duvarda bir çıkış var (çanaktan yayın gelen kablonun çıkışı) ve bende iki uydu var. bu çıkışı çoğaltmam ve iki uyduyu da bu çıkıştan gelen yayınla kullanmam mümkün mü ?
Bir adet uydu splitter ile her iki cihaza bağlantı yapabilirsiniz. Çanak-uydu satışı yapan dükkanlarda mevcut. Fiyatı 8-10 TL.
![]()
Bir adet uydu splitter ile her iki cihaza bağlantı yapabilirsiniz. Çanak-uydu satışı yapan dükkanlarda mevcut. Fiyatı 8-10 TL.
![]()
Bunu dağıtım için kullanamaz ki arkadaş. Bunu, birden fazla çanak varsa onları aynı uydu alıcısına toplamak için o aparatı kullanır.
Arkadaşın dediği, elinde 2 tane reseiver varmış, tek çanaktan 2 reseivera bağlantı yapacakmış. Çift çıkışlı lnb şart.
Benim evimde 2 ayrı odaya, tek çanaktan 2 ayrı kablo geliyor. Yine 2 ayrı uydu alıcısına takarak kullanıyordum.
Geçenlerde biri bozuldu. Kabloda sorun var. Uydu alıcıları sağlam, denedim. Sağlam hattan diğerine bu aparatla hat çekmiştim ama çalışmadı![]()
Her iki cihaz da açık olduğunda, uydu alıcısında kanal değiştirdikçe diğeri de bozuluyor. Sadece tek uydu cihazı çalışırken de tüm kanalları gösteremiyor. Sorunlu yani.
En iyi çözüm tek çanaktan, çift LNB ile iki ayrı kablo çekmek... Biri hat duvar içinde olduğundan diğer oda için yeni bir hat çekmek gerekiyor. Çift LNB de çok pahalı bir şey değil 15 - 20 tl Hatta 4'lü 8'li bile var![]()