
Mesajlar
4
Reaksiyon puanı
1
Puanları
3
:cursing::cursing:1 nisan şakalarını din ile ilişkilendirip şaka yapanları gerici diye suçlayabilmek için akıl sağlının yerinde olmaması lazım.Akşam tv lere bakın bakalım şaka yapanların ne kadarı dindar. Din bazılarının bi yerine batıyor.
 

Son_Asker

Öğrenci
Katılım
1 Nisan 2010
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Merhaba arkadaşlar.Öncelikle bu ve benzeri hikayeler sanal alemde dolaşmakta,türlü palavra ve yalanlarla böyle hikayelere dinimiz ve şehitlerimiz alet edilmektedir.

Bir gazetenin 1 nisan ile ilgili küçük bir yazısı:

"BUGÜN1 Nisan... Yine dünyanın dört bir yanında milyonlarca insan, yakınlarına birbirinden muzur şakalar yapacak, yine 2 Nisan'ın gazeteleri yapılan en ilginç şakaları derleyecek... Dünyanın pek çok ülkesinde gelenekselleşen "1 Nisan Şaka Günü'' ile ilgili, farklı kültür, inanç ve dillerde efsaneler bulunuyor. İlk olarak Romalılar'ın "Hilarya", Hintlilerin ise "Holi" Festivali'nde görülen şakaların, 1564'te Fransa'da yapılan takvim düzenlemesiyle gelenek haline geldiği sanılıyor. Bu yılda Fransa Kralı IX. Charles, yılbaşını 1 Nisan'dan 1 Ocak'a aldırdı. Bu arada, 1 Nisan'ı hâlâ sene başı olarak kabul etmeye devam edenlerle alay etmek amacı ile yapılan şakalar, bir süre sonra gelenek haline geldi. 1 Nisan'ı yılbaşı kabul edenlere ise "Nisan balığı'' ismi verildi. İngiltere'de "Nisan Kaçıklar Günü'', İskoçya'da ise "Guguk Kuşu-Gowk (Cuckoo)'' olarak anılan şaka günü, pagan kültüründe de yer alıyor"


Ben 1 nisanı kutlamam.Sonuçta yabancılar özgü bir gelenek.Türk kültüründe böyle bir gelenek olduğunuda sanmıyorum.Ama kutlayana kültürsüz,kutlamayana da gerici demem.
Kimine hoş kimine boş gelebilir.


Böyle internette dolaşan,kimin yazdığı belli olmayan,tarihi bir kaynağa dayanmayan yazıları okumayın derim.Hele hele bunları okuyup paylaşarak çoğalmasını sağlamayın.Bir doğru bilginin yıllar sonra,bir yalan bilginin ise ertesi gün kabul gördüğü dünya ve toplumda yaşıyoruz.
 

kayıp kuşak

Profesör
Katılım
27 Kasım 2009
Mesajlar
3,275
Reaksiyon puanı
33
Puanları
0
1 nisanda bile ağız tadıyla şaka yaptırmadınızya! helal olsun
 

unattended

Asistan
Katılım
6 Mayıs 2008
Mesajlar
352
Reaksiyon puanı
8
Puanları
0
1 Nisan Ne Demek?

Günümüzde şaka günü olarak kutlanan 1 Nisan'ın aslında acı bir tarihi var. Müslümanlarında kutladığı 1 Nisan gününde aslında onlarca müslüman şehid edilmiştir. İşte 1 Nisan'ın Tarihçesi:

15. yüzyılın sonlarında, Haçlı ordusu Endülüs Müslümanlarının son kalesini kuşatır. Uzun süren bir kuşatma olmasına rağmen, kış aylarının da etkisiyle, kale korunabilmektedir. Durumun zorluğunu anlayan Haçlı ordusunun komutanı değişik taktikler düşünmektedir.

En sonunda 31 Mart gecesi Kalenin önüne giderek bir elinde Kur'an bir elinde İncil "Şu iki kitap üzerine yemin ederim ki, teslim olursanız BU akşam size bir şey
yapmayacağım" der. Gerekli görüşmelerden sonra canlarının kurtarılması
karşılığında Müslümanlar kaleyi teslim ederler. Ertesi sabah, yani 1 Nisan
sabahı, Haçlı ordusu komutanı bütün Müslümanların öldürülmesi için emir verir.
Bunun üzerine Müslümanlar "Yemin etmiştiniz, bize söz vermiştiniz" dediklerin de
Haçlı ordusu komutanı "Benim sözüm size dün akşam içindi, bugün için size bir
sözüm yoktur" diye cevap verir ve bütün Müslümanlar orada şehit edilir. İşte o
gün bugündür 1 Nisan hristiyanlar arasında hile günü olarak kutlanmaktadır ve bu
bir gelenek haline gelerek Günümüzde 1 Nisan şakası haline gelmiştir

Kaynak : İslamiGündem.com
 

unattended

Asistan
Katılım
6 Mayıs 2008
Mesajlar
352
Reaksiyon puanı
8
Puanları
0
15. yüzyılın sonlarında, Haçlı ordusu Endülüs Müslümanlarının son kalesini kuşatır Uzun süren bir kuşatma olmasına rağmen, kış aylarının da etkisiyle, kale korunabilmektedir Durumun zorluğunu anlayan Haçlı ordusunun komutanı değişik taktikler düşünmektedir En sonunda 31 Mart gecesi Kalenin önüne giderek bir elinde Kur'an bir elinde İncil 'Şu iki kitap üzerine yemin ederim ki, teslim olursanız bu akşam size bir şey yapmayacağım' der Gerekli görüşmelerden sonra canlarının kurtarılması karşılığında Müslümanlar kaleyi teslim ederler Ertesi sabah, yani 1 Nisan sabahı, Haçlı ordusu komutanı bütün Müslümanların öldürülmesi için emir verir Bunun üzerine Müslümanlar 'Yemin etmiştiniz, bize söz vermiştiniz' dediklerinde Haçlı ordusu komutanı 'Benim sözüm size dün akşam içindi, bugün için size bir sözüm yoktur' diye cevap verir ve bütün Müslümanlar orada Şehit edilir İşte o gün bugündür 1 Nisan hristiyanlar arasında 'Hile Günü' olarak kutlanmaktadır

Maalesef hristiyanları taklit etmeyi modernleşme sanan gafil müslümanlar arasında da yaygınlaşmış, yüzlerce, binlerce müslümanın katliam günü olan 1 Nisan'lar, bir şaka günü olarak kutlanmaktadır

II Rivayete Göre
İse1564 yılında Fransa kralı IX Charles, yıl başlangıcını Ocak ayının birinci gününe aldı Daha önce Avrupada yaygın olan yıl başlangıcı Mart 25 idi O zamanki iletişim şartlarında IX Charles'in bu kararı fazla yayılamadı Duyanlar ise protesto amacıyla eski adetlerine devam ettiler1 Nisan'da partiler düzenlediler Diğerleri ise onları Nisan aptalları olarak nitelendirdiler1 Nisan'a bütün aptalların günü adını verdiler Bu günde diğerlerine sürpriz hediyeler verdiler, yapılmayacak partilere davet ettiler, gerçek olmayan haberler ürettiler Yıllar sonra Ocak ayının yılın ilk ayı olmasına alışılınca, Fransızlar 1 Nisan gününü kendi kültürlerinin parçası görerek devam ettirdiler Oradan da bütün dünyaya yayıldı


Zafer CULFA
Karadeniz Teknik Üniversitesi Rize İlahiyat Fakültesi
 
Katılım
3 Mart 2007
Mesajlar
29,207
Reaksiyon puanı
2,146
Puanları
113
Cümlelerindeki noktalar aslında resim ve onları biz kocaman mumsema.com yazan resimler şeklinde görüyoruz mesajını düzenle.
 
Katılım
3 Mart 2007
Mesajlar
29,207
Reaksiyon puanı
2,146
Puanları
113
Sen normal görüyorsun çünkü o siteye ait cookie'ler senin bilgisayarında var o siteye girdiğin için, biz girmediğimizden bizde öyle gözüküyor. Reklam amaçlı işte.
 

unattended

Asistan
Katılım
6 Mayıs 2008
Mesajlar
352
Reaksiyon puanı
8
Puanları
0
şuan o problemin ortadan kalkmış olması lazım. Çünkü yazının tamamını Notepad a aktarıp yeniden yükledim.
 

serkanbb06

Profesör
Emektar
Katılım
16 Aralık 2008
Mesajlar
2,009
Reaksiyon puanı
31
Puanları
48
14vsn46.jpg




İşte size (bilmeyenler için)1 Nisan şakasının tarihçesi:

15. yüzyılın sonlarında, Haçlı ordusu İspanya daki Endülüs üslümanlarının son kalesini kuşatır. Uzun süren bir kuşatma olmasına rağmen, kış aylarının da etkisiyle, kale korunabilmektedir. Durumun zorluğunu anlayan Haçlı ordusunun komutanı değişik taktikler düşünmektedir.

En sonunda 31 Mart gecesi kalenin önüne giderek bir elinde Kur an bir elinde İncil; Şu iki kitap üzerine yemin ederim ki, teslim olursanız bu akşam size bir şey yapmayacağım der. Gerekli görüşmelerden sonra canlarının kurtarılması karşılığında Müslümanlar kaleyi teslim ederler.

Ertesi sabah, yani 1 Nisan sabahı, Haçlı ordusu komutanı bütün Müslümanların öldürülmesi için emir verir.

Bunun üzerine Müslümanlar Yemin etmiştiniz, bize söz vermiştiniz... dediklerinde Haçlı ordusu komutanı Benim sözüm size dün akşam içindi, bugün için size bir sözüm yoktur diye cevap verir ve BÜTÜN MÜSLÜMANLAR ORADA ŞEHİT EDİLİR.

İşte o gün bugündür 1 Nisan Hristiyanlar arasında Hile Günü olarak kutlanmaktadır.

Maalesef halkımız arasında da yaygınlaşmış, yüzlerce, binlerce Müslümanın katliam günü olan 1 Nisan lar, bir şaka günü olarak kutlanmaktadır.

Nereden geldiğini bilelim. Bilelim de ona göre kutlayalım...
 
Katılım
31 Aralık 2007
Mesajlar
17,485
Reaksiyon puanı
188
Puanları
63
Doğrusunun bu olduğuna emin misin. Daha çok şakalardan bıkan birinin uydurması gibi duruyor bu :)

Doğrusu şöyle oluyor sanırım:

1 Nisan Şaka Günü, her yılın 1 Nisan günü kutlanır. Genelde şaka gününde insanların birbirine şaka yapması gelenek haline gelmiştir.

Nisan 1 şakası hakkında farklı kültür , inanç ve dillerde efsaneler bulunmaktadır.

Fransa (Poisson d'avril - Nisan Balığı) : 1564 yılında Fransa kralı IX. Charles yılbaşını 1 Nisan’dan 1 Ocak’a aldırır. Bu arada 1 Nisan’ı sene başı olarak kabul etmeye devam edenlerle alay etmek amacı ile yapılan şakalar, bir süre sonra gelenek haline gelir. 1 Nisan’ı yılbaşı kabul edenlere ise “Nisan Balığı” adı verilir.

İngiltere - April Fools' Day - Nisan Kaçıklar Günü

İskoçya - Gowk veya Cuckoo günü

Nisan 1 veya Nisan Balığı, Hollanda, Belçika, Kanada, ABD, İsviçre, Japonya dahil dünyanın pek çok yerinde tanınmaktadır. Nisan 1 ile ilgili başka bir efsane de Pagan kültüründe 1 Nisan'da kutlanan Fous bayramıdır. Antik Roma'da Hilarya adıyla benzer bir bayram da kutlanmaktadır. Hindistan'da ise bu bayram 31 Mart'ta Holi adıyla kutlanmaktadır.

Kaynak
 

ShadowFix

..........
Katılım
14 Mayıs 2008
Mesajlar
2,570
Reaksiyon puanı
77
Puanları
48
Yaş
40
Oldum olsası, sevmedim şu 1 nisan gününü, okuldayken, sırf bu günlerde elimden kaç tane kalem silgi defter aldılardı, çok sinirlenmiştim, böyle şakamı olur. Okul bitince 1 nisan günü hiç umrumda olmadı artık
 

unattended

Asistan
Katılım
6 Mayıs 2008
Mesajlar
352
Reaksiyon puanı
8
Puanları
0
Pek iyi bir hikayesi yok.. Neresinden tutarsan tut, Kaçık günü, Hile günü, Zaten TÜRK Toplumuyla uzaktan yakından alakası olan bir olayda değil. Uzak durmak gerekir.

"Ne olacakmış canım" dememek lazım. BATILI toplumun hiç benimsemediğimiz pislik kural ve kavramları, ahlaksızlıkları, hayat tarzları, alışkanlıkları şuan tamamen benimsenmiş durumda... Memnun olan varmı?
 

deatmania

Rektör
Katılım
30 Ekim 2009
Mesajlar
12,999
Reaksiyon puanı
62
Puanları
48
15. yüzyılın sonlarında, Haçlı ordusu Endülüs Müslümanlarının son kalesini
kuşatır. Uzun süren bir kuşatma olmasına rağmen, kış aylarının da etkisiyle,
kale korunabilmektedir. Durumun zorluğunu anlayan Haçlı ordusunun komutanı
değişik taktikler düşünmektedir.

En sonunda 31 Mart gecesi Kalenin önüne giderek bir elinde Kur'an bir elinde
İncil 'Şu iki kitap üzerine yemin ederim ki, teslim olursanız bu akşam size
bir şey yapmayacağım' der. Gerekli görüşmelerden sonra canlarının
kurtarılması karşılığında Müslümanlar kaleyi teslim ederler.

Ertesi sabah, yani 1 Nisan sabahı, Haçlı ordusu komutanı bütün Müslümanların
öldürülmesi için emir verir. Bunun üzerine Müslümanlar 'Yemin etmiştiniz,
bize söz vermiştiniz' dediklerinde Haçlı ordusu komutanı 'Benim sözüm size
dün akşam içindi, bugün için size bir sözüm yoktur' diye cevap verir ve
bütün Müslümanlar orada Şehit edilir.

İşte o gün bugündür 1 Nisan hristiyanlar arasında 'Hile Günü' olarak
kutlanmaktadır. Maalesef hıristiyanları taklit etmeyi modernleşme sanan gafil müslümanlar arasında da yaygınlaşmış, yüzlerce, binlerce müslümanın katliam günü olan 1 Nisan'lar, bir şaka günü olarak kutlanmaktadır.

Not: Olayın doğruluğundan emin değilim, sadece sizinle paylaşmak istedim dostlar.

Ama kişisel fikrim böyle bir günde saçma bir şey yapıyor olmamız.
 

HRNKC

Profesör
Katılım
1 Ağustos 2008
Mesajlar
4,155
Reaksiyon puanı
20
Puanları
38
Yav onlar nasıl Müslümanlarmış ki haçlının kelamıyla teslimiyete razı olmuşlar... Bir elinde Kur'an olsa ne yazar ? İnanıyor mu ki ona, yok...

EDIT: 1 Nisan benim için zaten bir şey ifade etmiyor da ben daha çok olaya takıldım, bu nasıl bir iştir yahu...
 

Pupilla

Dekan
Katılım
17 Haziran 2009
Mesajlar
8,724
Reaksiyon puanı
138
Puanları
63
sanmıyorum doğru olduğunu. haçlı ordusu karşısında teslim olmaktansa savaşarak şehit olmayı tercih ederlerdi.

doğru olsa da ben de [MENTION=38252]HRNKC[/MENTION]'ye katılıyorum.
 

deatmania

Rektör
Katılım
30 Ekim 2009
Mesajlar
12,999
Reaksiyon puanı
62
Puanları
48
Forumda tarihi iyi olan veya bu bölüm üzerine okuyan biri varsa, bu konuda kendisinden bilgi alabiliriz.
 

HRNKC

Profesör
Katılım
1 Ağustos 2008
Mesajlar
4,155
Reaksiyon puanı
20
Puanları
38
İster pembe ister mavi ister eflatun olsun yalan yalandır, dini İslam olan zaten şaka maksatlı da olsa yalana başvurmaz... Zaruri durumlar vardır söylersin o ayrı onun dışında keyfi hareket Müslüman adama zaten yakışmaz...
 

-Hewal-

Dekan
Katılım
27 Haziran 2008
Mesajlar
5,206
Reaksiyon puanı
11
Puanları
0
Millet batıdan gelen her şeye mubah gözü ile bakıyorlar baksanıza yıl başı , bir nisan ,sevgililer günü,Doğum günü ve daha sayamacagim bir sürü batı dan gelen olduğu gibi kabul ediyor kendi kültür unu çöpe atıyor yani yukarda bahsettigin olay gerçek olsa dahi milleti irgalamiyor o yüzden ne desek boş.
 
Üst