1 GB 667 Mhz Ram ile 512 MB 533 Mhz Ram Birarada Çalışırmı?

ozerxcom

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Arkadaslar 1.slota 512 Mb 533 Mhz rami takıp 2.slota 1 gb 667 Mhz rami taktığımda toplam rami 896 Mb olarak gösteriyor. Cpu.z veya everestle baktigimda yine 896 gösteriyor. 2 ramide gösteriyor yani ramlerde bi sorun yok fakat 533 lük olani hic görmüyor gibime geliyor. 533 lük ile 667 Mhzlik ramler bir arada çalışır fakat 667 olan ramde performans düşüklüğü olup 533 Mhz ye düşer benim bildiğim bu yani çalışırlar fakat 533 Mhz yapar her ikisinide ve toplamda 1.5 GB gösterir. Fakat bende olay farklı toplam rami 896 olarak gösteriyor. Anakartım 4 Gb ram e kadar destek veriyor. Sistemim Windows xp Pro Sp3. Ekran kartı 100 Mb Rami kullaniyor çünkü Ekran kartinin kullandigini da biliyorum galiba ordada bi sorun yok.

Bide simdi kasayı söküp .1slota 1 GB olanı 2.slota 512 lik olanı taktım ilk slot herzaman verimli olani kullanmak daha yararlı olur die fakat yine 896 görüyo ama işlemcidenmi veya Hdd denmi nedir aşırı ses geliyo işlemcim Pentium IV 3.06 Ghz. Normalde 3.06 oldugu icin ses vardı ama 1 Gb lik rami 1.slota taktigim icin dahada artmis gibi geldi bunun işlemciye bi zararı olurmu Frekans farklılıklarının.

2.si anakart 533 Mhz ye kadar destekliyo everestte böyle gösteriyor. ozaman 667 lik olanı hic görmemesi lazımken yine görüyor onu fakat 512 Mb 533 Mz olanı görmüyor.

Yani kısaca anlamis degilim fazla basinizi agritmayım. Anlayan kisilerin yorumlarini bekliyorum.

Teşekkür ederim...

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Anakartın bilgilerini verirsen daha ayrıntılı bilgi verebiliriz ayrıca ikisinide görse bile farklı mhz ramler sana sürekli sorunlar çıkartır mavi ekranlar verir tavsiye etmem

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Arkadaslar 1.slota 512 Mb 533 Mhz rami takıp 2.slota 1 gb 667 Mhz rami taktığımda toplam rami 896 Mb olarak gösteriyor. Cpu.z veya everestle baktigimda yine 896 gösteriyor. 2 ramide gösteriyor yani ramlerde bi sorun yok fakat 533 lük olani hic görmüyor gibime geliyor. 533 lük ile 667 Mhzlik ramler bir arada çalışır fakat 667 olan ramde performans düşüklüğü olup 533 Mhz ye düşer benim bildiğim bu yani çalışırlar fakat 533 Mhz yapar her ikisinide ve toplamda 1.5 GB gösterir. Fakat bende olay farklı toplam rami 896 olarak gösteriyor. Anakartım 4 Gb ram e kadar destek veriyor. Sistemim Windows xp Pro Sp3. Ekran kartı 100 Mb Rami kullaniyor çünkü Ekran kartinin kullandigini da biliyorum galiba ordada bi sorun yok.

Bide simdi kasayı söküp .1slota 1 GB olanı 2.slota 512 lik olanı taktım ilk slot herzaman verimli olani kullanmak daha yararlı olur die fakat yine 896 görüyo ama işlemcidenmi veya Hdd denmi nedir aşırı ses geliyo işlemcim Pentium IV 3.06 Ghz. Normalde 3.06 oldugu icin ses vardı ama 1 Gb lik rami 1.slota taktigim icin dahada artmis gibi geldi bunun işlemciye bi zararı olurmu Frekans farklılıklarının.

2.si anakart 533 Mhz ye kadar destekliyo everestte böyle gösteriyor. ozaman 667 lik olanı hic görmemesi lazımken yine görüyor onu fakat 512 Mb 533 Mz olanı görmüyor.

Yani kısaca anlamis degilim fazla basinizi agritmayım. Anlayan kisilerin yorumlarini bekliyorum.

Teşekkür ederim...

Bir slot bosluk birakip dual taktiysan calismayabilir ama yanyana taktiginda calisma lazim sadece cift bellek slotu varsa yine calismaz.
Ben daha once ayni sekilde kullanmistim 1 gb 533 1 gb 667 vardi yanyana kardes kardes calismislardi :)
Bios ayarlarinda varsa buyuk frekansli bellegin frekansini dusuk bellekle ayni yap o zaman dual olarak ta calisabilir belki

ozerxcom

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Anakartın bilgilerini verirsen daha ayrıntılı bilgi verebiliriz ayrıca ikisinide görse bile farklı mhz ramler sana sürekli sorunlar çıkartır mavi ekranlar verir tavsiye etmem

Arkadaşlar ilginiz yardımlarınız için teşekkür ederim.

Anakart Modelim

BilgiAlanı Değer
Anakart Özellikleri
Anakart Kimliği GC11020M.86A.1065.2006.0502.1638
Anakart Adı Intel Grand County 2 D102GGC2

Veri Yolu (FSB) Özellikleri
Yol Türü Intel GTL+
Yol Genişliği 64 Bit
Gerçek Saat 133 MHz (QDR)
Etkin Saat 533 MHz
Band Genişliği 4266 MB/s

Bellek Yolu Özellikleri
Yol Türü DDR2 SDRAM
Yol Genişliği 64 Bit
Gerçek Saat 267 MHz (DDR)
Etkin Saat 533 MHz
Band Genişliği 4266 MB/s

Anakart Teknik Bilgisi
CPU Soket/Slot 1 LGA775
Genişleme Yuvaları 2 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16
RAM Yuvaları 2 DDR2 DIMM
Tümleşik Aygıtlar Audio, Video, LAN
Fiziksel Boyut Micro ATX
Anakart Ölçüleri 220 mm x 240 mm
Anakart Çipseti RC410

Bir slot bosluk birakip dual taktiysan calismayabilir ama yanyana taktiginda calisma lazim sadece cift bellek slotu varsa yine calismaz.
Ben daha once ayni sekilde kullanmistim 1 gb 533 1 gb 667 vardi yanyana kardes kardes calismislardi :)
Bios ayarlarinda varsa buyuk frekansli bellegin frekansini dusuk bellekle ayni yap o zaman dual olarak ta calisabilir belki

Dedigin gibi kardeş sadece 2 slot var :( arada bir bosluk birakmamın ne gibi yararı olur bilmemki?

erhan_1675

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Teşekkür ederim...

bilgisayarım a sag tus ,özellikeler,gelişmişe tıkla ordan da performans ayarlarına tıklayıp açılan ekranda gelişmiş e tıklaman lazım.ordan da sanal bellek değiştir seçeneğini tıklayıp ayarlaman lazım,ne kadar ram takarsan artık...umarım işine yarar...

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2
O zaman deneyebilecegin tek bir sey var onunda garantisi yok.
Sadece 667 mhz bellegi takip bios ayarlarinda varsa bellek hizini 533'e cekip kaydet.
Daha sonra 2. bellegi tak ve calistir.
Yada.
DDR2 slot 1 hangisi ise ona 533 olani tak oburune 667 olani tak bu sekilde calisabilme ihtimali var.
Bazi anakartlarda Dual/Single ayarini otomatik yapabiliyor,
Belleklerin dual calismayabilir bu durumda.

ozerxcom

Profesör
Reaksiyon puanı
14
bilgisayarım a sag tus ,özellikeler,gelişmişe tıkla ordan da performans ayarlarına tıklayıp açılan ekranda gelişmiş e tıklaman lazım.ordan da sanal bellek değiştir seçeneğini tıklayıp ayarlaman lazım,ne kadar ram takarsan artık...umarım işine yarar...

Kardeş senin söyledigin yönetmi ilk kez duyuyorum biraz bu konuyu açarmısın söylediklerini yaptim bende aynen şu şekilde kayıtlı Screen

O zaman deneyebilecegin tek bir sey var onunda garantisi yok.
Sadece 667 mhz bellegi takip bios ayarlarinda varsa bellek hizini 533'e cekip kaydet.
Daha sonra 2. bellegi tak ve calistir.
Yada.
DDR2 slot 1 hangisi ise ona 533 olani tak oburune 667 olani tak bu sekilde calisabilme ihtimali var.

Tşkkür ederim ustam ozaman buna en son çare olarak bakalım!.. 2. söyledigini şimdi yaptim usta 896 görüyo halen..

ozerxcom

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Hocam arkadaş bu şekilde bahsetmiş ilk kez duydum demiştim gerçektende alakası yok..

Alptekin46

Doçent
Reaksiyon puanı
14
araya bir soruda ben sıkıştırayım anakartım 667Mhz ye kadar destekliyor 2 slot var..

birinde 2Gb 800Mhz var diğerinde de 1 Gb 667 var bir sorun olur mu olursa ne olur;)

ozerxcom

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Dedigimi denedinmi?
Ise yaramadimi?

Hocam; burda bahsettiğini,

yaptım ama halen 896 Mb ram olarak görüyo diğeri tavsiyeni Biostan söyledigini enson care olarak düsünüyorum..

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2
araya bir soruda ben sıkıştırayım anakartım 667Mhz ye kadar destekliyor 2 slot var..

birinde 2Gb 800Mhz var diğerinde de 1 Gb 667 var bir sorun olur mu olursa ne olur;)

Dusuk bellegi 1. slot'a takarsan bir sorun olmaz, ama 800 mhz ilk slotta olur oburu 2. slotta olursa 667 olan 800 olarak otomatik hizlandirilabilir ve bellek hasari olabilir.

Hocam; burda bahsettiğini,

yaptım ama Biostan söylediginien son care olarak düsünüyorum..

Bunu yaptiginda bellek boyutu degismedimi?
Ilk slot'a dusuk frekansli (533) bellek 2.slot'a yuksek (667) olani takmalisin.
Evet dual calismayabilir ama calisabilirde bu anakart'in otomatik ayar inceligine bagli.

ozerxcom

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Dusuk bellegi 1. slot'a takarsan bir sorun olmaz, ama 800 mhz ilk slotta olur oburu 2. slotta olursa 667 olan 800 olarak otomatik hizlandirilabilir ve bellek hasari olabilir.

Bunu yaptiginda bellek boyutu degismedimi?
Ilk slot'a dusuk frekansli (533) bellek 2.slot'a yuksek (667) olani takmalisin.
Evet dual calismayabilir ama calisabilirde bu anakart'in otomatik ayar inceligine bagli.

Teşekkür ederim hocam yardımın için şimdi 667 ligi 1.slottan çıkarıp 2.slota mı takim hasar görmemesi için hadi Bellek artmasından geçtik bu sefer işlemci yanacak :) bunu konunun başında yazmıştım Hdd veya işlemciden gelen ses arttı die heralde dedigin gibi..

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Teşekkür ederim hocam yardımın için şimdi 667 ligi 1.slottan çıkarıp 2.slota mı takim hasar görmemesi için hadi Bellek artmasından geçtik bu sefer işlemci yanacak :) bunu konunun başında yazmıştım Hdd veya işlemciden gelen ses arttı die heralde dedigin gibi..

Cozuldu yani sorun degilmi?

ozerxcom

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Cozuldu yani sorun degilmi?

Maalesef ustam halen 896 duruyo :( Ama çözülemeyecek gibi nedense bu konudan bahseden çok arkadaşım olmuş google amcada çoğunda görmüş 1.5 GB ama bende olmadı ramden geçtim işlemci zarar görmesin wallah çok pahalı bu aralar.. 667 ligi 2.slota takim demi usta suan 1. de duruyo yada bi zararı olmazsa kalsin orda sök tak sök tak bıktım walla :(

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Maalesef ustam halen 896 duruyo :( Ama çözülemeyecek gibi nedense bu konudan bahseden çok arkadaşım olmuş google amcada çoğunda görmüş 1.5 GB ama bende olmadı ramden geçtim işlemci zarar görmesin wallah çok pahalı bu aralar.. 667 ligi 2.slota takim demi usta suan 1. de duruyo yada bi zararı olmazsa kalsin orda sök tak sök tak bıktım walla :(

Kardes,
Ben bunu bir kac defa hem laptop hem normal bilgisayarda yaptim,
Genelde ilk seferde calistilar,
Yani dusuk frekansli bellegi Slot1'e takip yuksek frekansliyi 2. taktim ve calisti.
Calismadigi durumlarda.
Once yuksek frekansli bellegi takiyorum bios'tan frekansi dusuk bellek olanla ayni frekansa getirip 2. bellegi takiyorum.
Bir defasinda sanirim ise yaramamisti bu iki yontem.
Onda da bellek'in biri sorunluydu dual kanal calismiyordu kendi esi ile bile.

ama olmadiysa bencede fazla karistirma,
1 gb olan bellek hangisi ise zaten ucuz ondan al bir tane.

ozerxcom

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Teşekkür ederim yardımların için :)

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Birsey degil,
keske fazlasini yapabilsem ama kafa bu kadara yetiyor :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
:blush::blush:kardesim ramler çakısır ekran kartı ana kart vb şeylere zarar verebilir:blushing::blushing: