1 giriş 2 uydu. Nasıl izlerim ?

kinhofer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
duvarda bir çıkış var (çanaktan yayın gelen kablonun çıkışı) ve bende iki uydu var. bu çıkışı çoğaltmam ve iki uyduyu da bu çıkıştan gelen yayınla kullanmam mümkün mü ?

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Duvardan gelen kablo çanak antene bağlı ise izleyemezsin, çift çıkışlı lnb alıp çanağa baglamanız gerek.

Bakisar

Asistan
Reaksiyon puanı
12
İmkansız.Cihazdan çanağa V yayınlar için 13 H yayınlar için 19 volt gider.Şunu demek istiyorum cihazın biriyle H biriyle V yayını izlemeye kalktığında nolacak.Yada aynı H veya V yayını açsan belirsiz.Tek kablo tek cihaz olmalı.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Eğer iki cihazda aynı anda yayın izlenmeyecekse T konnektör en sağlıklısı.
Eğer iki cihazda aynı anda yayın izlenecekse çift çıkış LNB almalısın. Alırkende satıcıdan aynı anda farklı kanal izleyebilme garantisini almalısın.

Sansar667

Profesör
Reaksiyon puanı
526
Uydu alıcılarının çalışma mantığı vertical ve horizontal kanallar şeklinde dediğin şeyi yapabilirsin fakat Bir taraf da dikey kanalları izlerken diğer taraf da yatay kanalları izleyemezsin izleme çalışırsan ilk başta siyah ekran gelir ve bir süre sonra lnb ve ya receiveri bozarsın :)

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
duvarda bir çıkış var (çanaktan yayın gelen kablonun çıkışı) ve bende iki uydu var. bu çıkışı çoğaltmam ve iki uyduyu da bu çıkıştan gelen yayınla kullanmam mümkün mü ?

Bir adet uydu splitter ile her iki cihaza bağlantı yapabilirsiniz. Çanak-uydu satışı yapan dükkanlarda mevcut. Fiyatı 8-10 TL.

2-way%20LNB%20splitter%20PV23-102%20dualSM.jpg

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Bir adet uydu splitter ile her iki cihaza bağlantı yapabilirsiniz. Çanak-uydu satışı yapan dükkanlarda mevcut. Fiyatı 8-10 TL.

Bunu dağıtım için kullanamaz ki arkadaş. Bunu, birden fazla çanak varsa onları aynı uydu alıcısına toplamak için o aparatı kullanır.

Arkadaşın dediği, elinde 2 tane reseiver varmış, tek çanaktan 2 reseivera bağlantı yapacakmış. Çift çıkışlı lnb şart.

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27

Benim evimde 2 ayrı odaya, tek çanaktan 2 ayrı kablo geliyor. Yine 2 ayrı uydu alıcısına takarak kullanıyordum.

Geçenlerde biri bozuldu. Kabloda sorun var. Uydu alıcıları sağlam, denedim. Sağlam hattan diğerine bu aparatla hat çekmiştim ama çalışmadı :D

Her iki cihaz da açık olduğunda, uydu alıcısında kanal değiştirdikçe diğeri de bozuluyor. Sadece tek uydu cihazı çalışırken de tüm kanalları gösteremiyor. Sorunlu yani.

En iyi çözüm tek çanaktan, çift LNB ile iki ayrı kablo çekmek... Biri hat duvar içinde olduğundan diğer oda için yeni bir hat çekmek gerekiyor. Çift LNB de çok pahalı bir şey değil 15 - 20 tl Hatta 4'lü 8'li bile var :D

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Bunu dağıtım için kullanamaz ki arkadaş. Bunu, birden fazla çanak varsa onları aynı uydu alıcısına toplamak için o aparatı kullanır.

Arkadaşın dediği, elinde 2 tane reseiver varmış, tek çanaktan 2 reseivera bağlantı yapacakmış. Çift çıkışlı lnb şart.

Ben dağıtıyorum.

Ama eve gelen kablonun uçunda uydu santralı var, tek lnb filan değil, tek kablo üzerinden tüm uydular geliyor. Belki ondandır.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Benim evimde 2 ayrı odaya, tek çanaktan 2 ayrı kablo geliyor. Yine 2 ayrı uydu alıcısına takarak kullanıyordum.

Geçenlerde biri bozuldu. Kabloda sorun var. Uydu alıcıları sağlam, denedim. Sağlam hattan diğerine bu aparatla hat çekmiştim ama çalışmadı :D

Her iki cihaz da açık olduğunda, uydu alıcısında kanal değiştirdikçe diğeri de bozuluyor. Sadece tek uydu cihazı çalışırken de tüm kanalları gösteremiyor. Sorunlu yani.

En iyi çözüm tek çanaktan, çift LNB ile iki ayrı kablo çekmek... Biri hat duvar içinde olduğundan diğer oda için yeni bir hat çekmek gerekiyor. Çift LNB de çok pahalı bir şey değil 15 - 20 tl Hatta 4'lü 8'li bile var :D

İki ayrı uydu alıcı ile aynı anda çalışmaması normal. Diğerini kumandadan kapatmak yerine fişini çekmeyi deneyebilirsin. Sahte stand by dan kaynaklanıyor olabilir.