ozerxcom
Profesör
Arkadaslar 1.slota 512 Mb 533 Mhz rami takıp 2.slota 1 gb 667 Mhz rami taktığımda toplam rami 896 Mb olarak gösteriyor. Cpu.z veya everestle baktigimda yine 896 gösteriyor. 2 ramide gösteriyor yani ramlerde bi sorun yok fakat 533 lük olani hic görmüyor gibime geliyor. 533 lük ile 667 Mhzlik ramler bir arada çalışır fakat 667 olan ramde performans düşüklüğü olup 533 Mhz ye düşer benim bildiğim bu yani çalışırlar fakat 533 Mhz yapar her ikisinide ve toplamda 1.5 GB gösterir. Fakat bende olay farklı toplam rami 896 olarak gösteriyor. Anakartım 4 Gb ram e kadar destek veriyor. Sistemim Windows xp Pro Sp3. Ekran kartı 100 Mb Rami kullaniyor çünkü Ekran kartinin kullandigini da biliyorum galiba ordada bi sorun yok.
Bide simdi kasayı söküp .1slota 1 GB olanı 2.slota 512 lik olanı taktım ilk slot herzaman verimli olani kullanmak daha yararlı olur die fakat yine 896 görüyo ama işlemcidenmi veya Hdd denmi nedir aşırı ses geliyo işlemcim Pentium IV 3.06 Ghz. Normalde 3.06 oldugu icin ses vardı ama 1 Gb lik rami 1.slota taktigim icin dahada artmis gibi geldi bunun işlemciye bi zararı olurmu Frekans farklılıklarının.
2.si anakart 533 Mhz ye kadar destekliyo everestte böyle gösteriyor. ozaman 667 lik olanı hic görmemesi lazımken yine görüyor onu fakat 512 Mb 533 Mz olanı görmüyor.
Yani kısaca anlamis degilim fazla basinizi agritmayım. Anlayan kisilerin yorumlarini bekliyorum.
Teşekkür ederim...
Bide simdi kasayı söküp .1slota 1 GB olanı 2.slota 512 lik olanı taktım ilk slot herzaman verimli olani kullanmak daha yararlı olur die fakat yine 896 görüyo ama işlemcidenmi veya Hdd denmi nedir aşırı ses geliyo işlemcim Pentium IV 3.06 Ghz. Normalde 3.06 oldugu icin ses vardı ama 1 Gb lik rami 1.slota taktigim icin dahada artmis gibi geldi bunun işlemciye bi zararı olurmu Frekans farklılıklarının.
2.si anakart 533 Mhz ye kadar destekliyo everestte böyle gösteriyor. ozaman 667 lik olanı hic görmemesi lazımken yine görüyor onu fakat 512 Mb 533 Mz olanı görmüyor.
Yani kısaca anlamis degilim fazla basinizi agritmayım. Anlayan kisilerin yorumlarini bekliyorum.
Teşekkür ederim...