Emre Özdoğan
SDN
- Reaksiyon puanı
- 3,029
Şu an 1 Amerikan Doları = 9.98 Türk Lirası demek. 9.99'a kadar çıktığını gördüm, sonrasında 1 kuruş eksildi.
Ekonomi diye bir şey kalmadı zaten. Doların bu hızla yükseliyor olması son derece endişe verici bir durum. Batıyoruz yani. Sonumuz Venezüella olacak bu gidişle.Bu dolar yükseliyor konularını daha kaç yıl boyunca göreceğiz merak ediyorum. Yani dolar ne zaman duracak? Adamlar bir oyuna 60 dolar verirken ben neden 420 TL vereyim ki? Kalsın zararı yok. Artık gereksiz yere teknolojik ürünlere veya oyunlara para vermemin hiç mantığı yok. Yani satın almamda hiç bir türlü oynamamda.
Zaten böyle giderse mesela dolar 20'lere falan gelince veya daha üstü olunca hiç kimse bir şey alamaz ve satamaz artık. İyicene batar her şey. Ekonomi iyicene çöker. Ortada öyle bir şey kalırsa tabii ki o zamana kadar.
Ben şey anlamında dedim, hiç kimse bir şey satamaz ve satın alamaz bir şey. Mesela Weimar yani Almanya'daki gibi 1923 yılında 1 dolar = 4.2 trilyon mark olunca öyle olmuştu. Buna benzer durum burada da olacak gibi eğer böyle giderse. Allah korusun öyle olmasın diyeceğim ama bu işe yaramıyor. Çünkü hep TL değer kaybediyor diğer paralar yükseliyor sonra vergi+zam ile her şey pahalılaştıkça pahalılaşıyor.Ekonomi diye bir şey kalmadı zaten. Doların bu hızla yükseliyor olması son derece endişe verici bir durum. Batıyoruz yani. Sonumuz Venezüella olacak bu gidişle.
Şu an en mantıklısı o. Şimdi bazı arkadaşlar çıkıp sen böyle yaptığın için TL değerli değil diyebilir. Kimse kusura bakmasın ben ekonomi hakkında o kadar saçma karar görüp bir de emek verip kazandığım paramı enflasyona, değer kaybına kurban edemem. Dolar olarak tutmaya devam.Paramı binance hesabımda usdt olarak tutuyorum. Maaşımı alır almaz ödemelerimi yapıp kalanını yine usdt yapıyorum. Tabi ufak tefek coin al satları da yapıyorum. 2 aydır bu şekilde. Çok geç kaldım ama zararın neresinden dönersek kârdır.
10tl oldu sonra 9.99tl'ye geri düştü.Şu an 1 Amerikan Doları = 9.98 Türk Lirası demek. 9.99'a kadar çıktığını gördüm, sonrasında 1 kuruş eksildi.
Ekli dosyayı görüntüle 164956