1,5 ayda bad sector yiyen 3 HDD

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Sheckhin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sheckhin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhaba,

1,5 ayda 3 tane HDD bad sector sorunu nedeniyle bozuldu. Hala garantisi devam eden ürünler olmasına rağmen sürekli bu olayı yaşamam canımı sıkmaya başladı. Bunun nedeni sizce ne olabilir? Sistemi hiç kapatmıyorum, sürekli açık vaziyette download yapıyor. Sistem özelliklerimi aşağıya yazıyorum (güç kaynağından olabilir diye düşündüğüm için) Yardımcı olursanız sevinirim.

Gigabyte EP-45-DS3L 1600 FSB/DDR2
INTEL CPU E5200 2 800 MHZ 1 MB
KINGSTON 2 GB 800 MHZ DDR2 RAM CL5
SAPPHIRE HD4830 512 MB 128 BIT DDR2 16X
LG DVD-RW 20X

COOLER MASTER RC-332 KKP2 GB 350 W ATX

Sisteme 3 HDD sürekli bağlı çalışıyor.

SEAGATE 500 GB 7200 RPM 32 MB SATA NCQ
WD Caviar Black 1 TB
SEAGATE 200 GB IDE

Şimdiden teşekkürler.

AdReNaLiNe

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Böyle bir sisteme 350w lık Power yetersiz gibime geliyor :S güç yetmediginden dolayı hdd ler bazen kafa vuruyorlardır bu vurma sırasında bad sector oluşuyor olabilir :S
Not: (Tamamen Varsayımdır :) )

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
@AdReNaLiNe arkadaşın bahsettiği gibi güç kaynağının etkisi olabilir. Bir HDD'nin 25W güç tükettiğini varsayarsak 75W sadece harddisklere gidiyor. Genelde güç kaynaklarının anma gücü maximum seviyedeki gücü olarak verildiğinden senin güç kaynağı 350W değil 300W civarında olabilir. Bunları bir düşün.

Sürekli download yapmanın etkisi var. Sadece bir diske download yap. Bitenleri diğer disklere kopyala. Böylece hiç olmazsa birini feda etmiş olursun.

Sheckhin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben de güç kaynağı olarak düşünmüştüm ancak,

@engerex'in bahsettiğ gibi böyle bir durumda tek diske download yapıyorum sürekli. O da şu anda sistemdeki en kötü hdd olan 200'lük IDE. Windows 7 işletim sistemi de zaten kullanılmayan hdd leri kapatıyor. Kafam burada karıştı aslında. Acaba bi UPS alsam mı sistemdeki güç dalgalanmaları için?

Teşekkürler bu arada cevaplarınız için.

firariçocuk

Doçent
Reaksiyon puanı
7
powersuply ile ilgili değil.bios tan ide ve sata sıralaması yap.çünki gigabyte anakartların en büyük sorunu ide ve sata hdd leri aynı anda çalıştırırken sorun yaratıyor.ideyi iptal edersen kesinlikle sata larda bed sektör olmayacak

Hammers

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Önce iyi bir güç kaynağı al. 3 tane hdd bağlı çalıştırıyorsun. Hdd ler aktif olarak hep güç çekiyorlar. Windows hdd yi kapatsa elektriğini kesmiyor (bildiğim kadarıyla).

Sheckhin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@firariçocuk

Bunu deneyeceğim ancak IDE yerine sürekli satalarda sorun çıkması kafamı karıştırdı. Diğer arkadaşlarında tavsiyeleri üzerine APC UPS'lerden baktım az önce. Onu da 2. olarak deneyceğim.

Teşekkürler herkese.

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Bence de güç kaynağına bağlı sorun var.
Bendeki 1 TB WD Black'e psu yetiştiremiyorum valla :D
350 w var ama elime ilk para geçtiğinde güzel bi psu alıcam (: